Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Friday, January 23, 2009

selamat tahun baru cina!


yesh~ 2nd bos aku.. Mr Chong Chin Guan bagi aku angpau tadi ni.. bangga... mudah-mudahan dimurahkan lagi rezki kat bos aku... amin.... gong xi fat chai mr chong! nak beli ape duit ni ??? muessskeskeskes... (sedo sket roadtax n insurans kete nak mati da cik asni yer...).... huhuhu ... ye la .. saye sedar....

pokok mulberry ku yg tecayang....

sila lihat gambar di bawah...............

hohoho.. mulberry da mula berbuah.... hijau lagik.. lum masak... berbulu laks tu..hik hik

yey.. da mula nak masak.....

lebat lak dia berbuah kali ni... aku beli pokok ni kat subang jaya ss15. jauh kan?? bawak tanam depan laman umah aku.. masa tu aku ingat lagi pakcik yg jual tu. (kat pasar blakang tu.. blakang mane?? ala.. blakang kdai2 tu.. cari sendrik la..) pakcik tu kate.. pokok ni dia amik kat kundasang, sabah. masa tu plak pokok tu ade mengeluarkan buah. so very menarik perhatian aku. tapi.. akak aku yg beli.. hihihi.. ala.. 10 hengget jer.. kecit je pokok ni dlu. skang ni da besar.. dan da banyak kuarkan hasil. bagus.. bagus.. mak aku mesti kate.. tu pokok adik. so... kat umah dorang sume panggil nama pokok ni pokok adik (aku la tu...) atau pon pokok acu (aku gak la...) sebab dorang lupa name pokok yg mcm omputih ni kan.. aku sorang je yg ingat.. cewah.. bedal la kome.. asaikan pokok ni korang tak panggil pokok buah bulu sudehhh........

pagi yang gelap, kini sudah terang~

wuuu besh malam tadi ujan. syok je tdo... hehehehe....
sok da start cuti raya cina.
bese la.. tak larat nak makan limau mandarin pree. yg kecik.. yg besar.. yg masam.. yg manis.. yg mabeles... yg tak cedap pon hader.
smalam aku wat pancake pisang. bese la.. kalau aku masak.. sure aku rasa kenyang. so, aku bagi mak, akak n anak2 die makan la. 1st time aku wat pancake u olls... salu wat lempeng jer. hahaha...
takde la susah maner. sonang baitu....

terliur tak?? huhuhu.. aku nengok pon kenyang...

sedap kalau makan ngan kuah doyan ni ... wuuu.. makan ngan honey pon cedap...

haaaa.. yg ni??? korang nak tak?? sile la.. sile la amik... bukan pizza tau.... hehehhh

aku masak telur dadar campur ngan daging burger je la... hahaha...
but licins... dorang ratah jer telur ni.. syukur alhamdulillah.. tak membazir. so.. next aku nak masak puding caramel lak. mesti kak piah jeles nnt.. hihihihi... tunggu...

Wednesday, January 21, 2009

kesibukan..kesesakkan... kepenatan... kemalasan....

sori ek.. da lame aku tak update blog ni. tak tau nak explain camner... ape yg aku lalui sepanjang aku tak update blog ni adalah kerana....
kesibukan........ tak leh lari dari dia ni. awal taun mmg da jadi hari bz sedonia untuk aku. bila start je taun baru, aku mula sibuk nak closing akaun utk 3 akaun. huargggh~ 1 akaun kampeni bos, 1 akaun kampeni ... (eerrr.. rahsia...heheh) 3 lak akaun surau kampung bos aku (tolong wat amal jariah ni..huhuhu) pening beb. pas tu nak wat filling utk taun baru lagik. huarrggggh~ korang pecaya aku wat sume tu? bila tgh wat keje.. keje baru datang. keje baru lum siap lagi.. keje baru lagikkk datang. (redha....) aku bukan nak merungut. syukur alhamdulillah aku masih lagi ade kerja. tapi aku cuma nak nyatakan sebab musabab nape aku tak apdet blog aku ni. hehehe
manyak citer aku nak kongsi ngan korang ni. tunggu ek.. walau pon da lambat.. tp aku akan apdet kan jugek.. tunggguuuuu.......

Tuesday, January 6, 2009

Cucuku..


pecaya tak aku da ade cucu??? kawin pon blom.. mane lak datangnya cucunya kan?? podah! ekceli memang aku ade cucu la. tapi cucu sedara la.. thehehe.. anak kepada anak saudara aku. tak pasal-pasal aku da ade pangkat opah su didalam usia yg sebegini rupa. ishkk sadis..
ni la cucu yg aku ade setakat ni. (hoh?? mcm nak ade lagi je.. aaa kaming soon..)

kakak (nurul husna bt azman)




kalau die datang kat umah.. ni la keje aku. dok melayan sihusna ni.

ni adik die lak.. nurul aishah umairah bt azman (not sure betol ke susunan nama die tu. coz pjg sangat.. panggil umairah aje pun..)



udah ghope sin chan dah si umairah ni. hahahaha.. yes i do really love baby. da banyak gendong baby org. bile la nak gendong baby sendrik ek??? wakakakakaka.. angan yg begitu menyayat hati =))

Masa Untuk Pulang ......

yesh.. kitorang bergerak pulang ke kl 21/12/2007. amik flight malam. rasa kejap jer sampai. mane tak nye.. tdo jer...



curik-curik amik gamba lam flight with mak. hihihihi

kak nomi kate.. dik meh amik gamba ngan akak.. nak tgk akak gemuk ke??? hahahaha.. layan jer la akak ipor aku yg sorang ni.

nak amik gamba jugek tia ni. stay cute!

jgn tak tau.. batman berbaju sendat ni.. suor die tkoyak di bahagiat tutt!! wakakakakaka..

ni adik akak ipar aku. seiras je muka dorang.. baru tingkatan 4 da mcm org bekerja.. huhuhu.. sampai je kat lcct, pengambaran citer awan dania sedang berlansung. huarrrgghhh!!! tak sempat amik gamba ngan scha. sume pelakon ade lak tu.. arrgghh.. kalo tak.. leh eksen ngan kak tipah.. kan kan kan.. hahaha

shopping kat serikin, sarawak.

korang agak-agak kebaya ni bape hengget???? hehehehehehehe.. ade cecah ratusan tak? hehehehehehe tak sampai 50 hengget pon. hua hua hua

abang aku belikan set ni kat anak dia ekal. suka sangat la tu. sampaikan acu lambai kat die pon die tak kenal. ish ish ish

sebelum bertolak ke serikin, breakfast luk kat kuching. tgk la mamat ni.. benda tu pon leh jadi mainan dia. ekal.. ekal..

wuihhh syok woo shopping kat sini... nape syok?? sebab murah jer barang-barangnya.
tempat ni berdekatan ngan sempadan indon dah. sbb tu murah kot. so mcm da tak semangat nak cite.. sebab da lame sangat tertangguh.. aku kasi tgk gamba yg sempat aku amik je la ek. kite enjoy! baru aku sedar.. tak banyak gamba yg aku amik masa kat serikin. mane tak nya.. rambang mata.. hahaha..