Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, May 19, 2009

sori...

sori.. da lame tak update.
banyak benda yang nak di cerita..
tapi tak reti mcmana nak mula.

pagi tadi niat nak update..
tapi sebelum tu, aku sms abe sebab nak mintak permission kat dia. boleh atau tak untuk aku upload gambar medal boxing dia tempoh hari.
tapi bila abe reply sms aku.... aku jadi sayu.. nak menangis..
terus aku call mak aku di rumah. ceritakan pada dia ape yg abe sms pada aku..
jangan pikir bukan-bukan kawanku..
abe tak marah aku..
*jarang untuk die marah aku ni..
abe cuma khabarkan yang dia on the way to sibu airport *minggu ni dia ade latihan menembak plkn kat sibu..
abe khabarkan yang ibu beliau telah pergi meninggalkan kami semua...
abe nak balik kampung..
ya Allah ... aku cukup terkejut dengan perkhabaran tu..
aku da anggap ibu abe mcm ibu aku sendiri.. walaupun baru hanya bersua sekali..
tapi aku ngan arwah cukup mesra..
masa aku balik dari kelantan dulu *cerita ni ade dalam entry sebelum ni..
arwah ada bagi mak aku kain batik..
arwah juga penah berseloroh.. dia nak datang perak.. nak pakai tudung yang banyak manik tu.. *tudung permaisuri..
sesungguhnya hajat beliau tak kesampaian...
semalam aku letak ayat 'yang hidup pasti akan mati' kat shout box aku di facebook..
tak sangka kata-kata itu begitu menusuk hati aku hari ni..

pada abe..
ayg harap abang tabah.. walau abg dah takde ma dan abah... abg masih ada Allah di sisimu ...
ayg juga sentiasa berada sisimu abg...

aku akui.. aku yang terlalu emosi skarang ni.. maafkan aku..

Wednesday, May 13, 2009

bayar tag kedua dan yang terlast!!

fuh.. harap2 takde kene tag lagi pas ni ....
ni aku dapat tag dari dak afiq ni
harap-harap terlunas la utang akak kat ko ye dik!!
tagnya begini...

1. If you can be animal, what will u be? why?

tengok.. soklan petama ponnnnnnnnn begini rupa. ishk.. jawab je la..
i dun wan to be an animal!! *tetiba emo.. hahahah
tapi.. kate nak jadi spoting moting kan? ye la.. aku jawab jugak la...
aku nak jadi baterflai. sebab baterflai itu cantik!! sekian.

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?

adeh... suh merampok plak!
aku tanak merampok mane-mane bank! tapi ni kan soklan je kan? ngehahaha
ye la.. ye la... duit tu aku .... aku... ishk.. memang tak leh nak wat ape la ngan duit tu wei! tak berkat!!!!! hahhaha *memang serba salah nak jawab ni

3. If you can teleport yourself anywhere in the world where do you want to be? Why?

*sumpah aku tak paham

4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? Why?

*sob~ sob~ tetiba sedey..
aku nak makan sume masakan mak aku sajok. oang len tak leh masak!!
*nak dying pon demand lebey!!!!

5. If you can kill only one person in this world, who is the person? Why?

huh.... bunuh bapak segala bapak kepada syaitonnnnnn!!!! *ta tau la sape... sebab bila die da terbunuh, maka aman la dunia!!!! *ble aman ke???

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? Why?

i choose can live more than 100 years. sebab nak menikmati kehidupan didunia ni dengan secukupnya!!! harap-harap bila umo da bertambah, tak bertambah lagi plak dosa. huhuh scary..

