Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Saturday, February 18, 2012

Layang-Layang itu..


hurm.. orang lain masa berpantang sibuk dengan baby masing-masing.. aku? terpaksa la cari alternatif sendiri untuk mengisi masa yg tersangat lapang ni... nak wat keje umah pon tak bole kan.. sabar je la.. 

novel ni salah satu yang aku baca wat masa sekarang ni.. da lama da beli .. skang baru nak baca.. 

sinopsis :

Manja, si anak kecil Tengku Shariman yang dikurung dalam sangkar emas sering bermimpi dapat bermain layang-layang sepuas hati. Apabila dia mendapat peluang dengan bantuan Pak Jusuh, pemandunya, kesempatan itu digunakan sepenuh hati.

Sesekali dia melihat layang-ayang itu mundur dan sesekali maju. Kadangkala dia terkejar-kejar dan kadangkala dia cuma berdiri tegak. Ketika itu barulah manja tahu, mengendalikan layang-layang bukanlah mudah.

Tidak bijak menganggar, layang-layang akan terjunam. Tidak pandai memegang tali, layang-layang akan mati. Hidup bagi Manja, seperti layang-layang. Memerlukan kebijaksanaan, memerlukan kesabaran.

Bagi Manja, bermain layang-layang adalah satu kebebasan yang hakiki. Di padang itu dia boleh berlari, terbang bebas sepuasnya. Dan disitulah dia bertemu cinta sejati.

aku baru je baca buku ni... sinopsis agak menarik.. so, harap-harap menepati citarasa aku la kan.. kalo jiwang sangat aku tak berapa suka... huhuh... ok jom baca!! =)


*psstt.. aku ade Facebook penulis ni.. aku panggil dia kak yati... kalau la.. ni kalau la kan.. kak yati terbaca blog aku ni... aku nak bagitahu dia.. sebab sukakan nama anak dia si teta tu.. Qaisara.. maka aku mencari maksudnya dan terus suka.. sebab tu aku letak nama arwah anak aku Qaisara... :) Permaisuriku...

2 comments:

Cik Wanie Ghani said...

mcm best je citer nie,
nak kena cari jugak nie,
huk huk huk

adriea said...

a'ah... memang best wanie... akak baca separuh da.. tebal buku ni..