Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, December 2, 2008

travel time~

masa ni aku nak pegi jb. nyambut pengantin kat sane lak (umah kak long). so aku start cuti ari sabtu. ngalah aku yg nak kawin ni. pegi jb naik bas lagik. (tu je yg mampu.. ewah) dari manjung aku shoot pegi pudu. tiket nak g jb aku beli kat konter manjung. nasib ader. yg pelik ade tulis sky view kat tiket tu. duduk atas bumbung kah aku? blasah....

penat tak abes lagi. perjalanan bas ok. time tdo tiba2 terbau yg kurang menyenangkan. bas ni kentut ke aper tatau la. tp aku terbau macam getah kene gesel. yukss.. sesak napas. tdo aku pon terganggu. ee tak suker. tp nengok bas tu ok je jalan lagik. sampai kat sg buloh, segala-galanya terjadi..... nak naik bukit kat highway tu tak lepas. grrrr... tiba2 bas stop kat lereng bukit. cait! bas rosak. rupa2nya clutch abes da.......... menggong.. aku da kalut. coz bas g jb aku beli jam 4pm. bas stuck kat highway dah jam 2.30pm. haa masak..................

sms kak yati yg dok tunggu kat pudu (nak naik bas sesama ni). kak yati aku tu bukan leh panik sket. mule nak hangin. adeii geram jek. tp aku wat dek je la kan. tanye driver bas tu. mcmana nak buat. tp die rilek jer. u jgn risau. sempat punye. kita tunggu bas lain dtg ha... woohhh gitu kesahnye. maka aku pon dok rilek2 lam bas. sambel layan akak ku yg tgh panik. ekekeke... last2 ader bas benti kat blakang bas rosak tu. plusliner.. aaaa blasahhh.. cepat2 aku angkut beg mak aku. suh mak ikut aku dari lakang. pehh berat jer beg. trus naik plusliner yg berpenghuni. duduk kat seat mane2 yg kosong. dalam bas aku borak-borak ngan makcik yg dok kat sblah aku. dari kulim rupanya bas tu. jalan jem giler. manyak plak aku sembang ngan makcik tu. bila da sampai pudu, makcik siap ajak aku g umah dia lagik. tehehehe.. len kali yer makcik.. kalau ade jodoh tak kemana.. cewah! slamat.......sampai kat pudu jam 3pm. sempat makan nasik ayam lagik tu. thehehee.. pas makan.. tgk board transnasional. bas nak g jb ade tunggu kat luar pudu. aik?? pesal tak dok terminal lak bas ni. menggong tui. dah la nak kene lintas.. naik jejantas lagik..a aa beg berattt seh. tp mata aku bsinar-sinar apabila tgk bas yg bakal bawak aku nnt. heheheheeh patot la skyview.


keh keh keh.... tak rugi aku berangan2 lebih nak naik bas ni (jakun kah aku?? hahaha) mak pon same berangan mcm aku. segalanya termakbul.. dan aku beli tiket tanpa mengetahui aku akan di suprisekan oleh bas ni. hahahah.. so ape lagi.. laju je aku naik bas ni. kat tingkat atas.. depan skali lak. huaaa.. besh2


aku jd pilot tau. best je view kat dpan ni. time ujan2 lak tu. nyaman.... heheheeheheh.. nak naik bas dabel deker lagikkk!!
tpancar keriangan diwajahku dapat naik bas dabel deker... (gelak guling-guling). bgambo kat tangga bas ni. hihihihi

yeah... thanks transnasional. leh kali aku nak g jb, aku nak naik dari kl ah. hihiihihihi..

No comments: