Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Wednesday, December 31, 2008

Hari terakhir di rumah VIP Kem Pakit, Sri Aman

Hari ni lak mangun je pagi, aku siap packing baju-baju aku masuk lam beg. Pas tu mandi n bersiap trus. Di jangka 3 tan akan sampai dalam kul 9am. Abg aku lak mangun lewat sket. Salunya pukul 6 dia da berjaga. Mana tak nya… malam tadi kul 4.30 pagi dia baru balik umah. Sebab settlekan barang-barang masuk lam lori. Masa abg aku mangun, dia cakap elok aku n ain naik kete skali ngan sumalah. Tak yah naik 3 tan. Tapi boleh ke tahan berhimpi-himpit sket lam kete tu.. aku tak kisah jer. Lebih senang aku naik kete ngan die skali lah. Dari naik lori tu. Sakit-sakit gak badan aku. Lagi pun adventure sangat naik lori tu. Tak vogue la aku. Wahahaha.. then lori pon sampai.. amik beg-beg baju ktorang trus. Then lori trus btolak g kuching. Ktorang relek lagi kat umah tu. Pas tu bila suma da siap, dalam kul 11 am, ktorang pon gerak… abg aku singgah kat umah c.o dlu. Nak ucap slamat tinggal.. then dia g kat skolah lak. Seingat aku, abe aku ada bagitau yg dia ade kat skola coz ade gotong royong kat situ. Haa.. dapat la jugak aku tatap wajah dia kejap. Cewah.. blaaaa… then sampai kat skola tu, mmg dia ade kat situ. Aku lambai je la dari dalam kete. Lepas abg aku da settle ucap slamat tinggal kat suma anak buah dia, baru la ktorang btolak g kuching. Sendat seh lam keter tu. Tapi.. sabo jer la.. kene bertahan selama 3 jam. Blasah…. On the way to kuching, benti rehat jap kat serian. Pas makan-makan, ktorang g pasar serian tu jap. Tengok ape yg ade kat situ. Macam-macam ada.. aku rembat bakul anyam seketul. Pas tu sambung balik perjalanan ktorang ke kuching….

Mess nite 19 dec 2008

sakit mata aku nengok gambor ni... mane tak nye.. tia yg snap.. huhuhu ... ampun tuanku... wakakaka

muke aku setelah di mekap oleh kak ila... baru mekap sket. huhuhu rase mcm berat jer muke aku. adeh.. time to go for a dinner (mess nite)

Aku pegi mess naik kete skali ngan abg aku. Sampai kat mess, aku da nampak abe aku dok borak-borak ngan kawan dia. Bila dia nampak aku, dia senyum n suruh aku masuk kedalam. Kat dalam tu ada beberapa orang wife-wife pegawai yang ade. Aku terpaksa ramah beb. Nnt dorang kate aku sombong la plak. Huhuhu.. ada beberapa orang yg kenal aku. Coz aku penah join mess nite awal taun ari tu. Mula la aku kene usikan nakal dari dorang. Yer la.. tanya bila nak kawin ngan partner aku tu la.. itu la.. ini la.. macam-macam la. Dorang tau aku n abe aku tu sure loving couple. (mmg btol pon.. pandai korang) Cuma aku jer yg nafikan bila dorang tanye. Yer la.. tanak jadi spekulasi sangat. Aku ni low profile person. Waceh! Bila suma orang da hadir, pegawai memerintah da sampai, tiba lak sesi suai kenal. Pas tu amik gambar beramai-ramai. Aku teringin nak amik gamba ngan abe aku. Tapi segan la. Amik gambar ngan abg n akak ipar aku jer la.. hehehe.. pas tu masuk dewan makan. Makan time… manyak protocol masa nak makan ni. Tayah la aku cite detail sangat. Time makan, duduk kat sebelah pasangan masing-masing. Actually, majlis ni untuk meraikan pegawai-pegawai yang nak berpindah keluar dan masuk. Ramai gak pegawai yang baru masuk. Dan antara pegawai yg nak berpindah kuar tu, abang aku la. Cukup dua taun je abg aku berkhidmat kat kem tu. Masa dia g kursus kat bandung, Indonesia dlu.. abg aku antara the best student. Di sebabkan itu la abg aku dapat posting awal ke semenanjung balik. Kalo tak.. jadi macam abe aku tu. Bila la plak dia nak posting ek?? Aku doakan semoga cepat-cepat la dia balik berkhidmat kat semenangjung lak. Amin… pas acara makan, ktorang beralih plak ke bilik lagi satu. Masa ni acara have fun. Mcm karoke ke.. menari ke.. depends pada acara yang dorang sediakan la. Last time aku kene menari beramai-ramai ngan pasangan, ngan ptandingan makan buah epal ngan pasangan. This time aku harap-harap la aku tak kene apa-apa. Tapi sangkaan aku meleset la sangat. Kalau setakat karoke tu aku leh tahan lagi. Tapiiiiiiiiii.. aku kene menari. Huaaaaa cek tak sukaa! Nama petandingan tu sehati berdansa lak tu. Aku tak sangka aku bejaya masuk ptandingan sehati berdansa tanpa pegi ujibakat dulu. Bangga bercampur malu. Hahaha.. aku blasah jer la nari ngan abe aku. Abe aku pon kayu gak. Hahaha..

Macam-macam xtvt lagi yang dorang buat. Menari poco-poco beramai-ramai pon ader. Sume nari la. Acara terakhir ktorang, sume menari chicken dance. Hehehe.. comel gitu. Bygkan askar pakai uniform nari chicken dance… iihihihhih… majlis abis lebih kurang dalam kul 12.30am. nak balik kene salam n cium2 pipi ngan suma pempuan yg ade. Pempuan je tau.. time aku cium pp bini c.o(pegawai memerintah) sempat lagi dia bisik.. selamat pengantin baru kat haku! Hoh.. sabor je la. Awainya dapat ucapan. Pas tu.. abg aku ajak balik.. sempat lambai jer ngan abe aku. Sampai kat umah, lori kontena tengah pungah2 barang bawak masuk lori. Lor barang tak muat rupanya. Patut tak settle lagi. Ape lagi.. abg aku jd incredible hulk la. Marahkan org kontena tu. Dah la lambat datang. Asik delay jer. Pas tu barang tak muat lak. Huh.. aku tak amik port pasal tu suma. Lam otak aku dok pk katil, bantal n selimut.. pas tu abg hantarkan aku balik umah VIP. Aku pon pas cuci muka n kaki.. trus bummm… tdo. Coz besok ktorang da nak gerak g kuching lak. Di sebabkan kete abg aku hanya lah gen2 bukan estima, aku dan ain telah disuruh untuk naik cmd rover (land rover askar tu) masa g kuching sok. Aku ok jer.. sbb aku penah naik mende alah tu. Hehehe.. tengah aku layan mata nak tdo.. tiba-tiba lak abe aku call.. ape hal lak die ni call tgh2 malam buta ni. Dia tanye aku.. ‘ayg sok naik lori 3 tan ke?’ haaaaa?? Apeee?? Lori 3 tan???? Huaaaaaa… rupa-rupanya abg aku tukar plan. Aku n ain naik lori 3 tan plak esok. Di sebabkan kontena tu tak muat masukkan barang2 abg aku, maka abg aku amik alternative lain dengan gunakan 3 tan untuk angkut brang yg sebelihnya.. Sedih, pas tu rasa kerakar lak. Hahahaha.. blasah jer la naik ape pon. Janji sampai. Hahaha… ni la rupanya kehidupan sebagai kuarga askar…..




xtvt permulaan utk acara bebas malam tu.. pegawai-pegawai muda kene minum air longkang! huakkk .. kenapa aku panggil air longkang? mane tak nye segala rempah-ratus, belacan, bawang, macam-macam lagi la ingredient dalam air tu. buwekkkksss... ni je sempat aku upload xtvt malam tu.. coz gambor tak sampai lagi.. sigh..

