Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, June 26, 2008

tag kak tipah cumil ku cayang.. hek.. bukan bodek ha.. kenyataan.. wahh tatahann...

berdirinya saya disini adalah untuk menunaikan tanggungjawab saya sebagai peserta bagi peraduan UJIPAH yang telah berlansung dari pagi tadi.. ok tak intro aku ni? muahaha

soklan pertama untuk versi pertama :-

3 wishlist yang amat Tipah harapkan

a. kak tipah berharap sgt nak bawak mak ngan apak die pegi menunaikan umrah. apak? mcm den panggil ayah den je ni. huhu rindu kat apak.. (erk.. masuk cite lain lak sowi yer) moga2 tertunai la hajat kak tipah nan satu ni.. amin...

b. yg keB, kak tipah amat la berminat melancong kesana sini. tapi tempat yg paaaaaaling beliau nak pegi adalah ke Bali. beliau berhasrat nak jenjalan kesana dan berhanimum disana bsama bakal suami beliau. heks.. tomeinyer.. kak jom p tambun.. sana banyak limau bali.

c. yg keC, kak tipah amat gemar melawa. jadi beliau begitu la teringin nak buat make ober (over taw) peh tu amik gambo. erks.. kak .. time kawin bole buat nnt ni. manyak gambo leh amik. brilliant tak? hik hik hik..

soklan kedua

3 warna kegilaan Tipah

menurut firasat beta... kak tipah suke karer seperti berikut :-

a. pink warna ni pada kak tipah adelah lambang kelembutan dan kemanjaan yg sesuai ada pada diri beliau.. awww... i likee...

b. oren wohhh.. kaler ni pon peberet kak tipah la aku rasa. sbb kak tipah kate kaler ni melambangkan ketegasan dan kegarangan. mcm diri beliau? hihihihi... alalal tomei

c. putih er.. tak leh boh kaler. satgi tak nampak lak jawapan. ha aku rasa kak tipah suker kaler putih ni. sbb putih itu bersih dan suci seperti hati gadis yg ayu mcm kita ni kan kak tipah kannn!! haha.. i likee..

3 perkataan yg Tipah suka sebut

a. sipak montot tu kang! hahaha.. begitu la comel pkataan ini.. mcm same je ngan as ni.. agaknye anak bongsu suke sebut ni kot?? haha.. eh akak anak bongsu kan? hehe kantoi ..

b. ekekekekekeju. ni perkataan gak kan? sbb kak tipah suke bnor gelak ghope ni. dari jaman cenel babab lagik! as ingat taw! hehehe..

c. wohohohoo.. dok tbayang2 la kan.. agaknye time kak tipah nak cilok mencilok ketika merempit.. moncong je kak tipah bila sebut pkataan wohohoho ni kan.. hik hik hik..

3 perangai buruk Tipah

a. seorang anak yang kekadang degey, kekadang pemalas, kekadang sensitip. ha tu dah masuk 3 kan??? hahaha.. ni copy paste ni.. muahaha... tomei2

b. suke sgt jd king kong. bikin gue gabra bila bace entry kak tipah jd king kong.

c. penah paw anak buah sendrik! hahaahha

3 perangai sopan Tipah

a. seorang anak yg sangat la sayang kedua ibu bapa beliau. dan suke bawak anak2 buah jenjalan.

b. suka tolong kawan2 wat keje. bagus2...

c. salu pakai tudung!! yeahh.. kita kan gadis yg sopan.. hihihi.. sopan ketika berpakaian. ayu taw... ahaks

3 tempat yang pernah Tipah tinggal [pindah-randah]

adeh ni yg aku kantoi sket ni.. tatawu sgt. huhu hentam jek la..

a. umah akak die kot?? ye ke ek?? rase2 nye la.. pas tu die pindah.. tp tatau la umah akak die tu kat mane ek? huhu

b. kat sentul. section 10. ek? yg duk skali ngan ieda tu kat mane ek?? adeh moskil..

c. umah skang.. kat kepong.. hehehe... spesifik sket.. umah sendrik.. waa kaler2 woo.... manyak kaler kat umah tipah yg ni wooo... leh jd duta cat nipon woo... hahaha.. tp! bilik kite same pink la! ahaks.. [as baru tuka kaler.. hihi]

3 perkara yang menarik tentang blog Tipah

a. suma entry blog tu menarik berlaka. susunan kata buatkan kita tersenyum bila baca bab yg klako.. leh wat kita rasa sedih gak klu bace tipah tgh sedih. leh jadi hepi klu susunan kata tu hepi. pucuk pangkal nye... all the words is live! hentam kromo je bahasa english aku ni. hahaha

b. ade banyak link blog kawan2 tipah yg lain kat situ. besh gak! blog aku pon ade.. howyeh howyeh!

c. all the entry is fresh! leh dikatakan ade je entry baru setiap hari.. rajin akak ku yg sowang ni mengapdate blog. tak mcm aku.. keokeokeo.. byk gamba2.. gamba artis pon hade.. jeles nye saye..

