Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Monday, July 21, 2008

weekend story

mcm biasa.. ari sabtu baru aku masukkan entry utk ari sabtu ngan ahad. sebab?? sbb umah aku tade tenet la.. kalau ade sape2 nak sponsor streamyx kat haku ble la.. keokeokeo...

sabtu

sabtu lepas, mangun pagi aku cam biasa.. tak wat pe sgt. just kemas2 umah je. then kul 11 aku kuar .. nak hantar kete aku kat worksyop.. just nak tuka cluth plate (tol ker nih?? ) huhu.. tokei tu ckp ari isnin baru siap. bese la kete kecit tu nak kene bukak enjin suma baru leh tuka cluth plate tu. huhuh.. mase g worksyop ni aku g ngan abg ipar aku. tp mmg bese kalau nak g repair ke nak tambah eksesori ke aku bawak abg ipar aku. well.. abg-abg aku dok jauh. taruh harapan pd abg ipar ku itu la. nasib ade dia. so pas tinggalkan kete kat w/shop ktorang balik ke restoran dia pulak. maka aku telah melepakkan diri kat situ je la. kakak aku ckp 'acu ko bodek la alan(anak sedara aku..anak kpd akak aku ni la) pinjam kete dia (myvi). alan bagi punye tu.. aku just sengih2 je. dalam ati aku ckp, kalau bole.. aku just nak pinjam moto bebudak (anak sedara aku) ni je. pas lepak lagi.. abg ipar aku plak call si alan tu. (anak die la) ari sabtu mamat tu mmg kene keje. beliau ni ade sebijik kete ngan sebijik moto. pada ari tu moto die plak g anta cat (tuka cat daa..) asik tuka kaler je moto si mamat ni. ih ih ih ih.. ha abg ipar aku suh alan balik.. hantar aku balik umah opah (umah mak aku la tu) ...eeer... harap korang tak pening la bace ni ek. manyak beno pulak ayat kurungan ni. kah kah kah..
so aku mencari idea.. aku pegi kat akak aku yg ade lam dapo tu.. ckp same die..'ijah (ngan kakak2 aku panggil name je..ngeeee) acu pinjam moto nor (anak sulong pompan die) je la ek. ari isnin nnt senang acu bawak moto anta kedai je. tayah susah2 suh alan amik ngan hantar acu nnt. so.. di pendekkan cerita.. di kurangkan ayat kurungan, aku pon dapat laaaa moto tu. howyeh howyeh.. ala moto scoot jek. moskito lai laaa.. hahah



ni la scoot tu. memula bawak tgk meter minyak dah merah. duh.. otw balik g isi minyak dlu. lagi satu hal.. menggagau aku bukak tmpt minyak moto ni. otw g stesen minyak aku dok pk.. nak isi bape moto ni?? 10 hengget manyak sgt ke? tak penuh sgt ke? ish last2 aku isi 10 hengget. tgk2 separuh je meter tu naik. adeh.. beso gak tank moto moskito ni. then.. vrooommmmm... aku balik umah....

so, ari ni aku g keje naik moto la ni. mak aih.. cejukkkk je mase bawak moto pagi2 ni. da pakai baju cejuk pon cejuk lagi.. brrrrrr~

ahad

hari ahad, smalam da.. tlg mak aku siapkan pulut kuning. ngan rendang telur. ekceli ari ni mak wat kecil-kecilan la sgt. makan pulut kuning. kakak aku yg army officer tu yg bnazar. coz beliau da lulus lam exam beliau ari tu.



nih. dah siap. amacam? teliur lagi tak?? hehehehekahkah kah kah.. sedap woo..

da selesai ngah pulut bagai, air lak tade!! waahhhh cepat2 aku mandi coz nak g salun lak. nasib ade air lagi lam tangki. pas dah menyiapkan diri, aku pegi salun wat facial treatment. lege woo pas wat treatment ni. kul 11 aku pegi.. kul 1 aku balik umah. takde singgah mane2. sampai je umah, tgk takde sape yg sampai lagi. so relek2 jap.. baru la akak2 aku n kerabat2 dorang sampai. so meriah la rumah smalam.. sampai kepetang meriahnye.. malam, siapkan jait manik aku.. fuh siap jugak akhirnya...



hee he.. ni antara hasil aku. segelintir je ni.. klu korang nak tau, aku wat utk satu baju.. huhuh.. lip lap lip laa tuan die nnt ni. ahaks..

ishk.. gamba aku ni dah tak bape lawa la.. nak kene tuka henpon ke ni?? adeh....

huhuh.. mana dia ni??? henpon ilang ke ape?? waaa.. kerisauan mula melanda..

1 comment:

Yoda said...

Huyooo.... minah rempit menggegarkan suasana