Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Saturday, January 22, 2011

Nurkilan Jemari


lame dok terperap .. banyak benda nak settle.. dalam dok sibuk-sibuk.. sempat siapkan manik kat baju kakak aku..

kakak aku suka sgt ;)
thanx sebab dia sudi jahitkan baju2 aku.. pas ni.. dia la 2nd tailor aku.. yg 1st tetap makcik aku yg duduk kat ayer tawar..

hopefully minat bermanik ni aku leh kongsi ngan teman-teman yang lain..

*lu ingat gua tak tau lu tulis karangan pasal gua dalam fb lu? mmg tak sia2 lu ada bakat menulis la

Friday, January 14, 2011

HAT Lumut


da lama tak bawak mak pegi check up.. so, ari ni da buat appointment untuk g jumpe doktor pakar ortho.. ingat nak wat check up blood pressure ngan kencing manis skali... rupa2nya mak lupa nak puasa malam tadi.. huhuhuh.. tunggu minggu depan la plak ulang tayang g HAT Lumut ni.. tadi masa tunggu giliran mak, tak ramai patient yang ada.. tunggu je la.. sempat lagi aku berFB kat luar bilik tu.. ade wifi pulokks! i loike... memang amik kesempatan la aku.. heheheh..
lepas mak da jumpe doktor, pegi amik ubat. ade ubat baru lak dia bagi.. makan je la ek mak... so, next appointment will be 3 months later... anak-anak mak, atau cucu-cucu opah... korang jangan lupe bawak opah tau.. time tu maybe beta da ade kat sarawak... insyaAllah... *nebes la plak :[


Wednesday, January 12, 2011

Astro Beyond dan Percutian Di Kota Kinabalu!!!

Korang nak lagi best tengok tv??? Astro Beyond ada suma tu.. bole pause,stop,rewind and play!!! cepat cuba la masuk contest ni!!! <<<-- try Klik!!! ",)


Monday, January 10, 2011

Keputusan Anugerah Juara Lagu 25

Persembahan Terbaik : Faizal Tahir

Vokal Terbaik : Hafiz

Tempat Ketiga : Hafiz

Tempat Kedua : Drama King, Black

Tempat Pertama : Ana Raffali

sungguh terkujat ngan keputusan juara lagu.. ramai yang suspek Faizal Tahir atau Black yang menang... rasa mo pensan bila keputusan tu kuar...

Ok aku mau pensan skang...


**bersiaran dari Puteri Bayu Beach Resort Pulau Pangkor

Monday, January 3, 2011

Pokok Mulberry

rasanya macam da lama aku tak buat pasal pokok mulberry aku ni... salu aku tengok rating kat nuffnang pon ramai yang search pokok ni... seriously, pokok mulberry aku da membesar... gambar yang aku letakkan ni, gambar pokok mulberry yang kedua.. aku tanam tepi umah.. yang lagi satu tu ada depan umah.. sini, aku nak bagi tips, kalau nak pokok ni berbuah lebat, potong la dahan dia selepas buah dia abis.. nanti dia akan tumbuh pucuk kat dahan yang kita potong tu. dan dalam masa yang sama, buah pon akan bercambah..

ni selepas aku da potong dahan-dahan mulberry tu, pucuk baru pon tumbuh...
dan... buah dia pon mula kuar.. see?? banyak kan??? ni yang belum masak.. lam 3-4 hari nanti dia masak la..
ok yang ni.. da masak... yang warna merah tu rasanya agak masam. sebab belum cukup ranum.. yang merah kehitaman tu, rasanya masam-masam manis.. sedap!! yang tu baru ranum.. maknanya da masak la... kalau nak cuba tanam pokok ni, cucuk je dahan dia lam tanah.. insyaAllah dia akan tumbuh.. senang je nak jaga pokok ni.. so, selamat mencuba!!





Kembali kesekolah!!

wehuuu... bestnya zaman persekolahan dulu.. hari ni semua budak-budak sekolah ngan para guru da kembali bertugas setelah lama bercuti.. zaman aku da lama berlalu.. dekat 14 taun da beb.. memang zaman sekolah adalah zaman yang takan aku lupakan..

dulu excited giler bila tiba masa nak beli kasut, baju, beg sekolah yang baru.. sekarang ni.. aku teruja bila tengok anak ngan cucu sedara lak yang beli benda-benda tu.. fuh.. da masuk generasi yang keberapa pon tatau la.. da ada cucu beb... nak masuk 5 cucu sedara dah... huhu..

hari tu aku ikut kakak ngan anak sedara aku beli peralatan sekolah untuk anak dorang...

ni kakak aku... beli untuk anak dia (anak sedara aku la yang lelaki ni)

yang pompan pakai tudung itam tu.. anak sedara aku.. anak kepada akak aku yang diatas ni... see??? da macam adik aku je dorang ni.. umur tak jauh beza pun.. huhu.. anak sedara aku ni sibuk nak beli peralatan sekolah untuk anak sulung dia.. memang teserlah keterujaan dia tu kat mukanya.. hehehe...

ni la cucu sedara aku tu... beria je dia posing.. aku la yang suruh.. haha

bagus ni.. bertindak mengikut arahan! hihih
adek dia pon nak jugekkk... layan je la.. nanti die sentap... minah sentap ni.. haha

sekian la entry back to school aku untuk taun ni..

*tak sabar nak tunggu anak sendiri lak nnt.. heee... insyaAllah...

