Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Thursday, June 26, 2008

tag kak tipah cumil ku cayang.. hek.. bukan bodek ha.. kenyataan.. wahh tatahann...

berdirinya saya disini adalah untuk menunaikan tanggungjawab saya sebagai peserta bagi peraduan UJIPAH yang telah berlansung dari pagi tadi.. ok tak intro aku ni? muahaha

soklan pertama untuk versi pertama :-

3 wishlist yang amat Tipah harapkan

a. kak tipah berharap sgt nak bawak mak ngan apak die pegi menunaikan umrah. apak? mcm den panggil ayah den je ni. huhu rindu kat apak.. (erk.. masuk cite lain lak sowi yer) moga2 tertunai la hajat kak tipah nan satu ni.. amin...

b. yg keB, kak tipah amat la berminat melancong kesana sini. tapi tempat yg paaaaaaling beliau nak pegi adalah ke Bali. beliau berhasrat nak jenjalan kesana dan berhanimum disana bsama bakal suami beliau. heks.. tomeinyer.. kak jom p tambun.. sana banyak limau bali.

c. yg keC, kak tipah amat gemar melawa. jadi beliau begitu la teringin nak buat make ober (over taw) peh tu amik gambo. erks.. kak .. time kawin bole buat nnt ni. manyak gambo leh amik. brilliant tak? hik hik hik..

soklan kedua

3 warna kegilaan Tipah

menurut firasat beta... kak tipah suke karer seperti berikut :-

a. pink warna ni pada kak tipah adelah lambang kelembutan dan kemanjaan yg sesuai ada pada diri beliau.. awww... i likee...

b. oren wohhh.. kaler ni pon peberet kak tipah la aku rasa. sbb kak tipah kate kaler ni melambangkan ketegasan dan kegarangan. mcm diri beliau? hihihihi... alalal tomei

c. putih er.. tak leh boh kaler. satgi tak nampak lak jawapan. ha aku rasa kak tipah suker kaler putih ni. sbb putih itu bersih dan suci seperti hati gadis yg ayu mcm kita ni kan kak tipah kannn!! haha.. i likee..

3 perkataan yg Tipah suka sebut

a. sipak montot tu kang! hahaha.. begitu la comel pkataan ini.. mcm same je ngan as ni.. agaknye anak bongsu suke sebut ni kot?? haha.. eh akak anak bongsu kan? hehe kantoi ..

b. ekekekekekeju. ni perkataan gak kan? sbb kak tipah suke bnor gelak ghope ni. dari jaman cenel babab lagik! as ingat taw! hehehe..

c. wohohohoo.. dok tbayang2 la kan.. agaknye time kak tipah nak cilok mencilok ketika merempit.. moncong je kak tipah bila sebut pkataan wohohoho ni kan.. hik hik hik..

3 perangai buruk Tipah

a. seorang anak yang kekadang degey, kekadang pemalas, kekadang sensitip. ha tu dah masuk 3 kan??? hahaha.. ni copy paste ni.. muahaha... tomei2

b. suke sgt jd king kong. bikin gue gabra bila bace entry kak tipah jd king kong.

c. penah paw anak buah sendrik! hahaahha

3 perangai sopan Tipah

a. seorang anak yg sangat la sayang kedua ibu bapa beliau. dan suke bawak anak2 buah jenjalan.

b. suka tolong kawan2 wat keje. bagus2...

c. salu pakai tudung!! yeahh.. kita kan gadis yg sopan.. hihihi.. sopan ketika berpakaian. ayu taw... ahaks

3 tempat yang pernah Tipah tinggal [pindah-randah]

adeh ni yg aku kantoi sket ni.. tatawu sgt. huhu hentam jek la..

a. umah akak die kot?? ye ke ek?? rase2 nye la.. pas tu die pindah.. tp tatau la umah akak die tu kat mane ek? huhu

b. kat sentul. section 10. ek? yg duk skali ngan ieda tu kat mane ek?? adeh moskil..

c. umah skang.. kat kepong.. hehehe... spesifik sket.. umah sendrik.. waa kaler2 woo.... manyak kaler kat umah tipah yg ni wooo... leh jd duta cat nipon woo... hahaha.. tp! bilik kite same pink la! ahaks.. [as baru tuka kaler.. hihi]

3 perkara yang menarik tentang blog Tipah

a. suma entry blog tu menarik berlaka. susunan kata buatkan kita tersenyum bila baca bab yg klako.. leh wat kita rasa sedih gak klu bace tipah tgh sedih. leh jadi hepi klu susunan kata tu hepi. pucuk pangkal nye... all the words is live! hentam kromo je bahasa english aku ni. hahaha

b. ade banyak link blog kawan2 tipah yg lain kat situ. besh gak! blog aku pon ade.. howyeh howyeh!

c. all the entry is fresh! leh dikatakan ade je entry baru setiap hari.. rajin akak ku yg sowang ni mengapdate blog. tak mcm aku.. keokeokeo.. byk gamba2.. gamba artis pon hade.. jeles nye saye..

3 perkara yang tak suka tentang blog Tipah

a. bukan tak suke sgt la.. tp blog tu kaler putih je... kasi kaler2 sket.. baru ceria.. ahaks..

b. apsal klu as bukak blog akak tipah ni je.. ade pop up tu ek?? benda tu la tak suke tu.. adeh..

c. takde.. 2 tu je.. yg lain.. suma baguih.. sbb tu as salu jenguk blog akak.. hehehe..


sekian.. utk cabaran yang pertama.. jawapan yg as berikan di atas adelah atas keikhlasan hati as taw! klu ade yg salah tu.. mintak ampunnn... as bagi jawapan2 tu bdasarkan perkenalan as ngan akak dari kita chat kat irc lagik. ahaks.. fuh mencabar minda sungguh.. next!! ape lak yer..

3 comments:

tipahvogue said...

muahahaha....awaknye entry amatlah klakar skalik!!! sungguh klakar!!! tunggu akak kasik markah ek?

adriea said...

hahaha.. tak sabo tunggu markah ni!!!

DatOk ZeQ said...

Hi

Saja jalan jalan. datang la ke blog. Comel macam wahida la u ni. Keep posting ye

DatOK ZeQ
Kelana Jaya, Selangor