Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, November 30, 2010

Pengajaran sebelum nak masuk tidur

huarrggghhh~ nantoknyeee...


tajuk mcm hebat je kan? ape? ingat aku nak bagi tip sebelum nak masuk tido ek? tekaan anda salah! thehehe....

tajuk tersebut bermaksud.. pengajaran yang aku dapat sebelum aku nak tido ni.. huhu jangan mareee~

pengajaran itu adelah..

tadi nengok cite ASMARA.. eh da banyak episod aku ketinggalan la.. tetau ari ni last episod... sabo je la.. nasib baik sempat tengok. tu pon setengah jam da nak abis.. huhu.. memang tak dinafikan ramai yang impikan lelaki macam ASMARA tu.. hemsem... baik.. sume perfecto la.. tapi.. kalau aku la kan.. aku fikir macam ni lak.. 'kalau aku ade anak lelaki.. tidak akan aku letak nama dia ASMARA. huhuhu namo namo... mane tak nya.. nama aku ASNI.. orang panggil aku AS.. kang nama anak aku ASMARA... tak ke dorang panggil salah satunya AS gak??? anak banak bernama AS.. ASAS.. erks.. nama mcm familiar... aargghhh mimpi ngeri bagiku kalau nama anak aku ASMARA.. ok reject awal-awal...

itu je la pengajaran yang aku dapat malam ni.. ngeeeeee~

ok jom tidoq! gud nite!!!!!

Dulu dan Sekarang

gambar kek kawin aku yg da tinggal tingkat satu.. *err.. apekah?

tajuk kat atas tu of kos la aku nak membezakan waktu dulu dan skang idup aku ni...

Dulu waktu pagi *time bujang dulu la..

-Bangun pagi .. then do a wake up call kat bopren tersayang, stereka baju dulu.. baru mandi.. pastu siap-siap pakai baju, mekap then pakai tudung.

-Pas siap-siap pakai baju suma.. g dapur.. breakfast ngan mak tersayang... beli je breakfast tu.. mak yang belikan..

-Pas breakfast, gerak g opis.. tengahari makan ngan membe rapatku.. rohani.. masuk opis balik, petang kul 5 baru balik umah.. kalau rajin, wat overtime sampai kul 7.

- Balik umah, mandi-mandi.. makan.. relax2 .. sms ngan bopren.. bukak lappy.. atau baca novel atau tengok tv.. tu je la keje aku.. nak kuar umah??? huhuh bukan habit aku kuar malam-malam.. melainkan kalau kakak or mak aku ajak..

tu je la aktiviti seharian aku dulu... secara ringkasnya la kan... padahal ada lagi benda yang aku buat...

then...

Sekarang.... *ente suda berkawin daa... (baru jeeee)

-bangun pagi .. masih do a wake up call .. to my bopren yang da menjadi suamiku (alhamdulillah)
pastu sambung tdo balik... hahahah keji...

-bangun balik.. mandi.. breakfast.. ngadap tv.. tak pun, bukak lappy, atau baca novel.. eh masih same lagi kan... thehehe

- ngemas umah.. pastu tdo ptg lak.. sejam.. bangun.. ngadap tv lg or lappy..

- petang mandi.. makan malam... ngandap tv or lappy lagi.... wakakakakakaka mcm mangkok ayon je schedule aku skang..

hadeh.. must do something ni.. sementara nak dok serumah ngan my hubby.. aku dok ngan mak jap.. so.. tak banyak sangat benda nak buat.. bosan gak kadang-kadang... lam otak.. dok berfikir.. aku nak mulakan balik hobi aku masa jadi anak dara dulu.. cewah! poyo je statement..
ape hobi aku tu?? jahit manik la... pas tu nak asah balik skill blajar menjahit aku dulu.. insyaAllah... ingat lagi kot... pas tu nak mulakan project wat cup cake yang tertangguh gak dulu... omaigod manyak benda yang aku nak wat dulu tapi tak jadi-jadi lagi rupanya.. thehehehe.. ape-ape pon.. target aku nak jadi the best to my hubby n my mother.. insyaAllah....

FRUST!!



Cantikkan novel ni?? siap ada cover luar lagi. memang cantik. sebab tu aku tertarik... ok.. meh sini aku review dia punya sinopsis..

Bagaimana perasaan seorang suami yang terlalu amat mencintai isterinya apabila terlihat gambar silam siisteri? Melati bersumpah dengan nama Tuhan.. dia tak pernah tahu tentangnya! sukar bagi Ridhuan untuk mempercayai isterinya itu telah melakukannya. Tetapi gambar dan negatif itu... telah merobohkan segala kepercayaannya! Kalau diteruskannya perkahwinan itu, tidakkah nanti dia dianggap dayus? Kalau diceraikannya Melati... tidakkah nanti hatinya mati? Tetapi... untuk meneruskan hidup bersama Melati hanya mampu berserah kepada Allah, mengharapkan sayap-sayap cinta terus terbang mencari kebenaran yang begitu mustahil untuk dibuktikan... kerana seingatnya dia tidak sesekali pun pernah melakukannya?!

