Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, July 28, 2009

tah ape tah

cam biasa.. kat opis ralit wat keje.
kengkadang banyak ralit kat facebook jer... hehehehehe
*tau bos matik den..
pas tu ade budak dari kampeni mane tah.. mintak back up quotation
yer.. kitorang memang slalu macam tu.. mintak back up bagai..
dah la datang nak mintak tolong lambat. orang nak balik dah.. pas tu bawak pen drive yang bervirus lak. nasib pc aku takde ape-ape. terkejut jugak la tiba-tiba pc terpadam sendirik. *demm~
pas tu tadi dia datang skali lagi mintak aku tandatangan.. fine.. aku lakukan..
pas da siap, aku kasik kat dia quotation tu. pas tu die ckp

budak tak tau name : akak pakai kete tak??
aku : ha?? kenapa (lam ati aku cakap.. die nak pinjam kete aku ke? ha sudeh...)
budak tak tau name : ye la.. akak pakai kete ke tak...
aku : *blur kejap sambil tgk muke die ngan penuh tanda tanya
pas tu tiba-tiba die seluk poket suar die.. terus bagi benda kat aku ... apekah benda itew??

ni hah benda tu. ala comeinya.. terus aku tima kasih kat budak tu. hahaha.. ingat mendeeee laaa... air freshner untuk letak lam keter rupanya..

tq dek!! len kali bawak bentuk bear plak yer!!

Monday, July 27, 2009

Pergi


Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Nyanyian Aizat (Ost Talentime)

Salam takziah untuk Yasmin Ahmad...
Al-Fatihah

Friday, July 24, 2009

Ikan Bulu??

tengahari tadi dok sms ngan abe V

aku : minggu ni ade jom heboh ke kat c aman abg?
abe V : tah.. ade karnival kot
aku : (lam ati dok ckp.. karnival beli belah ke ek?) karnival ape?
abe V : Pesta Ikan Bulu
aku : (bace je trus gelak.. wakakakaka) ikan tu banyak bulu ke???
abe V : banyak wooo
cesss.. tak leh caye ni.. die asik kene kan aku jer...


hokei... Pesta Ikan Bulu???
ade ke ikan bulu weh?? hahahahah.. mmg aku tergelak bila tau ade name ikan bulu. scary okeh..
kat opis.. gigih aku menggugel gamba ikan bulu. hampa jek.. coz manyak yg artikel tanpa gambar..

akhirnya aku jumpe gamba ikan tersebot...
ni la hasil gugel aku. ler... ini rupanya ikan bulu.. mcm sesunggut jek bulu die.. lain dari ape yg aku imegin kan.. ingatkan manyak la bulu-bulu kaler itam mcm bulu kat badan manusia tu ker... wakakakakaakk [pinsan] mebi ikan ni bulu die bawah ketiak die kot.. sbb tu kite tak nampak sangat! wahahahahhha... hadehhh macam-macam la name yang ade kan?

*teringin nak pegi pesta tu... n thanx pada empunya gambar ni... pinjam jap eh ;)

Thursday, July 23, 2009

games di Facebook

SUPERPOKE PETS - setiap masa kene bagi dia makan, minum, mandi ngan main2.. beso da skang.. bilik ni aku yg decorate.. blasah je la..

RESTAURANT CITY - aku ade restoran hoke! haha.. ramai giler pelanggan.. da level 7!

HAPPY FARM - kene tanam pokok kat tanah yang da di cangkui. pas tu bila pokok tu da matang, leh tuai dan juai.. hoho.. besh... bawah ni ade kebun aku yg lain.. makcik kayo!! hahaha

FARM VILLE.. same macam kebun kat atas ni

FARM TOWN pon same

BARN BUDDY pon same mcm kebun-kebun yg kat atas.
manyak kebun makcik ni.. makcik kayooo!!!! hahahah
sesapa ade facebook, tau la game2 ni suma. memang melalaikan hoke!!!!
dah! g wat keje. aku nak memantau restoran jap. hahahah

Tuesday, July 14, 2009

akhirnya...

bos : bagus kete kamu as.. enjin senyap je kan..
(kalo enjin tak start lagi senyap bos!)
aku : senyap ke? ntah laa.. saye men bawak je

ye.. kete aku da siap di baiki.. melayang rm3k
hajat di hati pas ni ...
(1) nak cemin kasi itam lagi
(2) nak pasang skirt (selama ni pakai suor pendek je)
(3) nak buh gas ekon (ni sudah pasti)

yg nomo 1 dan 2 tu hanya anggan2 yang tak penah berkesudahan... hehehehehe...

abe V kate... 'tayah tuka la kete tu. leh guna lagi. nnt ade rezki abg beli myvi.' hohohoho... harus tuntut ni kalo aku jadi bini dia nnt.. hihihiihihihih... gediksnyer!!!

*psttt.. lawa tak shawl aku??? hik hik..

Thursday, July 9, 2009

kenapa??

aih.. pesal setiap kali aku masuk blog adik ku yg vouge ni, line tenet wajib disconnect????

afiq!!! akak jadi seram masuk blog ko ni... [the story that never end] klik je.. sure line tenet di pc putuih!! help! lakukan sesuatu!! or aku yg kene lakukan sesuatu??

rugi kalo tak masuk blog ko ni fiq..

hehehe...


kenapakah??

Wednesday, July 8, 2009

entry tertangguh


tentang shawl.....

da lame nak update....
tapi tak dapek.... sebab camera takde... sedih di situ... sob~ sob~...
tapi...
nantikan kemunculannya...
dipawagam berhampiran... muahahaha...
mood da stabil sket....

shawl... oh shawl...

Monday, July 6, 2009

minggu yang besh

sabtu lepas 4/5/09 , kul 5 subuh aku da gagahkan diri nak bukak mata. nak kejutkan kakak aku yang duduk kat sitiawan tu. pehal lak aku kene kejutkan die ek? laki dio kan ado.. slalunya aku kejutkan abe v aku jek.. skang ni.. suda tukar ka?? owh.. tidak.. jangan panik.. jangan panik.. sebenarnya pepagi tu kitorang da merancang untuk bertolak pegi ke bumi KL. kakak aku tu pesan kejutkan die. takot tak leh bangun kekdahnye.. tu la.. kalo dapat tido.... lotak bom kat sebolah pon tak soda-soda.. pagi tu aku gila mengantuk. bila da siap suma, sempat lagik masak pau [instant jek..hihi] pas tu tunggu akak aku datang umah. mak aih.. janji kemain lagik.. nak btolak lepas smayang subuh. tunggu punya tunggu punya tunggu.. nasib tak masuk zohor.. lam kul 8 dorang sampai. sampai-sampai jer... kitorang pun memulakan perjalanan.. 2 keta yang pegi.. pas tu janji ngan akak ina aku, tunggu kat restoran jejantas sg buloh. ktorang sesat masuk tol sg buloh.. muahahaha.. takpo.. jangan panik.. jangan panik... akhirnya kitorang sampai gak la.. pas sampai-sampai tu, singgah umah pak usu aku plak. kat kota damansara.. pas tu.. fenat tak abeh lagi... g hantar beg kat tempat penginapan.. hotel banyak bintang kat kondo kak ina aku.. hehehehe.. kuarters army kat desa keramat tu.. pas tu mandi-mandi, kuar nak pegi klcc plakkkk.. fuhh nasib aku tak drive .. kalo tak.. gigil lutut den..

masuk kat parking lot klcc.. nak g masuk aquaria. kali kedua da aku masuk ni. layankan je la.. janji pree... wakakaka.. ni nomo parking ktorang..

gamba-gambar lam akuaria manyak lam camera akak aku.. pas g aquaria, dorang sume nak shopping lam klcc. aku ni tahan napas nak shopping ni. nanti abis lak duit aku.. aku gak meranaaa.. kitorang berpecah. aku ikut akak-akak aku jer. kak ina nak beli barang kat mac.. aku ngan kak yati, ni la koje ktorang.. ngeh ngeh ngeh

dari aquaria, perut da lapo. so malam tu kitorang makan kat sheraton atas tajaan abg ipar aku. ni gambar aku ngan kak ina, wife kpd abg ipar yg lanje ktorang.. time ni pinggan da manyak kali kene angkat da dari meja ktorang. pas satu.. satu menu dorang makan.. hahah.. mekasey abg izam... kenyang siot.. aku tak de nak amik gamba pon.. ye la.. camera takdek.. hp pon tak btukar lagik!! huhuuhu.. tunggu je la gambar yang selebeynya dari akak aku....

Thursday, July 2, 2009

kereta haku lagi..

smalam isuzu dmax baru (kereta company) baru sampai.
yang pasti, keta aku tak siap lagik.
tengahari smalam, bos pinjamkan merc dia utk aku g lunch ngan kengkawan.. pas tu g uruskan hal pejabat.
ptg smalam.. aku berdoa supaya bos bg kunci dmax kat aku (wakakaka)
akhirnya.. staff opis merangkap runner/projek manager/manager mengofferkan kereta beliau kepada aku. ye.. terima kasih kerana memberi kunci kepadaku. sesungguhnya aku amat bersyukur membawa kereta kancil tersebut. akhirnya tekebil-kebil aku nengok isuzu dmax dipecut laju oleh empunya kancil tersebut.

oit ah teck!! cpt la kasi siap wa punya keleta. mangkok la lu ni!!!!

bahasa yang salu ah teck ckp
1. upe = upah
2. loter = dokter
3. klak = clutch
miahahaha.. manyak lagi bahasa melayu peringkat tertinggi die ckp wat aku tergelak-gelak bila nyembang ngan die. hai.. ah teck... ah teck...