Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, November 29, 2011

Aku Maafkan Kamu

Aku maafkan kamu

Cukup kau tahu

Yang aku maafkan kamu

Tolong teruskan hidup

Jangan sebut namaku....



lagu dari Jamal Abdillah ft Malique [Aku maafkan kamu]

cukuplah kamu dengar lagu ini untuk fahami isi hati aku....

Al-Kisah... Cucuku Qayyum...

tersebutlah kisah... Toyibbbb....
jumaat lepas, cucu sedara aku si Qayyum admitted kat Hospital Manjung... alahai cian cucu opah... demam dan cirit birit... pegi la melawat dia kejap.... macam biasa.. dia tak nak kat aku sangat.. tak tau naper... huhu... tapi skang dia da kuar wad da... mama n papa dia jaga kat umah je la.. alhamdulillah.. da kurang sket demam dia..

masa ni abg eli ade.. dtg melawat qayyum gak pas kitorang bershopping.. n makan-makan *tak tau la nama sape yang dia cari kat board tu..

kat sini pon cari gak... *psttt.. kak jas kata abg cari nama tipah... hahahahaha sape tipah?? biarlah rahsia... hahah

tuuuu Qayyumm.... curi-curi aku snap gambar dia.. sebab dia tak bape nak untuk bergambar... pas aku snap gambar ni, aku tunjuk kat die... leh lak die sengeh nengok gambo sendiri.. haha.. qayyum... qayyum...

ngan opah ila dia suke ler.... opah cu doakan semoga qayyum sihat sentiasa pas ni.. muaaachsss..!

oke!! time to masak-masak... the making of kari ayam...
c ya!

Pengisian Masa Lapang..

bila duduk kat kampung ni.. masa senggang tu ade la jugak... masak-masak tak leh nak excuse eekkk... still masak lagi... coz kesian kat mak yang da berusia. aku bersyukur sebab minat membaca aku ni tak bole pupus dalam diri aku.. nak pulak skang ni dok kampung.. pegi je tesco tu... tempat yang paling lama aku duduk mesti la kat Popular Book Store... thehehe... da siap jadi ahli 3 tahun lagi.. kat bawah ni antara buku-buku yang aku baca... ada novel, buku rujukan untuk ibu mengandung... wirid n zikir..nama-nama baby.. tafsir al-quran tu tak leh tinggal *hadiah masa tadarrus kat pakit ari tu..


oh ya... tak lupa jugak novel kat bawah ni....


Sutera Bidadari... *tq sis.. coz sudi pinjamkan masa kat kl ari tu.... yeayy!! da abis baca da... pada peminat novel bersiri Ramlee Awang Murshid ni mesti ramai yang da baca kan?? aku cari kat kedai buku kat kuching tak jumpa-jumpa pon novel ni... last-last dapat gak walaupun dipinjamkan... huhu.. tapi aku rasa novel ni ade sambungan lagi la... ending dia lain macam jer... *always admire pada watak Laksamana Sunan yang terlalu cintakan Allah....

Monday, November 28, 2011

@ kampung oredi

setelah menghadapi perjalanan yang panjang.. skang aku da ade kat kampung... tinggal ngan bonda sehingga selamat melahirkan.. insyaAllah..

kisah perjalanan aku ngan hubby biarlah aku n hubby yang simpan dalam kenangan kami berdua.. memang macam-macam yang kami alami.. tapi alhamdulillah semuanya selamat dan dipermudahkan.. terima kasih Allah..

hari ni genap dah 21 hari aku kat kampung dan da masuk 30 minggu kandungan aku... terima kasih lagi skali Allah..

skang ni musim hujan beb.. kat kampung mak aku ni.. asalkan malam je hujan.. tapi badan aku tetap berpeluh kalau tido.. hubby suh aku tido lam bilik mak yang ade aircond.. tapi tanak la.. jenuh mak nak bayo bil letrik lak nanti.. guna kipas je la... huhu.. tu pon guna letrik gak... tp jimat sket.. hahaha.. kondifen!

rutin untuk cek perut pon da start 2 minggu skali... dekat je nak cek.. kat klinik kdsk jer.. barang-barang baby pon aku da siap sket-sket... just standby.. tu pon sbb nurse yang suruh.. kalau tak.. takdenya aku tau kene standby skang.. huhuhu..

oh yer.. ari tu aku kene minum air gula... ya rabbi.. manis giler.. *dah nama pon air gula mokcik.. takan rasa pahit lak.. alhamdulillah.. keputusannya normal.. takde penyakit kencing manis tu.. skang ni aku kene kekalkan bacaan HB aku ditahap yang memuaskan... *sila jaga permakanan.. jangan main bedal jer ..

stakat tu dulu aku nak pot pet setelah dekat sebulan aku memerapkan broadband aku ni... hehe... c ya!

btw.. diam itu lebih bagus!