Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, May 27, 2010

cutikah??

***ecah sakit tengkuk ke????

err... esok cuti ek? aku leh tak pasan esok adalah hari cuti. coz wesak day. tu pon pagi tadi tengah aku wat keje.. siti tanye aku 'esok cuti ke kak?? hari wesak' hoh?? ye ke??? pastu nakkan kepastian, aku tanye kat bos. pon pon berkata 'ate..kome tanak cuti ke?? esok cuti le...' <--baca lam slang perak bote yer... haha...

hah!!! kompom cuti. 3 ari tuuuu... ape aku nak buat??? silap2 esok aku ade kat opis gak. korang nak bercuti g mane? baru dapat gaji lak tu kan... pegi la membuang buat kat mane yang patut.. hahaha... tapi lam kepala otak aku ni da plan.. esok pagi nak breakfast kat restoran akak aku lah.. roti canai sama teh tarik!!! pehhhh mesti suci je muka pas makan. sebab sedapkan... hehehe...

oklah korang... selamat bercuti ek!! kalau balik kampung tu.. hati-hati k! ingatlah pada insan yang sayang kat korang.....

Monday, May 24, 2010

sibuknya!!!

owh ya... ingin aku war-warkan kepada korang.. aku adalah seorang perempuan yg sibuk! bukan sibuk penyebok yer! sibuk ngan keje seharian. padahal takde la manyak mana pon keje.. tp aku rasa keje tu banyak sesangat. camno tu??? hehehe... selain aku sibuk ngan keje kat opis, kat umah, aku pon sibuk buat ni skang ----------->>>> BLOG BARU!!!!

sudi-sudikan la jenguk ek blog kedua aku ni.. thehehehe... suprise!!!!

Sunday, May 23, 2010

khamis yang panjang..

kenapa aku letak tajuk entry tu macam tu?? sebab entry ni akan jadi panjang sket la... dok cite pasal xtvt ari kamis.. dari pagi sampai ke malam.... kira entry senapas la ni.. hehehe... kita layan gambar dlu.. ni da macam kes malas nak update cite basi kot??? pasrah je laaaa..
dimulakan dengan....
owh muke hepi nak g jenjalan.. tapi duduk menyesak sorang-sorang kat seat belakang skali ni.. ktorang diberi kete sewa naza citra... sape ade keta ni.. tau la camne keadaan kat seat blakang skali tu.. haku dok bersila sorang-sorang hoke!!! haha ** pesal muke nampak makin membulat?? arrhh diet2

sarapan kat ketereh.. kedai nasi kerabu ni.. tak ingat la plak name kdai.. huhu.. sori la.. da abis baru ingat nak snappy.. sedap wooooo...

da abes sarapan.. bergerak ke keta.. mau mulakan perjalanan menuju ke rantau panjang.. **jejaga mak!!! kete laju2 ni.. arrrhhh kedai tu btul2 terletak tepi jalan yang sibuk

sampai kat rantau panjang, mereka menerjah kedai baju ni.. aku tengok harga lebih kurang jek.. tak murah pon.. huhu.. tak borong di sini

ni la rupanya rantau panjang... cam biasa jekkk... tapi pasar die adalah sedikit mendukacitakan.. kotor ah.. huhuh.. i am sori!

on the way (otw) pulang... terserempak masjid ni... masjid beijing katanya..

pas tu zaaassss.. menuju kesini... best woo... manyak batik cantik-cantik.. rege pon cantik-cantik gak.. muehehehe
owh.. songket pon ader..

tempat releks sementara menuggu mereka bershopping..

ape ni anak-anak?? ini adalah gong... ade jugak yang tak tau ke? haha

owh.. ni plak.. gasing yer...
time ni da abeh bosan da.. kaki burukku menjadi mangsa lensa kamera henponku..

arrrghhh~ memang fenat tunggu mereka bershopping.. hahaha
pas tu... staff Nordin Batik bawak kitorang tengok tempat-tempat memproses batik dilakukan.. beshnyee....

tu tangan seorang lelaki hoke!!! pandai die lukis..

kakak ni pon pandai lukis.. laju jek wat keje
saye adalah anak Pak Noordin... hehehehe Demi Allah... tak tipu...

ape ni??????? kek lapis?? bukannnn...

haaa.. ni la gelembung buaya. jangan tanye aku nape nama die camtu. aku memang tak tau.. hahaha... tapi rasa die leh tahan gak. sedapppp.. macam candy tu la lebih kurang... sekian saje xtvt ari kamis masa kat kelantan ari tu..hajat dihati malam sabtu ktorang nak terjah Wakaf Che Yeh... huaaaaaaaaa T_T tak jadikkk! kitorang terpaksa balik ke taiping jumaat tu.. my brother in law ade keje urgent lak. so.. terpaksa la kitorang pulang ngan hati yg pnuh redha.. hehehe.. ape-ape pon mekasih kat my sis (kak ina) n her husband (abg izam) yang sudi bawak kitorang pegi melawat negeri cik siti wan kembang..

sebelum dan selepas



mula-mula pakai kasut crocs ni dari manjung....

sampai taiping, aku beli kasut ni... haha.. tatahan la.. sakit kaki aku pakai crocs yg tak bape nak crocs tu.. huhuhu..

*saje wat eklan kat blog sendiri.. ingat nuffnang je leh wat eklan?? hua3..

Saturday, May 22, 2010

xtvt kami

sori la.. tak sempat nak update cite masa kat kelantan ari tu. ni da ade kat rumah baru la terhegeh-hegeh nak update... ya ampuunnn... :D

lame siot nak sampai kelantan.. dari manjung pegi taiping dulu.. tukar kete.. coz kete tu ade driver bawakkan.. ada 2 kete.. satu lagi kereta mak ngan bapak mertua kakak aku yg naik... kiranya ni percutian keluarga la.. percutian ke??? huhuhuh.. sebenarnya aku di ajak oleh akak aku pegi kelantan ni.. coz dia nak bawak mak aku skali. aku ni kan esisten mak.. hua hua hua...
perjalanan tu banyak meredah jalan yang penuh ngan hutan kat kiri kanan jalan.. turun naik bukit ngan gunung ganang.. meredah banjaran titiwangsa.. pehhhh... memang trill..

our driver.. memang best driver la.. sebab bertahan lame jadi driver my brother in law.. kenapa??? heehehhee...

ok.. da sampai ke destinasi.. Kem Desa Pahlawan, Kok lanas.. kitorang menginap kat sini je...

rumah tetamu.. vip.. *arrghh lupe snap signboard lagik! ishh... ruang tamu.. luas... bilik ada 3. aku berdua ngan mak, mak mertua kakak ngan bapak mertua dia.. kakak n husband 1 bilik.. *mcm bilik perantin wooo...

sampai-sampai je.. kita minum dluuuu!!! pas tu baru mandi.. ehhh.. tak leh tido lagi.. ade je orang datang ziarah kitorang malam tu... coz my brother in law is pegawai memerintah.. so wajib la.... menerima ramai tetamu.. haku???? sengeh2.. angguk2.. selit2 sket cerita.. layan magazine... huhuhu.. da ngantok.. aku blah masuk bilik... arrgghh mmg tatahan da mata.... sedar-sedar tetamu2 tu pon menyusul balik... huhuhuu.... sambung plak episod hari khamis...


Wednesday, May 19, 2010

Alhamdulillah...

aku da slamat sampai kat negeri cik siti wan kembang ni... perjalanan yg sangat mencabar aku rasa. sebab nak merentasi banjaran titiwangsa. sayangnye tak sempat nak amik gambar dikaki puncak banjaran tu... cantik wooo pemandangan kat situ...

aku stay kat rumah vip Kem Desa Pahlawan, Kok Lanas Kelantan... lebih kurang same je ngan umah vip kat Kem Pakit, Sri Aman Sarawak. aku sampai lam kul 6.45 petang tadi... so malam ni relaks dulu.. esok baru nak pegi jale-jale cari make... thehehehehe... ok lah.. aku nak tidur dulu.. ngantok aaaaaa... + fenat... gud nite~

Perjalanan Bermula...


insyaAllah.. pagi ni ktorang gerak pegi taiping dulu.. then sampai sana.. akan bertukar kete... owh ni swift akak aku yg punyaaaa... haha.. doakan perjalanan kitorang selamat ek... dan doakan aku slamat pulang ke manjung nanti... untuk mula bekerja.. tp minggu depan la.. keh keh keh.....

