Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Saturday, October 22, 2011

Persiapan Bayi

Bagi persiapan bayi, buat masa ni aku hanya survey je website atau facebook yang ada jual barangan bayi.. dan aku tak beli apa-apa lagi.. sebabnya .. aku rasa masih awal lagi kot..
aku ngan hubby rancang nak beli masa kitorang balik semenanjun

g nanti.. idak ler jenuh nak mengusung barang-barang tu nanti bila n
aik flight.. huhu..

wat masa skang, aku suka sangat survey cloth diaper.. macam best je aku tengok.. lagi-lagi kalau barang tu dapat menjimatkan kos kami sekeluarga.. lagi la aku berminat. memang la cloth diaper tu masa nak beli tu mahal harganya.. tapi dia leh basuh dan dip
akai semula kan.. takde la dibuang terus macam lampin pakai buang tu.. lagi satu sebab musabab yang buat aku berminat ngan diaper tu sebab corak dia comel-comel.. hihih. leh pakai dari baby dilahirkan sehingga baby berumur mencecah 3 tahun.. ok kan?? time 3 tahun nanti da bole ajar baby membuang kat toilet da.. kat sini aku nak share cloth diaper yang aku dok survey tu.. harga pon anggaran dalam RM18 - RM30 per pcs.. banyak lagi website yang aku jumpe.. salah satunya QQ baby ni la.. *eheh pree2 je dapat iklan kat sini ek.. agak-agak dia nak kasi adiah kat aku tak?? hahaha

yang ni plain punya... somel kannn =) wink~ wink~

yang ni printed punya... macam-macam lagi corak yang ada skang ni..


tapi macam yang aku cakap tadi la... tak beli ape pon lagi.. just verangan n nak cite kat hubby.. last-last hubby aku kate ape ko nak tau?? dia suh baby pakai lampin kain yang macam dulu-dulu tu je.. lagi senang dan menjimatkan.. huhuh. sabo je la makkk... pada mommies diluar sana.. persiapan korang macamana lak? mummy kat sini tak bekerja.. jadi persiapan mummy ni ala kadar je la.. hehe... ape yang penting, baby sihat nanti kan kan kan..... amin...

2 comments:

nusk said...

kaki ji dah tak dok diam ni ... carik mangsa je meneman gi carik barang baby..tak beli mana pun...syok cuci mata tgk benda shomelss..hehe..

waaa ji pun dah terfikir kan CD! rmi ckp bagus..highly recommended.. esok kita berlawan sidai CD tayang corak2 CD yg cumil tu kan kak ..hehehehe

adriea said...

hehehe... tu la.. gewan je tgk brg baby..

kannnn... mmg somel2 je CD tu.. ok gak tu.. memasing tayang CD kat ampai dpn beranda... hahaha