3 perkara yang tak suka tentang blog Tipah

a. bukan tak suke sgt la.. tp blog tu kaler putih je... kasi kaler2 sket.. baru ceria.. ahaks..

b. apsal klu as bukak blog akak tipah ni je.. ade pop up tu ek?? benda tu la tak suke tu.. adeh..

c. takde.. 2 tu je.. yg lain.. suma baguih.. sbb tu as salu jenguk blog akak.. hehehe..


sekian.. utk cabaran yang pertama.. jawapan yg as berikan di atas adelah atas keikhlasan hati as taw! klu ade yg salah tu.. mintak ampunnn... as bagi jawapan2 tu bdasarkan perkenalan as ngan akak dari kita chat kat irc lagik. ahaks.. fuh mencabar minda sungguh.. next!! ape lak yer..

huhu cedey..

dua tiga ari yg lepas.. sedih! tu je yg dapat aku huraikan.. sedih napo? sedih sbb my fruit heart tak dapat dihubungi.. sms tak berjawab. 2 ari taw! lame tu! aaaaa... nak kate aku wat salah? mcm tade je.. nak kata hubungan ktorang bermasalah? mcm tadek gak. so apekah masalahnye??? smalam aku kasi sms sedih same dia.. aku ckp tade maknanya aku asik call dia sbb dia takan angkat punye.. so klu rasa2 dia ingat kat aku.. call la aku. msg send..... msg tak berjawab. aku biarkan je... cam bese.. klu aku ni sedih mula la aku buat aktiviti pembersihan. tak kira la basuh baju ke.. sapu sampah ke.. so aku bukak sarung sofa.. aku masuk mesen basuh.. abis suma kain buruk kat dapo aku basuh. toile aku cuci2 kasi kilat.. sapu sampah kat dapo.. (malam2 ni taw) muahahaha... tp tu la.. tah nape aku ni. klu ati aku tgh gundah gulana.. mula la aku wat suma tu. lawak lak aku rasa. hahaha.. pas tu sementara tunggu mesen abis basuh kain aku.. aku lepak lam bilik. elok aku pegang hp aku tu.. tepon aku menyanyi.. kuar nama -my honey- aku tgk je skrin tak lama pon bunyi tu.. putus. aiiihhhh main mis kol jek dia. sabar je lak... aku call trus dia. angkat. trus aku ckp.. aiihhh takan miskol je kot??? die bese la.. gelak2 pas tu ckp.. dah tu lame bunyi tak angkat. manyak die punye cekadak. ekceli ktorang ni klu bcakap asik bgurau jek. bukan marah2 tau.. :P pas tu die kate.. malam sket die call.. nak makan jap. aku pon ok la... pas letak tepon.. dapat msg from celcom bgtau ade miskol. rupanya dia call aku lagi skali masa aku call dia tu.. :) then tgh malam time aku wat keje sket atas katil tu.. aku sms dia. tanye la dia bz ke sejak dua menjak ni.. coz tak call tak sms aku.. dia ckp tak. sabo je la.. rupanya tak paham soalan. ini olang aa.. kena wa ckp bahasa dia gak kot baru line clear dia paham. masalahnye aku tak gheti ckp klantan. guano?
rupa2nya yg dia mendiamkan diri tu.. dia bz.. meeting kat kuching.. ekceli abe ku ini dok kat kem pakit sri aman.. hp dia lak tertinggal lam bilik (kat sri aman tu la) sabar je la..... patot la diam sejuta bahasa. tp nape die tak bgtau dia nak g kuching?? itu bole mendatangkan kemerajukkan ku.. ngeh ngeh ngeh... mmg aku majuk pon malam tadik. trus aku ckp nak tdo. yg die tu tak dapat baca kemerajukkan ku lagi.. kasi kiss 100x je konon kasi ilang majuk. pas tu aku kasi sms majuk lagi.. trus dia call... tanye nape kasi sms cam tu.. tade la sampai kesitu dia nak wat aku.. huhuhuh ... syg gak dia kat aku ek. ekceli aku pon sgt bangat ngan dia... dah la jawuhhh... waaaaa nak g kuchingggg!!! ai mis yewww so muchhh!!!... dah terubat sket majuk den.. hek hek hek.. 2 ari mcm 2 taun :P kecoh la lu as! keo keok keo...

