Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Friday, July 6, 2012

Penang Part last

haha dari part one.. terus part last kan.. bukan lama pon dok penang tu.. 2 hari satu malam jer.. heheh... hari sabtu merangkap hari kedua aku kat penang, duk melangut *err..paham ape tu melangut? sorang-sorang kat dalam bilik. setia menunggu incik hubby habis meeting. sambil tunggu tu aku konon-konon nak habiskan baca novel yang da lama tertangguh tu.. tapi... tengah syok-syok baca aku tertidur.. haha..

pas tu bangun n siap-siap pack baju aku n hubby masuk dalam beg. sebab nanti dia da habis meeting, kitorang terus check out je.

bila hubby da balik, terus kitorang memulakan perjalanan tour penang.. tour la sangat kan... padahal main redah je jalan nak cari tempat makan. hahaha.. yang lawaknya, bila da pusing-pusing tu.. selalu je cakap 'eh tempat ni macam kita da lalu jer' banyak kali hokey! stress dibuatnya.. haha.. akhirnya kitorang masuk jugak dekat town dan jumpa tempat makan. hajat dihati nak makan kat nasi kandar line clear.. tapi... rasa macam susah jer nak cari.. kitorang makan je la kat tempat mana yang kitorang jumpa. janji nasi kandar.. hehe..

incik hubby yang tak sabor nak lintas jalan coz nak makan nasi kandar.
kitorang makan kat nasi kandar yasmeen tu. sedap gak.. harga? tatau.. my bos a.k.a incik hubby yang bayar.. malas ambik tau.. janji perut da kenyang.. hahaha bole centu??

adeh.. sakit perut aku nengok gambar ni.. meleleh air liur... da la puasa ari ni.. heee..
memang sedap! tapi aku tak abis makan pon.. banyak nau nasi nya.. huhu

lepas da abis makan.. kitorang kuar dari restoran dan aku ikut je incik hubby yang nak membawak isteri dia ni jalan-jalan.. tapi yang bestnya bila kuar je.. lalu sket kat tepi kedai tu.. dia cakap.. eh! yang.. ni bukan line clear ke?? aku melopong nengok nasi kandar line clear tu. sebelah ngan restoran yg tempat kitorang makan tu jer beb!! huarrrgghhh frust!! tapi kitorang gelak jer.. haha... da kenyang baru nak nampak kan?? baguih2.. 

tak caya? cer tengok ni..

kannn sebelah tu jer... hadoi..

orang memang berator la time ni.. tapi tak heran da.. sebab perut da kenyang.. haha
 then kitorang jalan .. jalan.. dan jalan.. menyelusuri kedai-kedai disepanjang tepi jalan tu.. ade jugak lalu kat kedai jual jeruk-jeruk.. coz penang kan terkenal ngan jeruk buah-buahan dorang. tapi aku tak beli pon. sebab da kureng minat ngan jeruk skang ni..
jauh gak la kitorang berjalan.. aku beli fridge magnet je.. haha jadi la.. sebagai kenangan..

komtar

wooo... ini nama tempat ni rupanya.. banyak kedai wholesale kat sini beb..
 pas da puas 'berjalan' haha.. kitorang terus balik kl... sepanjang perjalanan semuanya ok.. tapi ade jem sket la.. rupa-rupanya kat depan tu ada accident.. lori ngan moto skuter.. moto skuter tu langgar montot lori.. masa tu ada lagi mayat dekat bawah lori tu.. huhuh scary.. mohon korang berhati-hati semasa dijalan raya yer..

jambatan pulau pinang


bye bye penang.. nanti kita jumpa lagi yer.. 

then shoot to kl, berhenti kat RnR untuk buang air.. RnR bukit gantang.. situ banyak jual buah-buahan.. best!

then jam 7.30 pm sampai kl...

welcome home!

alhamdulillah da sampai kl.. 

alhamdulillah... bila da selamat sampai rumah, hati pon manyak sinang... leh la rehat sepuas-puasnya... ape?? rehat?? no no no.. sila iron baju uniform tu dulu baru nak rehat yer! haha....


No comments: