Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Wednesday, May 29, 2013

Ditinggalkan.....

balik dari putrajaya hari tu.. hubby ajak pergi the curve... nak beli baju katanya.. aku ikut je la... sampai the curve.. kami macam pelik je tengok jalan nak pergi ikea dengan the curve lenggang tak macam sebelum ni... maybe ramai yang balik kampung kot.. tp ok gak.. senang la nak cari parking nanti.. hehe

masuk parking dekat the curve... lepas parking.. masuk dalam terus.. hubby menyampaikan hajatnya nak beli  t-shirt dekat kedai bla bla bla... dia citer la pasal kedai tu.. aku tau kedai tu.. sebab sebelum ni kitorang penah pergi.. dia kata kedai tu dekat dengan secret recepi.. aku ikut je la ... kaki da letih ni... sambil berjalan aku rasa macam tak betul je info hubby aku ni.. sampai kat tempat yang dikatakan kedai tu takde... so aku pon menyampaikan la ape yang aku ingat...

'ayg rasa kedai tu kat bangunan sebelah sana la bang... dulu kita pergi sana.. bukan kat dalam the curve ni..' terkebil-kebil hubby tengok aku.. agaknya dia pon da ingat kot.. huuuuu... pas tu dia kata ok2 jom gi sana.. aku... what?! aaaaa taknak laaa ayg tak laratttt... huhuh sumpah memang tak larat aku nak menapak jejauh lagi.. lastly aku cakap aku tunggu je kat tempat kitorang berdiri tu.. kebetulan kat situ ada tempat lepak dan ada tempat duduk.. mak rela duduk situ lelama dari ikut hubby menapak jejauh tu... kemudian........

aku pon ditinggalkan..... hehehe

duduk la situ aku sorang-sorang.. actually ramai lagi orang kat situ.. kebetulan kat belakang tempat aku duduk tu ada promosi barangan barbie... mang aihhhh macam-macam ada ... semuanya sangkut paut dengan barbie.. pink gitu.. tapi.. ade aku kesah??? haha..

duduk je la aku kat situ dendiam... sambil snap dua tiga gambor.. (boring la dah tu)

pintu masuk.. kat luar tu terus menuju ikea

oh duduk sebelah kedai dorothy perkin

ade kedai ck gak..

uiii henbeg dia...

ha belakang ni barbie fest

bersih mata cuci mata tengok baju2 DP... hehe  nengok jeerrrr...

sambil aku dok syok verangan shopping kasut CK.. baju DP... sambil goyang-goyang kaki... kting!!! muncul la hubby depan aku.. ala kaco je aku nak berangan... aku tengok dia bawak satu paper bag... ade dua helai tshirt je... harga RM200 lebeyy... eeeeeeee mahalnya bajuuuu!!! kalau beli baju aku bole dapat banyak helai tauuu! tiset pregnant yg aku pakai ni pon rege 20 hengget je.. haha.. pesal baju orang lelaki ni mahal sangat ek??? heran... heran.. pas tu gi makan kat SR.. makan untuk alas perut jer.. then balik.. nak kuar g parking lot pon leh sesat.. wakakak.. 

balik tu singgah JJ jap.. beli barang cket... pastu baru balik.. phewww~ letih jangan citer.... dah lama terperap dalam rumah.. sekali dapat kuar.. jalan puas-puas.... hehe... 

Tuesday, May 28, 2013

Putrajaya Youth Festival 2013

minggu lepas.. berlansungnya festival hari belia kat putrajaya. tak silap aku dari 22 mei till 26 mei 2013.. kebetulan hubby terlibat jaga booth pasukan simpanan kat sana. tak tau la kenapa.. aku teringin benor nak jenjalan kat festival tu.. tak padan ngan keberatan badan yang tengah aku bawak ni.. nak jugak merasa.. kikikiki *getal gatei.. 

alkisahnya hubby pon macam berat je nak bawak aku. dia sian nengok aku bawak perut kot.. huhu.. tapi selagai aku rasa boleh... aku nak gak pergi.. degey nooo??? 

sabtu tu tercapai gak hajat aku.. bertolak dalam pukul 12.30 tengahari.. tapi pergi makan kat MZ kampung baru dulu.. MZ lagik.. T.T da kenyang baru la kitorang gerak ke putrajaya.. dalam kereta .. macam-macam aku tanya hubby.. sana takde kedai makan ke? ade tandas tak? haaa bab tandas tu aku rasa memang penting sangat.. haha... hubby kata kedai makan macam susah nak cari.. tandas ade.. tandas segera tu.. huh! mula la aku berfikir.. kalo tandas yang macam kotak tu.. kalau aku masuk.. silap-silap boleh terbalik kot tandas tu.. sebab aku ni dah la susah nak bangun kalo dah mencangkung.. haha.. katun..katun.. so.. sebelum sampai ditempat kejadian.. singgah petrol pump dulu.. buang apa jua hajat yang tersimpan.. ekeke

sebelum sampai booth tempat hubby bekerja.. kitorang menempuh booth jom heboh dulu dekat presint 2.. phewww~ ramainya orang.. mujur takde parking.. kalau tak... ade jugak hati sidia nak singgah situ... dari presint 2 terus menuju ke presint 4.. situ la tempat kejadian.. awal-awal lagi aku da nampak aku aku.. abg kandung aku la.. dia pon jaga booth dia gak kat situ.. hehehe ... dia bawak kakak ipar n anak-anak dia gak hari tu. 

so da dapat parking... *senang lak dapat parking kat situ.. kitorang pon menuju ke booth pakai beruniform tu.. so.. jom layan gambar je la.. 

sampai-sampai je.. lepak kejap kat booth abang aku... pastu hubby menghilangkan diri.. tatau pergi mana.. aku lepak ngan kakak ipar n anak-anak2nya... bila hubby muncul.. dia ajak jalan pusing-pusing booth.. ok jom!! ajak anak sedara aku sekali.. si ekal... nasib baik la ade ekal.. meriah sket lawatan kitorang hari tu.. ekeke.. budak ni macam-macam yang nak dicuba.. 

nampak booth bomba.. ade lak dorang sediakan baju budak-budak untuk bergambar.. tq abg  bomba.. tlg ekal pakai baju..

foc jer.. tak yah bayor.. papa ekal jadi askar.. ekal nak jadi ape?? hehe

panjat lakkk.. siku sape la tu?

acu nak bergambor gakkk.. berpeloh-peloh masa ni.. panasssss...

sini pulakk.. macam alien je .. hehe

ekal jadi polis berkuda lak.. hehehe

maskot polis ni... 

untuk tak memboringkan suasana.. ada kombo dari pdrm.. sedap jugak suara dorang ni

ni la rupa nya sebahagian dari mereka yang terlibat.. 

(versi anak n bapak.. bapak sedara da.. )kiri.. anak sedara aku.. polis fru.. kanan.. my bro... dorg ni memang pantang nampak camera.. haha.. retis sgt! i loikeee!
mane gambo hubby aku? takde maknanya dia nak bergambo.. melainkan kalau aku ambik gambo dia secara curi.. hahah macam tu punya ayat pon ade? 

tuuuu ... sibuk ambik gamba je dia.. tu je yang dia rela.. cit!

sekian dulu entry untuk putrajaya youth festival 2013... 
esoknya (ahad) aku dok rumah jer.. da puas berjalan hari sabtu tu... mana tak nya.. dari putrajaya ke the curve.. pastu g JJ wangsa maju.. baru balik rumah... yang tu next entry lak ek... huhu...




Gatal-gatal kulit semasa hamil

al-kisahhhhh..... da last trimister badan aku naik gatal-gatal.. masa mula-mula kena sampai tak boleh tidur.. dan termenangis dimalam hari.. huhuhu ... mau tak nya... gatal satu badan.. macam tu gamaknya kalau kena miang buluh ek? tapi dekat tempat gatal takde kuar bintik-bintik pon.. megik tul..

bila da tak tahan mengaru .. dok google info dekat tenet.. memang ramai yang kena rupanya.. huhu.. info yang menakutkan pon ade.. pas tu pergi jumpa pakar o & g dekat HAT Tengku Mizan... doktor bagi ubat ngan ubat sapu... aku makan dua kali jer ubat tu.. maknanya dua biji je la untuk dua malam. tapi macam lagi gatal pon ade. so aku stop... tah macamana... kting!!! bangun dari tidur aku tiba-tiba teringat dekat sabun tanamera yang ada dalam set berpantang aku beli hari tu.. ohh yang ni aku tak citer pon kan? hehe banyak skip ni..