menarikkan kan sinopsis citer ni? sebab tu la aku tertarik nak membeli... baru dua tiga hari lepas aku baca.. padahal da lama beli.. masa tu my hubby ada.. aku kusyuk membaca sampaikan hubby dok jeling2 tengok aku diam je ngadap novel.. pastu... tup tup.... arggghhhhh!!! whatttt???? aku ckp... hubby tkujat... hahaha... pesal yang??? aku pon tunjuk novel kat dia...
kosong bebbbb!!!!! novel tu banyak mukasurat yang kosong! mana aku tak frussstttt!!! cita ni best... tapiii... aaaaahhhh! tak sampai separuh pon da tergantung..

tengok tu... kosong sebelahnya.. mula2 ok lagi.. aku teruskan gak membaca..

thennn... nahh amik kooo!!!! sampai 2 page kosong.. apekeheinya ni???

mukasuratnya ada tulisan... tp isinya tarak


tengok tu...

ha.. ni jelaskan?? page kosong ngan page sebelah lagi ada isi...

camno nak buek ni?? kdai buku tu terima ke kalau aku nak tukar balik ek?? aku tak g tanya lagi... da banyak novel aku beli.. ni la 1st time kena macam ni... mungkin korang pon da kene kot?? tension siot bila da syok baca... tiba-tiba jadi macamni.... huhuhuhuhu!! FRUST!

Monday, November 29, 2010

BlackBerry anyone??

mahu mencuba pakai BlackBerry??
aku pon rasa teringin nak cuba...
so kalau korang nak tau lebih lanjut pasal BlackBerry Torch 9780
please click BLACKBERRY ni...

Awan Dania 3


korang tengok tak cita awan dania? aku ni start dari season pertama lagi da tengok cita ni.. suka sangat ngan keletah dania lam cita ni.. scha cute sangat walaupun agak kasar sket perwatakan dia tu kan.. but i likeeee~
skang ni da masuk musim ketiga da.. episod pertama start 22 Nov 2010 ari tu. pukul 9 malam kat astro ria.

aku dapat tengok kejap je ari tu.. ade la lam 15 minit je.. coz masa tu nak g amik my hubby kat perhentian bas star shuttle kat sitiawan. senang skang ni kan.. turun je dari flight, trus naik bas turun kat sitiawan... tayah dah g kl dulu baru terhegeh-hegeh nak cari bas. *opsss... pesal cite pasal encik hubby dan bas lak ni... tersasar sudeh... hehehe...

ok bebalik pada cita awan dania.. yang selebihnya aku tak dapat tengok masa ari senin ari tu.. so... tengok yang ulangan je la kan.. tu la gunanya ada astro ni.. leh tengok siaran ulangan... hik hik...
dania (scha) musim baru .. nampak lagi cute lor.. benji (jihan miskin) lak encemmmm sangat.. suke ngan stail rambut dia yg terbaru.. nampak smart! *mula la berangan nak suh my hubby wat rambut mcm tu.. berangan je la ko~

masa ni dania tengah cari kerja baru ... benji stil terkejar2 kan sidania... wowww~ beshnya dapat bopren yg macam tu kan.. eh i oredi dapat da bopren yg mcm tu.. skang ni da jd suami i dah... *poyo2
tapi mak ngan bapak si benji still tak suke ngan dania... ishkkkkk~ i dun like this one lor... takpe... mesti kene ada cabaran dalam percintaan.. barula dapat kebahagiaan... ngahaha.. *gelak gatal

so.. ari ni .. malam nanti.. tepat jam 9 malam.. aku da terconggok depan tv.. nak tengok episod yang kedua.. jom korang!! sama2 layan awan dania.. dan verangan menjadi dania... hahaha *kantoi aku disitu~

opss... kali ni ada pelakon baru... masha, gambit... memey pon hade... mesti menarikkan!!

*my hubby baru je takde depan mata ni selama sehari.. da rasa macam rindu setahun... huhu...
thanx sudi cuti seminggu untuk ur wife ini... love u so much! cant wait nak duduk sama2 kat umah tu nanti.....

hari kebesaranku 18 sept 2010

usah ditanya kenapa aku berdiam diri dalam byk hari ni...

ni ada sket gambar masa aku bersanding ari tu..
kalau korang tanya apa yg aku rasa masa bersanding ari tu..
jawapan aku .. SERONOK SANGAT! RASA MACAM PERMAISURI NGAN RAJA. ;)
memang rasa tak puas bersanding ari tu.. tapi syukur alhamdulillah... semuanya berjalan ngan lancar.
terima kasih pada semua keluarga aku.. yang tolong melancarkan perjalanan majlis aku dan suami..
kalau dorang takde, sure majlis ni takan menjadi..
dan yang paling penting, syukur kehadrat Allah.. yang merestui pernikahan dan persandingan kami berdua...
so.. layan la gambar2 di bawah ni ek.. tanak letak banyak sgt.. coz kat fb aku pon da banyak gambar kawen..

