Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, March 24, 2009

aku dan novel...


korang minat bace novel tak?
aku....
hobi woo....
dlu rajin bace novel...
skang hobi beli novel pas tu simpan...
hahahaha...
smalam aku da khatam lagi satu novel dari RAM (Ramli Awang Murshid)
tajuk ADAM (Aku Darah Anak Malaysia)
sungguh la best..
aku mmg fan of RAM ni..

ni.. malam tadi aku baca sampai abis..
sementara tunggu abe tgh bermesyuarat mes balas sms aku...
sampai aku tertido.....
*bz nya abe skang.... :(
*ye.. ye... akan ku cuba utk memahami kerjayamu... cewah.. poyo je ayat..

ape yang best citer ni?
cite ni menceritakan tentang seorang pegawai polis sharp shooter yang mempunyai konflik dalaman antara keluarga mertua dia.. kuarga mertua dia tak merestui perkahwinan dorang.. pas tu wife dia meninggal lak masa beranak.. anak tu kuarga mertua dia amik. seboleh-bolehnya dorang tanak anak tu bersama ngan ayah dia.. huhu sadis.. sadis.. ye la.. org kaya la katakan.. incik polis tu org biasa jer.. pas tu lame-lame bila anak tu da besar... dia dapat blaja kat US. adik ipar incik polis tu baek ngan dia.. so.. dia la tlg temukan antara anak ngan ayah ni.. so touching. incik polis tu mmg la penyayang org nya...... sblm tu ade kisah... incik polis ni mmg la hebat.. berjaya menyelesaikan masalah terrorist kat klcc (mcm real je jalan cita kalo kita bace)..
ye lah.. sharp shooter.. skali tembak jer kene saje.. takde yg missed! eheks...
pas tu incik polis g US nak jumpe anak dier... dari situ la bermulanya insiden... sepanjang ada kat US, incik polis bawak nak die jenjalan naik kete sewa.. so, drive sendrik la... kebetulan, masa tu nak ada pelantikan presiden US yang baru.. (marilah mari..pegi mengundi..)
presiden US yg sedia ada tu lak ade skendel ngan model... huuuu... pas tu masa incik polis bsiar-siar ngan anak kesayangan dier... dorang sesat... dan tiba-tiba dorang tlibat ngan kemalangan yg dasyat...
incik polis di tuduh memandu didalam keadaan mabuk. hoh??? fitnah!
anak die lak koma... suma tu ade satu komplot.... yang di ciptakan oleh president.. coz dia yg langgar incik polis.. nak tunjuk die tu baek la......
porah!!... seterusnya ape yg blaku??... dapatkan lah di pasaran skang! wakakakakakaka... *aku dapat komisen ke pomot novel ni? hahaha ... tak.. saje aku nak kongsi ngan korang... malas nak cite yg yer nye.... hahaha tp mmg best!
tapi aku rasa.. pada pengemar novel jiwang... tak sesuai kot... huhuhuhh... eh tp ade gak babak cinta... hik hik...

ade lagi 4 buah novel yg aku tak terjah lagi..

yg SATU JANJI, TULANG-TULANG BERSERAKAN, dengan BIARKAN AKU SENDIRI tu... aku da terjah sket ... tp kene bace balik la baru best... bace sekerat cerita tak besh la... huhuhu....
bila la nak terjah ek?? ish ish ish...
korang suke bace novel?? share-share la... kan ke sharing is caring... hik hik

3 comments:

||alis|| said...

salam ziarah.. sebenarnya dah baca 2-3 pages dalam belog kamu nih before nih, just tak rasa nak drop any comment.. tapi bila citer tang RAM, terus nak komen, haha! kejik.

sejak ada ADAM almost 4thn lalu, dah lebih 5kali re-read, best kan jalan cerita dia, cam Melayu Malaysia Boleh.. cam tgk movie pon ada gak :)

anyway, boleh jadik editor comment la kamu..

MyNn said...

hallo, tinggalkan jejak disini.

saya pon ske bace novel, tapi tak pernah baca tulisan RAM.. slalu baca novelis pompuan je. paling latest novel Aa+Bb tulisan hlovate. best sangat. try la baca..
okies.. tata

adriea said...

alis ..> salam alis.. thanx sudi drop komen kat blog yg sepi ni.. hehehe...
yesh.. mmg besh novel ADAM. mmg macam real jer. btw.. smalam saya baru je beli novel btajuk mikail. from RAM lagik!! haha.. tak sabar nak baca.. so tunggu la next entry ;)

Mynn ..> halo mynn... thanx sudi tinggalkan jejak kat cni.. nnt saya akan cuba cari novel tu .. tajuk mcm menarik jer.. thanx ;)