Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Monday, July 14, 2008

gi piknik!!

ehehe.. ari sabtu lepas aku telah menjebakkan diri aku untuk menyertai rombongan org kampung aku. pegi satu bas. hahaha.. tak penah2 aku nak join dorang. tapi kali ni aku terpanggil untuk menjoin kan diri. ye la.. kalau tak mak aku g sorang je. aku pegi sbb aku tertarik ngan destinasi yang dorang nak pegi. destinasi nya adalah : Kolam Air Panas Sg Klah, Sungkai. lebih kurang camtu la.. atau Taman Rekreasi Air Panas (TRAP). Pagi2 lagi mak aku da bangun buat nasi goreng. huhu semangat btol mummy aku tu. aku mangun kul 5.30 am, ingat nak tlg dia masak. tp da siap masuk bekal suma dah. hehehe...kul 7am aku ngan mummy gerak g dewan pasir panjang. coz suma kena kumpul kat situ. sampai je situ.. waaaa..da ramai yg menunggu. majoriti ramai pompan.. makciks-makciks ramai lak tu. hehehehe... meriah! kaum lelaki bape kerat jek. huhuh.. bese la.. mmg salu nye pompan memonopoli klu bab2 rombongan ni kan? ahaks.. bas lambat lak tu sampainya. kul 9 baru sampai.. huhuh.. sengal~

duk lam bas sume hepi jek. dapat la kuih badak ngan bengkang sorang satu. air mineral sorang sebotol. ahaks.. jadi la.. dalam bas takde xtvt sgt.. sume layan blues sendiri2.. aku bese la.. da boring, amik gambo sendrik.



tgk.. kabur gambo aku.. bese la goyang2 lam bas.. nak gak posing.. adehh~

sampai je ke destinasi, ktorang makan dlu. pas tu baru g jalan2 kat stu. neway, aku rasa tmpt tu mmg best la.. suma ijau... kira park tu tletak kat dalam utan taman. peaceful sgt. aku tak bawak baju nak mandi manda. mmg niat aku nak rendam kaki lam kolam air panas je. hehehe.. tah ... rasa tade geng nak mandi manda.. aku temankan mak aku la.. ahaks..





mak aku merendamkan kakinya di dalam kolam air panas. ahaks.. sblm tu ktorang rebus telur lam kolam tu. ade tempat utk merebus telur. sori.. aku tak snap lak kat stu. huhuhu.. telur rebus tu sungguh la sedap. sbb dalam dia masak tiga suku..aaaa i likeee~



tgk.. kan btol aku ckp.. aku hanya ingin merendamkan kaki ku sahaje... hihihi... leh tahan panas jugak air ni.. bpeluh aku pas wat terapi ni. huhuh... pas rendam kaki.. ktorang g jalan2 kat tmpt lain gak. byk tempat... ade kolam mandi air panas, air sejuk (air bukit), tmpt pijak batu2 kecil diiringin ngan air panas.. (best gak tmpt ni) pas tu ade pokok2 herba yg di tanam dalam park tu. ade satu pokok yg amat la jakun aku tgk. pokok putat. huhuhu alaaa lupe nak snap lagik! huhuhu sori..

dalam kul 2.30 sume da bkumpul dalam bas. pas tu kul 3 btolak balik. dalam pjalanan, sempat lagi para2 ibu tu suma borong buah-buahan kat pekan bidor. terutamanya petai! hahaha.. then sampai umah dalam kul 5.30pm

sampai je umah.... what a suprise! aku masuk je bilik, ade bungkusan bewarna pink utk aku. from my kak long kat jb. heheheheh... kak long kasi aku sehelai blaus... santikkkkkk.. besh nye dapat adiah. ahaks..



cantik tak ;) thanks akak! brand baju tu jelita lagi tau~ mcm i... wakakakaka prasan~

ptg n malam tu aku relax je kat umah. malam layan tv.. then tdo~ sweet dreams ;)

No comments: