Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, December 30, 2010

Informasi untuk dikongsi sesama kita sebagai umat islam

wahhh panjang giler tajuk entry ni ek... ehehhee... apa-apa pun, aku nak kongsi benda ni ngan korang semua.. kalau korang rajin.. forwardkan la kat blog korang ek.. tak rugi pun... semoga maklumat ni berguna untuk kita semua sebagai seorang Islam.. InsyaAllah..

so, bila da tau ni... amalkan la ek... selamat beramal!!


Informasi untuk dikongsi sesama kita sebagai umat islam

Wednesday, December 29, 2010

Tahniah Malaysia!!!!

Team Harimau Malaya
(Malaysia)
Team Garuda
(Indonesia)

tahniah aku ucapkan pada pasukan bola sepak Malaysia sebab menang Piala AFF Suzuki 2010. excited aku tengok game ni tadi.. tak sangka ramai artis indonesia turun padang gak ek?? bagus.. bagus.. semangat kesukanan tu.. walaupun hari ni indonesia menang 2-1 tapi dorang kalah gak ngan aggregat Malaysia menang 4-2.. so.. syabas skali lagi untuk Malaysia.. yeahhh Malaysia Boleh!!!

Macam aku cita sebelum ni.. hubby ajak aku bet.. dia sokong indonesia ok!! pas da kalah, tak ngaku dia kalah!! arrgghhh.. nak slamatkan duit 10 ringgit dia la tu!! hahaha... kalau tak aku dapat da top up 20 hengget...hahaha... takpe.. akukan isteri yang baik... 10 hengget pon jaaadila... hadei.. ni la kami laki bini.. saje suka-suka bet macam ni.. bukan macam main judi tu.. taruh beratus-ratus.. haihhh tak koser teman... ape-ape pon disebabkan malaysia da menang, aku mengumumkan bahawasanya esok aku cuti!!!! hahahaha


Malaysia vs Indonesia


hah.. malam ni perlawanan bola antara Malaysia dan Indonesia bermula. korang jangan lupe menepek depan tv tengok game yang hot ni tau..kenapa aku kata hot?? sebab aritu malaysia berjaya kalahkan indonesia kat Stadium Bukit Jalil dengan score 3-0!! memang tak sangka beb..

pastu ada lak isu laser melaser nih... hahaha... takan la sebab tu dorang leh kalah?? memang tak masuk akal... pastu macam-macam la dorang tuduhkan... ish3x.. not good... ok..

kebetulan hari tu hubby dok sms macam ni :

hubby : jom bet syg
wifey : bet? abg sokong sape??
hubby : abg pilih indon.. mesti indon menang punya
(konpiden jek dia ni.. lagi pon aku memang ada dok baca artikel yang mengatakan pemain-pemain indonesia ni hebat-hebat belaka..so, ikutkan aje la..)
wifey : ok la.. ayg amik malaysia... *dengan paksa rela... tp kalau kalah pun, duit dia gak aku bagi balik... hahaha..

so, aku tgk la dengan tekun.. skali pas separuh masa kedua... amik ko... 3 gol skali masuk... aku shuffle di situ.. haha... so, malam ni.. tak sabar nak tengok game yang kat indonesia lak.. macam scary pon ade tengok dorang punya penonton... huhu... be gud ok mas!! jangan ribut-ributann... main laser aja ngak apa.. jangan main tumbuk-tumbuk ya mas! hehehe.. *ado lak yg kene laser ni kan.. huhu.ya ampun...

so guys.. sila tergangga depan tv1.. jam 7pm malam ni ok!!! eh.. jangan lupa solat maghrib lak...
caiyok malaysia!!!


*abang tak bangga ke dapat isteri yang minat bola gak ni??? hehehehehehe (mesej ditujukan pada incik hubby yang belum tentu baca blog aku ni.. huhuh )

Sunday, December 26, 2010

Kembali Memanik

ikut sukahati aku je guna perkataan 'memanik' yer? masalahnya ada ke perkataan camtu lam kamus? hihihi...

sebenarnya agak lama gak la aku benti buat sulam manik ngan labuci ni.. last aku buat pon masa sebelum khawin ari tu.. tu pon buat kat baju sendiri gak.. baju ape? kat baju kurung moden masa aku pakai masa akad nikah.. tak banyak pon manik yang aku letak.. just simple.. lagi pon banyak benda nak buat masa tu.. memang kesuntukan masa.. nak upah orang buat... uhh.. tak mampu.. lagi pun aku rasa puas bila wat dengan hasil tangan sendiri.. hehe..

skang da jadi full time house wife ni.. mula la fikir nak wat ape untuk isi masa lapang.. boring woo kalau tak wat ape kat umah... tak lalu la aku nak ngadap tv ngan laptop sepanjang masa.. so, aku amik keputusan nak start balik berbeading ni.. tapi ngan syarat, aku siapkan keja-keja kat umah baru la aku kerjakan manik-manik ngan labuci ni...

actually, hajat dihati aku nak masuk kelas jahit manik ni... teringin nak join.. ye la .. bole la memantapkan lagi skill beading aku ni. yang aku paling geram bila tengok teknik crumble yang ada skang.. fuhhh terpikat siot... kalau dapat pegi kelas wat crumble tu.. syukur sangat-sangat...
tapi apa masalahnya aku sampai tak dapat pegi kelas tu? pegi je la kan.. dah la takde wat ape kat umah.. huhuh ..

masalahnya.. aku dok perak ni tak penah lak tau kat mana ada kelas crumble yang berdekatan.. yang aku tau kat kl tu melambak-lambak la.. nak g kl satu hal... jauh tu.. lagi satu.. aku fikir, aku da nak g sarawak da bulan depan.. haiyoo.. very the kesuntukan masa.. lagi satu yang paling buat aku tak dapat pegi kelas tu adalah sebab peruntukan takde.. big boss tak bagi lagi peruntukan nak pegi kelas tu.. hahaha.. tapi takpe la.. aku belajar je dulu dari buku-buku rosita jaafar yang aku ada ni.. berguna gak buku-buku ni... den blajar sorang-sorang jo la dulu.. mana la tau satu ari ada rezeki aku pegi kelas jait manik.. aku pegi la kan...

ok.. meh layan gambar-gambar yang ada ni ek...

ni je la koleksi manik yang aku ada wat masa ni.. memang harus kene tambah lagi.. ni baru cket je..


aku try kat kain kosong dlu... ada yang aku ikut kat buku.. ada yang aku ejas-ejas sket dari buku tu...

ni tak tau la bunga apa... jadi gak la kan...
bunga pertama yang aku try buat..

orang kata practical make perfect kan?? hentam....
ye la kalau aku tak praktikkan hari-hari.. tak jadi pakar la kan?? haha cewahhh pakar la sangatttt....

cita-cita aku sebenarnya nak jadi seorang isteri, ibu, anak yang berjaya....harap-harap hobi aku ni membuahkan hasil.. insyaAllah...

amin...

*pasni aku tunjuk lak hasil sulaman manik n labuci kat baju kurung aku ek... tunggu........ for the next entry ;)

Friday, December 24, 2010

Menjelang 30!

genap 23 dec 2010 smalam.. umur aku da masuk 30 tahun. macam tak caya je aku da masuk 30 dah skang. rasa macam baru je masuk 20 tahun... hahah.. melampo je statement..
tahun ni adalah tahun pertama hari lahir aku jatuh semasa aku bergelar seorang isteri. walaupun camtu.. aku ngan hubby tak celebrate ape2 pon.. sebab masing-masing dok jauh.. huhuh sian pada diri sendiri..

dikesempatan ni aku nak ucap ribuan terima kasih pada semua sahabat yang sudi mendoakan dan memberi ucapan hari lahir aku kat facebook.. sayang kat korang suma..

dalam masa yang sama.. tak lama lagi tahun 2010 bakal meninggalkan kita.. tiba pula tahun 2011.. apa yang korang capai dalam tahun 2010 ni?

pada aku.. banyak kejadian yang berlaku dalam tahun 2010 ni.. pahit.. manis.. sumanya ada.. yang aku tak leh lupa, mak aku sakit teruk lam taun ni gak.. penyakit kencing manis ngan darah tinggi dia naik.. biasa la orang tua.. makanan kalau tak pantang sket, mula la penyakit datang menyerang.. tapi alhamdulillah.. sumanya da kembali stabil... tapi badan mak aku susut da skang.. tak macam dulu lg..

tahun ni jugak aku telah mendirikan rumahtangga .. alhamdulillah sumanya berjalan dengan lancar.. macam-macam kejadian yang berlaku sebelum kawin.. semuanya perlukan kesabaran yang kuat..

lepas tak sampai sebulan berkahwin.. aku disahkan mengandung.. tapi.. Allah lebih sayangkan zuriatku... dia pergi meninggalkan kami dalam usia 11 minggu.. aku redha..

terima kasih pada keluarga dan hubby yang banyak bagi sokongan moral dekat aku..

tahun 2010 ni jugak aku telah menamatkan pekerjaan aku dengan syarikat Sierra Energy Sdn Bhd. nak masuk 9 tahun aku berkhidmat dengan syarikat tu. memang sayang sangat nak benti.. tapi apakah daya... hubby suruh benti, ikut je la.. lagi pun, aku harus ikut dia pindah kesarawak..

terlalu banyak kejadian yang berlaku dalam tahun ni.. cukup la aku ceritakan serba sedikit.. yang tu pon da boleh menggambarkan macamana situasi aku ditahun 2010 kannnn..
*padahal da ngantok nii.. otak blur je berfikir.. hihihi...

so.. nak ucap happy birthday to me.. aku doakan semoga aku menjadi yang terbaik untuk suami dan keluarga.. dan semoga kami memperolehi zuriat lagi.. amin...

*time blur2 ni banyak lak ayat aku yg skema kan... blasahhh...

