Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, April 22, 2008

Miss Him Oredi.. huhu..


Sabtu lepas aku relaks sket dapat rest kat umah. Akak aku takde panggil pun nak mintak ptolongan aku kat kdai. Yay! Pagi2 mangun.. lepak dpn tv jap.. layan katun kat cenel 615. hua hua hua.. bagus pe pagi2 mulakan dengan senyum tawa. Heks.. kira amik mood la tu. Pas abis katun aku baru g gosok gg. Hahaha.. buruk pangai. Pas tu amik bfast.. then aku mula la ngemas umah. Mula ngan bukak cadar katil aku.. cuci, pas tu sapu sampah lam umah.. fuhh.. mcm tak bsapu seminggu lam umah tu. Maklum la.. mummy mane larat. Harap aku je la.. klu harap aku, camni la.. ujung minggu baru bkesempatan. Hehehe… pas abis ngemas, lunch.. pas lunch mak ajak aku g umah acik.. amik baju yg die tempah ari tu.. tp aku mcm malas la plak nak drive jauh2. last2 aku ckp kat mak, g ujg bulan je la.. dapat gak aku amik baju aku skali. Dapat gak beli kain ela lagi.. tempah lagi. Hahaha.. mane nak sumbat baju2 aku ni pun tak tau la… mmg nak kena beli almari besar sket. Huhuh..
Pas makan tengahari, aku ngan mak pakat lepak depan tv. Mak aku awal2 da tdo.. pas tu diikuti aku lak.. lam setengah jam aku da tjaga. Ekceli mmg aku ni tdo kejap je klu siang2. huhuhu… pas tu aku kejutkan mak.. aku tanye mak nak ikut tak.. coz aku nak g kuar jap.. saje jalan2 cuci mata.. nak cari baju asalnya… nak pakai untuk g dating. Muahaha… mula2 aku bawak mak g kdai pasaraya borong sinaran. Huaaa.. barang2 kt stu mmg murah2 giler. Mak aku lame je dok usya barang2 kat stu.. last2 tsangkut gak ngan 2 barang. Huhuhu.. aku tsangkut ngan beg tecit nak buh 2 bijik hp aku tu je.. hek hek.. pas tu g blakang the store cari baju. Sangkut gak ar ngan sehelai baju bewarna pink. Ngeee… pas tu mak aku ajak g makan. Aku tanye la die nak makan ape.. tingin nak makan kfc dari ari tu lagi tak ilang lagi rupanya. Last2 aku bawak la dia makan kat kfc lumut. Best sket tepi laut. Wahhhh ramai giler oang kat lumut sabtu tu. Pas makan aku ajak mak lepak tepi laut jap. Ni la idup aku.. ngan mak pun jadi lepak. Membe sume jauh2. haha..
Pas tu, balik.. otw balik aku singgah beli sotong2 udang2 sate ikan kat atas bukit tu. Then vrooommm balik umah.. eda anak buah aku tu da sampai upenya… haaa.. nape dia datang? Sbb ktorang ade program ahad tu. Hihihih…
Program ape? Tayah la aku citekan.. malas nak heboh2.. coz its privacy… ngeeee…. Uhhhhhhh….. I already miss him lot…. Next meeting?? 6 month to go…. T-T (abg.. I mish u…………………….)

Today? Bz Monday yg salu aku hadapi.. aku bz kan ngan acara sesukahati aku. Tade mood lansung nak wat keje. Keje aku update frenster, update blog…kekunun.. tp tak jadi. Lawat multiply… cari ringtone utk abe ku.. tade lak.. pas tu balik. Hahaha.. bagus nor hasni. Saya amat berpuas hati ngan usaha murni kamu. kata bos aku.. kekunun je. Klu bos btol yg ckp? Waaaaa…tatau la… hahahah.. k bos.. esok saye wat keje rajin2. hihihih….

Friday, April 11, 2008

saje-saje pot pet.. lebih kuang mcm luahan atiku la ni.. ahaks


Gud monim eberibadi.. hurm ape aku nak cite ek? Smalam aku ada bace email frm my fren. Touching sgt kisah dalam email tu. Menceritakan bagaimana seorang manusia yg biasa melamar seorang gadis sukar membuka pintu hatinya pada lelaki lagi. Ade ke lagi org yg mcm tu ek? Suma serba sederhana. Tak meninggi diri. Meletakkan Allah sebagai sebab utama untuk melakukan sesuatu perkara yang mulia. Sepanjang aku mengenali insan yang bernama lelaki… belum pernah lagi aku bjumpa dengan insan yg mcm tu. Klu ada pun, sikap yg ditunjukkan lakonan semata-mata. Untuk menutupi kelemahan yg ada pada diri dia. Dengan kata lain, hipokrit. Aku mmg benci dengan manusia yg mcm ni. Dan aku sendiri penah berdepan dengan insan yg hipokrit. Walaupun dia baik dengan aku. Jujur dengan aku (jujur ke?) tp aku tak tau ar.. hati aku ni rasa lainnn je dengan setiap kebaikan yg dia tunjukkan. Blagak sabar tp panas baran. Berlagak pandai tp sebenarnya bodoh sombong. Pas tu suka meletakkan kesalahan yg ada pada diri dia bpunca pada org lain. Kiranya dia tu mangsa keadaan la.. ewwww~ btul2 tak bagus la.. aku cuba nak sedarkan dia. Tp ibarat kata pepatah .. nak lentur buluh biar dari rebungnya kan. Agaknya dia da jd buluh wat lemang ar. Da tbako. Klu lentur gerenti patah. Hehehe..
Ya.. aku sendiri pon sedar. Aku pon byk gak kelemahan. Kelemahan aku.. aku sukar nak kawal kemarahan. Dia pon salu tegur aku. Tp .. bukan lagi nak menjernihkan keadaan.. salu nak naikkan api kemarahan. So? Jawapannya?.... just leave me alone!
Skang ni aku dah tak bsama ngan dia lagi.. biarlah dia ngan dunia dia. Aku ngan dunia aku. Harap2 dia bole sedar dengan sendirinya perangai dia yg tak semenggah tu. Aku pon skang blajar dan terus belajar dari kesilapan yg penah aku buat. Terlalu banyak perkara yg perlu aku perbaiki. Salah satunya lagi, [WOI AS! JGN SALU SURF INTERNET LA!! KEJE TU SIAPKAN CEPAT!] haaa.. yg tu la tabiat buruk aku lagi satu. Lebihkan fs,email,ym ext dari keje.. muahahahaha.. ish ish ish.. ape nak jd ni.. ngeeee….
So the moral of the story, jd lah insan yang bertanggungjawab… ikhlaslah dalam melakukan kerja yang telah diamanahkan kepada kita. Tak kira la tugas duniawi atau bekalan untuk akhirat kelak..

Dlu.. masa aku kecik-kecik, arwah ayah la yg menjadi guru aku. Setiap persoalan yg aku ajukan mesti diiringi dengan jawapan yg dapat mengajar aku. Perihal agama, isu semasa, event kerja-kerja kemahiran pon dia ade ajar aku. Nyanyi pon dia penah ajar aku sket-sket. Hik hik.. almaklumlah.. arwah ayah zaman mudanya penah bergelar artis kampong tu.. ahaks.. skang umur aku pon makin banyak. Badan aku makin besar. Tak macam kecik2 dlu.. bila aku jumpe orang-orang kampong aku dulu mesti dorang akan ckp ‘ooo.. aceni ke ni? Da beso da yer. Dulu kecikkk je.. kuat teghoyak lak tu’ err.. kantoi.. hahahah.. tp aku tak kisah. Tu zaman aku kecik2 dlu. Mmg manja je ngan parents.. ngan adik badik. Maklum la.. the bongsu’s one. Dalam manja-manja aku tu salu gak kene buli. Muahahah.. nasib.. nasib… zaman kecik-kecik, anak buah aku la kawan rapat aku, kawan gado aku.. kawan btekak.. sume cukup la. Akak! (ena) klu ko bace skang ni, ko ingat tak kecik2 dlu mase nak g ngaji umah mak lang.. ko ngan eda jatuh lam parit? Wahahahahaha lawak giles. Nasib baik parit takde air. Hahhaha.. Da beso ni masing-masing ingat balik kisah lame. He he he.. yg kawin dlu pon, si akak ni la. Hehehe.. ye lah.. jodoh masing-masing. Ada yg cepat, ada yg lambat.. yg tk kawin lansung pon ade gak. Tp aku tamo la mcm tu.

Nape ek pompan skang ramai yg lmbt jodoh? Pada teori aku la.. pempuan zaman sekarang ni mampu untuk berdiri di atas kaki sendiri walau pun tanpa lelaki di sisi. Sebabnya? Sebab.. pompan skang ni kerjaya pond a nak sama taaraf dengan lelaki..
So lelaki yang berada diluar sana.. be more responsible if u want ur girl respect u~
k.. tata.. c ya on next page.

-wassalam-

Thursday, April 10, 2008

gigi geraham bongsuku tumbuh.. duhh~

dlam dua tiga ari ni, gg geraham bongsu aku tumbuh. pedih sbb dia tumbuh kena kat dinding pp aku. so pp aku ade sedikit terluka ar.. aarrrghhhh! mood pon mcm tak bape besh jek. huhuhu..

dalam boring2 tu... aku melayari blog2 org lain. tjumpe lak list name utk barangan dari negara belanda. jom kita boikot barangan dorang tu. antara yg aku salu guna tu.. shell ngan sunsilk ah. tamo guna dah.

ini la antara senarai2 barangan berikut. aku dapat pon dari blog org lain. hekk...


1. Dutch Lady - Susu
2. Ferrero Roche - Coklat
3. Wall’s - Ais Krim
4. Ing -Insurans
5. Planta -Magerin
6. Lady’s Choice -Magerin
7. Lipton -Teh
8. Shell -Minyak
9. Knorr -Perisa Makanan
10. Dove -Mandian
11. Sunlight -Magerin/Pencuci Pinggan
12. Radiant -Deodoran
13. Rexona -Deodoran
14. Ponds -Produk Kecantikan
15. Kieldsens -Coklat
16. Slimfast -Produk Pelangsing
17. Ligo -Kismis
18. Philips -Barangan Elektrik
19. Duyvis -Makanan Ringan
20. Gouda -Keju
21. Robin -Pencuci Lantai/Pakaian
22. Ariel -Pencuci Lantai/Pakaian
23. Omo -Pencuci Lantai/Pakaian
24. Labello -Lip Balm
25. Pickwick -Teh
26. Venz -Mentega Coklat
27. Kinder Bueno -Coklat
28. Unilever -Syarikat
29. Sunsilk -Shampoo
30. Fair & Lovely -Produk Kecantikan
31. Lux -Mandian
32. Vaseline -Lip Balm
33. Cif -Pencuci Lantai
34. Surf -Pencuci Kain
35. Wishbone -Pencuci Kain
36. Doriana - Keju Krim
37. Bertolli -Minyak Masak
38. Clear -Shampoo
39. Breeze -Pencuci Kain
40. Sun -Pencuci Kain

klu bole.. tayah la guna barangan2 yg tersenarai ni. bukan ape.. tindakan dorang mmg btol2 melampau la. menghina agama kita yg suci ni. klu kita guna barangan dari negara dorang.. secara tak lansung mcm kita pon menyokong perilaku dorang kan. so.. renung2 kan lah...

