Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, October 16, 2007

raya ketiga! umah kak ila kat pantai remis.

ari ni da masuk raya ketiga dah! aku rasa berat badan aku mcm naik beberapa kati je ni. bahaya2. pas raya ni aku berazam utk diet! cewah.. hihi..

kali ni rombongan nak pegi umah ila dah berkurangan. selamat ko la. janji ngan ijah nak pegi pkui 2. so sebelum tu suma bsiap2 pas smayang zuhur, berangkat g umah ijah dlu. sementara tu lam kete abg eli aku berhimpit la. yg duduk kat seat belakang, aku, kak yati, danial ngan mak. perghh.. kecikkan badan sementara. bila sampai umah ijah, mmg la sume da siap. tapi tunggu no plakkkkk.. die g kenduri umah kawan die. haiyoooo.. sblm tu mmg ktorang ade bselisih ngan die kat traffic light. tunggu punya tunggu... kol 3 baru balik. huhuhu.. pas tu trus g umah ila. sampai2 je salam2.. pas tu mcm tabiat biasa.. duduk kejap, serbuuuuuuuu... haha.. ila masak mee rebus. sedap woooo... abg eli aku sampai2 je trus pegi check in kat bilik kecik. sakit peyut katanya. huhu.. dah makan2 relek2 jap, dorang ckp2 nak g melawat sedara mara kat kg 40 rantai lak. ha... mane kampung ni? hanya mereka2 yg berkenaan je yg tau kampung ni kat mane. antik wooo kampung ni.. miahahaha... kg ni la kampung arwah ayah aku. adik badik die masih ramai kat situ. ktorang pun tak penah lupa nak ziarah walaupun arwah ayah dah takde. semangat beb.. selagi ada nyawa, ktorang takan lupakan mereka2 yg mempunyai pertalian.




ha tgk ni .. caye tak.. ni la aksi serbuuuuuu yg telah bejaya di lakukan. nasib aku tade lam gambo ni ek. muahaha..



ha tgk.. setelah beberapa ari raya.. ni la jadinya. tp senang ati je die. hua hua hua.. go! go! alip!


kowang penah denga tak pasai cite org salu amik gamba kat tempat yg 'keras' salu je ade makluk lam gamba dorang tu kan. aku pon menjadi mangsanya. amik gambo lam umah ila pon ade gak 'benda' tu. tak caye tgk tu.. gambo tangan die.. eeeeeeee......... muka die tu.. nampak mate sebelah je.. eeeeeeeeeeeeeee... (wakakakaka) sape suh ko interprem cam tu eda. rosak gambo aku. =))


naahhh.. tu je gambo yg ade mase raye umah ila. photoghraper malas nak snap kot. sbb tade oang nak snap gambo die. hahaha..


so kat bawah ni aku letakkan gamba famili2 ila. [atas permintaan ni] kang tak letak.. nangih lak die. hua hua hua.. lek lek..

ni la akak aku.. kak ila n cucu die. sihusna. anak kepada mak die yg baju kebaya itam tu. keh keh keh.. [anak buah aku si kema panggil husna ni musnah. ?????? pensan aku dengo]

ni la anak sulung kak ila. si kembo eda n ena. ena da tawin.. eda kamin soon kot. acu die?????? jgn biarkan idop anda di selubungi misteri.... eda.. ko peluk akak mcm bantal jek. mcm besh jek.. hihihi..

suke aku tgk gambo ni. husna mcm tahan bau-bauan je. mesti pak uda die ni tak wangi. hahaha..

naaa... ni la sume anak2 kak ila. ena, eda, ita, mat no, alip, husna.. erkk... husna cucu dier. tp mane ke si bongsu ni?? moskil aku. wei mane iwan ha?????? ish ish sh.. abah kowang pon tade lam gambor ni. ish ish ish lagi..

ni la antara pasangan-pasangan bahagia lam umah ni.. haha.. ena n hero dia. ila of kos la ngan hero die gak. tp hero kecik. abg usup mane tah. ko posing mcm org kaye je no. naik bersilang kakinya haaa.. hahah.. tp ko mmg kaye kan. patot ko bagi duit raya kat acu taun ni. keokeokeo..

sekian dlu gamba2 raya utk taun ni... taun depan, insyaAllah aku akan upload lagi. tungguuuu... selamat ari raya utk sume yg mengenali saye. maap zahir dan batin. chaloo....


nota adik : harap-harap sangat supaya dosa-dosa yg penah kulakukan dapat diampun kan. :( dan harap-harap sangat dapat jumpe kawan-kawan lame mase skola dlu. miss u all guys......


No comments: