Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Friday, February 27, 2009

tudung lagik....~

hek hek... smalam baru sampai tudung ekin. santik.... nice fabric. aku amik 3 jek... berminat? hehehe...


mekasih teddy.. kerana sudi jd buruh paksa aku... hahaha...


3 helai tudung cotton yg suwit...

selamat menjamu mata ;)

asik anak fruit jek... aku bila????


yer yer... cita ni da basi tahap berulat da ni. anak fruit (buah) aku btunang lagi. majlis ni masa raya cina lepas...(pergh mmg berulat) tak lame lagi lak.. ade lagi sorang tu nak kawin. pas tu ade yg beranak pinak.. sumenya anak fruit haku. haku?? bila lak turn aku ni? takan tiket aku da tlepas kot? haa?? nak kene amik tiket lagi skali?? maknanya kene bratur dari mula balik la?? haaa?? lambat lagi laaaa kalo camtuuu.. alaaaa.. tak aci aaaaa (tiba2 frust tak tentu hala) hahahahaa..
mula-mula aku relek je nengok anak fruit aku ni kawin n btunang. tapi lama-lama jadi tak keruan. wakakakaka..
mak..doakan jodoh adik cepat-cepat sampai mak! umo da menuju puncak ni! (doa ibukan makbul)... thehehe....

tiba2 je cite pasal ni kan? ape kes la aku ni... sile jgn layan jiwa kaco saya yg tak menentu. bak kate abe....... kam mun la tu... miehehehhee... (ape tu kam mun? hek hek hek... pandai2 carik la.. lau da tau.. diam2 jek la... hehehehe)

pstt.. nampak mcm kengkawan je kan bila bgambar ngan anak fruit aku.. huhhuu.. saye la makcik yg smoting~ (puji ponnn kena wat sendiri... hahahah)

sekian~

Monday, February 23, 2009

Majlis Santapan Beradat...

wuuu....... biar aku abiskan tajuk entry tu... Majlis Santapan Beradat Pasukan Keselamatan Di Wisma Samudera...

ari jumaat lepas, 21 feb... ade majlis makan2 ngan sultan perak kat wisma samudera TLDM Lumut. Tuanku Sultan Perak datang.. sempena jubli perak yang ke 25. bunyi mcm hebat je kan? best je dapat santap ngan sultan dan golongan raja-raja..

tapi yg sedap-sedap g santap tu akak aku ngan husband dia jek! aku hanya mampu tersentap! huarrgghhh... akak bagi aku buku menu ni jek bila dia balik dari dinner... takpe la.. aku tempelkan jugak la kat blog ni. bangga wehh .. bangggaaaa wooo dapat buku menu ni! wakakakakaa .. ting tong btoiiii!! korang layan je laaaahhh!!

huhuhuhu... ni la buku menu akak aku kasi...... ko sedap je santap kan kak..... aku tsentap je...

wohohoho... saje je nak tayang ape yg ko makan kan kak..... majlis ni lebih kurang mcm mess nite aku g ngan abe kat kem pakit ari tu.. masa makan.. di selang selikan ngan lagu-lagu yg terpilih..

ha... ni la akak aku...... ngan husband dia (errr.. nama dorang je kesahnye.. gambo dorang takdek... hehehe ). malam tu akak pakai kebaya biru.. abg izam pakai baju rasmi tentera darat.. nombo bape aku tak hengat. huhhuhu... patotnya akak aku pon kena pakai uniform kot. ntah.... pakai kebaya jek dia. pas tu.. sempat die rembat bunga yg ade kat atas meja tu.. kasi kat mak aku lak. hahahahahahaha... ko mmg la kak... saspek kat ko! hahahah... akak kate.... wife raja muda tu kurus jek. lagi kurus dari dia. huhuhuu.. menten kak .. menten namanya tu! (haku pon tgh berusaha keras nak jd tulang nih!)


p/s : tak sabar nak g mess nite taun ni plak.. ahaks... terbang lagi ke ujung taun ni ek? huhuhu......

Friday, February 20, 2009

Tudung oh tudung....

aku dalam dilema tak nak pakai tudung ke? kalau aku bukak tudung... hilang la kecomelan mukaku ini.. maka bertambah jelita setelah membuka tudung... haruskah aku? menayangkan kepada umum akan kehitaman dan keikalan rambut panjang ku ini.. ohh... aku dalam di lema...
(ayat tak ble bla.......) wahahahahaa... takde maknanya aku tak nak pakai tudung aih..

lihatlah tudungku... jgn lihat kemataku.. kerna kau akan cair nnt dengan kecantikan mataku... wakakakakaka (bla la as!!!! nak muntah da ni)

yesh.. aku telah mencuba untuk memakai tudung syira.. salu oang asik sebok pkai tudung ekin je kan. nnt mawi kompius lak. da la bini dia tu kembo.. makin manyak lak kembo ekin skang ni kan? gembira tak riak muke ku... sbb aku rasa aku da abeh lawa da pakai tudung ni... wakakakak..

yesh.. anak tudung syira ni juga bole berkongsi kaseh ngan tudung yg takde anak yer kawan-kawan.. shawl pon bole gak...

bila aku dah menggayakan tudung syira ni.. tak sangka lak ramai yg berminat ngan pesen tudung tersebut. aku pon telah menggofferkan diri untuk menjual tudung tu... alhamdulillah... masih mendapat sambutan walau pon tak hangit lagi.


ni antara tudung-tudung yg aku jual.. modal ciput je... sbb tu tak amik banyak... huhuhu tapi 4 helai da sold out.. tinggal lagik satu... ada yg berminat hendak menjadi secantik saya?? wakakakaka..

yesh... tudung cotton pon menjadi favourite aku.... senang pakai n comel okey ;) wat masa ni aku takde lak nak jual melalui blog ni.. tapi kalau sapa yang berminat... aku akan cuba membantu.. bukan membaling batu ok...