Hari keempat di rumah VIP Kem Pakit, Sri Aman

Baru aku sedar.. dok kat Sri Aman ni mmg aman la. Quite jek.. sunyi.. hijau.. sejuk.. nyaman… serius aku tak tipu. Dan aku mmg senang skali ngan keadaan yang mcm tu. Pagi tu aku bangun awal sket dari yang lain. Lepak kat ruang tamu.. layan tv. Tp bila aku usha kat tmpat makan, aku tengok sarapan da siap terhidang. Pantas tul wat keje. Hehehe.. tapi aku tak jamah pon sarapan tu. Tunggu makan same dengan yang lain. Hari ni 19 dec 2008, malam nanti ada jamuan lagik. Tapi untuk para pegawai lam kem tu sahaja. Yup.. awal taun ari tu aku ada join skali. Aku jadi partner abe aku. Memang majlis ni diwajibkan datang secara berpasangan. Untuk yang berkawin, mesti la bawak isteri. Pada yang bujang lak, dorang kene cari pasangan gak. Tak kira la bawak awek sendrik ke, tunang ke, kalo takde gak dorang kene la cari awek sementara. So, lam kes ni abe aku bernasib baik la sebab ade aku. Takde la dia pening kepala nak cari partner. Dalam pukul 6 petang aku da mula bersiap-siap untuk majlis tu. 6.30 ptg aku n akak ipar pegi umah kawan dia untuk bersolek. Hahaha..macam lawak jer aku rasa ni. Tak penah-penah aku nak bersolek sangat ni. Kawan akak ipar aku tu mmg pandai menyolek. Bukannya aku n akak ipar je yg datang. Geng-geng dia yang lain pon mintak tolong.. hahah.. cayalah kak ila! Bila aku da siap di solek, aku pon balik untuk bersiap pakai tudung lak. Bila aku nengok kat cermin besar lam bilik umah tmpt aku menginap tu… mak aih!! Tkejut aku nengok muka aku. Macam orang lain jer aku nengok lam cermin tu. Aku tunjuk kat mak aku..mak aku senyum. Tunjuk plak kat abg aku.. aku cakap.. abang! Ko nengok muka adik ni ok ke?? Abg aku pon senyum. Hadoii.. apesal dorang senyum jer ni. Dah aku gabra. Time tu aku rasa nak jer aku g cuci muka aku tu. Tapi aku da terlambat. Last2 tanya kat anak buah aku yg 5 taun tu. Si ekal. Ekal.. tgk acu lawa tak?? Ekal pon jawab… awaa… (lawaa) fuh… ko la pemberi semangat acu. Hahaha.. bebudak cakap aku leh caya ni. Bedal jer laaa..

selamat menyambut tahun baru 2009!

pom pom kebabommmmmm!! (sound effect bunga api untuk celebrate tawun baru) hihihi..
ala cedihnya nak tinggalkan 2008. rasanya macam baru je awal taun 2008 skang ni. rupa-rupanya da penghujung. ape yg aku dapat capai dalam taun 2008 ni? hurmm... ape ek? (nampak sangat takde ape-ape) huhuhu.. yang aku tau.. taun ni sibuknya lebih sket dari taun lepas. tugas aku kat pejabat bertambah sket. aku la jadi kuli, aku la jadi bos, aku la jadi makcik cleaner, aku la jadi despatch, sume benda aku kene buat. kampeni kecik.. bese la.
then aku masih lagi bertahan ngan status belum berkahwin aku tu. tak tau la bila nak sampai jodoh aku ni. aku berserah pada yang Esa.. dan yakin kalau ada jodoh tak kemana.. yang penting aku telah berusaha.. anak buah aku makin bertambah. nak di jadikan cerita lagi.. aku ade plak cucu sedara.. huaaaa... mane tak nya.. bila anak buah aku da get married, harus la mereka ade anak kan? bila anak buah aku panggil aku mak su.. maka anak dia harus la memanggil aku opah su... huaaaaaaa... muda2 da ade cucu. merasa gak aku ade cucu. tak de la susah2 nak tunggu da tua kerepot baru ade cucu.
then dalam umur 28 taun ni .. aku masih lagi menjaga mak aku yang nak masuk 70 taun tu. alhamdulillah... kalau arwah ayah aku masih ada.. genap la umo dia 74 skang ni.. (kalau tak silap aku la)
dalam taun 2008.. bermacam dugaan yg datang melanda. yang baik dan buruk.. yg baik aku panjatkan kesyukuran pada yg Esa.. yg buruk tu aku jadikan panduan di hari muka.
selamat datang 2009. aku berdoa semoga taun yg akan mendatang ni akan memperoleh kebahagiaan dan kasih sayang yang abadi. semoga rezeki aku bertambah lagi.. alhamdulillah.. selama ni pon rezeki yg ada tu cukup untuk menyara diri aku tanpa menyusahkan org lain.

