Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, December 17, 2013

Latest






Hubungi saya untuk tempahan
adriea@gmail.com

Friday, December 13, 2013

6 bulan






Alhamdulillah... Dah 6 bulan usia anak ibu.. Aryan makin banyak akal.. Makin laju bergerak sana sini.. Makin tahu keadaan sekeliling. Skang ni pon dia tengah kacau aku menaip ni... Suke lak tu dia kaco ibu.. Hehe.. Aaaaa tak leh nak taip banyak... Da memanjat aku da ni... Nanti ibu story mory lagi... Nak masak breakfast jap.. Ada tetamu dirumah... 

Thursday, December 12, 2013

testing

Fuh...da lama tak bukak blog guna lappy.. Ni pon pinjam tab hubby.. Salu on guna s2 den je... Orang lain da lebih advance.. Aku masih mampu bers2 je... Jadi la ... Dari takde lansungkan.. Syukur alhamdulillah... Ok lah... Nnt update lain.. Aryan da nangis nak nene.. Hihu... Ni saje test tab hubby guna line aku je... Tehehe... C ya...

Thursday, October 31, 2013

baju akad nikah

eh ni baju customer la. tengah mencuri masa nak menyiapkan baju akak nikah bakal raja sehari ni.

untuk tempahan dan pertanyaan lanjut boleh email ke adriea@gmail.com


Friday, October 18, 2013

sesak

kenapa semenjak dua menjak ni aku rasa macam sesak je otak bila bukak fb.. mungkin aku banyak baca status kawan-kawan fb yang penuh emosi kot. sampai aku teremosi sama. haha.. penyakit berjangkit sungguh.

baik lepak kat blog ni best jugak. tenang je.. ecewah~
sekarang ni dok update blog guna handphone je la. dah lama tak tekan keyboard lappy. coz berodben yang tah hape hape. aku tak guna lansung pon kena bayar gak. tensi. sesak gak dada mak nak nembayor.

aryan pulak sejak balik dari kampung.. dah mula taknak duduk baring tengok tv sorang-sorang macam sebelum ni. nak berkepit dengan ibu gak. haish kena training balik ni. kalau tak.. susah ibu nak buat keje.

dah macam lari topik je plak aku ni. huhu.. ape pon.. kalau tak bukak fb satu hari memang tak sah kan? hikhokhikhok.. tapi selagi aku ada urusan dalam fb tu.. memang susah la aku nak tinggal pon. da jadi macam satu keperluan untuk aku. tapi kadang-kadang aku rasa ada jugak status yang tah ape-ape aku baca. gelak sendiri je la. itu fb deme... sukati deme ler.. ok lah aryan da bangun. tak sompek den nak mandi. ngedet belog lagi! huhu... jom skodeng aryan mandi


Monday, October 14, 2013

kampung ipoh, tanah merah, kelantah

tajuk da macam nak bagi alamat je ek. nasib baik tak lengkap. hehe.. terlebih dahulu aku nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidiladha buat semua keluarga.. sanak saudara.. para sahabat dan juga pembaca blog aku..

sekarang ni aku bersiaran dari kampung hubby dikelantan. walaupun tak dapat cuti panjang.. kami balik jugak untuk meraikan bersama keluarga kat sini.

waktu sebelum berkawin dulu.. banyak romours yang mengatakan sambutan raya haji dikelantan la yang paling meriah. masa on the way balik semalam.. aku ngan hubby sembang pasal topik ni. hubby cakap dia pon heran kenapa orang cakap macam tu. dia rasa macam biasa je. takde la meriah sangat pon. hehe.. pastu aku mencelah. memang macam biasa pon. tapi pada aku kelainannya korban banyak dibuat dekat rumah kat kelantan ni. pastu kalau ade korban.. mesti ada buat kenduri makan-makan. kalau kat perak.. aku rasa macam biasa jer.. daging korban tu wat masak untuk sendiri-sendiri je. tak tau la pulak kalau orang lain kan.. hee...

last but not least.. aku tepekkan gambar aku ngan aryan kat atas gunung banjaran titiwangsa. sejuk giler masa ni. sebab baru lepas hujan.

esok da nak balik kl. balik ni nanti terus nak fokus kat tempahan manik. coz banyak da que sebab ade je yang datang rumah hantar baju. alhamdulillah.. rezeki aryan.. ade lagi satu baju pengantin nak dimanikkan... i'll try the best! insyaAllah..

anything nak tanya atau apa2 je lah.. leh email me adriea@gmail.com


Saturday, October 12, 2013

sedar tak sedar

yer sedar tak sedar umur aryan da masuk 4 bulan. sebab itu la ibu makin sibuk sampai takde masa nak update blog. ok itu hanya alasan. alhamdulillah.. sekarang aryan da pandai meniarap. pastu suka angkat-angkat bontot nak wat reverse kot masa meniarap. huhu comel lak ropenya. pastu suka dok sembur air liur. sket sket dok abuuuu abuuuu geram lak ibu nengok bibir monggel tu dok menghembus air liur. hehe..
yang paling ibu heran.. masa dok isap nene pon dia dok abuuu abuu.. haishh .. aryan.. aryan..
bertapa bersyukurnya aku pada Allah yang esa kerna diberi peluang untuk menikmati saat yang macam ni.. dapat melihat perkembangan sikecil didepan mata.. agaknya 'sikakak' da pandai berlari dah sekarang ni kan :-)
memang aku tak pernah nafikan dan tak boleh nak tipu diri sendiri.. setiap kali aku melihat aryan.. wajah arwah juga kelihatan.. Allah... rindu ibu tak pernah hilang pada qaisara..
rasanya aku macam ada hutang satu entry. ade aku nampak entry tu dkt draft.  nanti lah aku siap kan.. tah bila la tu.. hikhokhikhok..
oh yer.. sekarang aku ada dikampung bonda.. kg permatang, manjung perak. disebabkan hubby ada kerja diipoh.. makanya dapat la aku bercuti kat umah bonda ni.. hehe.. esok kami akan berangkat ke kelantan pula... doakan perjalanan kami selamat pergi dan selamat pulang yer...
last but not least.... gambar ibu n aryan buat tatapan kawan2 ibu qaisara n aryan kat blog ni.. hikhik pasan!


Friday, October 11, 2013

hanger tudung berclip

jika berminat boleh email saya adriea@gmail.com


Monday, September 9, 2013

Kenduri khawin

Semalam kami anak beranak pergi port dickson. Ada jemputan kawin dari kawan hubby. Kawan masa di kem pakit dulu. Da terbiasa panggil jon.. Aku pon terikut panggil jon jugak kawan dia tu. Kami pergi 3 buah kereta.. Dua buah kereta tu pon buddy dr kem pakit dulu. Memang kuat brother hood dorang ni. Nak pergi memana pon mesti nak sesama..

Sampai dirumah pengantin. Ngam2 pengantin pon sampai sama.. Kami dtg utk mkn je la.. Keokeokeo... Tema pengantin warna terkois.. Jiran depan blok rumah aku pon ade dtg. Ehh bole pulak jumpa kat situ kan. Hehe.. Si pengantin satu skot dgn dia kot... Lepas habis makan dan jumpa pengantin.. Aku ikut amy salah sorg isteri buddy husband pergi berehat kat rumah dia. Actually amy ni jiran masa kat pakit dulu.. Kawan aku jugak la namanya.. Hihi .. Sorg lagi kapt anis..

So kami pon melepakkan diri kat rumah amy.. Bawak anak2 kami sekali.. Dok bersembang kat situ... Banyak betul cerita.. Haha.. Husband masing2 masih dirumah pengantin. Oh yer.. Rumah amy kat dalam kem di PD tu.. Atas bukit.. Mengadap laut... Wuu memang best.

Dlm pukul 3 ptg.. Baru la grup husband balik kerumah amy tu.. Sambung sembang n lepak2 lagi.. Pastu baru balik kl.. Thnx amy sebab sudi layan kami ;-)
Next time bole datang lepak lagi.. Hehe

Dan selamat pengantin baru buat jon dan isteri. Semoga bahagia dan berkekalan sehingga ke jannah..


Friday, September 6, 2013

Handbag furla

Email me jika berminat adriea@gmail.com (free postage n free paper bag)







Handbag coach mampu milik yang berkualiti

Siapa yang berminat.. Bole email ke adriea@gmail.com dan nyatakan beg yg mana satu korang berminat nak beli eh.. Kualiti memang terjamin dan teebaikk.. Sebab aku pon da memilikinya.. Hihi... Jom grab!!








Monday, July 22, 2013

Saat kelahiran

Rasa-rasanya agak terlewat tak kalau aku nak ceritakan detik-detik nak melahirkan aryan hari tu? Tapi lewat atau pun tak... Ikut aku la kalau nak cerita pun kan.. Hehe..

Ok.. Ikutkan perkiraan pihak kesihatan.. Tarikh bersalin aku adalah pada 21 jun 2013.. Ikut perkiraan seorang MA yg pernah wat detail scan dekat aku di HKL pula.. Mungkin awal seminggu katanya.. So.. Apa-apa jua perancangan yg di jangkakan, aku kena juga beringat bahawa perancangan Allah jua lah yang tepat. Ape-ape pon aku hanya berserah pada Allah yang satu..

Bila nak dekat tarikh bersalin.. Perasaan aku bercampur baur.. Kerna pengalaman lalu masih menghantui... Tapi aku berlagak cool.. Cewah.. Nak dekat2 tarikh bersalin juga la aku teringin nak tengok wayang.. Haha.. Tp hubby tak ikutkan sgt kehendak aku. Kang terberanak dlm cinema naya je.. Haha..

Nak dekat due tu pon hubby banyak spend masa dengan aku dirumah. Tu pon ade jugak nk kuar minum dgn kwn dia. Aku izinkan.. Tp dgn syarat balik awal. Ok jam 8/9 kuar.. Jam 11 da balik. Gud..
Last mkn besar sblm bersalin adalah dkt rosdet kg baru.. Mkn ketam uolls.. Dengan perut memboyot tu gagah tu berjalan gak.. Hehe...

Pastu 9hb aku masuk wad sebab aku risau baby x berapa aktif geraknya.. Dorg wat ctg .. Baby ok.. So dok rehat kat wad sehari.. Kat ctg tu pon ade kesan contraction sket.. Tp aku takde rasa sakit ape pon.. Esoknya aku kuar wad.. So rest kat umah je..

Ni gambar masa aku dalam wad kelas 2. Duduk sorang-sorang. Boring giler. Nasib baik ada tv

Ok to be continued..



Tuesday, June 25, 2013

Pengunjung setia

Sejak da ade baby ni.. Nak beli barang baby yg x cukup tu mesti la incik hubby yg belikan.. So.. Dengan ambil jalan mudah.. Dia pergi satu kedai tu je untuk beli barang baby. Nak tau kat mana? Manjaku baby centre kat wangsa maju tu.. Dekat ngan kedai al-ikhsan. Hehe.. Kalau jadi member takpe gak. Mesti da dapat banyak point. Huhu.. Takpe la.. Nanti da abis pantang.. Aku wat member card kat situ. Ate.. Tak ke rugi..? Huhu.... Takpe la.. Janji hubby senang nak cari barang keperluan baby..

Agaknya sales girl kat situ pon da kenal muka abah aryan tu kan.. Hehe..


Saturday, June 22, 2013

Anugerah Allah

Assalamualaikum.... *mcm jarang je nk bg salam dlm blog sendiri ni.. Hehe..

Lama x berupdate.. Bknnya ape.. Aku da selamat melahirkan seorang putera pada 12 jun 2013 hari tu.. Dkt hospital tentera tuanku mizan..

Alhamdulillah.. Dapat bersalin normal... Ape pun nnt bila da sihat n kuat sket badan ni.. Aku ceritakan lebih detail ek... Doakan kesihatan aku n baby... :-)

Ni aku letakkan gambar baby.. Zamir Aryan b. Zamri

Buat anakanda Qaisara yg berada ditaman syurga Allah... Ni adik awak... Kalau qaisara ade...da sepasang ank ibu :-) tapi qaisara ttp berada dlm hati ibu selamanya nak...


Wednesday, June 5, 2013

Memanik

dari awal tahun.. aku dok memanik.. hujung bulan lepas baru settlekan baju customer. ingat nak stop kejap untuk tahun ni. sebab kemalasan melanda .. tapi aku buat untuk regular customer je.. untuk kakak-kakak aku dengan jiran kat rumah aku ni jer. tu pon jiran yang memang selalu hantar baju kat aku. ada lagi jiran yang nak hantar.. terpaksa aku tolak.. dan pada customer lain yang nak hantar tu.. terpaksa aku tolak jugak..  atas faktor aku nak tumpukan perhatian pada insan yang bakal dilahirkan... harap mereka memahami... insha Allah lepas da settle semua... boleh la hantar macam biasa yer.. :)

tahun ni tak banyak pon baju yang aku sulam.. dalam tak banyak tu berbulan gak tak siap. awal-awal lagi aku da remind kat empunya baju.. aku siapkan slow sket... sebab dorang setuju.. sebab tu la aku buatkan.. thehehe..

jom cuci-cuci mata... tahun ni banyak buat crumble dengan bunga yang simple jer.. atas permintaan customer  :)






ni jer yang aku buat setakat ni.. tapi... ade tapi tu.. hihihi.. aku sempat lagi memulakan sulaman kat baju sendiri.. nak cuba buat shimmering flora.. harap-harap sempat laaa siap sebelum deliver.. hehehe

semoga Allah permudahkan urusan bersalinku nanti.... bila la baby ni nak kuar.... kawan-kawan.. doakan untuk aku yer... terima kasih semua... 