Thursday, December 23, 2010

Sahabat

ada macam-macam sahabat yang kita ada kan? sahabat baik, sahabat pena, sahabat alam maya, sahabat kala gembira, sahabat kala duka, sahabat yang bole diguna-guna.. haha.. uish tak baik tu.. dosa.. dosa.. heheh

aku??

pada aku..
aku sayang sahabat aku...
pada aku..
bila aku sayang sahabat aku..
aku ikhlas bersahabat dengan mereka..


pada aku..
bila bersahabat..
banyak yang aku rasa nak kongsi dengannya..
masalah.. suka.. duka...

pada aku.. bila bersahabat...
tegur lah aku bila aku silap
marah lah aku bila aku lalai
ya.. aku terima...
sebab dengan sahabatlah aku kenal erti kehidupan..

tapi..
bila tiba masa sahabat membuang aku...
aku jua terima...

terima kasih sahabat...

Saturday, December 11, 2010

saya di TAG oleh icah!

*tedy yang temankan aku update blog..main game... ngan tido.. hihi

omaigod... lama sudah rasanya aku tak kena tag kat blog...
ni pon da bape hari aku di tag tak gak aku siap-siapkan... haha.. pemalas yang sangat kedaung.. **eh ade ke ayat macam tu?? ok la tanak bebel banyak-banyak.. baik aku siapkan homework yang aku dapat ni.. tag ni adik sepupu aku yg sengaja kasi aku nak update blog kan.... sebab dia rasa aku rajin kot.. ** rajin la sangattttt... haha

ICAH... amik kauuu...
tag dia berbentuk *wahh ade bentuk ke?? begini...

--> nama url blog anda dan kenapa anda letak nama itu?

nama blog aku adriea disini asni disana
hoho.. ni soalan pertama yang aku dapat berkenaan nama blog aku ni... ekceli.. maksud nama blog ni adalah adriea disini ... adriea tu nick name utk nama alam siber aku.. so adriea tu ada lam alam siber ni la... asni di sana lak.. asni nama aku.. asni tu ada luar alam ni la... aaa aku ler tuhh... paham?? kalo tak paham.. wat2 paham je la kan.. haha

--> apa perasaan anda apabila melihat blog orang lain cantik, sedangkan anda tidak?

perasaan saya apabila melihat blog orang lain cantik adalah saya sangat teruja dengan kecerdikan tuan punya blog itu menghias blog beliau. dan saya adalah jenis yang tidak menjeles.. sebaliknya saya akan berusaha untuk membuat blog saya mengikut kehendak saya sendiri tanpa meniru blog orang lain. ** be myself konsepnya..

--> bila blog anda diwujudkan?

blog saya diwujudkan pada 20 July 2007... pergghhh da nak masuk 3 taun .. lame jugek.. **baru kusedar..huhu

--> siapakah orang pertama yang menjadi follower anda?

kalau nak diikutkan.. aku pon tak ingat sape 1st follower blog aku... sbb follower yang ada skang ni adalah follower yang di add untuk kali yang kedua.. yang kali pertama punya tu aku terdelete beb... sebab pandai sangat nak tukar lay out blog punya pasal la... huaaa cedeyyy.. ok la pada aku suma follower yang ada kat blog aku ni ada la yang 1st... sebab saya sayang mereka semua... boley?? hehehe

--> tag 10 orang untuk menerima award ini?

errrr.. rasanya aku nak stop kan je tag ni kot.. sbb tak tau nak suh sapa buat.. nnt dorang pon mesti malas gak... tp kalo sape2 nak amik gak tag ni.. sila la.. aku war war kan korang amik tag ni letak kat blog korang ek... peace!


Sunday, December 5, 2010

di hari yang mendung ini..

...(sambung dari tajuk di atas) kain yang aku jemur dari semalam pon tak kering-kering..
dua hari ni... matahari macam malu je nak bersinar..
stokin yang aku basuh pon lembab je... busuk la stokin yang aku pakai nanti ni...
eh takde mende sangat la nak buat kat umah ni selain dari wat keje-keje umah..
oleh itu aku mengambil alternatif nak dengar lagu-lagu kegemaran aku kat kamu tube *youtube
dari lagu aizat... aku feeling-feeling ngan hubby aku..
pegi ke lagu rock sket... evanescense... pegi ke lifehouse... hanging by a moment... layan beb lagu-lagu ni... pastu nak feeling cantik sesuci salju.. aku teringat lagu you're beautiful james blunt nyanyi tu... korang layan la jugak... ni yang aku jumpe...



best kan??? weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

Thursday, December 2, 2010

Takdir...

dapat rasa macamana takdir hidup korang nanti?
aku..
langit tak sentiasa cerah..
sentiasa ditemani pelita..
yang kadang cerah..
kadang-kadang malap...
kuatkah aku...................

Tuesday, November 30, 2010

Pengajaran sebelum nak masuk tidur

huarrggghhh~ nantoknyeee...


tajuk mcm hebat je kan? ape? ingat aku nak bagi tip sebelum nak masuk tido ek? tekaan anda salah! thehehe....

tajuk tersebut bermaksud.. pengajaran yang aku dapat sebelum aku nak tido ni.. huhu jangan mareee~

pengajaran itu adelah..

tadi nengok cite ASMARA.. eh da banyak episod aku ketinggalan la.. tetau ari ni last episod... sabo je la.. nasib baik sempat tengok. tu pon setengah jam da nak abis.. huhu.. memang tak dinafikan ramai yang impikan lelaki macam ASMARA tu.. hemsem... baik.. sume perfecto la.. tapi.. kalau aku la kan.. aku fikir macam ni lak.. 'kalau aku ade anak lelaki.. tidak akan aku letak nama dia ASMARA. huhuhu namo namo... mane tak nya.. nama aku ASNI.. orang panggil aku AS.. kang nama anak aku ASMARA... tak ke dorang panggil salah satunya AS gak??? anak banak bernama AS.. ASAS.. erks.. nama mcm familiar... aargghhh mimpi ngeri bagiku kalau nama anak aku ASMARA.. ok reject awal-awal...

itu je la pengajaran yang aku dapat malam ni.. ngeeeeee~

ok jom tidoq! gud nite!!!!!

Dulu dan Sekarang

gambar kek kawin aku yg da tinggal tingkat satu.. *err.. apekah?

tajuk kat atas tu of kos la aku nak membezakan waktu dulu dan skang idup aku ni...

Dulu waktu pagi *time bujang dulu la..

-Bangun pagi .. then do a wake up call kat bopren tersayang, stereka baju dulu.. baru mandi.. pastu siap-siap pakai baju, mekap then pakai tudung.

-Pas siap-siap pakai baju suma.. g dapur.. breakfast ngan mak tersayang... beli je breakfast tu.. mak yang belikan..

-Pas breakfast, gerak g opis.. tengahari makan ngan membe rapatku.. rohani.. masuk opis balik, petang kul 5 baru balik umah.. kalau rajin, wat overtime sampai kul 7.

- Balik umah, mandi-mandi.. makan.. relax2 .. sms ngan bopren.. bukak lappy.. atau baca novel atau tengok tv.. tu je la keje aku.. nak kuar umah??? huhuh bukan habit aku kuar malam-malam.. melainkan kalau kakak or mak aku ajak..

tu je la aktiviti seharian aku dulu... secara ringkasnya la kan... padahal ada lagi benda yang aku buat...

then...

Sekarang.... *ente suda berkawin daa... (baru jeeee)

-bangun pagi .. masih do a wake up call .. to my bopren yang da menjadi suamiku (alhamdulillah)
pastu sambung tdo balik... hahahah keji...

-bangun balik.. mandi.. breakfast.. ngadap tv.. tak pun, bukak lappy, atau baca novel.. eh masih same lagi kan... thehehe

- ngemas umah.. pastu tdo ptg lak.. sejam.. bangun.. ngadap tv lg or lappy..

- petang mandi.. makan malam... ngandap tv or lappy lagi.... wakakakakakaka mcm mangkok ayon je schedule aku skang..

hadeh.. must do something ni.. sementara nak dok serumah ngan my hubby.. aku dok ngan mak jap.. so.. tak banyak sangat benda nak buat.. bosan gak kadang-kadang... lam otak.. dok berfikir.. aku nak mulakan balik hobi aku masa jadi anak dara dulu.. cewah! poyo je statement..
ape hobi aku tu?? jahit manik la... pas tu nak asah balik skill blajar menjahit aku dulu.. insyaAllah... ingat lagi kot... pas tu nak mulakan project wat cup cake yang tertangguh gak dulu... omaigod manyak benda yang aku nak wat dulu tapi tak jadi-jadi lagi rupanya.. thehehehe.. ape-ape pon.. target aku nak jadi the best to my hubby n my mother.. insyaAllah....

FRUST!!



Cantikkan novel ni?? siap ada cover luar lagi. memang cantik. sebab tu aku tertarik... ok.. meh sini aku review dia punya sinopsis..

Bagaimana perasaan seorang suami yang terlalu amat mencintai isterinya apabila terlihat gambar silam siisteri? Melati bersumpah dengan nama Tuhan.. dia tak pernah tahu tentangnya! sukar bagi Ridhuan untuk mempercayai isterinya itu telah melakukannya. Tetapi gambar dan negatif itu... telah merobohkan segala kepercayaannya! Kalau diteruskannya perkahwinan itu, tidakkah nanti dia dianggap dayus? Kalau diceraikannya Melati... tidakkah nanti hatinya mati? Tetapi... untuk meneruskan hidup bersama Melati hanya mampu berserah kepada Allah, mengharapkan sayap-sayap cinta terus terbang mencari kebenaran yang begitu mustahil untuk dibuktikan... kerana seingatnya dia tidak sesekali pun pernah melakukannya?!

menarikkan kan sinopsis citer ni? sebab tu la aku tertarik nak membeli... baru dua tiga hari lepas aku baca.. padahal da lama beli.. masa tu my hubby ada.. aku kusyuk membaca sampaikan hubby dok jeling2 tengok aku diam je ngadap novel.. pastu... tup tup.... arggghhhhh!!! whatttt???? aku ckp... hubby tkujat... hahaha... pesal yang??? aku pon tunjuk novel kat dia...
kosong bebbbb!!!!! novel tu banyak mukasurat yang kosong! mana aku tak frussstttt!!! cita ni best... tapiii... aaaaahhhh! tak sampai separuh pon da tergantung..

tengok tu... kosong sebelahnya.. mula2 ok lagi.. aku teruskan gak membaca..

thennn... nahh amik kooo!!!! sampai 2 page kosong.. apekeheinya ni???

mukasuratnya ada tulisan... tp isinya tarak


tengok tu...

ha.. ni jelaskan?? page kosong ngan page sebelah lagi ada isi...

camno nak buek ni?? kdai buku tu terima ke kalau aku nak tukar balik ek?? aku tak g tanya lagi... da banyak novel aku beli.. ni la 1st time kena macam ni... mungkin korang pon da kene kot?? tension siot bila da syok baca... tiba-tiba jadi macamni.... huhuhuhuhu!! FRUST!

Monday, November 29, 2010

BlackBerry anyone??

mahu mencuba pakai BlackBerry??
aku pon rasa teringin nak cuba...
so kalau korang nak tau lebih lanjut pasal BlackBerry Torch 9780
please click BLACKBERRY ni...

Awan Dania 3


korang tengok tak cita awan dania? aku ni start dari season pertama lagi da tengok cita ni.. suka sangat ngan keletah dania lam cita ni.. scha cute sangat walaupun agak kasar sket perwatakan dia tu kan.. but i likeeee~
skang ni da masuk musim ketiga da.. episod pertama start 22 Nov 2010 ari tu. pukul 9 malam kat astro ria.

aku dapat tengok kejap je ari tu.. ade la lam 15 minit je.. coz masa tu nak g amik my hubby kat perhentian bas star shuttle kat sitiawan. senang skang ni kan.. turun je dari flight, trus naik bas turun kat sitiawan... tayah dah g kl dulu baru terhegeh-hegeh nak cari bas. *opsss... pesal cite pasal encik hubby dan bas lak ni... tersasar sudeh... hehehe...

ok bebalik pada cita awan dania.. yang selebihnya aku tak dapat tengok masa ari senin ari tu.. so... tengok yang ulangan je la kan.. tu la gunanya ada astro ni.. leh tengok siaran ulangan... hik hik...
dania (scha) musim baru .. nampak lagi cute lor.. benji (jihan miskin) lak encemmmm sangat.. suke ngan stail rambut dia yg terbaru.. nampak smart! *mula la berangan nak suh my hubby wat rambut mcm tu.. berangan je la ko~

masa ni dania tengah cari kerja baru ... benji stil terkejar2 kan sidania... wowww~ beshnya dapat bopren yg macam tu kan.. eh i oredi dapat da bopren yg mcm tu.. skang ni da jd suami i dah... *poyo2
tapi mak ngan bapak si benji still tak suke ngan dania... ishkkkkk~ i dun like this one lor... takpe... mesti kene ada cabaran dalam percintaan.. barula dapat kebahagiaan... ngahaha.. *gelak gatal

so.. ari ni .. malam nanti.. tepat jam 9 malam.. aku da terconggok depan tv.. nak tengok episod yang kedua.. jom korang!! sama2 layan awan dania.. dan verangan menjadi dania... hahaha *kantoi aku disitu~

opss... kali ni ada pelakon baru... masha, gambit... memey pon hade... mesti menarikkan!!

*my hubby baru je takde depan mata ni selama sehari.. da rasa macam rindu setahun... huhu...
thanx sudi cuti seminggu untuk ur wife ini... love u so much! cant wait nak duduk sama2 kat umah tu nanti.....

hari kebesaranku 18 sept 2010

usah ditanya kenapa aku berdiam diri dalam byk hari ni...

ni ada sket gambar masa aku bersanding ari tu..
kalau korang tanya apa yg aku rasa masa bersanding ari tu..
jawapan aku .. SERONOK SANGAT! RASA MACAM PERMAISURI NGAN RAJA. ;)
memang rasa tak puas bersanding ari tu.. tapi syukur alhamdulillah... semuanya berjalan ngan lancar.
terima kasih pada semua keluarga aku.. yang tolong melancarkan perjalanan majlis aku dan suami..
kalau dorang takde, sure majlis ni takan menjadi..
dan yang paling penting, syukur kehadrat Allah.. yang merestui pernikahan dan persandingan kami berdua...
so.. layan la gambar2 di bawah ni ek.. tanak letak banyak sgt.. coz kat fb aku pon da banyak gambar kawen..

blasah la.. gambar berterabur lagi.. hhuhuh..

saat tepung tawar yg ni aku rasa sebak... whole day mak bersedih je... hanya Allah saja yang tau kenapa mak mcm tu..

yup sword barrel.. memang saat yang tak leh dilupakan.. pedang tu pedang betui wei.. terkena kepala den naya jek... but dont worry.. all the officer suma da professional.. heheh

mr hubby sedang menunggu..
time ni aku tgh berdebar siot... tunggu hubby datang nak lalu bawah pedang.. hehehe

dengan kakak-kakakku..... sweettt sangat.. luv them so much!
yeay! adik da kawin!! haha

mr hubby da lapo.. lalu menarik tanganku menuju kemeja makan..
mr hubby : cepat la sket yang.. abg lapo ni..
aku : adeh adehh.. pelan2 la abg ni.. kasut tsangkut kang kain ni haaa.. tulun2..
*dialog diatas adalah rekaan semata2
bergambar bersama anak-anak fruitku.. baru 1/4 ni... haha

with cousins yang sempoiiii ;)

gambar fresh.. baru pas di mekap oleh famie from jisma kasih manjung .. thnx dear ;)

haaa.. ni spesel sket... bergambar ngan kawan aku dari kecikkkk lagi.. masa dok kat huntly estate dulu... suzita.. anak manager estate.. hihihi... skang dia da ade anak 3 da .. thnx suzi.. coz sudi datang.. jauh tu.. from semenyih...

ok.. ckup la stakat tu je aku letak gambar kan.. hajat dihati nak letak nama kat sume gambar2 aku ni.. tp tak reti lor... camne ek?? skang ni kan banyak kes orang curi-curi gambar... scary u'olls....

*doakan kebahagiaan dan kesejahteraan hidup kami berdua...

Thursday, November 18, 2010

cerita basi ke ni?? huhu [gambar akad nikah]

sori ler.. baru ari ni aku nak postkan gambar masa hari akad nikah aku... banyak lagi gambar yang ada. tapi... kang kalau aku masukkan nak dkt 300 gambar tu.. mau korang termuntah nak tgk kan??? hehehe
cukup la banyak ni je yg aku upload..
tu pon da cukup mengambarkan macamana majlis tu berlansungkan??
so.. selamat menjamu mata..


bergambar ngan akak2... abg2.. anak2 sedara sebelum g masjid..

huhuhu.. time ni nerbes.. incik suami bagi sms tanya soalan yg aku tak leh jawab.. kerakar gak soalan tu.. tayah la cite sini.. haha.. maybe dia nebes time tu.. hihih

cincin yang aku sarungkan di jari yang besar itu.. huhu

cincin yang suamiku sarungkan di jariku yang mulus itu... hihi

adoih.. kelaut tul susunan gambar ni kannn.. blasah je la... time suami aku di akad nikahkan oleh wali aku... my abg eli.. bape kali akad??? jgn tanye aku... hahaha

ni ngan cucu aku ni... amik berkat... hihihi.. takde lahhh... sbb die somel...

my incik suami... beso yer?? dia la teddy i skang.. awwwww

selepas semuanya selamat... alhamdulillah...syukur kehadrat Allah..

blakang tu anak sedara yang sedang sarat.. tp skang da slamat bersalin da... next?? sape lak??? thehehe

last but not least.. with akma.. my anak sedara yang rajin...

Wednesday, November 17, 2010

salam aidiladha

assalamualaikum...

selamat menyambut har raya qurban..
tak sangka kan.. da nak abis dah taun 2010 ni.
sori coz aku agak lama menyepi..
tapi takde la lame sangat kan..
bukan sengaja tapi tak terduga... hehehe..
kali ni pertama kalinya aku sambut raya qurban sebagai seorang isteri..
tapi.. suami takde kat sisi... huaaa cedih..
suami aku masih kat sarawak.. banyak perkara yang tak terjangka harus dia selesaikan..
so, better aku dok ngan mak jap..
tapi aku rindu gler kat beliau... rasa nak je terbang sendiri gi sane.. ape de hal kan..
aku pon isteri dia.. g sorang2 pon tak menggugat keraguan kuarga aku lagi..
lain la kalau dulu. aku bujang lagi...
tapi... ade tapi lak kan.. saspennnn...
tapi ada sebabnya kenapa aku tak leh wat macam tu...
takpelah, tak salah kalau aku bersabar sket kan???
hamboiii.. mentang2 baru kawinnn.. takan tak leh sabaq plak kannn.. hua hua hua...
so, raya qurban taun ni, banyak yang aku korbankan buat suami tercinta...
harap-harap dia hargailah suma pengorbanan aku ni kannn... kalo takkkkk... haaaa...

ok lah.. mata da pedih.. hujan da turun ngan lebatnya.. makanya... selimut pon memanggil2...
aku mau tidor..
esok mau ke klinik ...
nite!

*nnt aku masukkan gambor2 kawin ek... tak lupenya... heheh

Sunday, October 24, 2010

*Sakit

aduh... seminggu aku demam..
tak tau nak citer camne.. badan on off je panasnya..
skang baru nak kebah
sebab tu rajin sket nak update blog ni *update ke???
mintak-mintak aku akan lebih sihat lagiii........

