Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Monday, June 29, 2009

kereta haku

kete aku tak siap lagi kat workshop.
tensen.
susah takde transport ni

'cepat la siapkan wahai ah teck!
wa mau guna ini keleta laaa...
luit sudah bayar.. apa pasai bulum siap!
kasi siap cepat maaaa'

harap-harap dapat siap esok atau lusa...


-berhenti berharap-

Thursday, June 25, 2009

maaf


banyak perkara yang berlaku dalam idup aku semenjak dua menjak ni..
harap semuanya akan kian reda...

tak tau nak kata ape
terlalu memerlukan kekuatan kesabaran
tekadang, aku rasa aku menyusahkan mereka
tak.. tidak.. aku tak pinta semua tu
dan aku hargai pertolongan mereka
aku akan kenang dan cuba melakukan yang terbaik buat mereka nanti
walaupun tiap kata yang mereka keluarkan membuatkan hati aku terguris
aku redha..
maafkan aku..

Friday, June 19, 2009

taiping with love

da basi da cite ni.. layan je la gambar-gambar masa aku g taiping ari tu ek..
tempat penginapan adalah di kem rad.. malam tu ade bbq, jemput anak yatim. abang ipar aku pegawai memerintah kat situ. so dia suh akak aku jemput mak, kak yati ngan aku sama-sama join majlis tu.

akak aku.. mej nor azlina .. wife co .. tengah bagi derma kat anak-anak yatim ni. dorang da anggap anak-anak yatim ni macam anak dorang sendiri.. aku doakan semoga akak aku ngan abg izam peroleh rezki untuk mendapakan cahaya mata kelak.. amin..



mak aku tudung biru. tudung ala-ala kuning ni.. mak mertua akak aku

aku ngan kak yati.. serupa?? heheh

aku ngan kak ina.. menten je akak aku ni


pekan taiping.. masa ni aku sampai da nak malam da..

ni la pintu gate tmpt penginapan ktorang

sempat posing lagi tu lam kete..

mummy.. itu gajah la mummy.. haha

yesh.. model botol mineral..

hepi jek.. mcam lawatan sambil belajar lak.. lam zoo taiping..

us
ngahahaha.. sempattt.. jadi model kete pon jaaadilaaaa...

mr iguana.. i geli tengok kulit u yg kedut-kedut itu.. huhu

mak aku ngan besan die.. mai dari perlis

us again..

yeaa.... sile la melawat zoo taiping yang besh ini... hahahaha
sekian time kasut!

Kenapa

kenapa hidup aku begini?
satu persatu masalah menimpa
aku hanya mampu bersabar
tapi sampai bila?
mula-mula handphone kene curi..
pas tu kereta rosak .. yang memerlukan belanja yang amat besar pada aku..
sekarang ni emosi aku terganggu
terganggu kerana kau mula mencipta jalan cerita yang baru
jalan cerita yang mengoyahkan kesetiaanmu padaku
kenapa?
adakah ini hukum jalan kehidupan aku..
jalan kehidupan yang permulaannya bahagia kemudian goyah?
aku kepenatan..
andai di situ ingin kau cari teman yang baru
ape perlunya aku?
aku tahu kau tidak mengetahui yang aku tahu
aku hanya mampu melihat
berdiam diri
bersabar
kenapa?
adakah kau sudah bosan untuk menempuh hidup seharian denganku
aku tahu.. aku bukan yang terhebat
tapi aku tahu kemampuanku untuk menjadi kekasih yang jujur dan setia
adakah kau mampu?
kenapa....


11.23am
venice of perak


*ye.. suma ni spontan .. aku hanya menaip dari ape yang keluar dari kotak hatiku..

Wednesday, June 17, 2009

bersamamu...

smalam.. setelah V [gelaran utk abe skang ni.. hehehe.. jgn marah ek abg.. :D] pulang ke kem, ade masa untuk aku bergayut ngan die lam tepon malam-malam.. kalau tak.. v lam utan camne nak gayut.. asik non ado coverage jek.
dok sembang-sembang, v ckp nak g minum air. so.. malam nanti baru dia call balik. aku pon mintak gak air kat die.. *jangan jelesh... saje nak manje-manje..... awww... eheks..

aku : abg minum air ape tu?
v : air tin kat bar mess ni.
aku : ayg nak gak!
v : ayg nak air ape??
aku : hmmm.... [lum sempat jawab]
v : i lev u ek?
hahahaha.. ape kah???? yerr... i luv u....
i .. di baca air..

ye.. pas ni sape nak guna ayat ni.. sile kan.. kalo tak paham.. tayah guna. janji aku paham! hahaha..

*mengubat hati yang gundah gulana...

Wednesday, June 10, 2009

Novel lagi

sinopsis cerita :

Hidup dinegara orang memamg payah. Apatah lagi di Negara Jepun yang rumah sewanya hanya sekangkang kera. Benar kata orang, biar hujan emas di negara orang, hujan batu dinegara sendiri. (sakit woo kene ujan batu) Negara sendiri lebih indah. tetapi kerana dendam, payah dan gundah, suka atau tidak, Jasmine gagah mengharungi sendiri. Bertahun berlalu, marah pada emak tidak pernah surut. Memang tidak ada hinanya. Ayah pun sudah meninggal dunia. Tetapi apa perlunya emak berkahwin dengan lelaki bujang? Namun jasmine tidak tahu, ada rahsia sebenarnya yang emak tidak mahu cerita....

jumlah halaman buku : 723 muka surat

aku beli buku ni petang semalam. kat kedai buku pustaka an nur sitiawan. da lame aku nengok-nengok buku ni melalui internet. lagi-lagi kat blog penulis ni sendiri. memang menaikkan lagi semangat aku untuk mendapatkan buku ni. akhirnya.. bertemu jua jodoh aku ngan setiap jumaat. aku lum start baca lagi. tunggu bila ada masa terluang. baru best baca. skang ni masa macam mencemburui aku. ade je keje yang aku kene buat. ketebalan buku ni pun membuatkan aku berkobar-kobar nak baca. *aku suka baca buku tebal-tebal hoke ;)

so.. cekitdaut!!!!

*gambor pon tak sharp. huhuhu.. hp lame la katekan...

Tuesday, June 9, 2009

line cap ayam


pesal ni beb? 2-3 arini mcm ampes je line nak masok fesbook. korang ade mengalami masalah yg same tak??

Utusan Semalam

Latihan tentera Malaysia-Brunei

MIRI 7 Jun - Tentera Darat Diraja Malaysia (TDM) dan Angkatan Bersenjata Diraja Brunei (ABDB) hari ini memulakan latihan bersama "Eksesais MalBru Setia Siri 9/2009", yang dikatakan antara latihan tentera terbesar dijalankan oleh kedua-dua negara.

Timbalan Pemerintah TDM, Leftenan Jeneral Datuk Zulkifeli Mohd Zain berkata lebih 1,000 anggota tentera terdiri daripada 60 pegawai dan 820 anggota daripada Rejimen ke-20 Askar Melayu Diraja Malaysia berpangkalan di sini dan tujuh pegawai serta 127 anggota Batalion Ketiga ABDB terlibat dalam latihan selama dua minggu itu.

Bercakap kepada pemberita di sini, beliau berkata latihan bersama dwitahunan yang bermula sejak 1991 itu adalah sebahagian daripada kerjasama ketenteraan antara kedua-dua negara dan meliputi kawasan latihan antara bahagian Miri dan Bintulu.

Katanya latihan berkenaan akan berakhir di Taman Negara Similajau di Bintulu pada 15 Jun ini - BERNAMA

- Petikan dari Akhbar Utusan Malaysia



ni la kejenya si abe pegi miri. aku da baca paper smalam baru la aku tau. kalau tak, dia dok bagitau yang die ade eksesais jer. ketuk kang!!!!
ye la.. dia takmo cite sebab tanak nanti aku banyak tanya kot? kalo aku da start bertanya.. sure die malas nak layan. hahaha.. abeh tuuu kang aku tak tanye.. sesat jalan plak kan?? da sesat.. bawak ajaran sesat lak. sape susah???? abe gak susah.. hahaha

bosan la weh takde gamba nak tempek kat blog ni.

padahal manyak gamba lam kamera akak aku. weekend lepas aku pegi taiping. menginap kat kem RAD 22 taiping. coz malam tu ade bbq. makan je kejenya.... pagi ahad lak g zoo taiping. best wei.. rase macam kekanak ribena je bila aku ngan dua org akak aku jenjalan lam zoo tu. gelak-gelak bila tengok nama binatang yang pelik-pelik. contohnya.... BABI BODOH. wakakakakaka.. nanti kalau akak aku da balik kl, aku mintak gambo kat die.. tunggu je la..

to abe.. eksesais tu eksesais jugak.. ayg kat sini jgn lupe lak yer.. ngeh ngeh ngeh..

Thursday, June 4, 2009

mimpikah aku?

hehehe... saje je letak gamba ni.. muke dorang mcm adik bradik kan? but minah bedua ni ade lah generasi yang ke 3 dan ke empat.

ari ni aku bz macam biasa... tengah syok2 wat keje.. tiba2 dapat msg ym dari seseorang yang da lame tak ym aku. tkujut oke!! dan aku tak jangkakan lansung... sekejap je borak. tak sampai 5 menet pon. trus bye. pas tu aku macam mengelamun.. dok pk btoi ke die msg aku?? hahaha.. ting tong sudeh...

tu je nak cite..
abe asik bz.. skang g miri lak.. bile nak deting ni be.... ishk

Monday, June 1, 2009

im back!

sori.. mintak ampun dan mintak maaf.. sebab aku mengambil langkah utk block kejap blog aku ni. kenapa?? anggap je la aku malas nak update..

banyak perkara dan kejadian yang berlaku dalam tempoh 2 minggu ni.. biar lah.. aku malas nak ingat. tapi handphone aku ilang!! sampai bila-bila aku tak leh lupa.

so skang terpaksa la aku simpan duit untuk beli handphone baru. kepada si pencuri... aku tak marah sangat ko curi handphone aku. tapi aku nak tanya ko.. takde cara lain lagi ke ko nak cari duit? dah tentu perkara yang ko buat tu merupakan dosa! aku harap dan aku berdoa kepada Tuhan.. semoga Dia ampunkan dosa ko tu dan semoga ko jumpa jalan untuk bertaubat. amin...

harap maaf sesangat ek kengkawan. aku harap korang faham. walaupun ada follower yang telah menarik diri dari blog aku.. heheh.. takpe.. aku tak kisah.. itu hak dia. mungkin die pon da bosan ngan aku yang pemalas ni :) .. dan untuk follower aku yang masih setia tu.. aku hargai sangat kat korang. luv u all.. muaaahhh!!