hoh.. tgh berkobar2 nak jawab soklan mencabar minda dari kak tipah aku ni. ekceli .. kak tipah telah membuat peraduan kat blog dia. so aku telah meregisterkan diri aku ni utk masuk peraduan tersebut. baru jek tadi aku tgk soalan2 yg dia kasik. alamat.. ade gak tmpt soalan yg aku terkantoi tu.. huhu camno ni.. adehh.. caiyok!!!

Friday, June 20, 2008

juMaat Lagik~

hehehe... nape? tak pecaya.. ari jumaat lagi ari utk aku edit post. hehehe... aku pon baru pasan. ahaks.. agaknye time jumaat ni la datang ilham nak wat entry kat blog aku ni kot. ahaks. ala.. jumaatkan penghulu segala hari. ari jumaat juga bikin aku tenang. tenang coz esok cutii!! owyeh owyeh!!

wahh lame jugek aku tak update blog aku ni yer. sowi... sowi juga pada diri sendiri kerana aku tlh mengfullkan aktiviti untuk diri sendiri. huhuh.. da banyak ari aku berniat nak masukkan entry lam blog cumil aku ni. tapi apekan daya.. kadang2 aku ade keje nak kene settlekan. mmg keje takan abis sampai bila2 pon. slagi blom totop mata. kije kije kije.. lagi satu kadang2 penyakit M aku datang. so.. tergendala la seketika entry untuk blog aku ni. kadang2 macam2 yg aku nak cite kan kat sini. tp bila tiba masa aku rajin nak menaip, pling~ tiba2 ilang lak idea. hehehe..

minggu ni tade ape yg menarik tetarik kau memang de bom sgt. cuma banyak bermain perasaan. aku tak sanggup tau bila bab2 pakwe lame mengsms kukembali ni. wahhh.. tiba2 je time aku taip ni kuar lagu p ramlee... barannggg yg lepasss... jangan di kenang.. kalau di kenang.. ape yer?? tak clear die ckp. hehehe.. yg tatahan lagi tu.. hp sony aku tertinggal wei! apesal lak hp nokia lame ni ade lam beg hp aku ni?? hahaha.. tergelak sendrik je aku ni. niat di ati nak je masukkan gamba kat pc aku ni tadi. tinguk2 hp cokia aku je yg ade lam beg aku ni. ampes la sungguh. smalam balik dari keje.. aku amik anak buah aku kat dewan mpm. mase aku kat opis beliau telah menelepon aku. 'acu.. (lembut je sore.. mesti ade ape2 ni) acu kat mane tu? amik ita kat dewan mpm ni.. matno main batminton lak.. tak larat nak tunggu' alololo cian die.. nasib baik aku kat opis lagi time tu.. mmg nak balit pon .. so aku pon merajin kan diri utk mengambil ank fruit aku itu. pas amik dia.. g beli barang sket.. trus balik umah. sampai je umah.. ternampak ade kotak kat atas meja.. tanye mak.. maakkkk kotak hape ni?? mak kate.. bukak la tengok.. aku poonn mukak la.. tgk2 mcm2 ade.. rupa2nya kak yati aku pos kan barang souvenir dia pegi sabah ari tu. yes yes besh besh.. aku pon tgk2 intai2 dalam kotak tu.. pling! tjumpa satu bungkusan pastik bertulis 'adik punyer' yay!! aku punye.. hik hik hik.. cayangggg kak yati. dalam pastik tu ade sehelai tshirt, key chain, ngan ape tu ek? alamak tatau nak panggil ape. aaa bandana.. coz aku ni da terikut kak yati.. kdg2 pakai bandana gantikan ngan tudung da... ahaks.. tgk kat t shirt tu glow in the dark wooo.. nak tau? malam tu aku pon meneraikan tshirt itu. nak tgk glow ke tak die? ceeee... letak tshirt atas katil.. mukak lampu.. tutup pintu.. plap! aku tutup lampu... woooo gelap giler.... tak glow lansung!!! hahahaah tipooo punya tshirt! takpe.. tak kesah pon sumer tu. aku hargai sgt pemberian dari akakku itu. nak masukkan gamba adiah2 tu.. hp tinggal lak. adeh sabo je la.. mgu depan la aku tunjukkan. sblm tu kak ina ade kasi aku gelang. batu delima. santikkk... die tau aku ni pengumpul gelang2 .. mmg rajin dia belikan gelang utk aku. mekasih ina.. (aku ni panggil akak2 guna nama je.. tade pangkat.. mmg sume cam tu.. sempoooii seh) hehehe..

cuti minggi ni.. insyaAllah.. bmula projek utk mengecat umah mak tu kot. da lame da plan. tp tak start2 lagik. mat no (ank fruit) aku tlh merelakan diri utk mengecat omah tu. takpe.. acu tlg ko sket2 nnt yer mat no. kaler ape aku pilih?? tungguuuu... nnt aku kasi snap satu dua umah tu klu da siap. ahaks...
malam2 keje aku menjait manik n labuci je kat baju sorang kastemer tu. skek lagi nak siap. susah sket nak buat coz baju dia jenis yg jarang tu.. kna berhati2 sket. huhuhu.. nnt da siap aku kasi tunjuk itu baju aa.. harap2 la kak ina suka ngan hasil kerja aku tu... insyaAllah.. dia la 1st kastemer aku. ahaks.

skang ni suma benda da naik. so aku mengambil alternatif cara untuk menambah pendapatan. mcm da kawin la plak yer. hehehe.. bukan pe.. nak jugak aku merasa 'terlebih duit' takan selamanya 'cukup2 makan' jek kan.. bila nak maju.. cewah. slagi aku tgh rajin, tgh kuat sket.. aku nak berusaha untuk majukan diri aku... suma tu adalah satu ibadat pada aku.. insyaAllah..
baru-baru ni sahabat karib aku tlh meluahkan masalah rumah tangga dia.. kesian aku dgn dia. aku tak mampu nak buat ape pun.. cuma aku mampu utk menjadi pendengar setia dengan setiap masalah yg dia nak luahkan. dari situ mula la dia menyesali dengan perubahan bentuk badan dia selepas melahirkan 2 org zuriat. mmg badan dia gemuk sket sejak lepas kawin ni. tp pada aku.. suma tu bukan satu alasan utk sorang laki mencari cinta yg lain. takan la kan? dlu masa bcinta klu kentut pon wangi. pas kawin takan suma busuk kot?? nonsense... mintak di jauhkan la suma tu dari idupku.. tp sebagai insan dan makhluk Tuhan yg kerdil ini.. aku hanya mampu berusaha.. yg selebihnya aku hanya bertawakkal pada Yg Esa.. kerna Dia yg menentukan segalanya.. aku just tenangkan sahabat aku tu. doakan semoga rumahtangga dia kekal hingga keakhir hayat...
sejak aku mula berbaik semula ngan sorang insan ni.. aku jadi lebih buka mata.. untuk lebih memandang kepada kehidupan diakhirat kelak. hidup lebih seimbang jika kita takan lupakan Allah dan Rasul.. ibadat kita didunia inilah yg menjadi bekalan diakhirat kelak. thanx kepada kandaku yg slalu mengingatkan aku thadap tanggunjawab yg patot aku lakukan terhadap agamaku.. dan juga tanggungjawab ku sesama manusia dan apa jua yg berada disekelilingku.. walaupun kadang aku alpa jua.. tapi insyaAllah... aku akan perbaiki lagi diri ini.. akan aku cari apa yg kanda maksudkan tu. gali lagi yer kanda? hek hek hek.. tade2 abg gelap tak marahnye.. hahahaha..

dia baru kuar utan smalam. hek hek.. jd org utan sementara.. woohh bos da mula nak menjenguk pc aku ni. nak tgk aku wat ape.. wa chow luk.. c yaaa...


hah.. ni la souvenir from akak aku yg dibawah dari sabah land below the wind.. macihhhh sis!! really appreciate it. (balik lunch time tadi aku amik hp.. dtg opis trus load.. hik hik ).. sok ktorang kenduri ikan masin keropok yg di hantar bersama2 souvenier ni. ahaks.. nyum nyummm

key chain dari jarak dekat. tomei tak? ngam ngan taun monyet ku... hehehehe.. ukkk ukkk akkk akkk (monyet je paham)