Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Wednesday, December 30, 2009

Terima Kasih Sayang

haaa... kenapakah entry ni bertajuk sedemikian?? hehehe... aku nak ucapkan terima kasih kat mr fiance sebab menghadiahkan aku modem broadband ni... aku telah memilih maxis. tapi bulanan aku gak yang bayar... hahahah... jadi la.. dari takde lansung..kan??? aku amik package murah jer... rm48.00 monthly.. so, dapat la aku update blog ni selalukan??? hua hua hua.. so pada korang yang berminat, sila la mengunjungi kedai maxis yang berhampiran untuk pertanyaan lanjut... modem ni harga dia rm199.00 sajok... sekian...


*ingat nak mintak handbag guess... ni yang haku dapat... jadiiiiiii laaaaa....

Monday, December 28, 2009

my lucky number


hoho.. cantik tak nomo ni?? actually pagi tadi aku ade follow up kat HAT Lumut. ni la nombo yang aku dapat. santik kan??? hihihihi... ada yang berminat nak amik nombo ni beli kat konter nomo ekor tak??? wakakakkakaa suweiii jek!

hurmm... hasil pemeriksaan dokter chenta tadik, next appointment aku adalah pada bulan 4.... just untuk check up......

*hanya berusaha untuk mencegah. sayangilah diri dan badan anda! kesihatan adalah keutamaan kita! *tetiba da macam website kementerian kesihatan la pulak

Wednesday, December 23, 2009

Happy Born Day to Me!!

thanx to all!!!

hehehehehe... tak keterlaluan ke aku ucapkan pada diri aku sendiri??? blasah je la kan??? hahahaha... mekasih kat kawan-kawan yang beri ucapan pada aku. nasib baik ade alert kat facebook kan??? kalo tak... tatau la bape kerat je yang ingat besday aku. wakakakaka...
so... agak-agak korang... tahun ni bape la genapnya umo aku kan???? hahaha.. takde nak sorok-soroknya... umo aku skang da mencecah 29 tahun. tawun depan bape ???? huaakkkk!!! so... semoga hidup aku sentiasa diberkati Allah s.w.t.... amin...

tua ke???? miaahhahaha

hadiah???? jangan ditanya pasal hadiah. bukan tu yg aku harapkan... cewahhhhh... tapi kalo ade aku nak nak nak... hahahaha... tapi hadiah dari mr fiance, aku tuntut sampai dapat!!! hahhahaah...

*cuti ni korang pegi mane?....

musim pengantin baru

bulan ni boleh dikatakan ramai yang mendirikan rumah tangga. ramai yang da jadi raja sehari.. betul tak??? so pada orang yang tak kawin lagi macam aku ni, sekadar pegi memeriahkan lagi majlis tersebut la. dan menyertai aktiviti menghabiskan lauk pauk kenduri secara berjemaah. muahahaa... minggu lepas secara berturut-turut aku menghadiri majlis kawin didua tempat. hari sabtu, kakak sepupu aku kawin. ahad plak sebelah besan kakak aku....
ahad tu sepatutnya ada kawan aku kawin. tapi aku tak pegi.. coz kenduri yang aku pegi tempatnya jauh-jauh beb...


satu ni je la gamba pengantin yang aku pegi. pengantin yg lain tu tak nyempat nak snap... huhuhu... selamat pengantin baru mak iti (akak sepupu haku) tahniah! dan semoga jodoh kalian kekal sehingga hujung nyawa....

psttt.. muka kakak sepupu aku ni sebijik macam muka akak aku... huhuhu

Tuesday, December 22, 2009

hari kedua di pangkor

hari kedua kat pangkor ni takde wat ape sangat. coz tunggu masa nak balik jer. pepagi lepas sarapan, akma ajak pegi mandi kolam. haishhh.. tak puas-puas lagi minah ni... kak ina aku da pegi class dia pagi tu. so, aku ngan mak dok melepak la tepi kolam tu. aku layan wifi jap... da bosan sket.. aku ajak akma n mak jalan-jalan tepi pantai. kak uni tamau. dia lepak lam bilik jer...

cantik pantai ni... depan tu pangkor island beach resort...

me n mak. mak kate.. kalo ade tikor .. lena da mak tido bawah pokok ni... hahahaa..

us again

dia pon nak chatting! masa ni da tunggu masa untuk pulang...

suda dalam feri.. masa untuk pulang ke lumut..
bye pangkor! we will come again!!!

suda sampai jeti lumut...

tunggu kak ila datang menjemput kami.. kami mau pulangggg..

memang best bercuti kat pangkor time cuti sekolah ni. meriah... tambah-tambah lagi percutian ini ditaja penuh oleh akak aku.. hik hik.. niat nak bercuti ke sarawak terpaksa aku batalkan... coz mr fiance amatlah mensibuk. mess nite tahun ni pon aku tak dapat hadir. n mr fiance pon da janji dia akan pegi secara solo. kalo bawak partner lain..... siap arrr dieeee!!!! hek hek..

so.. terima kasih banyak-banyak to...
my lovely sis.. kak ina. kalau ade trip lagi.. ajak la kami lagikk... hehehehe.. luv u sis...

hari pertama di pangkor

hehehe... jangan marah.. baru skang aku nak masukkan entry kat pangkor ek??? sile jangan baling telur kat muka aku. baling la blackberry ke.. akan ku terima dengan sepenuh hati.. hahaha.. ok.. hari pertama sampai kat pangkor, excited sangat. coz da lame tak bercuti dan bermalam kat pangkor. last aku buat benda tu tahun lepas ngan my mr fiance. masa tu lom tunang lagi la.. ahaks... so skang ni peluang tu datang lagi. kak ina suh aku bawak mak, akma ngan kakak uni aku pergi pangkor join dia. kak ina ada seminar kat sana. so, kebetulan dia dapat satu rumah (chalet) yang bole muatkan kitorang berempat. so? jangan la membazirkan... join je la.. hehehehe.. masa nak pegi tu kitorang suma excited nak naik feri.. hahaha.. thanx to my niece eda yang sudi hantar kitorang kat jeti. tak jauh pon jeti tu ngan umah aku. around 10 min pon leh sampai kalau naik keter.

baik aku teruskan cita masa kat pangkor tu kan?? sampai kat pangkor, kitorang naik teksi van yang kaler pink. yerrr.. sume teksi pangkor begitu. haha.. so sampai je kat puteri bayu beach resort, kak ina turun dari bilik seminar n send me to bilik. aku teruja bila sampai kat puteri bayu coz view dia betul-betul berdepan ngan pangkor island. tempat tu untuk mereka yang berkemampuan tinggi la beb. semalam nak tido sane, yang paling murah pon 500 hengget... huhuhuhu.. duit tu simpan nak beli hp je la..

sampai je kat situ, aktiviti pertama aku on laptop. nak make sure btul ke ade wifi... hahaha.. yes memang ader. tapi... poor giler signal kat lam bilik. dapat gak la chatting ngan membe aku kat ym. then kak ina call aku. dia kate 'ko nak naik bot tak?? pusing pangkor??' aku pon tanpa banyak fikir... of course la jawab NAKKK!!
lam kul 2 petang, kitorang da bersiap-siap nak pegi naik bot. hihihi... semangat tol. padahal bot datang kul 3. hahaha.. kak ina tu incharge.. so dia kene la turun awal sket.

sementara tunggu peserta-peserta lain datang, lepak depan kolam dulu.. coz....
dok layan minah ni mandi kolam. haihhh! tak jemu-jemu dia ni mandi kolam.

bila masa naik bot da sampai... kitorang pon menuju ke destinasi... naik bot daaa...

ni la peserta KKD yang ade...

yeay!!! mari naik bott

kak ina n akma.. safety first!! heheh

me n mak.. mula-mula mak takut coz mamat blakang tu bawak bot laju.. tapi aku suh mak relax.. baru la ok... hehehe...
we had fun sepanjang perjalanan pusing-pusing pulau pangkor tu. mamat yang bawak bot tu tunjuk batu-batu kat pulau kecik yang mempunyai macam-macam bentuk.
laju oke... i loikeeee! hehehe

batu kepala penyu. nampak tak??? yg kat celah-celah pokok tu...