7. If you can date celebrities, who is that person? Why?

hurmm....... sapo ek? ni angan-angan jek tau.. aku nak date ngan anuar zain. sebab aku suka suara dia. pas tu ngan riz af6. sebab aku suka tgk mata dia. tu jek!! *dua orang selebriti tak salah kan?? muahahaha

8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?

mesti la duit!!!! duit la segala-galanya.... wakakakaakakakkakaka.. takde.. saye tipu... saye nak mak sentiasa di samping saya.. *errr.. terserlah ke anak mak aku ni???? ye la.. lom tawin lagi kan?? hik hik

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? Why?

huhuhhu.. aku tanak tag sesape... wat masa ni aku tengah baik ati. bior la tag ni berkubur di sini... sebab rasa sesak je bila jawab soalan-soalan tag ni..
voleykan afiq?? hehhehe



saje nak tunjuk gambo ni.. sebab nak tunjuk shawl baru yang aku beli via online. i look blue rite??? hihihihi

speechless...

pepagi macam biasa aku datang keje.
gi bayar duit kat kedai stationary .. gosip-gosip dlu... *gile keji.. pas tu baru masuk opis.
pas tu trus bukak pc.
pas bukak pc... memang macam rutin yang wajib aku buat setiap hari kat opis.
aku akan bukak email gmail..
then baru bukak blog yang terchenta ni...
baca blog rakan-rakan...
then blog pertama yang aku bukak..
tiba-tiba aku jadi terkedu, terkejut dan tak terkata..
selama ni aku hanya pandai bagi komen..
tanpa tau siapa yang mereka 'katakan'
hari ni baru aku tau watak-watak yang ada dalam drama tersebut..
dan aku benar-benar terkejut.........

aku tak tau nak komen ape..
ape yang aku buat skang ni hanya berdiam diri dan melihat sahaja drama tersebut..
aku betul-betul merasa bersalah sebab meninggalkan komen tanpa usul periksa...
aku betul-betul minta maaf terhadap kalian.............
harapan aku?
aku takut untuk berharap...
so, berhenti berharap je la...
huhuhuhuhu
*jaga tepi kain sendiri jek kekdahnye

Tuesday, May 12, 2009

bayar tag pertama

huhuhu......
aku terpaksa...
di paksa.... *eh.. idak ler... hihihi
1st time ni aku dapat tag. kak tipah la ni.. huhuhu
takpe kak.. sy akan gigihkah jari jemari dan otak saye untuk menjawab tag akak tu. time kasih ye kak.. ingat gak kak tipah kat saye. cewah!

tag pertama from kak tipah

adriea dan blognya *tajuk tag kot ni

1) Nyatakan usia blog aku

err... bape ek usia die.. *matematik failed ni ..matik la...
haa.. setelh dikira dengan menggunakan kalkeleter...usia blog ni baru mencecah setawun 10 bulan... *halal la tu..

2) Terangkan kenapa aku berblogging

aku berblogging sebab memula sonok bace blog oang. pas tu bila da sonok membaca, timbul rasa teringin plak nak menulis sendiri.. gitu la kesah nye... hehehe

3) Nyatakan blog pertama yang aku baca

blog kak tipah ni la...

4) Letakkan entry pertama blog aku

wahhh.. saje je nak test wat blog ni. salu wat blog kat frenster jek. tgk membe2 lain wat blog mcm besh jek. hihi.. selamat datang pada diri aku sendrik dalam alam blogger. saje nak kongsi2 pengalaman dalam kehidupan seharian bersama² teman² tesayang sumer. have a nice day ;>

ni la entry pertama aku. nampak sgt aku suke-suke menuliskan? hahah

5) Huraikan entry tersebut

adehh nape nak kene huraikan plak... entry tersebut adalah semata-mata nak memulakan blog sajok. takde kene mengena ngan yg idup atau pon tidak. ble jawab cam ni? hahaha

6) Letakkan satu pic yang aku suka dalam blog ni

gambar parent aku.. aku suka gambar ni sebab aku sayang dorang. dan gambar ni sweet sangat kan? terserlah kebahagian mak dan apak melalui gambar ni.. dan aku rindu sangat-sangat kat arwah apak aku. :(

7) Harapan aku

harapan ape ni? huhuhu.. kalau harapan idup... byk woo... tapi bila disikitkan.. aku berharap semoga kebahagiaan adik beradik aku sekeluarga kekal selama-lamanya. dan aku harap semoga aku memperolehi keluarga yang bahagia jua kelak. benda yang berharga didalam dunia ni pada aku adalah kebahagiaan. *pahamkah?

8) Pas tag ni kepada sesapa yang aku nak

muahahaha.. part ni paling besh. aku tanak tag ramai.
AKU CUMA NAK TAG AFIQ SORANG! harap maklum... hahaha
*sape suh ko tag akak dek!! hahaha

fuhhh.. leger siap satu tag.. ade lagik satu hoke!!! huhuhuhu.. nak amik napas manyak-manyak dulu baru jawab yg lagi satu tu.. voley?? hahaha

Monday, May 11, 2009

alhamdulillah...

mak aku hepi ngan sambutan hari ibu yang tak seberapa. janji mak hepi. mak dapat baju baru, aku masakkan utk mak, bayarkan upah baju kurung mak kat acik, alhamdulillah.. janji mak bahagia.
maaf mak.. itu je yang adik mampu beri. ikutkan hati, nak je adik beli gelang emas untuk mak. kalau rezeki adik lebih nanti, adik belikan ek. insyaAllah... (Ya Allah.. murahkan la lagi rezekiku... amin)

abe dapat juara pertandingan boxing. aku tak impikan juara atau ape dari dia. aku hanya ingin dia tidak cedera. peduli la kalau die nak kate aku ni terlalu risau. peduli la kalau die nak kate aku ni tak cool. ade aku kesah?? haha.. yup... suma tu datangnya dari hati aku. sebab aku sayang dia.

ingatkan azab tinju da abeh.

sambung kat sibu pulakk.... adoyaii............

Friday, May 8, 2009

Happy Mothers Day!

Forever and ever
Love will keep us together
I love u Mak!!!


i would cry a million tears and walk a million miles just to be with u..
syukur alhamdulillah.. adik still always be with you until today n ever..
lots a lots of kisses from me to u mak! muaaaaaaaaaaaaaaaaachs!!!!

Happy mothers day for my fren too.. *yang da jadi ibu la kan.. hehehe..

Thursday, May 7, 2009

worried~


ape yg korang nampak? pada yang paham.. bagus.. kredit untuk korang.
ye.. aku risaukan die..
nanti mesti kena tumbuk-tumbuk.. kena tendang-tendang..
aku cuba untuk tak pikirkan yang buruk-buruk sangat
nanti aku lagi risau.......
semoga dia tak cedera teruk sangat
nanti aku lak yang lagi sakit

cuci mata dulu...

tak terungkap ngan kata-kata.. *malas nak cite kekdahnye... ngeh ngeh ngeh...
sepanjang cuti ari tu.. aku kat umah.. takde keje lain .. ni keje sampingan.. amik gamba.. ala.. keliling umah aku jer... ye.. di kiri, kanan, belakang umah aku ade lah sungai... tp tak leh mandi la.. nape tak leh mandi ek??? ** sbb aku tak suke la.. hahaha..
layan je la gamba-gamba kat bawah ni ek.. name pon cuci mata... so.. enjoy...













aku suka kehidupan di kampung...

mesen jahit

kehkeh keh
*korek idong..
pehhh tak senonoh pangai

ahad lepas.. aku ikut kak ila pegi jahit tepi baju-baju kurung pelanggan dia..
kedai jahit tepi yang salu kitorang pegi tu tutup sajok *kaya kot.
tapi situ la paling murah upah dia..
aku lak nak jahit tepi baju jubah aku..
petang tu kitorang pegi intai kedai jahit tepi kat sitiawan plak. nasib baik ado...
tapi mahai sket.. huhuh.. takpe la.. janji berjahit *jahit baju kesahnye