blasah la.. gambar berterabur lagi.. hhuhuh..

saat tepung tawar yg ni aku rasa sebak... whole day mak bersedih je... hanya Allah saja yang tau kenapa mak mcm tu..

yup sword barrel.. memang saat yang tak leh dilupakan.. pedang tu pedang betui wei.. terkena kepala den naya jek... but dont worry.. all the officer suma da professional.. heheh

mr hubby sedang menunggu..
time ni aku tgh berdebar siot... tunggu hubby datang nak lalu bawah pedang.. hehehe

dengan kakak-kakakku..... sweettt sangat.. luv them so much!
yeay! adik da kawin!! haha

mr hubby da lapo.. lalu menarik tanganku menuju kemeja makan..
mr hubby : cepat la sket yang.. abg lapo ni..
aku : adeh adehh.. pelan2 la abg ni.. kasut tsangkut kang kain ni haaa.. tulun2..
*dialog diatas adalah rekaan semata2
bergambar bersama anak-anak fruitku.. baru 1/4 ni... haha

with cousins yang sempoiiii ;)

gambar fresh.. baru pas di mekap oleh famie from jisma kasih manjung .. thnx dear ;)

haaa.. ni spesel sket... bergambar ngan kawan aku dari kecikkkk lagi.. masa dok kat huntly estate dulu... suzita.. anak manager estate.. hihihi... skang dia da ade anak 3 da .. thnx suzi.. coz sudi datang.. jauh tu.. from semenyih...

ok.. ckup la stakat tu je aku letak gambar kan.. hajat dihati nak letak nama kat sume gambar2 aku ni.. tp tak reti lor... camne ek?? skang ni kan banyak kes orang curi-curi gambar... scary u'olls....

*doakan kebahagiaan dan kesejahteraan hidup kami berdua...

Thursday, November 18, 2010

cerita basi ke ni?? huhu [gambar akad nikah]

sori ler.. baru ari ni aku nak postkan gambar masa hari akad nikah aku... banyak lagi gambar yang ada. tapi... kang kalau aku masukkan nak dkt 300 gambar tu.. mau korang termuntah nak tgk kan??? hehehe
cukup la banyak ni je yg aku upload..
tu pon da cukup mengambarkan macamana majlis tu berlansungkan??
so.. selamat menjamu mata..


bergambar ngan akak2... abg2.. anak2 sedara sebelum g masjid..

huhuhu.. time ni nerbes.. incik suami bagi sms tanya soalan yg aku tak leh jawab.. kerakar gak soalan tu.. tayah la cite sini.. haha.. maybe dia nebes time tu.. hihih

cincin yang aku sarungkan di jari yang besar itu.. huhu

cincin yang suamiku sarungkan di jariku yang mulus itu... hihi

adoih.. kelaut tul susunan gambar ni kannn.. blasah je la... time suami aku di akad nikahkan oleh wali aku... my abg eli.. bape kali akad??? jgn tanye aku... hahaha

ni ngan cucu aku ni... amik berkat... hihihi.. takde lahhh... sbb die somel...

my incik suami... beso yer?? dia la teddy i skang.. awwwww

selepas semuanya selamat... alhamdulillah...syukur kehadrat Allah..

blakang tu anak sedara yang sedang sarat.. tp skang da slamat bersalin da... next?? sape lak??? thehehe

last but not least.. with akma.. my anak sedara yang rajin...

Wednesday, November 17, 2010

salam aidiladha

assalamualaikum...

selamat menyambut har raya qurban..
tak sangka kan.. da nak abis dah taun 2010 ni.
sori coz aku agak lama menyepi..
tapi takde la lame sangat kan..
bukan sengaja tapi tak terduga... hehehe..
kali ni pertama kalinya aku sambut raya qurban sebagai seorang isteri..
tapi.. suami takde kat sisi... huaaa cedih..
suami aku masih kat sarawak.. banyak perkara yang tak terjangka harus dia selesaikan..
so, better aku dok ngan mak jap..
tapi aku rindu gler kat beliau... rasa nak je terbang sendiri gi sane.. ape de hal kan..
aku pon isteri dia.. g sorang2 pon tak menggugat keraguan kuarga aku lagi..
lain la kalau dulu. aku bujang lagi...
tapi... ade tapi lak kan.. saspennnn...
tapi ada sebabnya kenapa aku tak leh wat macam tu...
takpelah, tak salah kalau aku bersabar sket kan???
hamboiii.. mentang2 baru kawinnn.. takan tak leh sabaq plak kannn.. hua hua hua...
so, raya qurban taun ni, banyak yang aku korbankan buat suami tercinta...
harap-harap dia hargailah suma pengorbanan aku ni kannn... kalo takkkkk... haaaa...

ok lah.. mata da pedih.. hujan da turun ngan lebatnya.. makanya... selimut pon memanggil2...
aku mau tidor..
esok mau ke klinik ...
nite!

*nnt aku masukkan gambor2 kawin ek... tak lupenya... heheh