Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, February 25, 2010

Sakit Kepala

aduh... sakit kepala atau pening kepala ... same je kan??
citer ni untuk gegirl je la ek... korang kalau kam mun *period.. ape sindrom yang korang salu hadapi ek? sesetengah tu senggugut, sakit pinggang... macam aku ni.. sakit kepala beb.. pening sesangat.. normal ke tu ek? tapi kalau aku makan kek coklat moist... alhamdulillah ilang sakit kepala aku. paracetamol suma tu tak makan saman pon.. lame da aku kene macam ni. setiap sebulan sekali mesti kena sakit kepala yang terlampau... masa sakit tu.. kepala aku panas je.. huhuhu.. hari biasa.. alhamdulillah takde lak... korang camne???? kongsi-kongsi la sket ngan aku... :)

Wednesday, February 24, 2010

santai ngan mak n kakak


balik keje tadi, aku bawak mak n kak ila aku g jenjalan kat lumut. hajat dihati nak cuci mata kat gerai-gerai tepi laut tu. nampak macam menarik. tapi bila sampai kat situ n tengok sendiri apa yang ade, amat laaaa mendukacitakan beta. macam sameeee je ngan sebelum ni. tah ape-ape je la barang yang dorang jual ni. ibarat macam jual barang yang da digunakan je. ish ish... aku just beli tudung je la.


cantik tak? padahal aku bukan pakai pun tudung yg macam ni.. saje je beli... *ehem.. ehem... eheehehe

pas round2 kat lumut tu... *lupe lak amik gamba suasana kat lumut td... aku g singgah restoran kak ijah aku kat stewan nun. pekena abc.. musim panas skang ni sedap kalo pekena abc. hehehe...


terliur tak??? kami bertiga pekena abc yang sedapppp


yang ni aku punye... fuhh sampai skang aku terasa kesegaran ais tu.... eheh eheh... *lap2 air liur

*tv rosak.. sanggap je mak aku.. ehehe... hajat dihati nak watkan FB utk mak... ilang akal pe??? wakakaka.. ok... stop berangan... mau kemas bilik!

Rutin


ye... ni rutin bulanan aku... tapi bukan la sebulan skali...
tiap 3 bulan skali.. bawak mak untuk cek darah dan 4 bulan skali untuk sakit lutut mak aku. tapi tak memerlukan masa yang lama pun masa nak cek tu.... masa nak menunggu giliran untuk jumpe doktor je makan masa. nombo atas ni masa nak amik ubat kat farmasi. tengok la... da pkul 1.04pm. dari kul 9am.....
tapi aku da biasa da ... malas nak merunggut sebab ramai lagi pesakit yang menunggu. doktor pakar tu pon sorang je... so.. sabar je la kan. sambil2 tunggu tu, aku baca la buku


ye.. buku Yakjuj Makjuj.. buku mengandungi informasi tentang Yakjuj dan Makjuj.... macam-macam info yang aku leh dapat lam ni. tapi aku tak baca abis lagi la... bab fakta sejarah ni memang aku slow sket nak baca. huhuh..

lam kul 1230pm nama mak aku diseru untuk berjumpe ngan doktot.. lega rasa hati... pas da siap amik ubat suma.. kitorang kuar dari base.. then makan KFC kat lumut. yea... memang kegemaran mak aku tu.. then.. hantar mak aku balik umah, aku lak g opis. so, next follow up bln 5 ngan bulan 6 lak..

*hati lega sket coz Mr Fiance bagi kabar berita dari hutan. alhamdulillah.... dia takde ape... syukur alhamdulillah... terima kasih Ya Allah...

Tuesday, February 23, 2010

tolonnn tolonnnn!

hurm.... camne nak mulakan cerita ek?
ni melibatkan hati dan perasaan aku skang ni..
korang ade petua tak camne nak mengharungi saat-saat berjauhan bersama yang tersayang?? ye.. memang korang sedia maklum.. yang aku ngan Mr Fiance mmg dok jauh. tapi... kali ni aku tak tau nak explain la. rasa cam malu sendiri pon ader nak citer. hahaha...
Mr Fiance aku skang menjalankan tugas beliau kat dalam hutan. hutan belantara kot? coz aku tak dapat menghubungi beliau. seksa weh... aku tak penah tak dapat berita dari dia walau sehari. setiap masa kitorang berhubung. tapi bila da jadi macam ni... aku jadi tak keruan. tapi belum gila lagi la aku rasa. macam-macam perkara buruk aku pk. budus tak?
ni la nasibnya bila memilih pasangan seorang asekar. ngahaha..
skang ni kalo dia wat latihan kat hutan, aku ade la teman kat umah ni.. mak aku, kakak, kengkawan. nanti bila da get married? terkontangn-kanting la aku sorang-sorang kat kem tu. korang jangan la doakan aku jadi gila yer. gila-gila takpe. hehehe
tolong weh...... bagi la nasihat kat aku ni. setakat ni, mak...kawan...malah, bos aku pon da kasi nasihat same aku supaya bersabar... tunggu je dia balik. tapi....................... aku tak biasa weh. kadang-kadang lam kete tu.. on the way nak balik, tiba-tiba aku leh termenangis. huhuhuhuh *malu...
aku rindu sangat kat dier.... da 2 ari tak dengar soreeeeee........ tak sms... huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*Ya Allah.... selamatkanlah perjalanan beliau semasa menjalani latihan... amin......
-hah.. sape kata berkaseh ngan askar ni best???-

Sunday, February 21, 2010

adoihhh!

huargghhh...
manyaknye habuk...
maaf...
sebab da lame tak berkarya kat sini... *hehehe...sastera giler ayat
bukan aku tak jengah lansung
tapi... hobi aku sejak dua menjak ni..
bukak blog..baca entry2 kat blog korang.
sedangkan....
blog aku sepi..
maaf...
bukan tak mau menaip
tapi... tak reti mana nak mua..
sedangkan..
banyak cerita yang aku nak kongsi bersama..
ahhh...
tak tau la...
mungkin jiwa aku kacau sebelum ni
*skang da ok ke???
hurm.. harapnya begitu...
rindu kat korang sume...
banyak cerita nak tulis beb...
cite pasal....
** ikan terubuk masin terbang bersama kek lapis
** bunga dip
** harvest kebun kat umah (bukan kat farmville sajork aku harverst tau..ngeee)
** angpau
** bercuti di keyel
** sepi (masuk utan)
** hadiah dari abg ipar (ni pon nak citer?? poyo!! ngeee)

haaa... kira banyak la tu kan??? walaupon tak sampai sepuluh... tapi.. da lebih dari satu, kira banyak la tuuu... haha..

insyaAllah.. nnt kalau rajin, aku masukkan cite-cite yang da basi tu.. uhukk...

err ni gambar hiasan saje... husna ... cucu sedara aku... * makan ke tido ni????? **kompius

Wednesday, February 3, 2010

sangatlah tidak best bila....


refer pada tajuk kat atas, sangat la tidak best bila aku...

rindu kat mr fiance sangat-sangat.... sebab...

aku tak dapat tengok dia depan mata secara lansung walaupun leh dikatakan hari-hari ktorang berwebcam... tapi ... huhuhu... dia di sana.. aku kat sini.
tapi.... tapi lagik! tapi aku tetap bersyukur... sebab setakat ni kitorang faham situasi masing-masing...

dan sangat la tidak best bila...

adik-beradik sendiri mengata aku dari belakang. pls la kak... nak marah biar depan-depan... supaya aku leh jelaskan yang sebenar-benarnya... ishk... sedih siot...

sangat tak best lagi bila...

perasaan aku ni bercampur-campur.. asik nak marah jer... di sebabkan macam-macam perkara yang terjadi pada aku secara serentak. ishk... kuatkan hatiku ini Ya Allah....
bila sedar, aku istighfar banyak-banyak...

sangat tak best bila...

banyak nak guna duit!!!! huhuhu macam-macam nak kene bayar... huuuu... manyak dugaan bulan ni... aku harap sumanya berjalan ngan lancar..

amin..

Tuesday, February 2, 2010

dihari kejadian [kenduri kawin eda N awin]

so sorii terlambat nak update pasal kenduri kawin niece aku. very the fenat tau tak.. tapi syukur alhamdulillah.. sumanya berlansung ngan jayanya.. walaupun ade sket masalah. suma tu dapat di settlekan.. kat sini aku citakan berdasarkan gambar je la ek.

keje-keje yang aku buat adalah bahagian goodie bag. nak bagi kat semua tetamu yang datang. konsepnya semua dapat ye u'ools... takde yg sepesel2nya... suma same sajer.. ngan rebus telur pas tu masukkan lam sarung.. masukkan gula2.. pehh.. manyak la...

lam ni ada gula-gula... for kids.. nak wat tempahan??? hehehe

manyak lagi gambar yang aku malas nak upload.. coz terlampau manyak sangat... ni la sebahagiannya...

sikecik ni salu je nak menyelit ngan aku.. hehehe... ilang sket penat tengok keletah dia..

ari sabtu... majlis pernikahan berlansung..

mereka telah selamat diijabkabulkan... alhamdulillah... cerita lame tu biar la jadi kenangan...

ahad... pengantin di sandingkan...

nak bersiap ni.. anak-anak buah aku termasuk cucu aku ni sibuk suh aku mekap. layankan jer... ehh.. sempat lagi masuk fb tuuuu.. hihih

my mum.. nak gak amik gambar kat pintu gerbang tu.. ihiks..

sempat lagik tu tuan blog bgambar ngan perantin..

haaa.. sebok lagi amik gambar.. kelam kabut aku bawak perantin kuar sebab perantin laki da sampai.. haha

mereka.. eda n awin... a.k.a mohd isa..aku tak tau nape dorang panggil die awin. cam name aweks je kan?? hahaa.. pepon.. dia da jd anak sedara ipar aku..
*blasah je la..
sepanjang hari aku dok sini jer.. sbb bagi goodie bag pada tetamu...
*garangnya mak perantin.. hahahha .. dua2 ni akak aku... kak yati n kak ila (mak perantin)


yeay.. ni sebahagian dari kuarga kitorang.. ade lagik... sume da kepenatan dan kekenyangan.. aku doakan semoga anak buah aku ni bahagia disamping suami yang tersayang. semoga dapat baby cepat. bertambah lagi la cucuku... dan semoga jodoh korang kekal hingga akhir hayat.. amin... malam tu ada acara buka hadiah. tapi tak leh nak upload gambar kat sini.. coz we'oollsss adelah tidak memakai tudung... hehehe


haaaa manyak giler adiah dorang... aku punye ade tu... ikat ngan riben ungu...hiks... so stakat ni saje la citer pasal kawen anak sedara aku ni.. doakan mereka bahagia... next??? kawin adik dia plakkk... huaaaa fenat lagikk...