Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, December 30, 2010

Informasi untuk dikongsi sesama kita sebagai umat islam

wahhh panjang giler tajuk entry ni ek... ehehhee... apa-apa pun, aku nak kongsi benda ni ngan korang semua.. kalau korang rajin.. forwardkan la kat blog korang ek.. tak rugi pun... semoga maklumat ni berguna untuk kita semua sebagai seorang Islam.. InsyaAllah..

so, bila da tau ni... amalkan la ek... selamat beramal!!


Informasi untuk dikongsi sesama kita sebagai umat islam

Wednesday, December 29, 2010

Tahniah Malaysia!!!!

Team Harimau Malaya
(Malaysia)
Team Garuda
(Indonesia)

tahniah aku ucapkan pada pasukan bola sepak Malaysia sebab menang Piala AFF Suzuki 2010. excited aku tengok game ni tadi.. tak sangka ramai artis indonesia turun padang gak ek?? bagus.. bagus.. semangat kesukanan tu.. walaupun hari ni indonesia menang 2-1 tapi dorang kalah gak ngan aggregat Malaysia menang 4-2.. so.. syabas skali lagi untuk Malaysia.. yeahhh Malaysia Boleh!!!

Macam aku cita sebelum ni.. hubby ajak aku bet.. dia sokong indonesia ok!! pas da kalah, tak ngaku dia kalah!! arrgghhh.. nak slamatkan duit 10 ringgit dia la tu!! hahaha... kalau tak aku dapat da top up 20 hengget...hahaha... takpe.. akukan isteri yang baik... 10 hengget pon jaaadila... hadei.. ni la kami laki bini.. saje suka-suka bet macam ni.. bukan macam main judi tu.. taruh beratus-ratus.. haihhh tak koser teman... ape-ape pon disebabkan malaysia da menang, aku mengumumkan bahawasanya esok aku cuti!!!! hahahaha


Malaysia vs Indonesia


hah.. malam ni perlawanan bola antara Malaysia dan Indonesia bermula. korang jangan lupe menepek depan tv tengok game yang hot ni tau..kenapa aku kata hot?? sebab aritu malaysia berjaya kalahkan indonesia kat Stadium Bukit Jalil dengan score 3-0!! memang tak sangka beb..

pastu ada lak isu laser melaser nih... hahaha... takan la sebab tu dorang leh kalah?? memang tak masuk akal... pastu macam-macam la dorang tuduhkan... ish3x.. not good... ok..

kebetulan hari tu hubby dok sms macam ni :

hubby : jom bet syg
wifey : bet? abg sokong sape??
hubby : abg pilih indon.. mesti indon menang punya
(konpiden jek dia ni.. lagi pon aku memang ada dok baca artikel yang mengatakan pemain-pemain indonesia ni hebat-hebat belaka..so, ikutkan aje la..)
wifey : ok la.. ayg amik malaysia... *dengan paksa rela... tp kalau kalah pun, duit dia gak aku bagi balik... hahaha..

so, aku tgk la dengan tekun.. skali pas separuh masa kedua... amik ko... 3 gol skali masuk... aku shuffle di situ.. haha... so, malam ni.. tak sabar nak tengok game yang kat indonesia lak.. macam scary pon ade tengok dorang punya penonton... huhu... be gud ok mas!! jangan ribut-ributann... main laser aja ngak apa.. jangan main tumbuk-tumbuk ya mas! hehehe.. *ado lak yg kene laser ni kan.. huhu.ya ampun...

so guys.. sila tergangga depan tv1.. jam 7pm malam ni ok!!! eh.. jangan lupa solat maghrib lak...
caiyok malaysia!!!


*abang tak bangga ke dapat isteri yang minat bola gak ni??? hehehehehehe (mesej ditujukan pada incik hubby yang belum tentu baca blog aku ni.. huhuh )

Sunday, December 26, 2010

Kembali Memanik

ikut sukahati aku je guna perkataan 'memanik' yer? masalahnya ada ke perkataan camtu lam kamus? hihihi...

sebenarnya agak lama gak la aku benti buat sulam manik ngan labuci ni.. last aku buat pon masa sebelum khawin ari tu.. tu pon buat kat baju sendiri gak.. baju ape? kat baju kurung moden masa aku pakai masa akad nikah.. tak banyak pon manik yang aku letak.. just simple.. lagi pon banyak benda nak buat masa tu.. memang kesuntukan masa.. nak upah orang buat... uhh.. tak mampu.. lagi pun aku rasa puas bila wat dengan hasil tangan sendiri.. hehe..

skang da jadi full time house wife ni.. mula la fikir nak wat ape untuk isi masa lapang.. boring woo kalau tak wat ape kat umah... tak lalu la aku nak ngadap tv ngan laptop sepanjang masa.. so, aku amik keputusan nak start balik berbeading ni.. tapi ngan syarat, aku siapkan keja-keja kat umah baru la aku kerjakan manik-manik ngan labuci ni...

