Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Monday, April 15, 2013

ShiShen

seperti yang aku janjikan dari entry sebelum ni... ni la produk shishen yang aku cakapkan. bukan shisen.. hehe... tershilap lak makshik.. produk ni di hasilkan dari tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan.. so.. tak perlu risau bahan chemical yang tak diingini tu berada dalam produk ni.. untuk ibu mengandung pon sesuai gitu.. 

dalam set ni aku ambil scrub, cleansing gel, cleansing milk, toner dengan day cream. night cream hari ni atau esok akan menyusul... hehehe.. kalau korang nak tau.. ni antara produk zhulian. zhulian tak macam dulu dah. kalau dolu-dolu.. dorang keluarkan barang kemas je..sekarang tidak lagi... macam-macam ada.. ;)

pertama kali aku pakai pencuci muka ni.. muka rasa best dan lembut je.. alhamdulillah.. mudah-mudahan sesuai la dengan kulit muka aku lepas ni. boleh tahan lama gak ni. sebab tak perlu pakai banyak-banyak.. 

shishen age perfect


ni kotak dia :)

untuk masker.. aku guna vegi vera.. yang ni sebenarnya minuman... tapi boleh juga guna untuk masker.. jimat gitu ;) produk zhulian gak 

ini saya yang semakin bolat..thehehe... hari pertama pakai shishen... da nampak sedikit perubahan. harap-harap da lama nanti kulit muka lagi flawless .. wink ;)
untuk korang yang nak tahu lebih lanjut produk ni... boleh email kat aku adriea@gmail.com ok bai

last but not least

cucur udang with sambal bilis
sarapan aku pagi ni... da tak tau nak masak ape.. barang dapur pon banyak da abis.. kita masak je apa yang ade yer.. malam nnt baru shopping groceries :) bismillah..

Thursday, April 11, 2013

Semakkan Daftar Pemilih (PRU-13)

tak lama lagi dah nak mengundi kan? ape kata korang semak status nama korang.. dekat kawasan mana korang patut pergi untuk buang undi.. nama aku masih kat kampung permatang. mengundi dekat sekolah muhammad saman, pasir panjang laut.. huu patutnya da bertukar alamat tu. tak tau mana silap.. belum bertukar lagi...

ni la rupa website tu.. just masukkan nombor kad pengenalan korang

nak pergi kat websit tu.. boleh klik kat sini ---> SEMAK STATUS PRU13

nasib baik hubby mengundi awal.. sebab dia kan tentera.. dorang mengundi 30 apr 2013.. untuk kita-kita ni mengundi 5 mei 2013.. jangan silap tarikh pulak yer... 

so.. selamat mengundi! ;)

Barang Mekap

wah.. da lama tak online.. tiba-tiba cerita pasal barang mekap kan.. hehehe... rindu ek? aku pon rindu kat korang.. kesihatan dan kerajinan agak terganggu.. sebab tu la tak berapdet blog ni.. huhu...

pagi ni breakfast kue tiaw goreng.. tiba-tiba rasa lapar sangat.. sebab malam tadi kena cirit-birit.. nasib baik ulang toilet 3 kali jer.. huhu

kue tiaw goreng yg ade udang n sayur kucai jek... 

semalam keluar dinner dengan hubby.. hajat dihati nak makan steambot dekat carrefour wangsa maju.. eh sekarang da tukar nama.. aeon big.. sekali tengok kedai tu da tutup.. tengah renovate nak buat kedai lain. sabarrr je la.. takpe.. lapor punya pasal.. pergi makan kat chicken rice shop je la..

selesai makan.. terus balik.. no shopping-shopping... but... tettttt... tiba-tiba ada magnet tarik aku kat satu gerai alat mekap... hehehe.. memang aku nak beli eye liner sekian lama.. alang-alang dah lalu tu.. aku beli je la.. brand aku tak penah tahu pon sebelum ni.. flomar namanya.. takpe lah.. cuba je la.. elok nak je bayar.. ehhh terguda lak dengan lip liner... hehehe... ok cukup la dua ni dulu.. lain kali beli lagii... hihih..



err.. semalam da beli set pencuci muka shisen yang best.. nanti nak wat facial kat muka hubby sekali.. hihi.. nanti aku citer kan pasal shisen lak yer... memang tak rugi beli produk ni.. sebab tahan berbulan-bulan... jimat duit kat situ.. ;)

Thursday, April 4, 2013

Clearance!!



nak habiskan stok tudung-tudung ni.. so.. nak tawarkan harga yang murah dr pasaran. email me adriea@gmail.com jika berminat yer.. tq :)

Wednesday, April 3, 2013

Sakit Tekak

Again! ... taun ni saje tak tau la da berapa kali aku kena sakit tekak ni.. bila da rasa sakit tekak ni.. mula la cik batuk menyinggah.. kalau tak elok lagi.. siap package dengan cik selsema dan incik demam.

kelmarin hubby dok ngadu dia sakit tekak.. tup.. tup.. semalam aku lak yang kena.. siap aku rebuskan air asam jawa untuk kami berdua.. aku punya lak siap hangus periuk sebab terlupa punya kes.. ahahaha.. mujur la tak tebako.. Allah.. cuainya la..

uhuk uhuk..

malam tadi tengah tidur.. aku bole terjaga sebab batuk menyerang.. sakit tekak sampai tak bole tidur.. pas tu siap termuntah-muntah.. hubby yang tidur kat sebelah tu bukan sedar bini dia dok muntah-muntah kat bilik air dalam bilik tidur kitorang tu.. aku kejutkan dia baru la dia sedar.. tu pon dia dok gosok-gosok belakang aku sambil mata dia pejam... haha.. tapi lepas muntah tu still tak dapat nak tidur.. aku sapu vicks kat tekak.. baru la dapat lelapkan mata... 

syukur ya Allah.. kau berikan aku sakit untuk aku mengingatiMU... semoga aku tabah dalam mengharungi apa jua dugaan dariMu.. 

nak kena rebus air lemon lagi ni.. sebab itu je la ubat aku masa batuk ni.. air asam jawa tu hubby je yang mintak.. 

*cuaca panas sekarang ni.. sampaikan kipas syiling da pasang tahap maksima pon macam tak de rasa apa. nak kena beli kipas duduk buat tambahan.. nak beli aircond mak cik tak mampu.. dok depan pintu ais yang terbuka tu je acik mampu... hehehe....