Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Sunday, December 26, 2010

Kembali Memanik

ikut sukahati aku je guna perkataan 'memanik' yer? masalahnya ada ke perkataan camtu lam kamus? hihihi...

sebenarnya agak lama gak la aku benti buat sulam manik ngan labuci ni.. last aku buat pon masa sebelum khawin ari tu.. tu pon buat kat baju sendiri gak.. baju ape? kat baju kurung moden masa aku pakai masa akad nikah.. tak banyak pon manik yang aku letak.. just simple.. lagi pon banyak benda nak buat masa tu.. memang kesuntukan masa.. nak upah orang buat... uhh.. tak mampu.. lagi pun aku rasa puas bila wat dengan hasil tangan sendiri.. hehe..

skang da jadi full time house wife ni.. mula la fikir nak wat ape untuk isi masa lapang.. boring woo kalau tak wat ape kat umah... tak lalu la aku nak ngadap tv ngan laptop sepanjang masa.. so, aku amik keputusan nak start balik berbeading ni.. tapi ngan syarat, aku siapkan keja-keja kat umah baru la aku kerjakan manik-manik ngan labuci ni...

actually, hajat dihati aku nak masuk kelas jahit manik ni... teringin nak join.. ye la .. bole la memantapkan lagi skill beading aku ni. yang aku paling geram bila tengok teknik crumble yang ada skang.. fuhhh terpikat siot... kalau dapat pegi kelas wat crumble tu.. syukur sangat-sangat...
tapi apa masalahnya aku sampai tak dapat pegi kelas tu? pegi je la kan.. dah la takde wat ape kat umah.. huhuh ..

masalahnya.. aku dok perak ni tak penah lak tau kat mana ada kelas crumble yang berdekatan.. yang aku tau kat kl tu melambak-lambak la.. nak g kl satu hal... jauh tu.. lagi satu.. aku fikir, aku da nak g sarawak da bulan depan.. haiyoo.. very the kesuntukan masa.. lagi satu yang paling buat aku tak dapat pegi kelas tu adalah sebab peruntukan takde.. big boss tak bagi lagi peruntukan nak pegi kelas tu.. hahaha.. tapi takpe la.. aku belajar je dulu dari buku-buku rosita jaafar yang aku ada ni.. berguna gak buku-buku ni... den blajar sorang-sorang jo la dulu.. mana la tau satu ari ada rezeki aku pegi kelas jait manik.. aku pegi la kan...

ok.. meh layan gambar-gambar yang ada ni ek...

ni je la koleksi manik yang aku ada wat masa ni.. memang harus kene tambah lagi.. ni baru cket je..


aku try kat kain kosong dlu... ada yang aku ikut kat buku.. ada yang aku ejas-ejas sket dari buku tu...

ni tak tau la bunga apa... jadi gak la kan...
bunga pertama yang aku try buat..

orang kata practical make perfect kan?? hentam....
ye la kalau aku tak praktikkan hari-hari.. tak jadi pakar la kan?? haha cewahhh pakar la sangatttt....

cita-cita aku sebenarnya nak jadi seorang isteri, ibu, anak yang berjaya....harap-harap hobi aku ni membuahkan hasil.. insyaAllah...

amin...

*pasni aku tunjuk lak hasil sulaman manik n labuci kat baju kurung aku ek... tunggu........ for the next entry ;)

6 comments:

anie said...

yeahh,.. bravo akak! hehehe.. suka3... suka tgk n bace blog akak ni je la... xreti nk jait2 manik ni.. chaiyok2 akak... jait kat baju ani lak aa pasni.. wkwkkakkaakka...

adriea said...

eh.. anie cayang.. hahah
bole je weh.. meh bg baju kat akak.. insyaAllah akak wat kan... hehehe...

anie said...

huakk... jauh noooo nk poskan baju suh buat manik ni... sabo je laa... whahahahahha... tggu akak dok swak aa.. dekat skit.. sblah je ngan sabah... wkwkkwkwkakak... mapes je ayat ni rasanya... cess!hahaha

adriea said...

hahaha.. same je... kena pos gak kalau dok swak... hehehe...

anie said...

kah kah kah... adehs.. kensel2... tgk dr jauh je la hasil keje akak ni nampaknya.... :P~

adriea said...

heheheh.. tengok dari jauh pon boleee... nak tgk dkt pon bole... sila dekatkan gambo manik tu kat muka anie.. haha