*2 more weeks... lamenya....

Thursday, October 14, 2010

gambar-gambar kawin?

eheh.. nnt aku uploadkan gambar2 di hari kejadian kat blog ni ek.. coz aku da byk upload gambar kat fb je..

kalau ada masa nnt aku upload cni lak....

thnx coz sudi menjengah blog yg bersawang ni.. huhu.. luv u all...


*sakit perut... huhu

Tuesday, October 12, 2010

Welcome back adriea!! and Im Married!!


yes!! aku da bernikah... sepenuhnya telah menjadi isteri kepada suamiku.. hehehe..

lame aku menyepikan? saje.. masa bertunang tu byk sangat benda-benda tak elok yang terjadi. geram pon ade.. tp alhamdulillah.. kami tetap bersama. dan telahpun diijab kabulkan pada 17 sept 2010.

isu kenapa aku privatekan blog aku dlu tu lupakan je lah.. anggap je aku perlukan ruang untuk menyelesaikan urusan perkahwinan aku ni..

alhamdulillah.. syukur kehadrat Allah yang memberikan kekuatan terhadap jodoh kami berdua.. hampir setiap hari aku berdoa.. memohon restu dariNya..

so? skang aku bukan lagi cik adriea atau asni tau.. tapi aku puan adriea atau puan asni... hihihih.. poyo giler..

wehh rindu tul menulis lam blog ni.. memang aku berniat sebelum aku privatekan blog ni ari tu, aku akan berblog kembali lepas aku bernikah.. so.. aku tunaikan niat aku tu la... harap korang tak lupa pada aku...

*tak sabor nak blog hopping ni.. nak say hi kat kengkawan blog yg ditinggalkan beberapa bulan.. hihih..

Wednesday, June 16, 2010

Lagu Motivasiku

pe? ingat lagu motivasi kat skola ke? masa kat skola dlu memang aku ade pegi motivasi.. tapi lagu motivasi aku masa tu.. lagu gemilang - ella... tatau la skang ni guna lagi ke tak lagu tu... haha...

tapi ini adalah citer skang.. lagu yang bole muhasabahkan diri aku ni... mau kasi naik semangat la konon.. ada down ka wa punya semangat?? kusss semangatttttt ade la.. salu bila lagu ni berkumandang kat radio... aku tak wat peduli sangat. tapi bila pagi tadi ondewey (on the way) ke opis.... aku denga lagu ni secara terperinci *pehhh ayat surat rasmi da kuar...

korang nak tau lagu ape?? meh aku kongsi same2 ngan korang.....

Lirik Pelita – A.P.I (OST Hooperz)

Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia
Seperti cahaya

ni lirik dia je... cam best sangat ... nak denga lagu??? KLIK SINI

enjoiyceeeeeee (enjoys)

Friday, June 11, 2010

twitter?

menarik tak twitter ni? aku tengok ramai yang dok wat twitter sendiri dah. aku ni.. patung twetty pon takde. hmmm.... rasa teringin gak nak menjelajah ke sana... tengoklah nnt.. akan ku pertimbangkan..

kesihatan mak

pagi tadi aku bawak mak g HAT. nasib tak ramai sangat org kat klinik biasa.. nombo je banyak... tp orangnya takde.. so tunggu pon kejap je la..
keputusan terkini, darah tinggi mak stabil kat 150 gak.. kira better dari mula-mula hari tu ngan bacaan 170. so doktor suh mak makan ubat tu untuk 3 bulan... pas tu datang cek lagi. then dokto pon ade bagi mak ubat demam, selsema ngan batuk. harap-harap mak lebih sihat lagi pas ni. kesian lak adik tengok mak tido je. ubat tu ngantok sangat la tu.. tak mak... rehat la secukupnya... asalkan mak sihat macam selalu..

hmmmm... dok terfikir.. nanti bila da jadi isteri orang... sape nak bawak mak g hospital......*nanges..................

Wednesday, June 9, 2010

ape khabar?

korang sihat? aku sihat... cuma mak aku yg tak bape sihat.. sedih aku tengok mak. darah tinggi naik sket ari tu.. so tiap-tiap hari selama seminggu bermula dari jumaat lepas aku bawak mak g klinik untuk cek blood pressure (BP) dia. alhamdulillah.. dari 170.. skang da turun 150.. tapi yg merisaukan aku.. mak demam lak. adekah sebab ubat yg terlalu banyak mak makan tu? huhuhuh... pagi esok aku nak bawak lagi mak g Hospital Tentera Lumut. harap-harap mak cepat sembuh... risau sangat bila tengok mak tak sihat macam tu... walaupun demam je..

waktu aku tulis blog ni pon.. mak da tido... hari lak ujan.. katak lak bunyik ngeng ngong ngeng ngong... memang merdu katak nyanyi.. sampaikan aku pon jadi ngantok same..


