Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, June 28, 2012

bunga merah itu...

jiran-jiran kat rumah aku sekarang berbeza dari jiran masa duduk kat kem pakit, sri aman. sebab jiran kat sini banyak senior.. kapt, mejar, Lt kol pon ade... motip aku cite pasai jiran? adeh.. tatau la.. just nak bagitahu dan memperingatkan pada diri sendiri.. jangan selalu mendongak ke langit.. nanti tersadung batu jatuh tersungkur.. tak pasal-pasal kene gelak.. mende la aku merepek ni..

jumaat lepas ade jiran datang bertandang kerumah aku. masa tu mak ade lagi. maka kami pon mula la bersembang.. pung pang pung pang pung pang, kakak tu mintak nak tengok contoh jahitan manik yang aku buat. so, aku tunjukkan la baju-baju aku yang da aku buatkan dulu.. berminat lak die tengok bunga-bunga manik aku tu.. so, petang tu dia hantar baju untuk aku manikkan.. for the 1st time aku dapat kain yang macam tu.. katanya kain sutera.. memang halus rupa paras kain tu.. nak tak nak, aku pon ambil juga ... dan bawah ni la hasilnya..

nampak tak tekstur kain tu? heee...

terpaksa guna teknik tampal bunga lace dulu baru jahitkan manik kat atasnya
alhamdulillah manik sempat siap mengikut permintaan. kakak tu pon cakap 'comei' .. alhamdulillah... ni ikut bajet dia.. RM30 only.. dekat lengan sahaja.. :D

2 comments:

Reena said...

Wahhh... cantik :) Pandai awak buat.

adriea said...

hehe tq Reena..