Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, March 31, 2009

Tanamera Day

Lokasi : Malay Tea House, FRIM Kepong.
Tarikh : 29 Mac 2009
Masa : 0800h - 1200h
Tema : Santai

aktiviti : manyak aktiviti yang di lakukan sebenarnya... tapi aktiviti aku kat bahagian retail. aku ngan secara suka dan rela tolong my sis jual produk tanamera.

produk-produk ni aku susun atas meja... bayangkan.. aku tak penah tahu pasal produk-produk ni.. tapi jual produk ni. hahaha.... akak aku bagi price list je kat aku. yang aku tau produk ni made in malaysia. made from herba. aku rasa kak tipah penah menggunakan sabun from tanamera ni. that day ktorang offer 30%. da banyak produk baru yang kuar. aku suka bau-bauan herba ni. rasa macam ada kat spa lak. kalau nak tau dgn lebih lanjut pasal produk ni.. sile la masuk sini Tanamera

next entry aku akan masukkan lagi gambar mase hari kejadian. manyak gamba lam camera akak aku ler... huhuhu tgh tunggu dia upload lam facebook beliau.. tungggguuuu....

*penat masih berbaki..........

Tuesday, March 24, 2009

aku dan novel...


korang minat bace novel tak?
aku....
hobi woo....
dlu rajin bace novel...
skang hobi beli novel pas tu simpan...
hahahaha...
smalam aku da khatam lagi satu novel dari RAM (Ramli Awang Murshid)
tajuk ADAM (Aku Darah Anak Malaysia)
sungguh la best..
aku mmg fan of RAM ni..

ni.. malam tadi aku baca sampai abis..
sementara tunggu abe tgh bermesyuarat mes balas sms aku...
sampai aku tertido.....
*bz nya abe skang.... :(
*ye.. ye... akan ku cuba utk memahami kerjayamu... cewah.. poyo je ayat..

ape yang best citer ni?
cite ni menceritakan tentang seorang pegawai polis sharp shooter yang mempunyai konflik dalaman antara keluarga mertua dia.. kuarga mertua dia tak merestui perkahwinan dorang.. pas tu wife dia meninggal lak masa beranak.. anak tu kuarga mertua dia amik. seboleh-bolehnya dorang tanak anak tu bersama ngan ayah dia.. huhu sadis.. sadis.. ye la.. org kaya la katakan.. incik polis tu org biasa jer.. pas tu lame-lame bila anak tu da besar... dia dapat blaja kat US. adik ipar incik polis tu baek ngan dia.. so.. dia la tlg temukan antara anak ngan ayah ni.. so touching. incik polis tu mmg la penyayang org nya...... sblm tu ade kisah... incik polis ni mmg la hebat.. berjaya menyelesaikan masalah terrorist kat klcc (mcm real je jalan cita kalo kita bace)..
ye lah.. sharp shooter.. skali tembak jer kene saje.. takde yg missed! eheks...
pas tu incik polis g US nak jumpe anak dier... dari situ la bermulanya insiden... sepanjang ada kat US, incik polis bawak nak die jenjalan naik kete sewa.. so, drive sendrik la... kebetulan, masa tu nak ada pelantikan presiden US yang baru.. (marilah mari..pegi mengundi..)
presiden US yg sedia ada tu lak ade skendel ngan model... huuuu... pas tu masa incik polis bsiar-siar ngan anak kesayangan dier... dorang sesat... dan tiba-tiba dorang tlibat ngan kemalangan yg dasyat...
incik polis di tuduh memandu didalam keadaan mabuk. hoh??? fitnah!
anak die lak koma... suma tu ade satu komplot.... yang di ciptakan oleh president.. coz dia yg langgar incik polis.. nak tunjuk die tu baek la......
porah!!... seterusnya ape yg blaku??... dapatkan lah di pasaran skang! wakakakakakaka... *aku dapat komisen ke pomot novel ni? hahaha ... tak.. saje aku nak kongsi ngan korang... malas nak cite yg yer nye.... hahaha tp mmg best!
tapi aku rasa.. pada pengemar novel jiwang... tak sesuai kot... huhuhuhh... eh tp ade gak babak cinta... hik hik...

ade lagi 4 buah novel yg aku tak terjah lagi..

