Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Monday, June 27, 2011

Congratulations!!!


weeehuu.. akhirnya slamat anak buah aku ni diijabkabulkan... yang perempuan tu yer... anak kepada my kak long.. sori acu tak dapat balik.. atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.. huhu.. memang menjeles tengok gambar-gambar adik beradik aku upload lam fb.. meriah sangat.. ape-ape pon, acu doakan semoga kak ngah n hubby serta ika hidup bahagia sehingga ke hujung nyawa... huhuh tak lama lagi bertambah la kot cucu aku ni.. amin... hihih...

Tuesday, June 7, 2011

Aktiviti BAKAT 13 RAMD

Tarikh : 28 Mei 2011
Bertempat : Dewan Stakan Kuching

time ni aku bawak pemain badminton BAKAT 13 RAMD pegi bertanding main badminton kat Kuching. masa ni aku lemau je.. tak larat lor.. fenat sesangat.. so korang layan je la gambar-gambar yang aku ambik ni ek... keputusan perlawanan, kitorang dapat saguhati je.. jadi la... next year kita cuba lagi k!!! n the winner is... mesti la BAKAT kem 3 Bgd.. tahniahhh!!






*rugi tak dapat pegi majlis Datin Umie (wife PTD) smalam.. huhuh..

Monday, June 6, 2011

Telatah cucu-cucu sedaraku..

cucu sedara u'olllssss... nko hade? hehehe... bila balik kampung kat manjung, ni la kerja aku.. main ngan dorang... dari yang besar.. trus ke yg paling kecik... layan gambar je la ek.. time rindu kat dorang.. gambar-gambar ni la jadi pengubat rindu aku kat dorang... sangat chumelssss!!!

Qayyum

kalau dia baru kenal orang tu... dia punya la tengok sampai terteleng-teleng kepala dia... hehehe... dengar cita mama dia kata da tumbuh gigi... haih... nnt aku balik kampung, da bole berjalan kot mamat ni. tgk ar gambar2 dia.. girang gemirang.. sebab dia tau opah su dia nak balik sarawak da kot.. sonok takde orang nak buli dia lagi da.. haha






Farish

dia ni aku jumpa sebelum aku balik sarawak gak... nasib baik dapat jumpa.. kalau tak.. da besar, bole jalan baru aku dapat jumpa kot.. alahai senang je nak jaga dia ni.. masa ni dia kat kampung.. mak nya kat kl... pandai jaga diri anak umie ni.. hehehe... farish yang manja...





Umairah

ha.. yang ni plak.. cukup manja ngan aku.. petah bercakap.. macam orang tua koo kalau dia bercakap... memang sonok borak ngan dia.. kadang-kadang ade gak perkataan yang aku tak paham.. aku haa kan je la.. nanti dia sentap.. haa kuat sentap minah ni.. hahah... skang aku da ade kat sarawak, dia asik tanya opah cu mana opah cu? tanya kat mak aku la tiap kali datang rumah onyang dia tu... hehe.. 'nanti opah cu balik ye dik..'





Husna

ni kakak kepada umairah... da start masuk skolah pra da... pandai ni... bijak laksana... hehehe.. suka sangat kalau aku masak kuih atau kek... dia suka tolong aku.. aku lak rajin melayan dia.. sebab tu dia suka kot.. hehe.. gambar bawah ni.. dia la yang suh aku edit... pas siap aku edit lam handphone aku tu. punya la seronok... sampai buat wallpaper kat handphone ibu dia.. ekekeke.. nanti kita masak kek sama-sama ek kakak...



ade lagi sorang cucu sedara aku.. tapi gambornya takde... tak sempat nak amik masa jumpa kat kl ari tu... biar adly da sekolah baru opah su letak gambar adly ek... haha...
sayang kat korang sumer... ehhh.. ade lagi sorang la... da besar gak... fika... gambar pon takder... haih.. ramai sudah cucu2 aku ni... anak sedara da makin membesar... dan beranak pinak... indahnya hidup :)

<3 Syukur Alhamdulillah <3

Saturday, June 4, 2011

Bukan Malas... Tapi Memang Malas

haih... tajuk pon da peningkan...
since aku da lama.. makan bulan gak la tak update blog ni, hari ni baru terpanggil nak update.. rindu tak mengomel beb... :D

lama gak aku fikir nak update blog ni.. sejak kejadian 'itu', aku da mula malas nak mengomel.
ye la... orang dok cakap bukan-bukan pasal aku.. kalau benda yang betul takpe.. ni banyak yang di tokok tambah. not gud tau awak disana... walaupun dia tak kisah kalau aku bawak 'cerita-cerita' lama dia kat orang, sebab dia tau orang takan percaya kat aku.. sebab dia kata orang leh nampak life dia skang 'bahagia'.. but its not me untuk menjaja cerita orang.. biarla aku simpan sampai akhir nyawa aku... itu prinsip aku..

yes sampai skarang aku simpan status yang dia tulis lam facebook dia tu. aku siap print screen. dan aku tak rasa hati aku boleh memaafkan dia lagi.... biarlah...

dan sebab musabab insan inilah yang membuatkan aku merajuk sekejap ngan alam maya ni..

so, sekarang aku da ubat sendiri hati aku ni. insyaAllah... nanti aku rerajinkan diri aku update blog aku ni eh! *cenyum cket!

bila baca blog kawan-kawan yang lain, hati aku terubat dan terbakar sket nak update gak blog. hihihi.. mana bole beb.. naluri dari dulu lagi dok menulis ni kan.. tak dapat menulis guna pen, menaip kan sini pon ok jugek.. sekadar nak kongsi sket kehidupan aku ngan korang..
kalau tak suke... takpe.. aku tak kisah... heee...

ok .. menyusul lagi selepas entry ni... banyak lagi cerita yang nak di pot pet kan.. tungguuuuu
pasni kalau orang nak cakap ape-ape lagi pasal aku... aku hanya mampu....

*senyum.. tak perlu kata apa-apa :)