Monday, February 16, 2009

jeleshh....

takde menda nak citer... aku citerkan pasal akak-akak ku..... bulan ni kak ina aku beli keter baru.. huaa... nak drive!

keter ape tu? nmpk mcm pendek je kaki akak aku kan? wakakakaka... ya ammpunnn...

dia rembat suzuki swift kaler biru seketol. ish ish ish.. abg ipar aku pun bmw kaler biru... sehati sejiwa la korang ek. takpe... adik dapat numpang kaseh pon jaaadi laa.... (huhuhu padahal da jelesh da ni...)

ni lagi sorang akak aku.. kak yati... tlg kawan dia bniaga kat istana budaya. hari tu ade ape ek? jualan amal kot... utk palestin .. die sms kat aku.. kater ramai artis kat situ. pas tu dia mms plakk.. lagi gue jelesshh... amik gambo same ... errr... ape name minah ni ek? lupo lak... errr....... (domam2 ni mudah lupo.. ya ampunn..) aaaa sazzy falak... huhuhu

aishah sinclair... perut u nampak muncit.. awwww~ but u r soooo swittt..

die wat make over plakkk... ishh... guna mekap mac.. hohoho.. santik la kaler muke ko kak.
clon erma fatimah ek?? tp muke ko lagi bulat dari aku kan kak?? hihihi

ngan dokter fazly plak... lebor ko senyum kan ti.. nasib abe tu da kawin. hak hak hak...

haaa.. ni la owner suzuki swift.. kak ina haku.. rock la ko kak! tahap jelesh aku makin membara bile dapat gambo ni... huhuhu

tara.. last mms yg akak aku anto. dia kate wat make ober ni kene bayar rm10 je noks! siap ngan kostum n gambar 8r kot... wuu sungguh bebaloii... ko lom tgk adik wat make ober lagi kan? sure lagi cun.. (Pujuk diri sendiwi...) hahahaha

ni la dua org kakak aku yg leh dikatakan sekepala gak la.. sorang tu keje askar.. da pangkat mejar . yg owner suzuki swift tu laa.. hehehe (cayer tak?) yg kak yati lak.. keje ngan tanamera. very the bz la my sis ni. bila aku turun kl, ngan dorang la aku nak menumpang kaseh... akak aku tak lokek.. u r the beshh!
tp akak2 yg lain besh gak! sume adik badik aku besh... nnt aku masukkan entry pasal adik badik aku la plak... ramai siot... 11 tmasuk aku. hahahah... tungguuuuu~

Wednesday, February 11, 2009

hek hek hek (senyum kamben)

fuh.. lamenya tak update blog. seminggu lebih rasa mcm betaun lamanya. cewah! bz sket la lately u'olls.... cuti 3 hari yang lepas pon aku tak g memana. dok umah jer. makan, masak, kemas umah, tdo, makan, masak, kemas umah.. begitu je la aktiviti aku kat umah. kalau cuti jer.. mesti leh menterjebakkan aku ke arah obesiti. huhuhu.. bahyes.. bahyes..
time cuti tu pon.. 2 kali aku wat puding caramel. mendapat sambutan yang hangat! bukan hangit oke..sebelum ni.. bila wat puding caramel, bentuk rupa muka bumi puding ni tak penah licin dan flat mcm ni... santik lak kali ni.. tatau nape.. kompius.. huhuh mungkin faktor api yg memainkan peranan kot..

tadaaa.... bentuk rupa muka bumi setelah di terbalikkan.. harus la tak licin... berlopak-lopak yer.. caramel tu cket lak.. huhuh.. setelah siap, da potong-potong.. letak kat luar.. panggil akak n anak buah mai makan.. tak sampai setengah jam.. licin... huhuhuhu.. mmg famili pirana..

so.. aku nak dedicate puding ni utk Kak Piah yang tecayang... sudi la kiranya akak menerima puding yang sedap ini. yang tak seberapa dari saya.. sempena hari menunjuk-nunjuk sedunia... ekekekekeke.. ya ampun~

Friday, February 6, 2009

helow~

hello.. name saye husna. saye tengah posing atas katil makcu saye. makcu saya skang ni tengah bz gila babas. otak die tengah beku nak apdet blog kesayangan dia ni. saye jd mangsa keadaan. die mintak maap kat sume org yg rajin masuk blog dia ni. coz takde cite tebaru yg die nak taip. makcu saye mmg mcm tu (gile pasan.. bukan makcu la.. opah cu!) huhuhu...
pa cu (opah cu) saye berpesan... jgn la kiranya blog dia ni dilupakan sekiranya dia tak apdet. sebab nanti die sedey. (ngaaaa gaaa) bile die jd sedey.. mebi die leh ting tong.. (agak2 la kutuk) oleh itu sokong la pa cu saye seadanya. (jgn jd ikan pacu sudeh..) minggu depan pa cu saya kate die akan berusaha untuk mengapdet blog yg die rase comel mcm saye ni. (kalo tak bz lagi la) oleh itu.. majulah pa cu utk to cu.!