Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, September 16, 2008

Date yang tak di'plan'kan

jumaat lepas, aku telah sebulat suara untuk membeli tiket untuk pergi ke Kuala Lumpur. dan banyak kali tertangguh niat aku ni. ade je yang menghalang. dan dah lame gak aku tak menapakkan kaki aku kat tempat yg sibuk ngan segala macam benda tu. so kali ni aku nekad nak pegi gak. plan asal aku

1. nak jumpe abg sham aku serta akak ipar n anak2 dia yg aku da rindu sgt tu.
2. bawak kuih tart nenas utk kak yati aku (umah tempat aku menginap tu la kat sunway)
3. tadek tu je plan aku.

pegi ari sabtu, balik ahad. jadik la..


so balik dari opis, (jumaat tu) aku pon ngan bahagianya men'sms' la JENGku tanye die kat mane. kunun2 aku nak bgtau aku nak g kl. (kasi report harian la ni)


013416**** : kat mane?

019828****: ade kat airport

013416****: wat ape kat airport? (mcm soklan bodo je ni)

019828****: nak naik kapal terbang la, jom (aik.. dah la tak bgtau nak g mane.. jom lak tu)

013416****: nak naik kapal terbang g mane?

019828****: nak g kl, isnin ade mesy


ha gitu la antara babak-babak yg agak mencemaskan. hajat di hati aku yg nak bgtau aku nak g kl. rope-ropenya dia yg bagitau dulu ni. sabo je la. tapi aku diamkan je. aku tak bgtau pon aku nak pg kl. suprise!! hehehehe..


keesokkannya (sabtu) mintak tlg kat akak aku.. hantarkan kat stesen bas manjung yg indah lagi permai tu. aku bawak kete cumilku pegi umah dia kat sitiawan, then park kete kat sane. dorang yg kebetulan nak kuar g taiping (shopping kot) bawak aku skali harung nak hantar kat stesen bas. jam telah menunjukkan pukul 10.15am dah. bas aku sampai kul 10.30am. huhuhu tiba2 abg ipar melencongkan kete dia ke pump stesen yg berdekatan kat sitiawan tu (bas aku kat manjung weh) kasi kete die minum dlu.. huaaa.. lagi 15 menet bas sampai. kete dia manyak lak tu minum. rakus tul. yg tak dok diam lam kete tu.. akak aku la. die lak cuak sbb aku da terlambat. takot aku kene tinggal bas. muahahaha.. pas isi minyak, apalagas... pecuttttt kete unser tu sampai ke stesen bas manjung. sampai2 jek, erk.. satu bas pon tade. aku kuar, amik beg trus g kat konter pertanyaan.. 'eerr.. dik, bas g kl kul 10.30 da sampai ke?' 'blum lagi' fuhh.. slamat.. pusing blakang, tgk kete akak aku da blah.. tp sempat aku lambai-lambai dorang. ler.. punye la ketor lutut, ckp time kasih pon aku lupa. maka, aku kasi sms je la... hehehhee...

k selesai sudah pjalanan aku nak g stesen bas. sambong lak cite lam bas.... to be continued.....

No comments: