Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, June 28, 2012

kisah semalam dan semalam..

alhamdulillah tempahan jahit manik dan juga keronsang aku buat masa tak update blog ni da siap.. phew..~ jiran kat bawah rumah aku ni tiba-tiba datang rumah dan hantar baju untuk dimanikkan. alhamdulillah.. tak rugi kalau kita ni beramah mesra sesama jiran kan.. memang sebelum ni aku tak berjumpa lagi dengan jiran-jiran yang ada. sebab aku duk lam rumah jer.. huhu.. tapi hari tu blok kat depan tu anjurkan majlis pembacaan tahlil.. aku n hubby pon dijemput sama.. rupa-rupanya masa tu dorang wat sesi perkenalan untuk jiran baru macam aku n hubby serta lagi satu family.

to be me, kalau orang tu baik dan senang untuk bertegur sapa.. aku memang ramah dengan orang yang macam tu. tapi, kalau orang tu diam.. dan bila aku tegur pon dia diam lagi... memang aku pon diam banyak lak... thehehe...

sekarang ni aku nak siapkan tempahan manik untuk raya. kalau siap cepat, alhamdulillah.. boleh aku bagi kat customer dengan cepat gak. memang itu la perancangan aku.. nak siapkan cepat. insyaAllah.. semoga perancangan aku berjalan dengan lancar.. minggu depan, hubby da start busy outstation. ni la hakikatnya menjadi isteri tentera. duduk kat ceruk mana pon, tak sah kalau selalu kena tinggal... hehe.. alhamdulillah.. makcik ni da membiasakan diri da.

jom tengok iklan

hahaha so true!
my fren Jaja  yang send kat aku kat email... tapi tu la.. macam yang aku cakap kat die.. pompan lam gamba tu lagi strong.. manyak tatoo nya... hahaha.. 

eh ha.. hari tu aku aku ngan kakak aku merempit lagi pergi manjung hantar mak balik kampung... biasala mak dok umah aku ni paling lama pon seminggu.. tu pon die da rasa lama.. hehehe.. nanti datang lagi yer mak...

*buat keje kat meja dalam bilik ni menjadikan kerja-kerja aku lebih teratur la.. hihi besh beshh.. tapi ade je teddy bear tu datang mengacau kalau aku dok diam-diam lam bilik ni... ish3x.. jelesh letewww... 

6 comments:

nusk said...

Masih segar dalam ingatan pertemuan kita di kem pakit... pertama kali sembang dengan akak terus je 'ngam'....;)

akak jahit manik lek lok eh. Tengah tengok baju mana yang sesuai untuk dimanikkan :p

jiyah pun dapat pic tu jaja send part tatoo tu jaja kata sila abaikan heee

adriea said...

ji.. alahai.. betambah rindu akak bila ingat suma tu.. masa tu kita dua nyembang mcm tak ingat da nak malam ek? hahaha... terus melekat kat umah akak sembang macam takde penghujung.. hehe.. bestnya..
insyaAllah akak jahit elok2.. tapi jgn bagi mcm kain chiffon yg senang retas tu.. takut mak.. hahah...

pic tu strong wife.. tp kita ni isteri yang kental.. eh sama ek? haha.. elok la korang bedua ni.. sorang ji.. sorang ja.. jija suda.. hihihi

J@ja said...

Ewah-ewah seronoknya borak :D bila nak pergi makan sama-sama ni? Mai la KLCC hehe.

Hmm baju Jaja la kain chiffon tu ek :( sorry kak! Ada 1 lagi, chiffon juga. Boleh hantar tak? Apa, boleh? Tq kak ;p

adriea said...

haha.. sonok borak kat umah akak ni sambil minum kopi. bukan baju jaja la... baju ja tu ok lagi.. ade baju hakak yg akak buat baru2 ni. mmg lembut sesangat.. akak pnh ade baju yg jenis kain mcm tu.. mmg tak tahan lama.. cpt koyak.. huhu.. baju jaja ni chiffon jenis baik sket.. bole beri kerjasama.. hehehe.. mau hantar lagi?? twittt.. tunggu siap dlu yg ni yerr.. heheh

Reena said...

Rajin awak ambik tempahan sebelum raya :)

Hahaha... quote gambar tu dah menarik, part tattoo pompuan tu memang nampak lebih ganas dari laki dia sendiri. Patutnya bini dia yang jadi askar kot. Hehehe

adriea said...

reena - tak ambil byk sgt.. takut tak sempat siap..

kannn... bini die lg taf tu.. haha