actually, hajat dihati aku nak masuk kelas jahit manik ni... teringin nak join.. ye la .. bole la memantapkan lagi skill beading aku ni. yang aku paling geram bila tengok teknik crumble yang ada skang.. fuhhh terpikat siot... kalau dapat pegi kelas wat crumble tu.. syukur sangat-sangat...
tapi apa masalahnya aku sampai tak dapat pegi kelas tu? pegi je la kan.. dah la takde wat ape kat umah.. huhuh ..

masalahnya.. aku dok perak ni tak penah lak tau kat mana ada kelas crumble yang berdekatan.. yang aku tau kat kl tu melambak-lambak la.. nak g kl satu hal... jauh tu.. lagi satu.. aku fikir, aku da nak g sarawak da bulan depan.. haiyoo.. very the kesuntukan masa.. lagi satu yang paling buat aku tak dapat pegi kelas tu adalah sebab peruntukan takde.. big boss tak bagi lagi peruntukan nak pegi kelas tu.. hahaha.. tapi takpe la.. aku belajar je dulu dari buku-buku rosita jaafar yang aku ada ni.. berguna gak buku-buku ni... den blajar sorang-sorang jo la dulu.. mana la tau satu ari ada rezeki aku pegi kelas jait manik.. aku pegi la kan...

ok.. meh layan gambar-gambar yang ada ni ek...

ni je la koleksi manik yang aku ada wat masa ni.. memang harus kene tambah lagi.. ni baru cket je..


aku try kat kain kosong dlu... ada yang aku ikut kat buku.. ada yang aku ejas-ejas sket dari buku tu...

ni tak tau la bunga apa... jadi gak la kan...
bunga pertama yang aku try buat..

orang kata practical make perfect kan?? hentam....
ye la kalau aku tak praktikkan hari-hari.. tak jadi pakar la kan?? haha cewahhh pakar la sangatttt....

cita-cita aku sebenarnya nak jadi seorang isteri, ibu, anak yang berjaya....harap-harap hobi aku ni membuahkan hasil.. insyaAllah...

amin...

*pasni aku tunjuk lak hasil sulaman manik n labuci kat baju kurung aku ek... tunggu........ for the next entry ;)

Friday, December 24, 2010

Menjelang 30!

genap 23 dec 2010 smalam.. umur aku da masuk 30 tahun. macam tak caya je aku da masuk 30 dah skang. rasa macam baru je masuk 20 tahun... hahah.. melampo je statement..
tahun ni adalah tahun pertama hari lahir aku jatuh semasa aku bergelar seorang isteri. walaupun camtu.. aku ngan hubby tak celebrate ape2 pon.. sebab masing-masing dok jauh.. huhuh sian pada diri sendiri..

dikesempatan ni aku nak ucap ribuan terima kasih pada semua sahabat yang sudi mendoakan dan memberi ucapan hari lahir aku kat facebook.. sayang kat korang suma..

dalam masa yang sama.. tak lama lagi tahun 2010 bakal meninggalkan kita.. tiba pula tahun 2011.. apa yang korang capai dalam tahun 2010 ni?

pada aku.. banyak kejadian yang berlaku dalam tahun 2010 ni.. pahit.. manis.. sumanya ada.. yang aku tak leh lupa, mak aku sakit teruk lam taun ni gak.. penyakit kencing manis ngan darah tinggi dia naik.. biasa la orang tua.. makanan kalau tak pantang sket, mula la penyakit datang menyerang.. tapi alhamdulillah.. sumanya da kembali stabil... tapi badan mak aku susut da skang.. tak macam dulu lg..

tahun ni jugak aku telah mendirikan rumahtangga .. alhamdulillah sumanya berjalan dengan lancar.. macam-macam kejadian yang berlaku sebelum kawin.. semuanya perlukan kesabaran yang kuat..

lepas tak sampai sebulan berkahwin.. aku disahkan mengandung.. tapi.. Allah lebih sayangkan zuriatku... dia pergi meninggalkan kami dalam usia 11 minggu.. aku redha..

terima kasih pada keluarga dan hubby yang banyak bagi sokongan moral dekat aku..

tahun 2010 ni jugak aku telah menamatkan pekerjaan aku dengan syarikat Sierra Energy Sdn Bhd. nak masuk 9 tahun aku berkhidmat dengan syarikat tu. memang sayang sangat nak benti.. tapi apakah daya... hubby suruh benti, ikut je la.. lagi pun, aku harus ikut dia pindah kesarawak..

terlalu banyak kejadian yang berlaku dalam tahun ni.. cukup la aku ceritakan serba sedikit.. yang tu pon da boleh menggambarkan macamana situasi aku ditahun 2010 kannnn..
*padahal da ngantok nii.. otak blur je berfikir.. hihihi...

so.. nak ucap happy birthday to me.. aku doakan semoga aku menjadi yang terbaik untuk suami dan keluarga.. dan semoga kami memperolehi zuriat lagi.. amin...

*time blur2 ni banyak lak ayat aku yg skema kan... blasahhh...

Thursday, December 23, 2010

Sahabat

ada macam-macam sahabat yang kita ada kan? sahabat baik, sahabat pena, sahabat alam maya, sahabat kala gembira, sahabat kala duka, sahabat yang bole diguna-guna.. haha.. uish tak baik tu.. dosa.. dosa.. heheh

aku??

pada aku..
aku sayang sahabat aku...
pada aku..
bila aku sayang sahabat aku..
aku ikhlas bersahabat dengan mereka..


pada aku..
bila bersahabat..
banyak yang aku rasa nak kongsi dengannya..
masalah.. suka.. duka...

pada aku.. bila bersahabat...
tegur lah aku bila aku silap
marah lah aku bila aku lalai
ya.. aku terima...
sebab dengan sahabatlah aku kenal erti kehidupan..

tapi..
bila tiba masa sahabat membuang aku...
aku jua terima...

terima kasih sahabat...

Saturday, December 11, 2010

saya di TAG oleh icah!

*tedy yang temankan aku update blog..main game... ngan tido.. hihi

omaigod... lama sudah rasanya aku tak kena tag kat blog...
ni pon da bape hari aku di tag tak gak aku siap-siapkan... haha.. pemalas yang sangat kedaung.. **eh ade ke ayat macam tu?? ok la tanak bebel banyak-banyak.. baik aku siapkan homework yang aku dapat ni.. tag ni adik sepupu aku yg sengaja kasi aku nak update blog kan.... sebab dia rasa aku rajin kot.. ** rajin la sangattttt... haha

ICAH... amik kauuu...
tag dia berbentuk *wahh ade bentuk ke?? begini...

--> nama url blog anda dan kenapa anda letak nama itu?

nama blog aku adriea disini asni disana
hoho.. ni soalan pertama yang aku dapat berkenaan nama blog aku ni... ekceli.. maksud nama blog ni adalah adriea disini ... adriea tu nick name utk nama alam siber aku.. so adriea tu ada lam alam siber ni la... asni di sana lak.. asni nama aku.. asni tu ada luar alam ni la... aaa aku ler tuhh... paham?? kalo tak paham.. wat2 paham je la kan.. haha

--> apa perasaan anda apabila melihat blog orang lain cantik, sedangkan anda tidak?

perasaan saya apabila melihat blog orang lain cantik adalah saya sangat teruja dengan kecerdikan tuan punya blog itu menghias blog beliau. dan saya adalah jenis yang tidak menjeles.. sebaliknya saya akan berusaha untuk membuat blog saya mengikut kehendak saya sendiri tanpa meniru blog orang lain. ** be myself konsepnya..

--> bila blog anda diwujudkan?

blog saya diwujudkan pada 20 July 2007... pergghhh da nak masuk 3 taun .. lame jugek.. **baru kusedar..huhu

--> siapakah orang pertama yang menjadi follower anda?

kalau nak diikutkan.. aku pon tak ingat sape 1st follower blog aku... sbb follower yang ada skang ni adalah follower yang di add untuk kali yang kedua.. yang kali pertama punya tu aku terdelete beb... sebab pandai sangat nak tukar lay out blog punya pasal la... huaaa cedeyyy.. ok la pada aku suma follower yang ada kat blog aku ni ada la yang 1st... sebab saya sayang mereka semua... boley?? hehehe

--> tag 10 orang untuk menerima award ini?

errrr.. rasanya aku nak stop kan je tag ni kot.. sbb tak tau nak suh sapa buat.. nnt dorang pon mesti malas gak... tp kalo sape2 nak amik gak tag ni.. sila la.. aku war war kan korang amik tag ni letak kat blog korang ek... peace!


Sunday, December 5, 2010

di hari yang mendung ini..

...(sambung dari tajuk di atas) kain yang aku jemur dari semalam pon tak kering-kering..
dua hari ni... matahari macam malu je nak bersinar..
stokin yang aku basuh pon lembab je... busuk la stokin yang aku pakai nanti ni...
eh takde mende sangat la nak buat kat umah ni selain dari wat keje-keje umah..
oleh itu aku mengambil alternatif nak dengar lagu-lagu kegemaran aku kat kamu tube *youtube
dari lagu aizat... aku feeling-feeling ngan hubby aku..
pegi ke lagu rock sket... evanescense... pegi ke lifehouse... hanging by a moment... layan beb lagu-lagu ni... pastu nak feeling cantik sesuci salju.. aku teringat lagu you're beautiful james blunt nyanyi tu... korang layan la jugak... ni yang aku jumpe...



best kan??? weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

Thursday, December 2, 2010

Takdir...

dapat rasa macamana takdir hidup korang nanti?
aku..
langit tak sentiasa cerah..
sentiasa ditemani pelita..
yang kadang cerah..
kadang-kadang malap...
kuatkah aku...................