batu tapak kaki manusia... nampak takkk????

aaaaa.. yg ni paling cute... hehehehe .. batu ikan paus.. seolah-olah ikan paus tu semburkan air.. padahal air tu hanyalah pokok.. hehehehe

teluk nipah. tempat aku ngan mr fiance menginap dulu...

berhenti kejap kat coral island. tempat ni best kalo nak snorkling. halamak.. blasah je la eja ni... wahahaha... tapi kitorang hanya duduk dalam bot dan menyaksikan....

ikan-ikan yang cantikkkk...

then baru kitorang benti kat persisiran pantai coral island...
aku tak mandi pon... malas la... segan pon ader.. hanya bermain-main air kat tepi pantai tu je.. cewahhh... hahaha
besh kalo dapat mandi ni.. tp sogan... hahaha..

agak-agak da penat.. kulit pon da hangit.. maka.. masa untuk pulang...

sampai je kat otel... trus minum.. fuhhh dahaga siott... pas tu balik bilik.. rehat. kak ina ngan akma masih lepak kat tepi pantai. coz kak ina nak join team dia main bola tampar tepi pantai. malam tu plak pas makan malam, kitorang jalan-jalan kat pekan pangkor. pekan tak bape nak pekan la.. ade kedai-kedai dekat ngan resort tu je kitorang pegi. balik hotel, lepak tepi kolam... aku layan wifi.. kak ina ngan mak ... dorang suma g jalan tepi pantai. cukup tengah malam... kitorang balik bilik terus....zzzzzzzzzzzzz... hari ujan beb... besh tido... hehehe.... to be continued

Thursday, December 17, 2009

Selamat Menyambut Tahun Baru 1431


selamat menyambut maal hijrah atau tahun baru kepada semua umat islam didunia ini. semoga ditahun yang baru ini kita akan peroleh keberkatan dan hidayah yang baik dari Allah s.w.t
tahun baru ni juga memberi aku seribu makna setelah bergelar tunangan sidia. terima kasih Ya Allah. semoga jodoh kami berkekalan sehingga akhir nyawa kami.
ditahun baru ini juga aku berazam untuk meningkatkan lagi prestasi hidup aku. manyak nak kene service ni... keh keh keh... ape yang aku nak ubah?? biar aku saje la yang tahu.... so?? esok cuti kan korang?? selamat bercuti ek???
ahlan wasahlan...

Kerja! Kerja!

hari ni... sepenuhnya aku baru masuk opis. kenapa sepenuhnya?? coz sepatutnya smalam aku da masuk opis da.. tapi smalam aku kesakitan perut lor. tak tau la nape... rasa macam kembung semacam jer. makan manyak sangat kat pangkor kot? so.. amik half day je.. tu pon bos aku suh balik umah rehat. aku telan ubat sakit perut yg dibeli kat farmasi.. ade la kureng sket...
malam tadi dok terkentuts kentot jer masa tido.. nasib la anak buah aku yg tido sekali ngan aku tu.. memang dia pensan kene topedo aku.. wakakakaka....
pas ni kalau free akan aku updatekan cite kat pangkor ek..
coz kebizian lak masuk opis ni. manyak keje menanti aku.. nasib baik ade assistant. kalo tak.. sure serabut pala otak aku... so u'olls... selamat bekerja!!!

esok cuti la.. horey!!!!! hahaha

selamat menyambut tahun baru kepada semua umat islam didonia ini!!

Monday, December 14, 2009

Bercuti


haluu... selamat malam... wahhh selamat malam katanya... 1st time aku update blog malam-malam buta ni. mana tak nya... guna wifi free yang ade kat resort ni. oppssss.. resort?? yer... skang ni aku tengah bercuti yer anak-anak... bercuti bersama bonda dan adik beradik sajer. di sebuah pulau yang terkenal.. mane tak lagi.. pulau pangkor la.. dekat jer ngan umah aku.. naik ferry 30 minit da sampai.. hahaha.. tapi aku menginap kat puteri bayu beach resort ni. ok jugak...
naik feri kat jeti lumut lebih kurang pukul 11am tadi.. coz sebelum tu pegi opis jap. sempat lagik jengah opis tu.. huhuhu..sampai pangkor lam kul 1130am... check in trus lepaks... nanti da balik bercuti ni aku ceritakan ngan lebih lanjut ek.. skang ni nak g supper jap.. huaaa gumuks sudah...