*sampai kelantan nanti aku update... insyaAllah...tungguuuuuuu~

Tuesday, May 18, 2010

bercuti lagik!!

lam tahun ni.. kali kedua aku bercuti.. ari tu g pangkor... kali ni nak pegi ke negeri Cik Siti Wan Kembang lak.. hehehe..

ape yang menarik kat Kota Bharu ek???? cadangan aku ngan kakak aku.. mau terjah sini


haha.. mau borong apa-apa barang yg menarikkk...

tempat mane lagi besh ek????

****tak dapat jumpe Mr Fiance.. pegi negeri kelahiran die pon jaaadila... untuk pelepas rindu... huhuhu..

Terima Kasih

mekasih kerana sudi melawat blog aku yg tak seberapa ni... setelah agak lame aku tak mengupdate blog ni.. ade gak sudi jenguk bila aku mula start rajin update. so??? moral of the story??? rajin-rajin laaaa update blog kesayangan ni kan??? kate kesayangannn... haha.. tapi kalau tak berupdate tu pepaham je la... aku ni hanya manusia biasa.. tak larat den nak kejar buat suma benda.. huhu..

agak-agak.. pasni ade tak visitor dari afrika selatan melawat blog aku ni ek???? haha...
ape-ape pon.. mekaseh yerrrr.. sayang korang sume.. walaupon sebagai silent reader... saya tatap sayang kamoooo...

Sunday, May 16, 2010

Alhamdulillah.....


alhamdulillah... 5 bulan lebih dah berlalu pertunangan aku n mr Fiance.. date our wedding dah pun di tetapkan... aku berdoa semoga semuanya berjalan lancar.. sehingga majlis itu selesai nanti.. amin... =)


nebes....

Saturday, May 15, 2010

Setiap Sabtu

da lame ek tak cite pasal kelas menjahit aku... dulu masa mula-mula masuk class, aku blajar wat baju kurung ngan kain lipat tepi tu.. *kejung otak lupe name kain tu. da siap da pun part tu. seronottt... mula-mula blajar tu... huhuhu malu ngan diri sendiri.. coz nak ukur guna pembaris tu pon dua kali ukur sbb tak confident. nak gunting kain pon teragak-agak. macam-macam lagik la... tapi skang ni .. aku masih lagi pegi kelas setiap sabtu. skang ni aku blajar wat kurung pahang. ngan kain overlap.. *wahhh konpiden je sebut nama kain.. tau tak camne kain overlap?? ala.. mcm kain lipat kain batik tu.... hari ni aku da mula jahit pesak kain kurung pahang tu.. seronot la bila tengok hasil sendiri yang santik.. weeehuuu~ minggu depan aku jahit utk kain overlap tu plak.. so.. layan je la gambar-gambar yg aku amik masa kat class yang tak berapa ado ni....
*banyaknye perkataan 'tu'... blasah je la...

masa ni tengah fenat.. relaks jap.. sambil tunggu cikgu ajar anak murid die yg lain... owh nampak macam takde orang je kan?? sebenarnya kitorang blajar secara individu.. so .. cikgu tak amik ramai sangat anak murid... ade lam 6 orang jek... tapi ade lagi yang datang ikut waktu terluang dorang...

ye... ni la dasar untuk wat kurung pahang... bukan dasar pandang ke timur ye bang..

owh tu buku conteng.. buku nota aku ade lagi satu... so.. korang tak minat ke nak blajar menjahit?? aku belajar ni utk masa hadapan aku je... insyaAllah.....

Mari Ketawa

terjumpa menda ni kat blog sifu masakanku.. so teringin nak letak lam blog aku gak..
akhirnya aku da tau kenapa babi dijadikan bahan carutan. begini ceritanya......


sila klik gambar untuk lebih jelas..............
babi ohhh babi....
sambil2 tu sapu sampah kat blog aku yg da ade debu sket ni... ngeh ngeh ngeh~