Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Friday, April 10, 2009

selamat hari lahir!!

selamat hari lahir ni khas utk mak aku...
sebenarnya bday dia 8/4/09 ari tu.. tapi aku tlambat apdet la kiranya ni...
janji aku masukkan jugak kan?
ari bday mak aku tu aku da mula demam. tapi gigih pegi keje.. time lunch pon aku tak makan... aku call bos mintak nak balik awal.. kul 230pm aku da kuar.. tapi tak balik terus oke.. aku shoot trus g HAT (Hospital Angkatan Tentera). g amik stok panadol.. huhuhu.. tayah beli da..
pas tu aku pk nak beli adiah ape la kat mak aku ni ek? mmg btol aku tlupa ari tu bday dia. nasib baik ade akak aku ingatkan. memula aku nak masak je kat umah. siap da search kat umah abg mat gebu lagi. terliur aku kalo masuk blog die... saspek la kat abg mat tu.. satu ari nak cuba gak resepi-resepi kat umah dia tu.. hehehe
pas tu aku amik keputusan nak g beli mee udang special untuk mak aku. punye la lame nak bungkus minah tu. pas da siap beli mee, akak aku sms suh beli kek untuk mak dan pokok orked for the present. aku menurut perintah beb..... *sila bangga mendapat adik yg macam ni kak.
pas tu aku trus g beli kek n beli orked. layan je la gambo kat bawah ni ek... ni la orked yg aku pilih untuk mak. mak suke sangat orked ni.. hehehe

yang ni akak aku yang army tu .. suh beli orked gak. memula dia suh beli nangka.. wakakaka.. sape plak nak makan nangka. tapi aku protes!! aku kate beli orked je la.. mak suke oked. haa.. akak yg menurut perintah adiknya... hahahaha

yang ni akak yg suh beli kek skali tu.. orked purple ni yg aku pilih... btambah-tambah la koleksi orked mak kat umah... hehehe

haa... ni kek yg aku pilih. memula akak suh beli kat secret recipe... but.. no no no.. aku tamo.. coz aku tau mak tak suke kek coklat or cheese bagai.. macam hari tu .. makan hari nak abis. bila aku beli kek puding ni, pehhhh tak sampai sehari abis.. hahaha.. memang mak hepi sangat ari tu. mee udang yg aku beli pon abis dia makan. malam lak die makan nasik lagi.. memang selera dia hari tu. ingatlah.. jika kita buat ibu kita gembira, memang tak ternilai kegembiraan yang dia rasa tu. tak bermakna dengan wang dan juga harta boleh membuatkan dia gembira. cukup dengan memperingati dia sudah membuatkan ianya penuh bermakna. *aku dah 28 taun dok ngan mak.. memang itu yg salu mak cakap... dan aku cukup memahami mak...

syukur alhamdulillah.. adik doakan semoga mak panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu.. syukur alhamdulillah.. adik masih mempunyai seorang ibu untuk berkongsi kasih dan harapan..
terima kasih mak... adik sayang mak sangat-sangat. semoga arwah ayah gembira melihat mak gembira.. al-fatihah untuk arwah ayah... amin...

*kalau adik da kawin nnt camne....... :~(
sungguh... adik sayang mak sangat..... takde ape yg dapat memisahkan kita... hanya mati itulah pemisahnya...

7 comments:

miss jiejie said...

huhu..mama saye pown shuke orked..
kek sedap owwhh ...skit ...heheh

adriea said...

ye ker?? orked is lovely flower rite ;)
kek da abeshh... huhuhu..
nak amik gamba je la.. hehehehe

kak ina kl said...

salam adriea..akak pun selalu beli entah apa-apa..bila balik menyesallah pulak..

tapi tang makanan tak menyesal...

SOHO Mama said...

Salam dear Adriea..wah kek puding ni sungguh meliurkan *yum yum*. Pandai u pilih! Orkid pun cantik! Mesti mak u suka. Your mother boleh geng dengan I..bintang Aries kan? I 16April, cuma belum letak apa2 kat blog pasal bday I haa haa...!

Kakak u tentera? Oh patut lah u pegi HAT? Dah sihat? I pun lahir kat HAT...Kem Terendak :)

p.s. Dah lama dah I nak menyinggah kat blog followers..tapi skrg bz dgn order hantaran & doorgifts. InsyaAllah lepas2 ni I akan singgah lebih kerap kaaayyyy..
BTW I like your blog layout :D

-kak millie-

adriea said...

ala.. letak la entry pasal bday u.. mesti best kan ;)

yup.. kakak n abg i tentera.. kakak tu plak KKD.. Kor Kesihatan Diraja.. so mmg HAT tu dia punyaa.... hahahaha takde la.. just jocking.. mmg lam famili ramai yg beruniform.. hehehe... esok pon nak pegi HAT lagi.. da jd pengunjung tetap HAT dah ni.. dokto2 pon sume da kenal.. hehehe.. my mum da dapat diabetes :( so pas ni.. nak kene jaga sket makanan dia...
HAT Kem Terendak ek??? lame da tak pegi saner.. dlu kakak i dok kem tu... manyak monyet.. hahah kelakar tgk monyet2 tu..

i salu lawat blog u tau... suka tgk kerenah anak2 nan ibu anak tu jugak.. hehehehe...

btw, semoga sukses selalu!

cute nye name... pas ni nak panggil kak millie je .. leh? hehehe...

thanx kak millie...

SOHO Mama said...

Of course boleh panggil k.millie..semua org pun panggil mcm tu :)

My father dulu pun army tapi tahun 2000 dah pencen. Tak tahu lah kalau kakak & abang u kenal ke tak. Ada jugak gambar dia kat blog i, masa bday mak I bulan Feb hari tu..

I pun pernah tinggal kat Terendak sekali (around 97-99), Kem Sg Udang 4 kali kot (masa baby, kindergarten, drjh 3, pastu lps form 5). Memang hosp. terendak byk monyet..! Kalau nak melawat org kat sana..serammmm je tgk monyet2 usha brg2 ye kita bawak LOL!

Panjang pulak i cerita kat sini. Biasalah tu I selalu "ter"tulis panjang2..! Kena sambung kerja buat hantaran nih :)

adriea said...

kak millie nak tau tak... 1st time tgk blog kak millie.. saye bace cite pasal tanamera day je. pas tu trus g bace entry kak millie yg lain. pas tu trus ternampak gamba kak millie kawin.. then ur father.... hah! jgn kate kakak n abg sy je kenal ur father... saye pon kenal.. panglima tentera dlu. the master! heheheh... truss saya je follower akak.. :P

tu monyet bawak lari barang.. saye tgk lagi best... kan depan HAT tu ade mcm kolam ... monyet tu dari tingkat atas dia terjun lam kolam tu.. mcm swimming pool lak die buat! wakakakak... lawak2...

ala.. tak salah pon kak millie nak cerita panjang.. i like~ hehehe...
but ur hantaran.. mmg cantik la kak..