Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Wednesday, April 1, 2009

tanamera day story


on 28/3/09 aku naik bas dari manjung dalam pkul 10.45 am.. sampai kat pudu raya dalam kul 3pm... jalan jem siot... kak yati n fren datang amik aku .. trus jelajah pegi kepong..cari FRIM.. aku ni lepak je lam kete.. sebenarnya lapar.. tapi tak selera lak makan donut yg aku beli kat pudu tu.. then aku nengok dorang ni pusing-pusing je cari FRIM.. ingat da tau.. tak tau rupanya.. heheheh.. so layan je la.... aku banyak diam dari bcakap.. coz kepala rasa da berat sangat. pusing punya pusing.. sampai gak FRIM.. wohoii.. utan woo.. santik.. cejuk mata memandang... pas tgk lokasi, kenal2 ngan bos my sis.. bos my sis ajak makan lam malay tea house tu. pisang goreng die sedap.. ade bijan. 1st time rasa tu. nnt nak try buat kat umah la.. ahaks.. but herba tea die.. eeeiiii.. tak cedap.... takpe la.. dapat gak alas perut....


ni dalam cafe malay tea house.. cantik je ... masa ni.. dorang tgh tunggu kawan dorang... tak kunjung tiba.. last2 balik trus... tgk muke aku.. penat je ghopenya kan?? mmg aku fenat! lapar! n fenin... huhuhu *cantik tak baju aku?? abe belikan... hik hik...

dalam keadaan yg mcm tu... sempat gak posing... muahahaha.. harus beb! harusss!

the day is come....... aku cilok gamba ni kat lam fb sape tah.. hik hik... aku tak sempat nak snappy2 ar. kenapa ek?? sebab...

sebab ni la.... aku kene dok kat sini.. jual produk tanamera tu. tolong-tolong akak aku. huhuhuhu... aku mmg 0% tentang produk ni. kak yati suh aku susun produk atas meja... aku susun.... kak yati suh aku bdiri kat situ.. aku bdiri kat situ... pas tu kak yati kasi aku price list... mak aih... aku kene juai barang-barang ni???? redah jer la.. bila org tanye pasal produk aku tarik kak yati. bila org tanye pasal price... aku settle... bila org bayar.. aku kasi aza.. yg sebelah aku tu.. pas tu aku pack.. leh tahan gak sales ari tu.. nak mencecah rm3k ga woo..... well done.. bos my sis siap offer aku keje ngan tanamera lagi.. hah?? apekah?? hahaha cam biasa .. aku senyum je laa...

ramai gak guest yg datang pagi tu... mase ni tgh ade game ape tah.. aku tgk dari kejauhan je la... dorang tepuk, aku tepuk... hahaha.. oh ye.. yg baju oren sume staff tanamera. termasuk aku. hihihi... aku dapat tshirt free ari tu..thanx mr sham.. walaupon beso sket... jadi la... yang penting.. pree.. hua hua hua..

kat sini lak dorang sediakan pkhidmatan urut pree... huaaaaaa!!!! aku mmg nak g sini... tapi da stuck kat kaunter akak aku tu.. apo kan dayo.. urut sendiri jek laa.. *errr..... abe sudi nak urut ek? tunggu kita da sah nnt yer... hihihihi... (abe da jumpe blog aku daaa... pandai die carik... hihihi)

so... layankan je lah gambar2 kat bawah ni ek.. nnt aku cite manyak sure menanah mata korang nak bace nnt... layann...

3 dara yg jaga kaunter jualan....... fenat seh..

my sis..... thanx ajak adik join tanamera day.. it was fun!!

tanamera gurls.. go go gurl!!

sesi mengurut... korang nak try???? kunjungi spa tanamera yang berhampiran!! ;)

my sis wat demo ikat bengkong kat bos die... hahah...

dak tecit yg comel... jd buruan lensa kamera that day... mcm arab sket dak ni.. mak dia staff tanamera gak... or jerneh.. aku lupa..

the day is end..... sunyi sepi kembali..

malay tea house...

model yg tak bertauliah... muke fenat tak ble blah.... sempat gak nak posing kat papan tanda.. yang penting, tupperware yg aku pegang tu hoke!! hahahaha.... busuk tol ...
so.. next year, kalau panjang umur lagi... aku da note kat kak yati to invite me again ;) for ur info, hari tu sheila majid pon ade datang...abis je majlis ni... ktorang trus balik.. membongkang kat umah.. malam baru makan...

2 comments:

SOHO Mama said...

Salam perkenalan, thank u for being a new follower to my blog!

Laaa u ada kat FRIM hari tu jugak? Me too! Tapi I sampai lambat, nak dkt 10am. Ye lah with 4 kids, my 2 sisters, my baby nephew..husband masing2 outstation :P

I tak dpt pun beli apa2 pun hari tu..nak join membership pun tak sempat (bebudak cranky sikit lah masa tu). But I had fun, anak2 I pun suka :)

BTW, nice blog layout!!

adriea said...

hi SOHO Mama...
salam pkenalan ;) rasa nak follow u coz u have a nice blog n story ..

sy ade kat FRIM ari tu.. dok kat kaunter retail. hehehe... walaupun tak join game... tp happy tgk org lain happy ;)

tak pe la.. tak sempat beli pon.. len kali leh beli kan.. but that day special sket la .. ade 30% n bape % lagi going for charity...

thanx sudi datang utk memeriahkan lagi hari tu.. glad u n ur children had fun! walaupun saya tak keje kat tanamera.. but happy kalau dapat jd part of them ;)

thanx dear =)