Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Wednesday, March 28, 2012

Hadiah Untuk Diri Sendiri ... oh Tanamera ~

nape? sadis ke tajuk entry tu? haha... saje je aku beli hadiah untuk diri aku sendiri.. nape?? tak boley?? tak bole .. lu bole bla... cewah..

hadiah tu pon untuk kesihatan kulit aku gak.

antara hadiah tu... ade lahhhhh... ting ting tingg! *da mcm ketuk loceng nak boxing lak


eh.. kad ape tu?? from Tanamera? ecece.. saspen..saspen...

taraaaaaa
|
|


Tanamera Sengkuang Facial Scrub

jom tengok intro product ni
scrub ni sesuai for dull and tired skin

A refreshing blend of yam beans and herbs to help rejuvenate tired, dull skin. Moisture rich, Sengkuang facial scrub helps cleanse skin and reduce the appearance of scars and age spots without drying. Can also help soothe skin inflammation from sunburn. 

memang sesuai la untuk aku ni.. masa pregnant dulu kulit muka aku memang kusam jer.. bila da kena scrub ni.. rasa kulit muka tu lembut dan segar je.. *muka ada hepi!! ;)

so, cara nak pakainya pulak macamana kan... yang pasti bukan macam pakai baju yer.. ngeh
Combine contents of sachet with just enough Tanamera floral water to make a paste. Apply the paste to cleansed skin with a circular motion beginning from the chin and working outward and upward. Gently apply the scrub across upper lips and around eyes, being careful to avoid the eyelids. Rinse off. For the best result, follow with Tanamera Hibiscus facial mask and a light spritz of Tanamera water to finish. 

senang je kan... aku bancuh guna air biasa je. pon bole jugak.. memang lepas aku tenyeh-tenyeh muka ni.. nampak glowing je kulit muka aku. 



kan kannnn *mood perasan... cantik takk?? hihihi.. muke ni baru pas disental ngan scrub.. 

ade lagi hadiah yang aku beli... barang yang kedua lak.. 

weee... ape ade didalam botol?? 

haa.. tu dia... Tropical Lulur Scrub 
Happy =D


ade 6 packet Tropical Lulur Scrub kat dalam botol ni.. sekali ngan air mawar.. 
Tanamera Tropical Lulur Scrub is a 100% natural formula guaranteed to balance, soften and fragrance your skin. Lulur powder is Asian's women beauty secret in maintaining soft, smooth and tones skin. Available in most famed Asia spa, the lulur scrub is now brought to you in easy single use sachets. Combine with rose water distillate to enhance skin softening, toning, soothing and healing properties of the scrub.

kulit badan aku lepas bersalin adalah sangat tak cantik. terutama dekat bahagian perut. huhu..
aku guna scrub ni untuk buang sel-sel kulit yang da mati.. harap dapat mengembalikan keremajaan pada kulit aku.. cewahh.. tapi aku bersyukur Allah telah kurniakan aku kulit *tetiba..

cara pemakaiannya pun senang gak... 

mix the content of 1 sachet with 50ml of water. Mix until you get a thick paste and add 10ml of ros water. Apply tropical lulur scrub paste all over the body. Wait for it to be half dry and scrub in a gentle circular motion. Rinse excess scrub and shower as normal. Use body lotion as a finishing touch. 

kan.. senang tu kannn... harga pon tak mahal.. RM40.00 only. yang facial scrub tu pon tak mahal. RM22.00 only. masa Tanamera day ari tu ade discount 40%. tak tau ade lagi ke tak discount tu sekarang. pada korang yang berminat, korang direct call / masuk website Tanamera 

hadiah yang bernilai ;)

pstt : nak suh aku tolong belikan pon bole gak ;)

5 comments:

SOHO Mama said...

Kita sama, Hasni. Suka brg2 Tanamera! Utk scrub badan I suka Himalayan Rock Salt Scrub tapi lantai shower kena berus sikit la lepas guna tu..sebab ada essential oil takut licin. Scrub sengkuang tu baru ke? Pastu I suka brown soap..green soap pun!
Sebenarnya suka byk lagi tapi selalunya kena check purse dulu hahaha

adriea said...

kak millie... kannn.. memang best.. himalayan rock salt scrub .. sy tak penah guna lagi.. scrub sengkuang tu da mmg sedia ade kak millie.. utk scrub muka. tapi utk scrub badan sy guna tropical lulur scrub.. messy sket la lam bilik air tu.. kene simbah2 sket pas guna.. heheh..

brown soap tu mmg sangatt famous kan.. ala kak millie pejam mata je masa bayar tu.. mesti tak rasa ape2.. hahaha

Anonymous said...

salam akak,klu set bersalin tanamera best x?

adriea said...

dear anon.. untuk set bersalin akak blum try lagi.. tapi tengok pada user yang pakai, ramai yang berpuas hati.. cuba la .. coz produk tanamera berasaskan herba.. :)

hazairin.budiman said...

hehe. hi

Jika ada kawan kawan yang nak gunakan atau beli set bersalin tanamera boleh dapatkan disini juga.

terima kasih
www.postnatalcareset.blogspot.com