Tuesday, June 4, 2013

blause haley dari poplook

al kisah... da kali kedua aku beli baju secara online dekat poplook . 1st time beli terus teruja sebab service dorang memang tip top.. bayar hari ni.. kalau sebelum tengahari.. esok da sampai da..

kali kedua ni aku beli haley blaus..

sekali borong 3.. da lama tak beli baju beb... 
aku ambil saiz L. nasib baik fit... hihi...

ni la rupanya haley blaus..  i choose yg mcm pink tu.. biru n hijau..

hari tu g check up. trus melaram yang warna pink purple tu.. haha.. kebetulan ada palazo warna yang sama.. so.. ngam la..

bila tengok lagi poplook letak blaus n dress yang baru.. tengkuk aku macam kena jerut... haha.. manyak yang cantik-cantik lagi.. tapi.. aku tahan nafsu tuuu... tahan beb.. tahan.... tunggu lain kali pulak yer...

main masak-masak

lately ade je resepi yang aku nak cuba masak. jahit manik baju customer suma da siap.. so.. relax sket kat rumah..relax la sangatttt.. thehe.. tapi ada hati memanikkan satu baju sendiri.. hik hik.. *gatei je rope gelaknya

memula hari tu aku cuba masak laksa... agak lama jugak la bahan-bahan untuk masak laksa tu terperap dalam peti ais... akhirnya aku buat gak... hehe.. dan kebetulan jugak kakak aku nak pergi rumah kakak aku lagi sorang.. so.. aku tapaukan untuk dorang.. makan la secara berjemaah ... kalau aku masak untuk makan berdua je kat rumah ni macam tak berbaloi je masak laksa tu kan.. huhu... resepi aku ambil kat internet je. macam-macam cara rupanya  nak masak laksa ni yer.. so.. aku ambil yang tak simple sangat dan yang tak susah sangat.. alhamdulillah.. menjadik jugak laksa aku... kisah nya jiran kat tingkat bawah rumah aku ni la.. dia masak laksa.. baunya harum semerbak sampai kerumah aku.. tu yang buat aku teringin tu.. beli laksa kat pasar malam  tak cedap ponnnn... huhuh... alang-alang.. aku masak sendiri.. dan kena ngan tekak aku.. leh adjust adjust sket bahan-bahan ikut selera aku kan.. seperti biasa ... bila da letih memasak.. gambo hapah pon takde.. huhuh.. nasib baik kakak aku ade snap seketui gambo laksa tersebut.. *haha skema lak ayat

huu tambah cili kasi super power fedas berasap! hehe

lepas da settle masak laksa ni... teringin nak masak apam balik pulak... aku tengok kat buku resepi.. bole masak guna kuali je... ok chantek.... tu pon makan masa gak nak sampai aura rajin nak buat. haha... tapi akhirnya buat gak.. bawah ni antara bahan-bahannya... 

kaco-kaco..

oh kacang.. banyak yg masuk mulut gak ni

susu segar.. guna susu segar yang ni jer... susu yang aku minum sepanjang tempoh  pregnancy.. :D

kasi tumbuk sama dia!

ni versi yang kecik

ni versi yang besar

tadaaaa da siap... aku sempat makan dua potong je.. yg selebihnya hubby mkn  sampai abis.... hhuuuuu
ok selesai sudah dua benda yang aku teringin nak masak.. ada je lagi yang aku nak buat.. tapi .... tengok keadaan la... huhu...

menu weekend.. ada 6 ekor kesemuanya.. 3 goreng.. 3 letak sambal.. tinggal 2 ekor ni.. akhirnya abis gak... bila makan secara berulang-ulang... alert! minyak meletop-letop masa goreng ikan keli ni... adoi... denger!

last but not least...

lunch for today... bihun sup tulang jer...

memasak memang best.. tapi nak membasuh pinggan tu agak berat sket pada aku buat masa sekarang. sebab letih nak capai pili air yang terasa makin menjauh semenjak perut telah berjaya membesar dengan jayanya... letih mak nok...