*lately ni asik dapat ayat-ayat yang tak menyenangkan je dari orang yg tak dikenali... heran..heran...

Friday, December 11, 2009

Mas Kawin


semalam tengok kat berita tv3 ada bagitau pasal mas kawin kat selangor naik 200% ke.. 300%?? waaaa besh la wanita-wanita selangor sane kan??? ate?? perak tanak bagi naik ke??? hahahahaha..
tapi skang ni mas kawin pon ikut pada kemampuan si lelaki tu jugak. ade yang bagi 500. ade yang bagi 1k gak.. fuh.. untung-untung... mas kawin aku berapa lak??? hahahaha
sekadar yang termampu saje la.. mau lebih?? 50 sen je lebih katanya.. hahaha.. sadis..sadis...

*bukan bape jumlah wang yang jadi ukuran....cuma kebahagiaan yang diperlukan.....

Thursday, December 10, 2009

Teman Tidur


Semenjak dua menjak ni..aku dah ada teman tidur sekatil. Selalunya tidur sorang jer. Aman la jugak.. tapi tidur berdua pun syok jugak. Ada peneman dikala tidur kekdahnya… huahuahua…. Leh pelok-pelok… gurau senda.. cubit-cubit… *oke.. aku tipu. Ngeeee~ tapi teman tidur tu betul tau. Rasa macam tak best lak bila katil yang aku wat tidur sorang-sorang ni da kene kongsi. Huhuhu… tak beshh… sempit lorr…tapi nasib baik dia kecik. *aik??? Kecik??? Abe aku bukan besar gajah ke??? Muahahahaha! Of kos la… coz teman aku kecik jer… sape lagi kalo tidak bukan......



da macam hide and see da ni.. dimanakan cik kem??? hahaha..

Haaa…minah ni la jadi peneman tidur aku dikala cuti sekolah skang nih. Ibu dia campakkan kat kampung ni semenjak start cuti sekolah ari tu. *kijam sungguh ibumu kema! Padan muke!! Hahahaha.. padan muke aku jugek!!! Dak pompan ni anak sedara aku.. umah dia kat pahang nun.. saje nak lepak kat kampung ni.. tak tau la ape yang beshnya ada kat umah aku. Setahu aku.. hari-hari dia dok temankan opahnye kat umah. Kalo aku rajin, balik keje baru aku bawak dia g jalan-jalan. Tu pon, kalau aku rajin la kan… hee heee….


Tapi aku rasa, nanti bila ibu dia datang amik … mesti aku rasa sunyi plak.. ishhh I don’t like u know… balik keje nanti aku ingat nak bawak dia pegi jalan-jalan lagik. Nak tuka bateri jam tangan dia. Hari-hari dok alert aku ‘acu tukarla bateri jam kema..’ asik itu je cakapnya. Aku ni kalau da balik keje.. hobi aku melepak kat umah jer… huhuhuh… takpe la.. nanti aku bawak gak dia ari ni.



lena tidur ngan acu ek... takpe... kat umah dia berkongsi kasih ngan adik-adiknya... kat umah opah ni dia la yang dimanjakan...

Tuesday, December 8, 2009

mari memasak kek!

jumaat yang lepas aku amik cuti.. yer la.. ahadnya da majlis bertunang.. so aku cuti untuk prepare ape yang patut. sume barang hantaran aku yg gubah. huhuhu.. blasah je la.. pagi jumaat tu gak aku telah merajinkan diri untuk masak kek. kek epal u'ollsss... amik resepi dari abg mat gebu memang best kat blog abg mat ni. cara-cara memasak yang dia bagi pon senang nak ikut. alhamdulillah... kek yang aku buat tu menjadik u'ollllsssss... bangga woooo.. sila tepuk seratus kali beramai-ramai *mekasih..mekasih.. sori.. aku tak tunjukkan macamana cara-cara nak buat... tapi aku ikut ape yg abg mat gebu ajar tau.. tak menderhaka lansung. mula-mula nak buat tu.. blur gak la... bleh plak aku blur 2/3 cawan tu mcmana.. wakakakak.. sungguh sadis.. so mangsanya tunang ngan akak aku la. aku tanya dorang camne 2/3 tu... part abe ajar aku tak bape paham lagi.. part akak aku ajar barrruuuu la paham.. dannnngggg!!!! blur sungguh aku. mcm blurry.. hahaha

