Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, June 25, 2013

Pengunjung setia

Sejak da ade baby ni.. Nak beli barang baby yg x cukup tu mesti la incik hubby yg belikan.. So.. Dengan ambil jalan mudah.. Dia pergi satu kedai tu je untuk beli barang baby. Nak tau kat mana? Manjaku baby centre kat wangsa maju tu.. Dekat ngan kedai al-ikhsan. Hehe.. Kalau jadi member takpe gak. Mesti da dapat banyak point. Huhu.. Takpe la.. Nanti da abis pantang.. Aku wat member card kat situ. Ate.. Tak ke rugi..? Huhu.... Takpe la.. Janji hubby senang nak cari barang keperluan baby..

Agaknya sales girl kat situ pon da kenal muka abah aryan tu kan.. Hehe..


Saturday, June 22, 2013

Anugerah Allah

Assalamualaikum.... *mcm jarang je nk bg salam dlm blog sendiri ni.. Hehe..

Lama x berupdate.. Bknnya ape.. Aku da selamat melahirkan seorang putera pada 12 jun 2013 hari tu.. Dkt hospital tentera tuanku mizan..

Alhamdulillah.. Dapat bersalin normal... Ape pun nnt bila da sihat n kuat sket badan ni.. Aku ceritakan lebih detail ek... Doakan kesihatan aku n baby... :-)

Ni aku letakkan gambar baby.. Zamir Aryan b. Zamri

Buat anakanda Qaisara yg berada ditaman syurga Allah... Ni adik awak... Kalau qaisara ade...da sepasang ank ibu :-) tapi qaisara ttp berada dlm hati ibu selamanya nak...


Wednesday, June 5, 2013

Memanik

dari awal tahun.. aku dok memanik.. hujung bulan lepas baru settlekan baju customer. ingat nak stop kejap untuk tahun ni. sebab kemalasan melanda .. tapi aku buat untuk regular customer je.. untuk kakak-kakak aku dengan jiran kat rumah aku ni jer. tu pon jiran yang memang selalu hantar baju kat aku. ada lagi jiran yang nak hantar.. terpaksa aku tolak.. dan pada customer lain yang nak hantar tu.. terpaksa aku tolak jugak..  atas faktor aku nak tumpukan perhatian pada insan yang bakal dilahirkan... harap mereka memahami... insha Allah lepas da settle semua... boleh la hantar macam biasa yer.. :)

tahun ni tak banyak pon baju yang aku sulam.. dalam tak banyak tu berbulan gak tak siap. awal-awal lagi aku da remind kat empunya baju.. aku siapkan slow sket... sebab dorang setuju.. sebab tu la aku buatkan.. thehehe..

jom cuci-cuci mata... tahun ni banyak buat crumble dengan bunga yang simple jer.. atas permintaan customer  :)






ni jer yang aku buat setakat ni.. tapi... ade tapi tu.. hihihi.. aku sempat lagi memulakan sulaman kat baju sendiri.. nak cuba buat shimmering flora.. harap-harap sempat laaa siap sebelum deliver.. hehehe

semoga Allah permudahkan urusan bersalinku nanti.... bila la baby ni nak kuar.... kawan-kawan.. doakan untuk aku yer... terima kasih semua... 

Tuesday, June 4, 2013

blause haley dari poplook

al kisah... da kali kedua aku beli baju secara online dekat poplook . 1st time beli terus teruja sebab service dorang memang tip top.. bayar hari ni.. kalau sebelum tengahari.. esok da sampai da..

kali kedua ni aku beli haley blaus..

sekali borong 3.. da lama tak beli baju beb... 
aku ambil saiz L. nasib baik fit... hihi...

ni la rupanya haley blaus..  i choose yg mcm pink tu.. biru n hijau..

hari tu g check up. trus melaram yang warna pink purple tu.. haha.. kebetulan ada palazo warna yang sama.. so.. ngam la..

bila tengok lagi poplook letak blaus n dress yang baru.. tengkuk aku macam kena jerut... haha.. manyak yang cantik-cantik lagi.. tapi.. aku tahan nafsu tuuu... tahan beb.. tahan.... tunggu lain kali pulak yer...

main masak-masak

lately ade je resepi yang aku nak cuba masak. jahit manik baju customer suma da siap.. so.. relax sket kat rumah..relax la sangatttt.. thehe.. tapi ada hati memanikkan satu baju sendiri.. hik hik.. *gatei je rope gelaknya

memula hari tu aku cuba masak laksa... agak lama jugak la bahan-bahan untuk masak laksa tu terperap dalam peti ais... akhirnya aku buat gak... hehe.. dan kebetulan jugak kakak aku nak pergi rumah kakak aku lagi sorang.. so.. aku tapaukan untuk dorang.. makan la secara berjemaah ... kalau aku masak untuk makan berdua je kat rumah ni macam tak berbaloi je masak laksa tu kan.. huhu... resepi aku ambil kat internet je. macam-macam cara rupanya  nak masak laksa ni yer.. so.. aku ambil yang tak simple sangat dan yang tak susah sangat.. alhamdulillah.. menjadik jugak laksa aku... kisah nya jiran kat tingkat bawah rumah aku ni la.. dia masak laksa.. baunya harum semerbak sampai kerumah aku.. tu yang buat aku teringin tu.. beli laksa kat pasar malam  tak cedap ponnnn... huhuh... alang-alang.. aku masak sendiri.. dan kena ngan tekak aku.. leh adjust adjust sket bahan-bahan ikut selera aku kan.. seperti biasa ... bila da letih memasak.. gambo hapah pon takde.. huhuh.. nasib baik kakak aku ade snap seketui gambo laksa tersebut.. *haha skema lak ayat

huu tambah cili kasi super power fedas berasap! hehe

lepas da settle masak laksa ni... teringin nak masak apam balik pulak... aku tengok kat buku resepi.. bole masak guna kuali je... ok chantek.... tu pon makan masa gak nak sampai aura rajin nak buat. haha... tapi akhirnya buat gak.. bawah ni antara bahan-bahannya... 

kaco-kaco..

oh kacang.. banyak yg masuk mulut gak ni

susu segar.. guna susu segar yang ni jer... susu yang aku minum sepanjang tempoh  pregnancy.. :D

kasi tumbuk sama dia!

ni versi yang kecik

ni versi yang besar

tadaaaa da siap... aku sempat makan dua potong je.. yg selebihnya hubby mkn  sampai abis.... hhuuuuu
ok selesai sudah dua benda yang aku teringin nak masak.. ada je lagi yang aku nak buat.. tapi .... tengok keadaan la... huhu...

menu weekend.. ada 6 ekor kesemuanya.. 3 goreng.. 3 letak sambal.. tinggal 2 ekor ni.. akhirnya abis gak... bila makan secara berulang-ulang... alert! minyak meletop-letop masa goreng ikan keli ni... adoi... denger!

last but not least...

lunch for today... bihun sup tulang jer...

memasak memang best.. tapi nak membasuh pinggan tu agak berat sket pada aku buat masa sekarang. sebab letih nak capai pili air yang terasa makin menjauh semenjak perut telah berjaya membesar dengan jayanya... letih mak nok...