Terima Kasih..

terima kasih kepada ibu yang melahirkan aku.
terima kasih kepada arwah ayah yg banyak meninggalkan tunjuk ajar dan kenangan kepada aku..
terima kasih jua kepada Allah kerana masih memberi nyawa kepadaku.
dan terima kasih kepada insan yg menyemaikan kasih dan sayangnya untuk aku.
terima kasih kawan-kawan yg seiringan dengan ku..
terima kasih kepada saudara kandungku kerana menyayangi adikmu.. dan memberi sinar dalam hidup dengan melahirkan saudara yang baru.
syukurr alhamdulillah. syukur ke hadrat Allah. kerana memberikan aku hidup yg serba sederhana dan bahagia. Allahuakbar..
iringilah hambamu di hari baru yg mendatang.. ku pohon hidayahmu ya Allah..
amin...

birthday aku yg lepas...

hepi bday to meeeee.... huhuhu da basi da entry ni. bday aku 23/12 ari tu. masa tu aku ade kat kl lagik. tengah syok melepak kat lam bilik, baru aku teringat soalan ujipah aku lum jawab lagik. adeh.. masalahh!! tenet mane ade kat umah akak aku tu. takan nak kuar g cari cc kot. mana aku tau area tu cc ade kat mane. adei. panik seketika. last-last aku mintak tlg kat adik aku yg ade kat sabah nun. mintak tlg dia amik email kak tipah. fuh.. nasib baik.. coz jawapan da ade kat aku. cuma nak send kat email kak tipah je belom. jadi.. aku send melalui hp jer la. kak tipah terima kot?? terima la kak... thehehe
bday aku taun ni aku tak celebrate pon. taun lepas, ade gak mak belikan kek utk aku. eheks.. taun ni aku terima ucapan dan hadiah jer. syukur alhamdulillah. masih ada yg menyayangi aku.. org pertama yg bagi ucapan kat aku.. sape lagi.. abe aku la. sms jer.. ye la.. dok jauh. huhuhu .. pas tu di ikuti ngan kakak-kakak serta kawan-kawanku. thanx both of u. i really appreciate it. ade yg tlambat wish pon aku tak kisah. doa dari kalian semua yg lebih penting bagi aku. kak tipah pon tak lupe gak nak ucap bday kat aku. ahaks.. thanx kak.. umo aku da masuk 28... huakk.. taun depan 29.. hohoho.. then .. nomo dua bertuka kepada 3!! aaaaaaaaa ... tp kak cass siap ckp.. slamat menyambut hari lahir yg ke 23 dik.. hoh.. time kasih kak! i lab yuuu... hahaha

antara hadiah yg aku dapat..


apple ipod 4gb.. tak penah nak dapatkan benda ni.. dapat lak.. huhuhu.. thanx u so much... i really love it.

rasanya akak aku masih menganggap aku ni kecik lagi la.. tapi adik suke! thanx akak ku.. ade lagi satu stokin xmas tu.. aku lupe nak snap. huhuhu... cute~ mak bagi aku kain batik n gelang. abe aku.. tak tau la adiah ape yg die nak bagi ni. lum sampai lagi. tu jer adiah yg aku dapat. ingat tak dapat lansung.. ade gak.. heeeee .......... i love u all..

lembaga hitam..

tengah aku lepak kat ruang tamu berseorangan.. tanpa di ganggu gugat daripada ekal n tia.. aku menonton televisyen secara aman.. tiba-tiba.. aku dikejutkan dengan satu lembaga hitam. yang begitu asyik sekali melakukan kerjanya. tanpa memperdulikan aku yg sedang memerhatikan dia.. masa lembaga begitu asyik melakukan kerjanya .. dengan sepantas cahaya aku amik gambar dia... untuk tatapan korang suma.. korang nilai la sendiri..

lembaga hitam muncul di siang hari...

kusyuk noo wat gheja.. hehehe.. lembaga tu la penunggu uman VIP ni. merangkap org dapur. selalunya aku tak sedar dorang ni buat keje. tau2 ade jer santapan terhidang atas meja. kali ni baru la aku terserempak ngan dia. well done..


lunch is ready..


kemas dan teratur je.. masa untuk aku makan... pas tu tidoq.... hahah

Hari ketiga diRumah VIP Kem Pakit, Sri Aman

Hari ni lak lansung takde xtvt lain selain dari makan, tdo, main ngan ekal n tia (anak abg aku) abe aku pon tak nampak bayang lagi. Just sms jer ngan aku. Padahal tempat tinggal dia tu kat mess tak jauh dari umah tmpt aku menginap tu pon. (tapi kalo lari nak g situ mengah gak la) pas tu akak ipar aku cakap malam nanti ade jamuan berlansung kat dewan. Jamuan sempena majlis perpisahan untuk abg aku. Tapi.. akak n abg aku nak bawak mak aku jer… huaaaa aku n ain (adik akak ipar) tinggal je la betiga kat umah tu. Ngan tia.. so.. dapat la mak aku jumpe ngan abe aku tu. Aku jer tak dapat… uhuhu kaciwa sedikit tp aku orait jer.. abe aku lak ingat aku join skali.. hehehe padan muker. Tapi ain lak mcm protes ngan akak die tu. Coz tak bawak dia skali. Hua hua hua.. nak usha mamat2 askar la tu.. hehehehe..



ishk.. dia rembat hp aku lak......

Hari kedua aku diRumah VIP Kem Pakit, Sri Aman.

Lena aku tdo kat umah VIP tu. Mane tak nya.. pasang air cond lagik. Tp tak berapa nak lena sangat la .. coz masa tdo tu adik akak ipar aku nak kene ada cahaya lampu. Kalau takde, dia tak leh nak tdo.. (penakut… huhuhu) aku ni plak jenis yang suka tdo lam gelap gitu. Tapi di sebabkan penat agaknya.. aku lena gak tdo. Alhamdulillah.. pagi tu pas mangun tido, aku trus mandi. Brrrrr cejuk btoi la.. gigil aku. Pas tu g lepak kat ruang tamu umah tu. Akak ipar aku ajak sarapan. Kalau korang nak tau, breakfast ngan lunch kitorang mmg penjaga umah tu yang sediakan. Kecuali diner. Penjaga umah tu terdiri dari askar gak. Memang gemuk kalau aku dok sebulan kat situ. Makan minum sume terhidang. Pas makan, trus tdo. Coz takde xtvt lain yang nampak untuk aku buat. Xtvt tdo jer la. Tp aku ni susah nak tdo siang2. so layan anak buah aku jer la. Penat seh… hari kedua tu akak ipar aku ajak g pasar tamu sri aman. Kat situ ramai org2 iban yg berniaga. Kadang-kadang aku tengok dorang tu speaking iban slambe je ngan ktorang. Wa talak paham woo… terngangga jer la… hahaha.. aku berminat nak tengok benda yang pelik-pelik jer kat situ. Yer la.. name pon dok pegi tempat orang kan. Takan nak tengok benda-benda yg dah biasa kita tengok. Tul tak??? So.. layan jer la gamba-gamba yang aku sempat snap ni…..

abg aku yg baru balik dari opis trus ajak ktorang g pasar .. layan...
sebelum tu..... anak-anak zaman skarang..

ni la ekal.. pantang nampak hp opah die. mula la rembat. pas tu dtg kat aku mintak tlg carikan game untuk die.. pas tu.. haaa mcm ni la die dalam beberapa menet. baguih gak ni. senyap la sekejap.

ni da masuk tahap menumpukan sepenuhnya pada game tu la kononnya. aku amik gambo dia pon tak sedar.. kalau tak.. dapat menjerit.. mcm nak pecah cermin yg ade kat umah tu. ade kisah pasal (acu ekal n acu kakak) yg di cipta oleh ekal ni sendirik. nnt aku cite kan...

parking kete kat atas... kat bawah sane da fenuh.. ishk sian mak .. naik turun tangga.. huhuhu

sebelum masuk .. lalu kat signboard ni dlu.. nasib ade translation.. heheh

ramai yg jual kain n aksesori mcm ni. aku pk gak.. dorang ni jual benda-benda mcm ni.. utk pakai hari-hari ke untuk perayaan je ek? (tetttt... soalan kamek sik ada jawapan)

terserempak plak ngan makcik iban ni. tertarik nak pegi kat dia coz tak penah tgk buah ni. nama buah ni uncung ye kawan-kawan. isi kat dalam tu mcm buah rambai. rasa pon mcm buah rambai. selonggok tu sehengget jer. rembat 2 hengget.

ha.. lagi satu kat pasar ni ramai jual beras. bukan beras biasa tu. tapi beras dorang ade kaler itam, coklat, perang2 sket.. mak aku beli yg kaler itam. ari tu kakak masa.. waaa sedap ah. makan ngan terubuk masin.. 2 kali aku tambah. huhuhu abes la diet.. abis jenjalan kat pasar, abg bawak g minum kat kdai mamak situ. kebetulan abg jumpe ngan kawan dia (ketua polis kat situ) pas tu kawan dia plak bawak artis da.. artis tu hanya pames zaman dahulu kala.. sape dia?? amir ukays da... tak salam pon. tgk cam tu jer.. heheh sian...


Tuesday, December 30, 2008

setibanya aku di kuching, sarawak...

1st day aku sampai kat airport kuching abg aku yg dtg ambil. Kakak ipar aku tak datang skali. Yer la .. nnt takut tak muat lak kete abg aku tu. So setengah hari tu kitorang kat kuching. Tak de pegi memana.. just makan n ikut abg aku settle kan keje yg dia ade kat kuching tu. Overall makan masa makan kat kuching ari tu alhamdulillah sedap. Selera ngan tekak aku ni. Then bila settle keje2 kat kuching tu, baru la kitorang bertolak ke kem pakit sri aman lak. Tak sabar aku nak jumpe ngan akak ipar anak beranak. Actually, abe aku pon ade kat kem tu gak. Tp aku tau.. sure aku takan dapat jumpe die. Kenapa? Hanya aku n famili yg tau… kehkehkeh.. perjalanan dari kuching ke sri aman mengambil masa selama 3 jam. Fuh tired. Duduk saje pon penat gak. Sepanjang perjalanan tu kiri kanan jalan mesti ada padi huma. Di selang selikan dengan jagung. Yer la.. mcm kebun dorang la. Kebanyakannya kaum iban yg rajin bercucuk tanam ni. Damai je rasa hati aku melihatkan kehijauan permandangan tu.

Sedang aku asyik melayan kedamaian hati… (srrreeeeeeetttt… brek mengejut) tiba-tiba depan kete abg aku ade lori… yang membawa penumpang… begitu putih dan tembam penumpang-penumpang yang ade lam lori tersebut. Depan kete abg aku ade la jgak sebuah keter. Kete tu mcm susah je nak potong lori tersebut. (kerana begitu asyik melihat permandangan penumpang yg tembam dah gebu itu kah? Ish ish ish…) abg aku lak tak sabar-sabar nak potong lori tersebut. Kerana begitu la tak tahan nak tgk penumpang yg mengiurkan itu. .last-last dapat gak potong lori tu. Aku pon sempat la menyenap (snap) gambar penumpang yg berada di atas lori itu untuk tatapan korang plak. Saksikan la…………….presenting.. mr n mrs pig... hahahah.. aku tak dapat nak snap dari jarak dekat la. tak 'lalu' .. huhuhu..


setibanya kami kat kem pakit sri aman, abg aku trus g kat umah dia. Adeh.. semak kepala otak aku nengok umah die yg berselerak tu. (ekceli abg aku dalam proses nak packing n wrapping barang2 lam umah dia tu untuk masuk lam kontena… dia nak pindah ke semenanjung dah) lepas tengok-tengok keadaan lam umah abg aku tu, abg aku pelawa ktorang pegi umah sebelah dia. Untuk kitorang menginap. Yeah.. rupa-rupanya abg aku awal-awal da booking rumah VIP sebelah umah dia tu untuk ktorang. (untuk dia gak.. kehkehkeh..) alhamdulillah… memang selesa sangat umah tu. Nama pun umah VIP kan. So mak, aku n adik akak ipar aku duk lam satu bilik. Ada 2 katil queen. Aircond lagi, bilik air lam bilik, ada almari… yeahh memang selesa…. Pas simpan beg, ktorang mandi n rehat-rehat kejap. (tak leh rehat lansung… anak buah aku dok kaco jer.. hehehe)………….

ekal ni bila ktorang sampai je.. mula la sesi interview dia. pot pet pot pet je tau nya.. baru nak masuk 5 tawun oke..

retired queen... hihihi


memasing nak posing ngan kusi giant yg ade kat ruang tamu vip ni. sabo jer la.... layannn...

Friday, December 26, 2008

elo eberibadi!!

muah muah muah (ciom blog aku ni) windu kat dier. hehehhe.. aku da kembali ke tanah air pada 21/12/2008 (poyo jer.. mcm g london.. hahahaha) ari aku sampai kat airport lcct kl, (ni jer mampu) kakak aku amik. mase kuar dari pintu balai ketibaan.. wahhhhh ader shooting citer awan dania. keh keh keh (kak tipah jgn jeles...) as tgk scha blakon. tp sogan la plak nak begambor ngan dier. (rugi rugi rugi.. kalo tak, mesti kak tipah lagi jeles) thehehe.. maser tu dania da jd pramugari. maknanya die bjaya la jd pramugarikan. sbb lam tv die masih study lagik...

aku saje jengah blog aku ni. bukan nak ceritakan tentang percutian aku minggu lepas. cuma nak sapu sket blog aku yg da mula berabuk ni. next week baru aku masukkan entry pasal percutian aku kat sarawak tu ek. nak settlekan keje aku yg tak settle2 lagi ni (ishk slow btol) ... so.. selamat hari jumaat n selamat bercuti!!

rindu kat aku tak? eheks....

aku n tia (baru 7 taun tak leh ngorat) kat kem penrissen kuching, sarawak.

Friday, December 12, 2008

more busy..

mcm bosan jer blog aku ni kan. asik cite pasal aku bz jer. tp hakikatnya mmg aku bz. skang ni da ditahap otomen tiga! huh...

minggu ni sorang staff bcuti seminggu. so keje dia tpaksa aku buat. keje aku pon kene buat. suma tu kene siapkan sebelum aku bercuti minggu dpan. bercuti lagik?? yaaa.. aku akan bercuti lagik! hahah.. kali ni aku nak g jauh sket. tapi masih dalam mesia la. ala.. g sarawak lagi dowh.. hehehehe.. im going to fly again! aku akan bertolak 16/12 nnt. so......... mebi blog aku akan berabuk sket la. takde mase nak hapdet. huhuhu.. sadis.. sori blogku...aku tak berdaya... (ngeh ngeh ngeh sengal je ayat)

erks.. baru tingat ... jawapan ujipah lom publish.. haiyoh~ caiyok!

Wednesday, December 3, 2008

berkampung kat IPD JB

hoh? ape aku wat kat Ibu Pejabat Daerah JB tu? kene tangkap ngan puliskah?? owhh tidak... aku telah menyerah diri dengan kakak aku untuk menolong kerja-kerja sampingan sebelum hari kenduri menjelang tiba. ekceli, kakak n abg ipar aku tu polis gak. (hands up! ) dorang stay kat umah pegawai lam depoh Jb tu.

sepanjang aku berada aku kat umah kak long dari ari rabu lagik, pandai-pandai la aku carik keje kan. antara kerja-kerja yang aku n kakak serta mak buat adalah siapkan bekas telur, masak muffin, packing. dah macam rasa kerja kat kilang pon ader.

keje aku.... masukkan adunan muffin lam bekas.

ngan kuarkan muffin yg masak.... baunya harum jek. siap masak jer..ade je insan-insan yg songlap muffin masuk molot
seksyen pembungkusan. silap-silap aku lak yg kene bungkus lam kotak tu. buruh-buruh terdiri dari golongan dewasa dan warga tua. nak kene repot polis ni. hahaha

macam-macam style bekas telur ni. ni bakul yg dibuat dari ketas surat kabar. (gud2)

ni lak mcm biasa.... kain ape tu?? ishk.. kain.. aaa kain organza. cantik lak kaler brown ni

ni pon samer gak. organza. kaler gold lak. adeh. macam-macam ada.. naik juling da mato den

bila umah dah berselerak ngan benda-benda ni sumer.. tdo ktorang pon tak bape nak best. sempit. tdo atas comforter jek. errgghh.. sakit badan. takdo bantal plok.. huaaa tertinggal bantal busyuk.. takpe.. disebabkan penat punye pasal... alhamdulillah dapat tdo gak la..
tapi ade yang lagi sadis dari aku rupanya. aku ade gak la bantal ngan comforter ngan selimut. tapi.....

anak kak long aku ni... apis.. berbantalkan beras?????? syabas beta! siap jd bantal plok gak tu. ahahaahha... begini la nasib ktorang...

Tuesday, December 2, 2008

sebelum pegi kl..

sblm aku nak g kl tu, aku jumpe seseorang jap. kebetulan die ade kat manjung, tak elok la kan aku tinggalkan mcm tu jer. jauh die dtg.. kalau ikutkan mmg aku nak biarkan jer. tp tak sampai hati aku ni.
seawal pagi pkul 8am, aku terjah ke hotel lead view. kat car park je owkeh. tunggu punya tunggu.. jam 8.30 baru dia turun. ape leh buat.. diam jer la. pas tu ingat nak g bawak bekfas. tp dia kate jom trus g court. hoh?? u nak sue i ke?? court basketball la dear.... hue hue hue..

sampai je court, aku tlah dipaksa oleh beliau utk tgk die main jap. dia suh aku nengok 30min. owh no! mana bley.. 15min je owkeh~ maka beliau pon setuju... (bas aku nak gerak kul 10.30am la kawan2)

so layan jer la..


dimanakah beliau yg dimaksudkan??? adekah bola itew?


tettttt! beliau yg dimaksudkan adelah bola yg memakai nombo 13 itew... ngeee... petronas cup. antara negeri. alah.. aku nengok kejap jer. buat syarat. nnt beliau kate aku sombong lak kan. btw.. congrats to the winner. pas 15min, aku blah... jumpe beliau kejap jer. pas ni aku rasa da tak jumpe kot. coz i need fren yg ikhlas beb...

travel time~

masa ni aku nak pegi jb. nyambut pengantin kat sane lak (umah kak long). so aku start cuti ari sabtu. ngalah aku yg nak kawin ni. pegi jb naik bas lagik. (tu je yg mampu.. ewah) dari manjung aku shoot pegi pudu. tiket nak g jb aku beli kat konter manjung. nasib ader. yg pelik ade tulis sky view kat tiket tu. duduk atas bumbung kah aku? blasah....

penat tak abes lagi. perjalanan bas ok. time tdo tiba2 terbau yg kurang menyenangkan. bas ni kentut ke aper tatau la. tp aku terbau macam getah kene gesel. yukss.. sesak napas. tdo aku pon terganggu. ee tak suker. tp nengok bas tu ok je jalan lagik. sampai kat sg buloh, segala-galanya terjadi..... nak naik bukit kat highway tu tak lepas. grrrr... tiba2 bas stop kat lereng bukit. cait! bas rosak. rupa2nya clutch abes da.......... menggong.. aku da kalut. coz bas g jb aku beli jam 4pm. bas stuck kat highway dah jam 2.30pm. haa masak..................

sms kak yati yg dok tunggu kat pudu (nak naik bas sesama ni). kak yati aku tu bukan leh panik sket. mule nak hangin. adeii geram jek. tp aku wat dek je la kan. tanye driver bas tu. mcmana nak buat. tp die rilek jer. u jgn risau. sempat punye. kita tunggu bas lain dtg ha... woohhh gitu kesahnye. maka aku pon dok rilek2 lam bas. sambel layan akak ku yg tgh panik. ekekeke... last2 ader bas benti kat blakang bas rosak tu. plusliner.. aaaa blasahhh.. cepat2 aku angkut beg mak aku. suh mak ikut aku dari lakang. pehh berat jer beg. trus naik plusliner yg berpenghuni. duduk kat seat mane2 yg kosong. dalam bas aku borak-borak ngan makcik yg dok kat sblah aku. dari kulim rupanya bas tu. jalan jem giler. manyak plak aku sembang ngan makcik tu. bila da sampai pudu, makcik siap ajak aku g umah dia lagik. tehehehe.. len kali yer makcik.. kalau ade jodoh tak kemana.. cewah! slamat.......sampai kat pudu jam 3pm. sempat makan nasik ayam lagik tu. thehehee.. pas makan.. tgk board transnasional. bas nak g jb ade tunggu kat luar pudu. aik?? pesal tak dok terminal lak bas ni. menggong tui. dah la nak kene lintas.. naik jejantas lagik..a aa beg berattt seh. tp mata aku bsinar-sinar apabila tgk bas yg bakal bawak aku nnt. heheheheeh patot la skyview.


keh keh keh.... tak rugi aku berangan2 lebih nak naik bas ni (jakun kah aku?? hahaha) mak pon same berangan mcm aku. segalanya termakbul.. dan aku beli tiket tanpa mengetahui aku akan di suprisekan oleh bas ni. hahahah.. so ape lagi.. laju je aku naik bas ni. kat tingkat atas.. depan skali lak. huaaa.. besh2


aku jd pilot tau. best je view kat dpan ni. time ujan2 lak tu. nyaman.... heheheeheheh.. nak naik bas dabel deker lagikkk!!
tpancar keriangan diwajahku dapat naik bas dabel deker... (gelak guling-guling). bgambo kat tangga bas ni. hihihihi

yeah... thanks transnasional. leh kali aku nak g jb, aku nak naik dari kl ah. hihiihihihi..