terus aku sms kakak aku.. aku tanya dia bole ke guna sabun tu masa pregnant.. coz dia keje kat sana.. kakak aku cakap boleh je.. terus aku mandi guna sabun tu.. bau dia semerbak.. bau herba..
hubby dok  bising-bising bau ape ni??? hahaha... tak penah g spa ke daling? adoyai.. aku pon citer la bau sabun tu.. busuk katanya... cehhhhh!!! lama-lama dia da lali ngan bau tu.. hihihi...ni belum lagi part nak berpantang nanti.. macam-macam bau yang ade tau takkk... ish ish ish...

lepas je guna sabun tu.. aku da kurang menggaru.. wahhh.. terus aku guna sabun tu sampai ke hari ni.. sebab hari tu kan aku saje mengeksperimen dekat diri sendiri... aku cuba pakai sabun yang biasa aku pakai.. baby johnsons... haaa malam tu ambik kau... menggaru sakan lagi... huhu nangesss! trus aku letak tepi sabun-sabun biasa.. pakai je la brown soap ni.. hari ni order lagi 2 ketul.. sebab  yang lama tu da nak habis. kawan-kawan aku pon ade yang turut mencuba sabun ni..


ni la rupanya sabun tu... aku suka bau dia ;)

so pada korang yang nak mencuba tu.. beli jer secara online dekat website tanamera ek.. semoga kulit korang bertambah cantik ;)

Friday, May 24, 2013

BENAK

ha.. ni bukan benak otak.. ni benak yang ada kat sri aman sarawak... hehehe.. omputih panggil tidal bore..
benak ni ombak yang terdapat pada sungai. ate.. manada sungai ade ombak kan? kat laut la baru ade ombak.. haaa tu la.. ni la salah satu keajaiban dari Allah s.w.t

benak ni seingat aku ada beberapa tempat je yang ada dalam dunia ni... satu kat sri aman ni.. satu lagi kat afrika kot...

masa aku duduk sri aman dlu banyak kali gak tengok benak ni.. dia ada masanya  kalau nak tengok. bukan main kuar macam tu je.. sungai batang ai tu besar gak... masa mula-mula tengok benak... wooo rasa ohsem sangat... macam teruja gilak. tapi lelama da jadi macam so so je la.. huhu.. setiap taun ada pesta benak tau. ramai suku kaum kat sarawak tu turun sri aman. aku memang tak penah pergi pon pesta tu. sebabnya masa pesta tu berlansung.. aku tinggal sorang kat rumah. hubby pergi operasi. so.. dok dendiam sudah kat rumah.. hehe

last week.. masa bangun tidur.. aku tengok ada satu paper bag dekat atas sofa diruang tamu.

jakel u'olls... eh blur lak .. 

ingatkan ade kain ela jakel ke... rupanya ade frame gambar.. hehe

tu dia gambar benak.. sape yang datang dari sri aman... memang tak sah kalau takde frame ni.. hehe

jadi la.. buat kenangan kami berdua.. terima kasih pada yang tolong bawakan frame ni... masa duduk sana memang takde lansung gambar aku ngan hubby dekat sri aman ni.. uhuhu sedey.. sebabnya dia asik sibuk masuk operasi jer. kalau dapat masuk operasi dah la lama 2-3 bulan gitu.. bila balik operasi.. takdenya nak ingat ambik gambo bagai... spend time gitu je la kan.. 

tapi.. tapi.. sekarang ni da duduk berdua pon macam susah gak nak ambik gambar berdua.. ahaha... acannnerrrrr?????

