Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Wednesday, December 31, 2008

Hari kedua aku diRumah VIP Kem Pakit, Sri Aman.

Lena aku tdo kat umah VIP tu. Mane tak nya.. pasang air cond lagik. Tp tak berapa nak lena sangat la .. coz masa tdo tu adik akak ipar aku nak kene ada cahaya lampu. Kalau takde, dia tak leh nak tdo.. (penakut… huhuhu) aku ni plak jenis yang suka tdo lam gelap gitu. Tapi di sebabkan penat agaknya.. aku lena gak tdo. Alhamdulillah.. pagi tu pas mangun tido, aku trus mandi. Brrrrr cejuk btoi la.. gigil aku. Pas tu g lepak kat ruang tamu umah tu. Akak ipar aku ajak sarapan. Kalau korang nak tau, breakfast ngan lunch kitorang mmg penjaga umah tu yang sediakan. Kecuali diner. Penjaga umah tu terdiri dari askar gak. Memang gemuk kalau aku dok sebulan kat situ. Makan minum sume terhidang. Pas makan, trus tdo. Coz takde xtvt lain yang nampak untuk aku buat. Xtvt tdo jer la. Tp aku ni susah nak tdo siang2. so layan anak buah aku jer la. Penat seh… hari kedua tu akak ipar aku ajak g pasar tamu sri aman. Kat situ ramai org2 iban yg berniaga. Kadang-kadang aku tengok dorang tu speaking iban slambe je ngan ktorang. Wa talak paham woo… terngangga jer la… hahaha.. aku berminat nak tengok benda yang pelik-pelik jer kat situ. Yer la.. name pon dok pegi tempat orang kan. Takan nak tengok benda-benda yg dah biasa kita tengok. Tul tak??? So.. layan jer la gamba-gamba yang aku sempat snap ni…..

abg aku yg baru balik dari opis trus ajak ktorang g pasar .. layan...
sebelum tu..... anak-anak zaman skarang..

ni la ekal.. pantang nampak hp opah die. mula la rembat. pas tu dtg kat aku mintak tlg carikan game untuk die.. pas tu.. haaa mcm ni la die dalam beberapa menet. baguih gak ni. senyap la sekejap.

ni da masuk tahap menumpukan sepenuhnya pada game tu la kononnya. aku amik gambo dia pon tak sedar.. kalau tak.. dapat menjerit.. mcm nak pecah cermin yg ade kat umah tu. ade kisah pasal (acu ekal n acu kakak) yg di cipta oleh ekal ni sendirik. nnt aku cite kan...

parking kete kat atas... kat bawah sane da fenuh.. ishk sian mak .. naik turun tangga.. huhuhu

sebelum masuk .. lalu kat signboard ni dlu.. nasib ade translation.. heheh

ramai yg jual kain n aksesori mcm ni. aku pk gak.. dorang ni jual benda-benda mcm ni.. utk pakai hari-hari ke untuk perayaan je ek? (tetttt... soalan kamek sik ada jawapan)

terserempak plak ngan makcik iban ni. tertarik nak pegi kat dia coz tak penah tgk buah ni. nama buah ni uncung ye kawan-kawan. isi kat dalam tu mcm buah rambai. rasa pon mcm buah rambai. selonggok tu sehengget jer. rembat 2 hengget.

ha.. lagi satu kat pasar ni ramai jual beras. bukan beras biasa tu. tapi beras dorang ade kaler itam, coklat, perang2 sket.. mak aku beli yg kaler itam. ari tu kakak masa.. waaa sedap ah. makan ngan terubuk masin.. 2 kali aku tambah. huhuhu abes la diet.. abis jenjalan kat pasar, abg bawak g minum kat kdai mamak situ. kebetulan abg jumpe ngan kawan dia (ketua polis kat situ) pas tu kawan dia plak bawak artis da.. artis tu hanya pames zaman dahulu kala.. sape dia?? amir ukays da... tak salam pon. tgk cam tu jer.. heheh sian...


2 comments:

eyqah said...

em..wak g kem pakit ari 2..??
wat ape?
abe wak tu keje sbg ape kt kem pakit?
saje nk tanye..coz sye ni owg sri aman..hehe

adriea said...

ops.. g kem pakit sbb g umah abg kat situ. abe keje sebagai incik askar la dalam kem tu.. hehehe.. awak asal dari sane ek? ;) nice...