Wednesday, April 9, 2008

elooo~

Assalamualaikum…
Hari ni entry aku mcm biasa je. Sengal2 kat badan aku ni belum ilang lagi ah. Eh jap.. brb (g telan vitamin sat) eheks..
k.. im back! Actually aku skang ni menaip kat lam bilik aku. Sementara nak tdo, aku taip entry untuk blog aku secara offline. Maklum la.. kat umah den ni takdo intenet. Keokeokeo..
ari ni….. adalah merupakah tarikh lahir untuk mak aku yg ke??? Ntah.. tak amik port sangat bape umo mummy [panggilan yg salu aku ngan akak aku ina n yati gelar utk mak ktorang.. heks..] ni bape. Sbb pada aku… brapa pun umo mummy, aku ttp letakkan tahap respect aku pada mummy aku paling highest. So, pagi-pagi tadi aku g opis macam biasa. Siapkan dokumen untuk deliver barang to FSD (Fleet Supply Depot). Dah sign, cop ape yg patut, amik keje dari bos, kol 1000 aku balik umah. Amik mummy aku. Actually ari ni dia ada appointment kat HATL (Hospital Angkatan Tentera Lumut). Cucuk kat lutut dia untuk kali ketiga.. biasa la.. bila umur da lanjut, lutut mula la tak bape nak power lagi dah. Hehehe… nasib aku pegi time ni senang dapat parking. Klu tak, bpeluh ar mcm appointment yg lepas. Jauh giler aku parking. Tp aku antar mummy kat depan pintu masuk HAT dlu la… takan nak biar dia menapak same aku kan? Giler.. sian mummy aku nnt. Bila urusan da settle.. mak aku ajak makan. Die kate nak lanje aku.. hek hek hek.. beshnya… ye la.. nk lanje aku coz bday dia katenya. Maka aku tlah memilih destinasi Mc D je.. mekasey makkk~ caaayang kat mak. Muah muah muah.. ehehe..


ni la view HAT di pagi yg hening.. pas ujan cejukk je.. kabus2 kat lakang HAT tu menampakkan HAT mcm sedang di rebus. hahaha..

haaa tinguk! kat sini aku dapat parking kete. haduihh jauh jalan.. tp nasib besh jalan.. ade tmpt penjalan kaki tengah2 taman tu menuju ke pintu hospital. santik! hehehe

pintu masyuk~

pas makan, ktorang balik umah. Aku pe lagi.. da lepak2 ngadap laptop, tiba2 terlelap. Hehehehehe…. Maka, kol 1415 baru masuk opis balik. Heee..
kat opis cam biasa.. aku wat keje ape yg aku nak buat je. Ble?? Hahaha… tgh aku nak borak ngan membe kat YM tiba2 je blackout! Aduh… tensen je.. so apalagas.. aku pon memblah kan diri la.. heeheh.. otw balik, aku singgah kdai kek. nak beli kek utk mak lah. Dlu masa bday aku, dia penah belikan kek utk aku.. waaa.. besh je.. so aku pilih nak beli cream cheese cake. Nampak cam sedap je. Tp tatau la camne rasa dia. Balik je umah, aku ajak mak g restoran akak aku. Hehehe.. celebrate kat sane la.. baru meriah. Kat umah mak tu tak bape nak meriah sgt.. sape je yg ade.. heheheh.. bila da abis makan, baru la aku suh anak buah aku amikkan kek kat lam kete aku. Hua hua hua.. kejut mak aku. Supriseeee! Ehehehe.. pas tu.. nak tau sape yg potong kek tu? Abg din!!! (abg ipar aku) Yg potong. Sabo je la.. die kate.. aku tak penah dapat kek ari jadi.. akakakaka sian sungguh. Merasa gak dia potong kek. hehehe
lam masa beberapa menet je kek tu da suku. Huhuhu.. mmg sedap kek itew.. sesudah selesai makan2 aku pon ajak mak mempulangkan diri ke umah. Balik da… hehehe.. penat seh..


kek utk mummy .. cedap!


pas mandi manda n buat ape yg sepatutnya, aku merajinkan diri untuk menghabiskan jahitan manik n labuci kat baju aku. Benda tu kejap je leh siap. Aku je takde masa terbuang.. hahaha.. tadi baru je siap jahitan aku tu. Leh la aku melaram pakai masa tunang anak buah aku nnt.


siap jugak akhirnya.. santik tak? ehek..

Muahahah ops! Ada acara pertunangan? Tungguuu.. nnt aku akan citer kan bile da selesai majlis tu. Ahaks.. k gud nite.. nak manje2 ngan abg cayang jap. Hik hik.. (oit oit.. sms ngan die sblm tdo la.. jgn pk bebukan lak ek.. hehe) camat malam! Sok aku post entry ni kat opis .. chow~..