Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Friday, December 9, 2011

Durian Oh Durian

durian yang diberi oleh abg ipar from taiping with love

terliur tak nengok gambar durian tu? agak-agak.. melompat-lompat tak isi perut korang mintak disuapkan isi durian ni? huhu... kalau aku.. aku nengok durian ni ngan takde perasaan pun.. padahal aku yang snap gambar ni.. hehe... yes.. siyes! aku tak makan durian mentah sejak azali lagi... *tiba-tiba teringat lagu cinta azali from nurul.. teeettt!!
bau durian ni pon buat aku leh pening gilos.. kadang-kadang sampai kene telan panadol untuk bagi ilang pening aku tu...
sebab musabab aku tak makan durian ni adalah kerana bau ngan rasa dia... bau da macam bau gas tong gas tu je aku rasa... rasa durian ni plak.. macam pahit jer.. tak best pon... wahhh kekwat!!! ampunnnn para pengemar durian semua.. hehehe..

bukan aku belagak taknak makan.. tapi memang tak leh nak masuk lansung... masa arwah bapak aku ade dulu, dia siap pegang tangan aku.. pas tu sumbat-sumbat durian ni lam mulut aku.. *giler kejam.. tapi kejam-kejam manja la.. eheks.. of kos la aku muntah trus durian tuuu... huhuhu... tapi sekarang bila da berumahtangga, hubby aku lak peminat durian yang tegarrrrr... gila doyan die tu.. huhu.. but still respect kat wife dia ni... dia tak makan pon durian depan aku... *cayang daling..

but.. kalau durian ni di masak jadi serawa... pehhh... memang aku makan... hahahaha jom gelak sama-samaaa... cicah pulak dengan lempeng kosong atau roti gardenia *tiba-tiba terpomot lakk roti ni.. fuhhhhh memang berkeping-keping aku makan.. ye la.. serawa tu kan da masak guna santan ngan gula.. of kos la ilang sket rasa ngan bau dia yang asli... sebab tu sodap... hehehe..

so, pas ni kalau nak bagi aku durian... sila bagi pada hubby aku.. sebab.. kompom die leh abiskan..

*hubby ade ati nak ajo anak die makan durian nanti... cet!

2 comments:

cha said...

i dulu mkn tp dh fobia sbb pnh demam teruk huhu. u ingat i lg tak? :)

adriea said...

cha... ya Allah.. lama tak bertanya kabar awak dik... hehe.. alhamdulillah akak ingat lagi!! congrats on ur wedding ;) cantik!

*ha jgn makan durian dah! hehehe