minah indon ni jahit tak kemas sangat.. men blasah je kain kat mesen jahit tepi tu.. ishk ishk ishk... sementara tunggu minah indon ni siapkan jahit menjahit tu *jahit mulut kang!
aku ngan kak ila tengok-tengok barang yang ade lam kedai tu. *melilau je mata
aku nengok manik yang dia jual.. pehhh mahai.. *blacklist kedai ni kalo nak beli manik..
pas tu ... terrrrtengok lak mesen jahit.. wahhhhhh terpegun nengok mesin jahit yang ade *siap terngangga mulut (tipu-tipu)
pas tu tokei kedai tu bgtau rege mesen jahit tersebut. around 6++ cam tu.. wuu.. ingat mahai sangat.. huhuhu..
ni la mesen jahit tu. agak-agak korang.. kalo kat tempat lain.. rege die lagi murah ke ek? aku tatawu la pasal mesen jahit ni. aku ingatkan benda alah ni rege die dalam sibu lebey ke.. sebab tu aku terkezut tokei tu bagitau 6++ camtu je..
aku ni da tanam azam *mati la azam kene tanam
aku nak belaja menjahit kat kakak aku.. basic tu beb. manik tau jahit.. baju tak reti plak kan? ilang package. so, tunggu je la perkembangan aku bila nak belaja menjahit ni kan. *tah bile la tu .. akakakak *gelak kat diri sendirik..

kalo korang perasan.. kat blog aku ni ade satu blog minah saleh yang suke menjahit quilt(crazy mom quilt). dari dulu aku suka kat hasil kerja beliau. dari situ jugak la datangnya sumber inspirasi aku untuk memulakan kerja menjahit ni *kerja ke? kejar?? bole kejar ke??? (abih la melalut dah)

*for amandajean.. i love ur job.. ur quilt is fabulous.. can i have one?? heheheh

fuh~

*memula sengeh tunjuk gigi
*garu-garu dagu yang tak gatal
*angkat-angkat tangan kat depan pc.. konon-konon angkat tangan kat blogger la ni (kompom gilo)

sori u olls... (aik suda tukar ka?)
lame aku tak mengedet blog aku ni kan? ade ke yang tertunggu-tunggu?? *abeh la .. prasan sorang-sorang
ekceli aku agak malas nak mengapdet blog semenjak due menjak ni. ye.. saye mengaku awal-awal saye pemalas.
disebabkan aku ni orang penting kat opis *kekdahnye..
banyak keje yang dorang bagi kat aku sume urgent-urgent belako.
maka disebabkan tekanan yang melanda.. aku jadi malas nak menaip cite kat blog. buntu beb.. buntu nak taip ape..
sudahnye.. aku blog walking je la... itu tetap rajin oke! hehehehe..
aku suke jengah kehidupan blogger-blogger yang ade.. sonok kan...
*abeh?? ko takde kehidupan ke as?? *nanges
manyak benda nak citer.. tapi yang berlalu biarkan la berlalu.... * statement nak selamatkan diri
cuti hari buruh yang lepas tu kan .. aku lansung tak pegi mane.. *siyes beb
aku dok memerap je lam umah.
tapi.. bukan dok membongkang saje yer.. aku wat keje-keje kat umah oke..
masak, membasuh, tgk tv... tido..... hahahah
bosan je aku rasa nak kuar umah..
sambil-sambil tu aku siapkan jahit manik kat baju jubah aku.. lame giler pending...
bila aku da buat, sehari je siap.. *wah! bangga

cantik tak??? tak cantik?? takpe la kalo tak cantik........ *tetiba emo
jubah ni abg aku beli kat bandung. sepatutnya dia belikan utk mak aku. dah tu beli utk mak tapi muat untuk aku. camno tu??? tak reti nak beli la tu.. ish ish ish... timekasih bro.... hehehhe

nak siapkan jait manik kat kebaya lak..ishk bila nak siap neh!