Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, November 27, 2008

jelajah pahang

huhuhu.. curi-curi masa nak apdet blog haku ni. sian tul. minggu lepas, aku telah menjebakkan diri aku untuk jelajah pahang darul makmur. g ngantor anak buah aku.. die kawin org pahang... hehehe... dari manjung aku naik bas g kl. dengan mak ngan akak aku. bertiga la. sampai kl, anak buah aku yg nak kawin tu amikkat jalan duta. sungguh la lambat itu polis. (anak buah aku keje polis) tak punctual lansung. penat aku call die awal-awal suh tunggu kat jalan duta. lambat gak die datang. huh!
sampai lak tu malam. trus die bawak g umah dia kat kuarters FRU cheras. pas makan, aku tolong kak long siapkan bunga pahar. ngan pakaikan inai kat jari anak buah aku (lelaki tau). malangnya jari anak buah aku tu tak merah. kenapa??? sebab mak die campurkan kunyit idop dalam itu inai. konon-kononnya nak bagi inai tu lagi merah. kunen ader laaa.. wakakakakaka saket perot aku gelak nengok jari die yg kunen mcm kene jondis. hahahaha
bisok pagi, aku merajinkan diri nak iron baju sape-sape yg nak iron. bosan seh tak wat hape. tmasuk baju perantin (baju istiadat polis) penat aku iron. silap baju rupanya. kak long aku punye pasal la. cet! plan nak btolak dari umah nak g pahang dalam kul 12. tapi hampeh... kul dua baru btolak kot. time tu la abalong (panggilan utk anak buah aku yg nak kawin tu.. anak sulong..) nak gunting rambut la.. time tu la nak beli baju baru.. waaaahh sengal sungguh!

naik bosan tunggu. ni la antara barang hantaran yg pihak lelaki bawak. patotnya tak bawak dah la kan.. sbb mase tunang da kasi. tapi... kak long berhajat nak bagi gak. bagi je la...


bunga pahar untuk pihak pengantin perempuan. santik.. tp jenuh nak cucuk masuk lam pasu bunga pahar ni. siap guna hammer ngan skru pon ader... wakakakaka

amende ni.. kerepek pisang yg di gulung2

halwa betik ni ye kawan-kawan. agak pupus dah skang ni.

potpori. den tak bekenan. huhuhu

dalam sibuk-sibuk ngan persiapan ni. sempat gak aku sound abalong. aku cakap 'long, ko jadi tak nak bawak 'tu' g pahang nanti?? ngan muke bkerut-kerut, abalong tanye aku balik. 'bawak ape acu??' tuuuuu moncong je aku tunjuk gambar kat bawah ni

trak FRU.... muahahaha.. bawak satu sedara mara kat kampung muat ni. baru dikatakan rombongan mengantor... hahahaha.. next entry baru aku nak citekan acara akad nikah pada malam tu.. cek it out!

Wednesday, November 26, 2008

rush hour!

huhuhu... padan ke tajuk aku ni? aku nak mintak maap lagi coz tak dapat nak update cerita aku minggu lepas. kenapa???





sebab ni!



huaaaa~ aku kene siap kan keje-keje ni. akaun! keje yg aku tak sker! tak skerr!! kene siapkan minggu ni gak. duh~................... tolonnnnn...

bersambung........

Monday, November 24, 2008

im back!

hari ni aku baru start keje. minggu lepas aku sangat la bz. mengalahkan aku yg kawin plak. padahal anak buah aku yg kawin.. hehehe.. takpe la.. anak aku gak kan. so aku sampai dari jb ptg smalam. sungguh la penat. nak keje pagi tadi pon pk manyak kali. nak mintak mc ke tak. pk balik, baik aku keje je la. sian orang-orang kat opis. dah la manyak mengharapkan keje dari aku. so, esok je la aku update utk cerita kan hari-hari yang aku takdek masa minggu lepas ek. ari ni ingat nak balik awal sket.. leh bummmm ngan bantal busyuk.. ehehehe... k tata....

Friday, November 14, 2008

Mood aku di pagi jumaat : tension, sedih!


nothing to says................... just telan je la.. let we start our new day! caiyok!

Thursday, November 13, 2008

Majlis Mencukur Rambut Si Kenit!

Hari ahad yang lepas........... pagi-pagi lagi da siapkan keje-keje umah (basuh baju, sapu sampah, kemas bilik) yang seadonya.. pas tu siap plak nak g umah kakak aku. tujuannya kakak aku wat majlis cukur jambul (yer ke?) cucu dia yang baru lahir 2 minggu yang lepas (lebih kot).

so aku g ngan mak. sampai je umah kakak, kakak jamukan aku ngan mak pulut kuning cicah telur rebus masak kari. yummy~ pas makan, acara pon bermula. ekceli, mak aku volunture kan diri nak cukur rambut cicit dia ni. sebelum ni ade gak die wat kat cucu-cucu dia yang ADO tu. salunya bidan-bidan yang buat keje ni kan? ala.. tak kesah la.. janji kepala baby tu botaks. hehehehe... so.. enjoy la gambar-gambar yang aku sempat upload ni eks..
eh! sebelum tu... mase on the way nak g umah kakak, jalan kat umah aku tu teramat la sibuks. aku pon heran. mende la ramai oang juging ni. rupa-rupanya ade power man ye puan-puan. anjuran MALAKOF. huh.. tatau la camne aku leh tak tau.. ish ish ish.. kesiannnn...
woohh jem jalan disebabkan power man ni. (power ke??)
wooo.. tenang je jalan ni....

hah! naik jambatan lak! berpoloh la kowang!! hahaha...

umairah syok tdo atas riba onyang ek.... woo manyak rambut dier..... jage la..... thehehehe

siap sengih lagi ni... tatau la umairah mimpi ape yang best tu ek... mimpi naik beskal kot... hehehehe

hahahh.. kepala umairah da botak sebelah!

meh cini meh.. opah su operate kepala umairah.... theheheh.. aku tolong mak aku guntingkan rambut umairah tu sket-sket baru la mak aku cukur. coz rambut umairah ni tebals woo... tu baju biru tu.. ibu umairah.. sile abaikan saiz gunting tu yer... huhuhu

olololo... da kene tarah belah depan.. belah bakang ader rambut lagi.. mcm pendekar shaolin jek!! waaattchaaaaa hahahaah


alalal tomeinya.. da licin kepala umairah... opah su letak bedak cejuk da.. cun tak?? pas ni umairah berangan nak jd sharipah amani yang telah membotakkan kepala dia tu.. cun kan .... hahahaha...

baby ni kalo dia botak pon nampak comei je kan... kalau kita ni botak..camne la eks.... fuh lagik comeiii..... nampak la mcmana bentuk kepala kita yang suci tu kan? ahahaahha.. mak tak rela!!

Kuku Kaki Ku

theheehehehe... (curik-curik naip entry lagik ni)

sabtu yang lepas.. hoh? nak masuk sabtu minggu ni dah pon kan?? ish ish ish sadis sungguh.... baru nak nyempat ni. sambung balik alkesah. sabtu lepas aku merelekkan diri kat umah. tak g memana. tengah nengok tv datang plak idea.. pling~ hehehehe haku mengkalerkan kuku kaki ku dengan inai dari mekah. ekceli inai jenis ni kat sini pon ader. tapi setakat yang aku jumpe kat mydin tu.. hoh! kualiti tidak memberansangkan! rijek rijek! lihat kaki ku yang telah di kaler..

bahan-bahannya :-


se... ape ni nak panggei?? se...mcm bentuk colgate je kan?? ish.. ape nak panggei bekas ni?? (garuk idong) hentam je la.. sesuci lebaran inai. dan seploh jari tangan yang runcing. kalo tak runcing jari tu.. sila asah dengan pisau yer pon pon (puan puan) hahaha


ni la hasilnya sebelum inai tersebut kering......

taraaaaa! ni la hasilnya setelah inai itu kering dan dicuci dengan sabon lux.
err.. tak salah kan aku pakai inai ni? walo pon ai masih anak dara. kan? err... mak aku ckp oke.. aku on je. huhuhuhu.... sape leh komen??

Minggu yang sibuks!

arrgghh! aku bz lak minggu ni. mengalahkan bos haku lak. mane tak nye.. keje macam tak reti nak stop. pas satu.. satu.. dorang pas kan aku keje. ujung tawun??? waaaa.. da nak ujung taun ni.. keje makin melambak. mcm biasa. setiap ujung taun je aku jd stress. mane taknya.. user manyak nak close akaun. secara wajibnya memang aku kene terlibat skaliks laaa.. nak wat claim sebelum masuk 2009. kalo tak kene AP. huh! bior la.. bukan duit haku pon. dah tu nak pk akaun kampeni bos haku.. kampeni haku.. er.. ekceli bos aku punye.. tp name aku.. ngeeeee~ hah!!! pening peningggg! tapi aku curik curiks wat entry ni. manyak entry tertangguh ni. sabo jer la..........................

Thursday, November 6, 2008

hitam putih kehidupan

tajuk tak hengat... ekekekek motifnya nak tunjuk baju yang aku pakai ari ni je. hahaha.. ari ni aku pakai baju kebaya pendek putih, tudung itam, slack itam, handbag itam, kasut tinggi putih. leh bayangkan tak? hehehehe... takde ape yang menarik. cuma aku rasa terlebih excited sebab kaler outfit aku same ngan kaler ayam-ayam belanda mak aku. tak caya?? jom tengok!


ayark! silau~



ha.. better.... hehehhe

tengok tu! kan itam putih gaks! hahaha.. begaya sakan je dorang ni bile aku nak snap gambar.


woohh kembang ekor lagik... raya aji ni nak sembelih?? aaaaaaa... we'll se it! heheheheheh. so.. im the queen of ayam belanda or piru or turkey! hahaha

petang semalam

petang ni kan aku tak g opis. so, boring la plak takde buat ape. so petang-petang tu aku habiskan waktu aku sapu sampah kat laman umah. salunya aktiviti ni aku buat time cuti hujung minggu je.. hehehe.. bila da bersih aku sapu, nampak cantik je .... bila da nampak cantik.. hati pon tenang.....
otak ku da tak beserabut lagi.. syukur alhamdulillah...

dari depan ke belakang.... (rumput nak kene trim ni.. huhu)


dari blakang ke depan..

ni la bakal jadi jiran baru ktorang... depan umah mak aku. umah kakak aku da.... hehehhe...

mataku.... huhuhu

smalam dok kusyuk wat keje kat opis, tangan aku tak abis-abis dok kuis-kuis mata kanan aku ni. ye la rasa macam ade abuk pun ada.. macam ade bendalah. aku tak tengok kat cermin kecik aku lam laci ni.. takde ape-ape abuk pon. so aku wat dek je la... then terasa nak buang air, aku g toilet (mmg la g toiletkan.. takan nak membuang kat tangga lak. ishkk laaa)

then bila aku tengok mata aku kat cermin besar lam toilet tu, huakkkk!! kejut aku tengok mata aku yang merah.



tengok mataku.... huhuhuhuhu... mcm pas nangis pon ade ek? tp aku tak nangis aaaahhh kat situ je merahnya...


so aku mengambil langkah drastik dengan menelefon bos aku. mintak excuse nak balik. bos pon tanpa banyak soal bagi lampu ijau. waaa.. aku pon balik. tunjuk kat mak (ngadu la kononnya) ngeh ngeh ngeh.. mak cakap, sebab panas kot. pas tu aku ngan mak makan mee kari yang mak aku masak. pas tu golek-golek depan tv sampai terlelap dengan harapan yang tinggi mengunung agar mataku sembuh. cewah! pas tu tak sampai sejam pon aku tdo, cik abe lak sms. (ngadu ngan cik abe lak) pas tu cik abe pulak yg ngantok nak tdo. sabo je la.. alhamdulillah.. petang tu mata aku da oke. so, esok takde maknanya aku nak mintak cuti. kerja kerja kerja... hehehehe


hhuhu merahnya da kurang..... harap-harap lepas ni takde lagi kemerah-merahan kat mata aku lagi. den seriauuuuu~

digsby n desktop theme baru

minggu yang lepas aku sibuk kan diri godek-godek pc aku ni. aku ngan kawan aku tu la.. baik lak ati dia bagi aku software macam-macam. antaranya benda yang dia kasik, digsby, desktop theme (alien lagi tuu.. huhu), google desktop, pas tu rajin lak die send cita upin. dari episod petama ke episod 16. hua hua hua.. sume aku masukkan lam henpon aku.

untuk pengetahuan korang, aku tak penah la nak hias-hias pc aku ni. bukan malas... tp tak reti pon. (terus terang ni) hahaha... hasil usahasama aku ngan si man yang baik ati secara tiba-tiba ni, maka terhasillah pc aku seperti dibawah ni ... saksikan la...

ni la digsby yang dimaksudkan.. bagus ni.. dalam 1 id leh bukan banyak id. tak paham? kalo nak paham.. install la dlu.. baru korang tau. heheheh

tu nampak kepala alien tu? ni la theme yg aku maksudkan. banyak set. tp aku pilih set yang ni. bukan wallpaper jek semata-mata okeh. lawa ke tak? ke mcm biasa je.. pada aku.. aku kagum sendrik je la... akakakak

hoho~ under construction

wacehh~ dah la lame tak apdet blog. tiba-tiba under construction lak ek. hehehehe.. kemana aku menghilang eks? tak kemana pon. saje wat-wat kehilangan yang sementara. hehehe...
santik tak layout blog aku yang baru neh? kalo tak santik... aku katakan santik gak. tak duliks.
so aku tgh nak kasi muka baru kepada blog aku ni. tgk blog oang len jeles jek kan.

dengan usahasama sendiri, aku berusaha untuk menglemerkan blog aku ni walopon untuk diri aku sendiri. ko paham ayat aku ni? aku pon tak bape nak paham. so, wat-wat paham jer la... ngeh ngeh ngeh........