Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, May 10, 2016

Rindu

Duh.. bertahun aku tinggalkan blog kesayangan ni... bukan berbulan tau.. kesian btul kat blog aku.. bukan dilupakan tapi ditinggalkan sementara.. anggap je la aku pergi outstation yer blog. Hahaha... diam tak diam.. aku sekarang da ada 4 orang anak. Hahaha.. percaya tak?? Tapi 3 ada didepan mata..yg permaisuri hati tu.. ada didalam hati..

Paham ke? X paham takpe.. hehehe

Ni pon aku masih dalam berpantang anak yg keempat ni. Walopon baru je awal tahun lepas aku beranakkan anak yg nmbo 3. Hihihi.. rezeki Allah nak bagi jangan ditolak.

Nanti aku ceritakan pasal anak2 aku yer.. hehe.. eh ni saje je nak ngetest tulis blog guna blog lovin. Laptop dah innalillah.. guna smart phone je la.. huhu.. kalau ok.. harapnya aku rajin la update blog lagi lepas ni. Doa-doakan la yer. Bajet ramai peminat aku ni. Pui

Ok la.. aku stop dulu..baby da nanges.. adeh

Wednesday, November 5, 2014

Page FB (Facebook)

Hmmm nak war war kan kat sini pasal page aku kat facebook. Dah lama bersawang page tu aku tak buka. Hehehe... Ok sekarang aku da insaf.. Buka balik page tu untuk jualan kain dan juga bahan-bahan untuk jahit manik atau lace kat baju..

Selalunya aku jahit manik kat baju orang.. Tapi kali ni aku still ambik tempahan... Tapi dalam masa yang sama aku jual material yang aku selalu pakai untuk jahit manik tu... Ok tak? Hehe... Kalau nak mintak tolong aku matchingkan dengan kain yang korang nak manikkan tu boleh jugak. I`ll try my best. Cewah....

So.. Jemputlah ke laman page aku kat facebook tu yer... Page aku butik aryan qaisara


Ni page aku

Jemputlah cuci-cuci mata dan shopping sekali.. Hehe.. Support me please... Hik hik...

Sebarang pertanyaan korang boleh la pm page tu atau kat facebook aku atau email pon boleh adriea@gmail.com

Sunday, November 2, 2014

hello!

Assalamualaikum... Fuh lama betul aku tak menaip kat blog ni.. Sejak adanya zamir aryan... Memang susah aku nak ngadap lama-lama alam maya ni. Online pon banyak dekat facebook dengan whatsapp..

Tapi blog ni aku buka juga kadang.kadang.. Tak pon jaghang-jaghang... Hehehe... Blog walking pon ade gak... Tu pon cari resepi.. Keh keh keh... Ni pon masa aku tengah menaip ni pon aryan dok kacau aku.. Aduhai... Diam tak diam aryan da berusia 16 bulan..



Macam-macam benda dia da pandai.. Tapi bab nak makan tu cerewet sikit.. Huhu layan kan aje la.. Gigi pon da banyak tumbuh. Nak menggigit aje taunya.. Stress mak!! Sekarang ni dia kuat meragam sikit.. Nak ade seseorang duduk dekat dengan dia je.. Kalau aku dengan dia je kat rumah.. Terpaksa la aku ngadap dia jer kat ruang tamu ni. Kalau nak buat keje kat dapur.. Terpaksa laaa aku dengar bunyi siren dia.. Adoiiii stress mak! Lagi sekali... Huhuhu... Ni baru sorang... Da banyak stress.. Ahaha poyo la ibu ni... Actually .. Bila da jadi seorang ibu.. secara tak lansung akan mengajar kita untuk menjadi seorang yang lebih penyabar. Agak-agak bila rasa nak jadi hulk tu.. Cepat-cepat la beristighfar banyak-banyak. Kalau tak sabar..silap hari bulan tangan melekap kat badan sikecik tu.. Aduhai kesian kat dia.. Da la kecik.. Dia takan balas balik pon kalau kita pukul dia.. Tak ke dosa free je kita dapat?

Diam tak diam.. Sekarang ni da masuk bulan november. Bulan depan da december. Birthday aku la tu.. Huahua... Lama betul nak tunggu tarikh keramat... Hahaha.. Actually .. Sejak kawin ni .. Kitorang takde pon nak celebrate apa-apa hari kejadian. Cukup la sekadar memperingati. Birthday aryan pon aku tak buat. Sebab rasanya bukan satu keperluan sangat pon..
Kalau nak buat pon... Buat kenduri kesyukuran je la.. 

Aduh .. Rasa macam banyak benda nak tulis.. Tapi tak tau nak cerita macamana.. Simpan aje la cerita-cerita yang lepas... Aku cerita bab yang akan datang nanti je la yer... Hehehe.. 

Ok jumpa next entry nanti.. Harap-harap penyakit malas tak merebak lagi.. 

Friday, April 4, 2014

update

Uish... Lamanya la tak menaip kat sini. Aryan pun da umo nak masuk 10 bulan.. Aik kejapnya kan? Tu la.. Diam tak diam.. Da beso da dia.. Akal pon makin berkembang. Da pandai gerak2 kan badan macam menari bila dengar lagu kat baby tv.. Haha kelako je aku tengok. Nasib baik comel.. Hihi..
Gigi pon da tumbuh 3 batang. Nasib la.. Nak mengigit je kejenya skang ni. Macam-macam aksi yang dia da pandai buat. Nak citer satu-satu ibunya malas.. Hihihi.. Tapi satu je tak banyak berubah aryan ni. Nak melekap je manjang ngan ibu tau. Agak susah bagi ibu nak buat keje. Huhu.. Jahit manik pon cecuri masa. *eh ade ke ayat cecuri? Haha..
Ni pon aku dapat naip kat sini sebab dia da tido. Itu pon banyak kali terjaga tadi masa aku sidai kain ngan kemas-kemas umah sket. Dia bukan boleh dengar bunyi bising sikit.gerenti akan terjaga.. Aduhai..
Aku ingat nak menjahit manik jap lagi. Pastu kemas-kemas bilik jait aku yang da macam kapal terbalik da. Eh bercakap pasal kapal.. Hari ni genap da kapal terbang mas mh370 hilang. Sedihnya la bila tengok berita pasal plane ni..takde lagi jumpa serpihan kat lautan hindi tu. Tah2 kapal terbang tu tak terhempas kan? Mana la tau... Kot2 dia ade kat somewhere yang kita tak jangkakan... Semoga Allah permudahkan misi mencari mh370... Amin..
Eh sebelum lupa.. Aku nak informkan ... Umah kitorang dkt melaka dah ade penyewa. Hari tu tak sampai sehari pon letak iklan depan rumah.. Dah ade org call nak check in sewa.. Kalau letak kat facebook ramai yang rajin suh pm je. Da macam jual tudung lak. Fedap aku nak layan. Hahaha..
Eh da macam-macam citer lak yang masuk dalam entry ni ek. Hehe... Janji aku update gak kan.. Raya puasa da nak dekat ni. Kalau rasa nak pakai baju raya yang menarik sket taun ni.. Meh bagi aku jait manik kat baju tu. Tak pun tambah lace ke. Ade macam-macam patern lace skang ni. Harap-harap aku sempat jait lace kat baju raya aku taun ni.. Weehuu...
Sebarang pertanyaan korang boleh send kat email aku yer adriea@gmail.com

*psttt kalau rasa korang ade berhutang ngan org.. Cepat langsaikan... Kalau tak mampu bayar sekali harung.. Bayar la secara ansuran.. Jgn la senyap je terus.. Aku x lupa bab hutang ni.. Opsss..