excited giler pas tengok kek da mula membukit.. heeeee

tak sempat kek nak sejuk btul-btul.. aku da potong. tak sabar nak rasaaaa..

mmg sedap kek ni u'ollsssss..... dapat cicah ngan air nescafe pon meletoppp... aku wat kek ni 2 bijik. amik ko makan puas-puas.. pas ni nak try wat kek lain lak...

*senang je wat kek ni rupanya....

Monday, December 7, 2009

melangkah ke satu langkah

aku ngan kakak ipar..

alhamdulillah... aku telah selamat di tunangkan semalam .. 6 Disember 2009 adalah hari aku melangkah ke langkah yang pertama didalam perhubungan aku ngan abe.. semuanya berjalan ngan serba sederhana. terima kasih kepada adik beradik aku yang menjayakan majlis dengan lancarnya. dan jugak kepada sedara mara aku.. dan pak itam yang sudi menjadi wakil dari kuarga aku.. macam tak caye jer aku da menjadi tunangan orang. ahaks.. gembira rasanya.. doakan jodoh kami kekal sepanjang hayat ek kawan-kawanku.... *asal mcm skema je ayat aku ni.. baru bape ari tak tulis blog. adehhhsss..

so.. next step... tunggu diijab kabulkan pulak... mampukah aku mengharungi liku-liku di alam pertunangan??? *ayat poyo lagik...

terima kasih gak kat kuarga abe yang sudi menerima aku seadanya... *pasni kene amik kelas bahasa klate pulok doh.. huhuhuh...

cincin tunang di tanganku yang mengkedut

.........Ya Allah... restuilah perhubungan kami berdua...... amin...

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha

dikesempatan ini aku nak mengucapkan selamat menyambut hari raya korban buat semua warga internet yang sudi membaca blog saya ini.. haha.. leh ke bagi ucapan macam ni? ok u'ollssss... selamat bercuti k. jangan teroverdose makan lak. aku mula bercuti esok 27/11 - 29/11. alaaa.. ari isnin nak keje balik da.. huhuh... so, selama bercuti tu kalo ade masa terluang, aku update la cite la yer.. kalo takde, pepaham je la... kat umah aku takde intenet. huhuhu sungguh kasihannn..

so? ape makna korban pada korang?? harap ianya tak terlebihhh sudah la ek.. ehehehe...so, lepas raya nanti aku lagi bz giler. selamat bercuti u'ollssssss....

Wednesday, November 25, 2009

Ape yang baru??

aku beli laptop baru semalam. brand ape?? lenovo s10-s ideapad. tecit je.. senang aku nak bawak kemana saje. tak de la berat macam laptop lama aku tu. huhuhu.. korang nak tau harga? survey sendiri ek.. lain tempat lain harga kot. ahaks.

sampai umah smalam trus godek-godek ape yang patut. same je function macam laptop yang lain. so kawaiii..


suci tak? hehehe

free gift yang aku dapat


kotak pon nak tunjuk... wakakakka... puas ati gak dapat laptop baru ni. duit pon puas melayang-layang kat tangan tokei tu kan.. hahaha.. pas ni nak beli ape lak?? takde kot. simpan duit nak kawin je laaaa... cewaaaaaahhhhh!! ahahah.. *errr.. duit kawin bukan cik abe yg simpan ke?? ngeeeee...

korang nak lappy mcm aku ni secara free tak??? haaaa.. klik kat iklan nuffy share & win nexcare ni. masuk peraduan tu. grand prize dia sebijik macam lappy aku. pe lagik?? klik cepat!! :D