Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Wednesday, July 30, 2008

minggu yg sibuk!

minggu lepas aku rasa sibuk sgt xtvt aku. ape antara xtvt yg membuatkan aku sibuk tu? ha sila baca di bawah

1) sabtu

pagi-pagi lam kul 7 aku da kuar umah pegi restoran akak aku. tlg die lak jadi waitress sementara. huhu.. balik tu aku da penat, melepakkan diri kat umah saje. sambil siapkan sulam manik aku. petang tu aku kuar ngan mummy aku saje jalan-jalan sambil carikan manik baru dan manik-manik yg da abis. pas tu g makan. malam aku melepakkan diri sambil jait sulam lagik. (hobi la katekan..cewah)

2) ahad

hari ni yg sibuk sket ni. pagi-pagi lagi akak aku da kejutkan (call daa..) ckp jadi nak g bererobik kat padang astaka pagi ni. warrghh ingat tak jadi. kelam kabut aku mangun. mandi n buat ape yg sepatutnya. da siap-siap, mummy pon ikut same. then aku tpaksa bawak baju salin coz pas senamrobik aku nak ikut akak n famili dia g taiping lak. pagi tu sesampai je kat padang, aku jalan nak masuk lak tutup la sane sini. then ckp kat pakcik RELA tu aku nak masuk jalan tu coz nak g restoran akak aku yg ade kat stu. hehehe (alasan jek) nasib baik pakcik RELA baek ati. sbb aku senyum lebey kot. muahahaa.. mekasih pakcik RELA!
sesampai je kat blakang restoran akak aku, dah parking kete.. g kat kdai akak aku sambil melepakkan diri tunggu acara senamrobik bermula. ramainya umat masa tu. baru la aku tau nape ramai sangat. ade hari kecergasan kebangsaan rupanya. yg aku tau nak senamrobik je. muahaha..
sementara menunggu tu.. ktorang mula la wat ketupat (errr.. bukan aku ha. aku dok kat situ hanya mendengar dan ketawa je...ngeh ngeh ngeh) macam-macam gelagat org ktorang tgk. ade yg aweks-aweks jalan control ayu. nak g bsukan pon mekap-mekap. heran aku. cewah.. tah2 aku dlu pon mcm tu yer? wahaha..
ade yg lelaki lak, nak g bsukan mcm nak g nyangkul pon hade. selebet sangat. ade yg aku tgelak tu. dua org mamat tu la.. sorang tgh ckp kat henpon. yg kawan die lak tgangga tgk kawan die ckp kat tpon. die tak sedo kot mulut dia tengah ngangga. yg ktorang ni pecah perut tgk gelagat dia. wakakakak.. pas dah gelak-gelak, akak aku ckp. "kite ni asik gelak kat oang je kan. ntah-ntah org pon gelak tgk perangai kita haaaa tau takpe... hahaha..
then.. baru la start acara senamrobik. maka blari la aku ngan kak ijah ngan anak dia kat padang tu. tlompat-lompat la ikut cik guru kat depan. best gak jd monyet ni. muahahaa
habis je senamrobik, ala.. kejap je.. tak kuar peloh pon. huhu.. ktorang balik. g umah kak ijah aku la. mandi-mandi kat umah dia. siap-siap nak g taiping lak. taiping with love.. (lame tak bace katun ni.. heks) ari ni ahad ni mmg aku sibuk la .. sampai nak amik gambo pon lupe. huhu.. bila dah sampai taiping.. nak tau ape xtvt ktorang lak?? jeng jeng jeng. xtvt yg btol-btol sihat yang boleh menambahkan kecergasan minda. SHOPPING!! hahaahah
punye la.. aku beli kain ela nak wat baju raya 3 pasang. mega sale kan wei! murah wooo.. pas merambangkan mata kat nagoya, masuk lak the store. kat situ lagi rambang. aku menahan nafsu ku agar tidak membazirkan duit disitu. anak-anak akak aku kemain lagi pilih-pilih baju ngan suar. ye la.. dorang mak dorang yg support. haku? aku da belikan kain ela utk mummy kat nagoya. kira ok la tu.. uih banyak tol beli kain ela ek. lupe la nak snap.. ishk..
lame jugak ktorang merambangkan mata kat situ. aku masih tak beli apa-apa. tahan... tahan.. mummy lak sure penat. coz bdiri jek. sian die. yer la tunggu akak n anak-anak dia bshopping la. dorang kalau bshopping mmg tak henggat opah. then akak aku lak dtg kat group ktorang. coz sblm ni dia kat tmpt kasut ngan hubby dia. bila dia lak dtg kat seksyen baju. hadoih lagi la lame. aku lak jd tukang perunding imej dia. banyak suar dia beli. pas tu dia suh aku amik sehelai suar, coz die nak lanje separuh. bole?? aku ape lagi ngan sepantas kilatnya menerai segala suar yg ade. hahahaha.. suar slack ajer.. coz suar tu yg aku kureng ader. asik suar jeans jek. marah pakcik jin nnt.
setelah di pilih dan dipilih. aku tsangkut kat satu suar voir tu. rege?? er.. tak kisah la.. janji akak nak bayar separuh. muahahaha..
pas dah dapat suar, pegi lak tmpt kasut lagi. aku bjaya telah membedal sepasang kasut kayu yg cumil. akak aku pon bjaya juga merampas kasut kayu yg same pesen ngan aku. tapi lain kaler. ktorang janji nak pakai raya ni sama-sama nnt. muahaha..



hee hee.. ni la kasu tu. comei tak?? akak aku punye kaler biru ala-ala ijau sket. tah kaler ape tak tau.

pas beli kasut.. ktorang memblah kan diri kuar dari tempat rambangan mata tsebut. masa otw nak kuar tu.. masing-masing tanak tgk baju atau ape-ape yg ade kat situ. jalan straight jek. hahaha.. then bila telah slamat je kuar dari the store tu, ktorang menuju ketmpt makan lak. haa.. padahal perut aku masih kenyang lagik. so order megi goreng je la. tak shedap! huhu.. pas tu balik............

ari isnin lak? aku cite lam entry yang berikut nya pulak ek.... to be continued.

3 comments:

Yoda said...

Hoh!! Posa pun blom... ko dah start shopping yer

karip said...

restoren kakak kat mane?bes tak die masak?

adriea said...

karip : restoren kakak kat padang astaka sitiawan, perak. wahh! siap pomote. haha. bes woo... hehehe

yoda : sbb aku da posa la aku start shopping. muahaha.. woo sume ade blog rupanya ni. ish ish ish
welkam welkam everyone.