Thursday, May 27, 2010

cutikah??

***ecah sakit tengkuk ke????

err... esok cuti ek? aku leh tak pasan esok adalah hari cuti. coz wesak day. tu pon pagi tadi tengah aku wat keje.. siti tanye aku 'esok cuti ke kak?? hari wesak' hoh?? ye ke??? pastu nakkan kepastian, aku tanye kat bos. pon pon berkata 'ate..kome tanak cuti ke?? esok cuti le...' <--baca lam slang perak bote yer... haha...

hah!!! kompom cuti. 3 ari tuuuu... ape aku nak buat??? silap2 esok aku ade kat opis gak. korang nak bercuti g mane? baru dapat gaji lak tu kan... pegi la membuang buat kat mane yang patut.. hahaha... tapi lam kepala otak aku ni da plan.. esok pagi nak breakfast kat restoran akak aku lah.. roti canai sama teh tarik!!! pehhhh mesti suci je muka pas makan. sebab sedapkan... hehehe...

oklah korang... selamat bercuti ek!! kalau balik kampung tu.. hati-hati k! ingatlah pada insan yang sayang kat korang.....

Monday, May 24, 2010

sibuknya!!!

owh ya... ingin aku war-warkan kepada korang.. aku adalah seorang perempuan yg sibuk! bukan sibuk penyebok yer! sibuk ngan keje seharian. padahal takde la manyak mana pon keje.. tp aku rasa keje tu banyak sesangat. camno tu??? hehehe... selain aku sibuk ngan keje kat opis, kat umah, aku pon sibuk buat ni skang ----------->>>> BLOG BARU!!!!

sudi-sudikan la jenguk ek blog kedua aku ni.. thehehehe... suprise!!!!

Sunday, May 23, 2010

khamis yang panjang..

kenapa aku letak tajuk entry tu macam tu?? sebab entry ni akan jadi panjang sket la... dok cite pasal xtvt ari kamis.. dari pagi sampai ke malam.... kira entry senapas la ni.. hehehe... kita layan gambar dlu.. ni da macam kes malas nak update cite basi kot??? pasrah je laaaa..
dimulakan dengan....
owh muke hepi nak g jenjalan.. tapi duduk menyesak sorang-sorang kat seat belakang skali ni.. ktorang diberi kete sewa naza citra... sape ade keta ni.. tau la camne keadaan kat seat blakang skali tu.. haku dok bersila sorang-sorang hoke!!! haha ** pesal muke nampak makin membulat?? arrhh diet2

sarapan kat ketereh.. kedai nasi kerabu ni.. tak ingat la plak name kdai.. huhu.. sori la.. da abis baru ingat nak snappy.. sedap wooooo...

da abes sarapan.. bergerak ke keta.. mau mulakan perjalanan menuju ke rantau panjang.. **jejaga mak!!! kete laju2 ni.. arrrhhh kedai tu btul2 terletak tepi jalan yang sibuk

sampai kat rantau panjang, mereka menerjah kedai baju ni.. aku tengok harga lebih kurang jek.. tak murah pon.. huhu.. tak borong di sini

ni la rupanya rantau panjang... cam biasa jekkk... tapi pasar die adalah sedikit mendukacitakan.. kotor ah.. huhuh.. i am sori!

on the way (otw) pulang... terserempak masjid ni... masjid beijing katanya..

pas tu zaaassss.. menuju kesini... best woo... manyak batik cantik-cantik.. rege pon cantik-cantik gak.. muehehehe
owh.. songket pon ader..

tempat releks sementara menuggu mereka bershopping..

ape ni anak-anak?? ini adalah gong... ade jugak yang tak tau ke? haha

owh.. ni plak.. gasing yer...
time ni da abeh bosan da.. kaki burukku menjadi mangsa lensa kamera henponku..

arrrghhh~ memang fenat tunggu mereka bershopping.. hahaha
pas tu... staff Nordin Batik bawak kitorang tengok tempat-tempat memproses batik dilakukan.. beshnyee....

tu tangan seorang lelaki hoke!!! pandai die lukis..

kakak ni pon pandai lukis.. laju jek wat keje
saye adalah anak Pak Noordin... hehehehe Demi Allah... tak tipu...

ape ni??????? kek lapis?? bukannnn...

haaa.. ni la gelembung buaya. jangan tanye aku nape nama die camtu. aku memang tak tau.. hahaha... tapi rasa die leh tahan gak. sedapppp.. macam candy tu la lebih kurang... sekian saje xtvt ari kamis masa kat kelantan ari tu..hajat dihati malam sabtu ktorang nak terjah Wakaf Che Yeh... huaaaaaaaaa T_T tak jadikkk! kitorang terpaksa balik ke taiping jumaat tu.. my brother in law ade keje urgent lak. so.. terpaksa la kitorang pulang ngan hati yg pnuh redha.. hehehe.. ape-ape pon mekasih kat my sis (kak ina) n her husband (abg izam) yang sudi bawak kitorang pegi melawat negeri cik siti wan kembang..