Untuk Perhatian Warga Manjung Sekalian!

korang penah nampak sekolah ni tak??? cantik ok skolah ni.. baru lagi.. tahun ni baru bukak la... ari jalan-jalan ngan famili, aku ternampak bumbung skolah ni.. lalu aku pon pergi la terjah... sekali tengok pon aku da teruja.. tak sangka ada skolah yang macam ni kat area berdekatan ngan umah aku.. tersorok sket sekolah ni... nak tau sekolah ape?? scroll down please..

cantik kan?? i wonder macamana la rupa kelas kat dalam tu... ish nape la time aku sekolah dulu dia tak wujud. kalau ada, memang sekolah ni la aku pilih.. dan wajib suma mata pelajaran aku score. sebab excited pegi skolah cantik punya pasal... hahaha

nah.. ni la nama sekolah ni.. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Seri Kamaruddin.. dekat ngan sekolah rendah dato' seri kamaruddin... tapi yang menengah punya ni kena masuk dalam sikit.. rajin-rajin la mencari ek... hehehe...

teringat lak masa form 1 n 2 aku sekolah kat Sekolah Menengah Dato' Idris, Pengkalan Bharu. banyak kenangan kat situ... hmm.. mana la kawan-kawan sekolah aku masa kat situ pegi ek...

Pekan Khamis

Ok.. ni sepatutnya cerita taun lepas.. wahhh macam da lame sangat je bunyinya kan???
hari tu aku g pekan khamis ngan famili aku... pekan khamis ni lebih kurang macam pasar malam gak.. cuma dia bukak waktu siang dan hari khamis jer.. dari pagi tak tau kul bape.. sampai la petang lam pukul 6. lokasinya dekat Kg Koh, Setiawan. masa pegi tu ramai jugak orang.. macam-macam gerai yang ada.. kalau nak tau, pasar ni lokasi dia bertempat ngan penempatan masyarakat cina.. peniaga pon ramai cina. melayu ngan india pon ada.. 1 Malaysia la katakan ;)
layan je la gambar-gambar kat bawah ni ek...


dua beradik ni nasib baik tak kedekut makan...

me ;)

mak.. always dengan bunga-bungaan dia ;)

see.. i told u ;)

adik... pandai baca ek? 5 hengget je baju-baju ni.. murah hokay! heheheh

kebanyakkan bajunya elok-elok jugak..

opah dan cucunya.. hihihi

gong xi fa chai nak dekat da.. so, harus la kannn..

kawasan agak becak sket.. baru pas ujan... huhuh... pakai crocs adalah sangat sesuai..
punya lama jalan-jalan kat situ... aku beli ni jer... bunga ros.. satu untuk mak.. satu untuk aku.. tapi keseluruhannya... suma utk mak.. hehe

Sunday, January 2, 2011

Serupa Tapi Tak Sama

yeah... memang serupa... tapi tak sama... hehehe... aku saja try buat bunga manik yang baru ni.. asalnya aku terpandang kat FB sahabat yang jait manik ni jugak... sangat cantik aku tengok... makanya dari hasil pemerhatian aku kat gambar yang dia letak tu... aku belajar sendiri... otak ni bergerak macam engine kereta lam iklan shell tu.. makanya... alhamdulillah.. terhasil la jugak bunga ni... tak susah rupanya nak buat..

comelkan???


ehhh.. rupa-rupanya baru aku perasan... sama macam cincin kawin aku bunga ni... haha.. so makanya... tu la yang dimaksudkan tajuk entry ni.. haha...

*kalau da minat dengan sesuatu tu.. melalui pemerhatian je kita da bole lakukan... alhamdulillah..

Hasil Kerja Tanganku..

seperti yang aku janjikan.... aku akan tunjuk hasil sulam manik yang aku buat kan? ok... ni la hasilnya...

taraaaaaaa......

simple je.. hehehe... tak susah nak buat bunga ni.. dan kalau diikutkan, kejap je nak siapnya... tapi awas yer.. kalau da korang jadi macam aku ni.. time menyulam manik pon nak berkebun di farmville dan membina jajahan sendiri kat city ville... harus la seminggu baru nak siap jait manik ni... nasib baik kat baju aku sendiri.. kalau buat kat baju orang?? harus la aku kene laser macam penjaga gol indonesia tu.. opssss terlebey sudaaaa... hehehehe.. ya ampunnn...

Tahun Baru 2011


haihhh.. terlambatkah aku?? hehehe... sebenarnya aku tak excited sangat nak sambut tahun baru macam orang lain.. pada aku, cukup la bahawa aku sedar tahun telah pun berganti.. kalau tak sedo jugak, masuk tanjung yer...

azam?
memang banyak azam aku... azam taun lepas, alhamdulillah.. dah tercapai.. pe lagi kalau bukan khawin.. haha.. alhamdulillah.... Allah dengar permintaan hambanya ini.. terima kasih Ya Allah..

so, aku pon nak bermanja-manja ngan hubby.. tanya apa azam dia taun ni... banyak katanya... tapi dia tanak bagitau aku.. kata dia lagi, kalau kita bagitau apa azam kita kat orang... azam tu nanti tak tercapai.. orang tua kata la.. wallahualam.. oleh itu, jangan la bagitau apa azam korang kat orang.. bagitau je kat kucing ke, ayam ke, ikan ke.. selain dari orang yer... nescaya, azam korang akan dipelihara... haha..

aku pon mengikut kata suami...

tapi satu je leh bgtau ape azam aku taun ni... aku nak mengurangkan main game kat FB!!!! hahaha