yg SATU JANJI, TULANG-TULANG BERSERAKAN, dengan BIARKAN AKU SENDIRI tu... aku da terjah sket ... tp kene bace balik la baru best... bace sekerat cerita tak besh la... huhuhu....
bila la nak terjah ek?? ish ish ish...
korang suke bace novel?? share-share la... kan ke sharing is caring... hik hik

pagi ini.....


seawal pagi pkul 0630 aku mangun.. kejutkan abe... pas tu lakukan SuruhanNya... (suruhan Tuhan la... )pas tu kuarkan baju dari dalam mesen basuh... pas tu sidai la .. ape lagik. tgh dok syok2 sidai baju... cuaca tak bape nak terang... mendong arak berlalu gitu... tiba-tiba aku nengok langit...
dengan awan yg kaler gold .. langit membiru... asyik sangat aku tgk.. subhanallah.....
mmg leka aku melihat keindahan awan dan langit.. *sememangnya dari kecik lagi aku suka melihat awan, langit dan bintang... ciptaan Tuhan yang maha agung. dan tanpa berlengah lagik aku g amik hp aku... snappy2 kecantikan alam yg aku tengok tu.. leh aku kongsi ngan korang... tapi korang tgk santik ke?? hehehhe...
*aku bersyukur kerna masih mampu melihat semua ini......

Thursday, March 19, 2009

akhirnya!

Akhirnya... pagi ni..
bila aku check email....
ade tselit nama penghantar zamri *abe aku la tu..
yeay!!!!.....
da tau da ape yg die send...
bdasarkan pada subjek dia tu.. gambar...
yes.. gambar masa aku ngan dia kat mess nite tawun lepas.

yang aku g sawak tawun lepas tu laaa.. ujung tawun tuu...
hoh! ni da masuk bulan 3..
baru nak send...................
ni pon jenuh memujuk .. merayu dan menggugut.. *muahahaha!!

so aku nak share la ngan kowang gambar tu kan... *bukan nak menunjuk hoke!... just sharing is caring... hihihi
bukan senang ktorang nak amik gamba berdua ni.. terlalu cikit dalam simpanan hoke! huhuhu.... *sadis.. sadis..


tgk.... mata aku ... ada cahaya kaler merah... mata abe.. lilek jer.. tp masam je muka.. padahal dia yg beria nak amik gambar... *control macho la tue! nyampes.... hihihi...

macam biasa... gamba wife-wife dan temanita pegawai yang ada... *aku yg paling tinggi kat lakang tu? gosh....

bini-bini pegawai tu suma beria mempersiapkan diri.. mekap, jewellery, blink-blink.. haku??? mekap je la.. tu pon kene paksa! huhuhuhu.... time ni akak ipar aku *baju kaler merah kat depan. yg tak pakai tudung... ade lagi kat kem tu. but now abg aku *abg kandung yer.. da kene transfer to JB. so.. da tak leh ar aku nak bercuti g sawak lagik.. *huhuhuhu sodeh~

Wednesday, March 18, 2009

everyday is my busy day...

ye.. aku da slamat pulang dari tanah cik siti wan kembang sabtu lepas. rumusannya sepanjang aku bersama famili abe... sungguh selesa. coz dorang mcm bole terima aku. alhamdulillah.... panjang kanlah jodoh kami...

then bila da balik, mula la start balik kebizian aku ni. ngan keje2 kat umah.. keje2 kat opis... nak apdet blog pon aku ngak bisa lagik. wahhh speking indon!

then... till then ya!

nnt bila da senang sket.. cite lagik..

of kos la ari jumaat kot... muahahah...

tata....... mish my blog so much!

Tuesday, March 10, 2009

gemuruh jiwa!!!

memula.. sengeh dlu...
pepagi da kejutkan abe .. 430am hoke..
coz dia nak btolak g kuching... naik flight nak balik kampong...
melawat ibu dia yg sakit.. (syukur alhamdulillah.. ibu dia da sihat.. da kuar dari spital)
then mcm biasa aku tanya soalan-soalan lazim (sms jek..).. lazim ke?? (tayah la cite ape soalan lazim tu.. )hihihi. em soli!
tiba-tiba dia ajak aku g kampung dia.. jumpa mak dia.. huhuhuhuhuhu..
wow! gembira hoke.. ada new step in our relation. (den tak ponah jumpo mak dio laie...)
tapi kan...
tetiba je kan....
pas aku mintak izin ngan mak aku...
pas abe pon da mintak izin ngan mak aku...
pas aku da beli tiket nak g pantai timur nun... (hui mmg PAS ni) hahahah
tiba-tiba jantung aku dag dig dug..
tetiba gemuruh di jiwa!
ape yang aku buat ni???
wei as.. ko nak pegi umah famili bopren ko wei! bukan g umah sedara-mara ke.. umah tok guru ke.. *hahaha tetiba
then mula la lam pala otak aku ni dok pk..
bleh ke dorang terima aku?
wei.. aku dop gheti ghoyak klate! sungguh!!
ngan bopren dlu2 mane penah aku g jumpe mak dorang weh!
buatnya dorang suh aku masak?? mak aihh mmg masak ko as!!!
mak dia da la tgh sakit.. kot2 dia lagi sakit tgk aku ke???
haaaahhh!! keje giler!
ala tolonggggg.....
kak cok, kak tijah, kak piah! kasi suntingan semangat sket kat haku!
elok ke ape yg aku buat ni?
tak gelojoh ke???
haku takottt...

jom pegi shopping!

dari kedai cemin mata... mata da ok ... so.. mari kita mencuci mata kat mana?? yer... kat giant!!! hahaha... tujuan utama g giant adalah
1) nak beli kasut utk husna dak tecit.
2) tu jer.. takde yg kedua... hahaha
amik troli ko.. mcm nak beli banyak benda jer... danial rajin tolak troli ngan dak tecit duduk dalam tu.

dak tecit panggil danial PAK NIL.. coz mmg da pangkat bapak da danial ngan dak tecit ni.

da jumpe kasut dak tecit *kaler merah dalam troli tu.. tak ingat nak amik gambo kasut tu.. huhuhu.. murah jer .. opah uda yg lanjer (kak yati) .. coz esok (ari ni la tu 10/3/09) bday dak tecit ni. suke la tu~


can u see that cute shoes?? dia yg pilih kaler tu hoke! so barang-barang keperluan dapo yang lain.. tak manyak pon... aku? aku rembat cokolat jer *bukan kak cok hoke... thehehehe (em sowi~)

pas da bayar... lalu kat kdai cemin mata.. kak yati nak belikan cemin mata utk dak tecit ni.. dia ape lagi.. nak ajer... kaler ni pon dia yg pilih hoke! hahhah.. lawo la tu yer? onyang buat cemin mata.. dia pon nak cemin mata... mahal woo .. rm850 sen... wakakakak

akhirnya... kami pulang... pak nil yg menjadi pemandu troli itu telah keletihan ... dalam kete .. trus tdo..... hahahaha..



*hepi tengok org yang di sayangi tu hepi jugak....


dah g wat kejer

buat cermin mata baru~

smalam... kan cuti... hari maulidur rasul kan?... smalam kak yati pon lom balik kl lagik.. abg eli pon lum balik tanjung malim gak. aku pon tak rajin g opis nak wat overtime.. (over tau) so, pas lunch, aku n kak yati mencadangkan nak g bawak mak ke kedai cemin mata. of kos la nak g wat cermin mata kan... takan nak wat cermin idong lak..
cemin mata mak pon da lame tak berganti. cian mak.. berair da mata dia pakai cemin mata yang lama tu.. so aku, kak yati n kak ina share modal nak wat cemin mata yang baru ni. masuk je kedai tu.. rasa besh jer.. coz sales girl dia amat la peramah.. bukan pemarah... aku tlg mak carikan frame yg bersesuaian... then live it to her nak pilih yg mane satu.... tak kira la mahal ke murah ke.. tp mak.. biasa la.. takot nak pilih yang mahal sangat... walaupon kak yati da bagi green light .. dia pilih yg sedang-sedang saja...


sementara tunggu mak g scan mata.... harus la posing dlu.. danial (anak buah aku) nak torai pakai spek jugekk!!.. haha
yesh.. dak tecit ni.. aku yg groom kan... nak pakai tudung la.. mekap la... tp tak nampak eye shadownya.. atas sebab faktor warna kulit kot... hahahaha... danial nak menyelit jugek!

hoho... harus la posing lagik.. nyampes lak asik muke aku je yg menempel.. huhuhu hoh?? haku nampak chubby ke?? grrrrr... muke aku ngan kak yati pon lebey kureng same je kan?? ate... name pon akak ngan adik.. ihiks...


suke aku tgh telatah husna dak tecit ni. sebok perati kan orang dalam cermin tu.. hahahaha siyes je muker..

see.. ni la mak aku.. lebor mak senyum... gumbira sungguh dier... hehehehhe... ye mak.. santik spek tu mak.. tp adik pilih bonia... mak pilih monalisa... huhuhu... takpe la..asaikan mak hepi!! sayang mak! muahhhh! pas ni g mane lak????

overtime~

hohoho.. sabtu n ahad lepas aku rajin woo...
terpaksa rajin.. coz nak siapkan keje yang telah di amanahkan. bukan di amahkan! hahah
jarang aku wat overtime masa cuti hujung minggu ni..
so.. akak n abang aku ada balik.
dorang dok perli-perli aku masa aku nak g opis pagi tu..
dorang kate 'adik jadi pekerja cemerlang taun ni' pas tu gelak-gelak..
ampes jek..

ni la hasil overtime aku tu.. huhuu fenat wat sengsorang.. tapi amat la aman......

saat ini...

saat ni..
aku ...
sengsara...
menahan sesuatu...
syukur ku masih mampu bertahan....
tapi lama-lama.. aku rasa .. tak tahan gak..
seksa weh!
kenapa la begini nasib ku...
kenapa???
kenapa kau berlaku tika dan saat ini???
len kali kalo nak berlaku pon.....
bgtau la awai-awai...
errrrghhhh~
(ayo kat opis aku takdek!!! huaaaaaa... nak ken****!)

Friday, March 6, 2009

ku tak mampu......

eceh.. tajuk entry mcm hebat je kan..

alkesah.. aku tak mampu nak wat ape skang ni....
tak mampu hapenya??
tak mampu nak lawan takdir...uiceh *drama je lebey ni
muehehehe..
aku sebenonya nak bgtau aku dilanda kebizian lagi.
local order da kuar! huarrrghh kene kerah tenaga lebey lagi...
coz nak claim kat navy keje yg 3 bulan sudeh siap..
huh.. lama tol nak kuar LO..
esok aku kena datang opis... huaaaaaaaaaaaaaaa



kijam....kijammmm.... rosak hari cuti aku di hujung minggu....

tapi bos kate nnt dia bayar double kat aku... ngeeeeeeeeee.....
semyum sampai telinga.. macam ekal dapat donut jacko...

say cheeeesssseeee!!! hehehehehe so....... entry mesti manyak entry tertangguh lagi ni.. ku tak mampu... maapkan akuu.... *tibe-tibe je..................

Wednesday, March 4, 2009

malasnya.....

ergghhhh! malas! bosan! tak suke! tu yang bole aku luahkan ari ni.
besok.....
pagi-pagi aku tak masuk opis.....
sebab??
aku telah di amanahkan oleh bos aku utk pegi...
(jahaman) opss terlebey sudeh..
mukan-mukan...
aku kena pegi...
TAKLIMAT PINDAAN POTONGAN CUKAI BERJADUAL 2009
huarrggghhh!!!!
dah la aku tak pandai bab-bab cukai mukai ni (err.. ade ke pkataan tu lam kamus?)
haduuu... mmg tak ske tak ske tak skeeee~
bos kasi alasan kat aku..
besok dia nak g ipoh.. coz nak jumpe anak dia..
huh... (nak lari la tu)
ape ble buat....
aku hanya pekerja..
yang kena mengikut perintah!
kang kate aku pekerja tak bagos lak..
(nape tak suh je pak ali pegi??)
aku jugek.............................................
(aku tak suke pegi sebab aku tak tau bab cukai ni. sungguh tak pandai. sbb tak penah nak amik tau. nnt die tanye aku mcm2.. macamana??? harus aku terngangga?? ... err... tak bleh.. tak bleh.. nnt hilang keayuan aku.... cess... so... aku harus............)

tsenyum simpul... tenang sentiasa......................