Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, December 22, 2009

hari pertama di pangkor

hehehe... jangan marah.. baru skang aku nak masukkan entry kat pangkor ek??? sile jangan baling telur kat muka aku. baling la blackberry ke.. akan ku terima dengan sepenuh hati.. hahaha.. ok.. hari pertama sampai kat pangkor, excited sangat. coz da lame tak bercuti dan bermalam kat pangkor. last aku buat benda tu tahun lepas ngan my mr fiance. masa tu lom tunang lagi la.. ahaks... so skang ni peluang tu datang lagi. kak ina suh aku bawak mak, akma ngan kakak uni aku pergi pangkor join dia. kak ina ada seminar kat sana. so, kebetulan dia dapat satu rumah (chalet) yang bole muatkan kitorang berempat. so? jangan la membazirkan... join je la.. hehehehe.. masa nak pegi tu kitorang suma excited nak naik feri.. hahaha.. thanx to my niece eda yang sudi hantar kitorang kat jeti. tak jauh pon jeti tu ngan umah aku. around 10 min pon leh sampai kalau naik keter.

baik aku teruskan cita masa kat pangkor tu kan?? sampai kat pangkor, kitorang naik teksi van yang kaler pink. yerrr.. sume teksi pangkor begitu. haha.. so sampai je kat puteri bayu beach resort, kak ina turun dari bilik seminar n send me to bilik. aku teruja bila sampai kat puteri bayu coz view dia betul-betul berdepan ngan pangkor island. tempat tu untuk mereka yang berkemampuan tinggi la beb. semalam nak tido sane, yang paling murah pon 500 hengget... huhuhuhu.. duit tu simpan nak beli hp je la..

sampai je kat situ, aktiviti pertama aku on laptop. nak make sure btul ke ade wifi... hahaha.. yes memang ader. tapi... poor giler signal kat lam bilik. dapat gak la chatting ngan membe aku kat ym. then kak ina call aku. dia kate 'ko nak naik bot tak?? pusing pangkor??' aku pon tanpa banyak fikir... of course la jawab NAKKK!!
lam kul 2 petang, kitorang da bersiap-siap nak pegi naik bot. hihihi... semangat tol. padahal bot datang kul 3. hahaha.. kak ina tu incharge.. so dia kene la turun awal sket.

sementara tunggu peserta-peserta lain datang, lepak depan kolam dulu.. coz....
dok layan minah ni mandi kolam. haihhh! tak jemu-jemu dia ni mandi kolam.

bila masa naik bot da sampai... kitorang pon menuju ke destinasi... naik bot daaa...

ni la peserta KKD yang ade...

yeay!!! mari naik bott

kak ina n akma.. safety first!! heheh

me n mak.. mula-mula mak takut coz mamat blakang tu bawak bot laju.. tapi aku suh mak relax.. baru la ok... hehehe...
we had fun sepanjang perjalanan pusing-pusing pulau pangkor tu. mamat yang bawak bot tu tunjuk batu-batu kat pulau kecik yang mempunyai macam-macam bentuk.
laju oke... i loikeeee! hehehe

batu kepala penyu. nampak tak??? yg kat celah-celah pokok tu...

batu tapak kaki manusia... nampak takkk????

aaaaa.. yg ni paling cute... hehehehe .. batu ikan paus.. seolah-olah ikan paus tu semburkan air.. padahal air tu hanyalah pokok.. hehehehe

teluk nipah. tempat aku ngan mr fiance menginap dulu...

berhenti kejap kat coral island. tempat ni best kalo nak snorkling. halamak.. blasah je la eja ni... wahahaha... tapi kitorang hanya duduk dalam bot dan menyaksikan....

ikan-ikan yang cantikkkk...

then baru kitorang benti kat persisiran pantai coral island...
aku tak mandi pon... malas la... segan pon ader.. hanya bermain-main air kat tepi pantai tu je.. cewahhh... hahaha
besh kalo dapat mandi ni.. tp sogan... hahaha..

agak-agak da penat.. kulit pon da hangit.. maka.. masa untuk pulang...

sampai je kat otel... trus minum.. fuhhh dahaga siott... pas tu balik bilik.. rehat. kak ina ngan akma masih lepak kat tepi pantai. coz kak ina nak join team dia main bola tampar tepi pantai. malam tu plak pas makan malam, kitorang jalan-jalan kat pekan pangkor. pekan tak bape nak pekan la.. ade kedai-kedai dekat ngan resort tu je kitorang pegi. balik hotel, lepak tepi kolam... aku layan wifi.. kak ina ngan mak ... dorang suma g jalan tepi pantai. cukup tengah malam... kitorang balik bilik terus....zzzzzzzzzzzzz... hari ujan beb... besh tido... hehehe.... to be continued

2 comments:

sasha* said...

adik sy pn br balik pangkor.darah2 kaki dia dok snorkeling,bestnye kak.nk pegi jugak -.-

adriea said...

sha... situ manyak kulit siput.. mmg leh terluka kaki...
sha g ar bercuti.. best wooo.. hehehe