Tuesday, May 21, 2013

Mom & Baby Expo 2013

cuti weekend hari tu *errr tak ingat weekend yang mana satu... huhu... kuar dating ngan hubby.. mulanya ikut dia pergi bayar duit kereta .. pas tu pergi makan tengahari.. makan tengahari pukul 11 pagi??? of kos la takde lauk pauk lagi dekat MZ tu.. haha... *MZ ni tmpt peberet dia.. last nya pergi makan dekat kedai makan yang dekat jalan nak masuk HKL tu.. *eh byk lak dekat

pas tu.... tanya dia nak pergi mana lagi? aku just bagitahu dia ada expo dekat mid valley.. adoiii.. terus dia kata nak terjah sana.. nyesal bagitau.. sebabnya? aku tak larat nak jalan.. huhu...
aku cakap aku tunggu dalam kete je la.. dia je la terjah sorang-sorang.. hubby kata ok je.. huuuu...

sampai mid valley.. pusing-pusing cari parking.. sekali aku tengok macam agak seram kalau aku tinggal sorang-sorang dalam kereta kat tempat parking tu.. terpaksa la aku mengkerahkan tenaga aku untuk mengekor si hubby. huhuh...

masuk je dalam mall.. fuhhh.... macam megik... kuar pintu tu terus nampak entrance mom & baby expo.. ehehehe.. alhamdulillah.. terima kasih Allah.. kerna dipermudahkan ..

sampai je tak terus masuk situ.. tapi terus cari toilet... biasa la tuntutan seorang ibu yang tengah mengendong anaknya dalam rahim.. huhu..tu pon jenuh memusing mencarik.. dah la jalan macam penguin.. slow lak tu.. haish... buat pengetahuan korang.. ni la 1st time kami berdua datang ke mid valley ni.. tu yang macam blur je bila masuk situ.... hahaha...

rupanya toilet dalam food court tu je... dari food court tu pon bole masuk ke tempat expo... masuk-masuk je aku rasa macam nak nangis. ramainya la umat.. aku ikut belakang hubby je.. dok terpegang2 baju ngan pinggang dia.. uhuhu.. takut berlaga perut ngan orang lain kan.. laga perut kat belakang hubby takpe.. teeeeetttt... haha..

jom layan gambar..

masa ni baru sampai
masa baru sampai tu masuk kejap.. pastu tengok ramai sangat orang.. kuar balik sebab rasa nak terkucil.. hehe

lain yang nak dibeli.. lain yang dibeli.. hubby.. hubby..


atas pentas.. ada dynas
yang kat atas pentas ni mula-mula aku tengok ada pertandingan baju ibu mengandung kot? eh tah.. tak tau.. aku nengok ramai peserta yang catwalk atas ni.. peserta tu pon pengunjung expo ni gak.. pas tu lalu lagi sekali depan pentas ni tengok dynas da bagi hadiah.. dialog hubby 'kenapa ayang tak masuk tadi? kalau masuk da dapat pampers free' aku.. erk??? apekah??? tak koser la mak nak catwalk atas tu.. huhu

agak bila da merimas dok dalam tu.. aku ajak hubby balik. aku tengok dia pon macam da pening tengok ramai sangat orang.. lain yang nak cari.. lain yang dibeli... huhu.. ok jom balikkk!!!

jom jom kuar... seee?? aku ikut belakang dia jer... ehehe..

ha.. set date tu... ade lagi!!! jumpa lagi!!..

jom balik!!!...... yes.. kitorang terus balik rumah... on the way balik tapau goreng pisang... sampai rumah dua-dua terbongkang... huhuh..


Monday, May 20, 2013

Gift


cak!!! huiyooo.. lamanya tak ngedet blog aku ni... makanya cerita-cerita lama la yang kuar.. huhuhu.. ya ampun... gambar kat atas ni souvenir dr kakak aku yang pergi vietnam bulan lepas.. dengan bermodalkan rm50 sahaja aku dapat 3 benda ni... murahnye.. tq sis.. no wonder la memang leh wat niaga kalau beli barang dekat vietnam tu kan... hehehe.. niaga? bisnes? eh aku da sebulan lebih stop bisnes.. cuma memanik je aku on.. tu pon nak siapkan mana yang baju nya dah ade kat aku.. yang customer baru nak hantar.. aku tolak.. huhu sori dear... sekarang ni aku tengah fokus pada orang baru yang bakal tiba nanti :-)

gift jugak la kiranya tu.. a very big big gift from Allah :-)