Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Friday, June 20, 2008

juMaat Lagik~

hehehe... nape? tak pecaya.. ari jumaat lagi ari utk aku edit post. hehehe... aku pon baru pasan. ahaks.. agaknye time jumaat ni la datang ilham nak wat entry kat blog aku ni kot. ahaks. ala.. jumaatkan penghulu segala hari. ari jumaat juga bikin aku tenang. tenang coz esok cutii!! owyeh owyeh!!

wahh lame jugek aku tak update blog aku ni yer. sowi... sowi juga pada diri sendiri kerana aku tlh mengfullkan aktiviti untuk diri sendiri. huhuh.. da banyak ari aku berniat nak masukkan entry lam blog cumil aku ni. tapi apekan daya.. kadang2 aku ade keje nak kene settlekan. mmg keje takan abis sampai bila2 pon. slagi blom totop mata. kije kije kije.. lagi satu kadang2 penyakit M aku datang. so.. tergendala la seketika entry untuk blog aku ni. kadang2 macam2 yg aku nak cite kan kat sini. tp bila tiba masa aku rajin nak menaip, pling~ tiba2 ilang lak idea. hehehe..

minggu ni tade ape yg menarik tetarik kau memang de bom sgt. cuma banyak bermain perasaan. aku tak sanggup tau bila bab2 pakwe lame mengsms kukembali ni. wahhh.. tiba2 je time aku taip ni kuar lagu p ramlee... barannggg yg lepasss... jangan di kenang.. kalau di kenang.. ape yer?? tak clear die ckp. hehehe.. yg tatahan lagi tu.. hp sony aku tertinggal wei! apesal lak hp nokia lame ni ade lam beg hp aku ni?? hahaha.. tergelak sendrik je aku ni. niat di ati nak je masukkan gamba kat pc aku ni tadi. tinguk2 hp cokia aku je yg ade lam beg aku ni. ampes la sungguh. smalam balik dari keje.. aku amik anak buah aku kat dewan mpm. mase aku kat opis beliau telah menelepon aku. 'acu.. (lembut je sore.. mesti ade ape2 ni) acu kat mane tu? amik ita kat dewan mpm ni.. matno main batminton lak.. tak larat nak tunggu' alololo cian die.. nasib baik aku kat opis lagi time tu.. mmg nak balit pon .. so aku pon merajin kan diri utk mengambil ank fruit aku itu. pas amik dia.. g beli barang sket.. trus balik umah. sampai je umah.. ternampak ade kotak kat atas meja.. tanye mak.. maakkkk kotak hape ni?? mak kate.. bukak la tengok.. aku poonn mukak la.. tgk2 mcm2 ade.. rupa2nya kak yati aku pos kan barang souvenir dia pegi sabah ari tu. yes yes besh besh.. aku pon tgk2 intai2 dalam kotak tu.. pling! tjumpa satu bungkusan pastik bertulis 'adik punyer' yay!! aku punye.. hik hik hik.. cayangggg kak yati. dalam pastik tu ade sehelai tshirt, key chain, ngan ape tu ek? alamak tatau nak panggil ape. aaa bandana.. coz aku ni da terikut kak yati.. kdg2 pakai bandana gantikan ngan tudung da... ahaks.. tgk kat t shirt tu glow in the dark wooo.. nak tau? malam tu aku pon meneraikan tshirt itu. nak tgk glow ke tak die? ceeee... letak tshirt atas katil.. mukak lampu.. tutup pintu.. plap! aku tutup lampu... woooo gelap giler.... tak glow lansung!!! hahahaah tipooo punya tshirt! takpe.. tak kesah pon sumer tu. aku hargai sgt pemberian dari akakku itu. nak masukkan gamba adiah2 tu.. hp tinggal lak. adeh sabo je la.. mgu depan la aku tunjukkan. sblm tu kak ina ade kasi aku gelang. batu delima. santikkk... die tau aku ni pengumpul gelang2 .. mmg rajin dia belikan gelang utk aku. mekasih ina.. (aku ni panggil akak2 guna nama je.. tade pangkat.. mmg sume cam tu.. sempoooii seh) hehehe..

cuti minggi ni.. insyaAllah.. bmula projek utk mengecat umah mak tu kot. da lame da plan. tp tak start2 lagik. mat no (ank fruit) aku tlh merelakan diri utk mengecat omah tu. takpe.. acu tlg ko sket2 nnt yer mat no. kaler ape aku pilih?? tungguuuu... nnt aku kasi snap satu dua umah tu klu da siap. ahaks...
malam2 keje aku menjait manik n labuci je kat baju sorang kastemer tu. skek lagi nak siap. susah sket nak buat coz baju dia jenis yg jarang tu.. kna berhati2 sket. huhuhu.. nnt da siap aku kasi tunjuk itu baju aa.. harap2 la kak ina suka ngan hasil kerja aku tu... insyaAllah.. dia la 1st kastemer aku. ahaks.

skang ni suma benda da naik. so aku mengambil alternatif cara untuk menambah pendapatan. mcm da kawin la plak yer. hehehe.. bukan pe.. nak jugak aku merasa 'terlebih duit' takan selamanya 'cukup2 makan' jek kan.. bila nak maju.. cewah. slagi aku tgh rajin, tgh kuat sket.. aku nak berusaha untuk majukan diri aku... suma tu adalah satu ibadat pada aku.. insyaAllah..
baru-baru ni sahabat karib aku tlh meluahkan masalah rumah tangga dia.. kesian aku dgn dia. aku tak mampu nak buat ape pun.. cuma aku mampu utk menjadi pendengar setia dengan setiap masalah yg dia nak luahkan. dari situ mula la dia menyesali dengan perubahan bentuk badan dia selepas melahirkan 2 org zuriat. mmg badan dia gemuk sket sejak lepas kawin ni. tp pada aku.. suma tu bukan satu alasan utk sorang laki mencari cinta yg lain. takan la kan? dlu masa bcinta klu kentut pon wangi. pas kawin takan suma busuk kot?? nonsense... mintak di jauhkan la suma tu dari idupku.. tp sebagai insan dan makhluk Tuhan yg kerdil ini.. aku hanya mampu berusaha.. yg selebihnya aku hanya bertawakkal pada Yg Esa.. kerna Dia yg menentukan segalanya.. aku just tenangkan sahabat aku tu. doakan semoga rumahtangga dia kekal hingga keakhir hayat...
sejak aku mula berbaik semula ngan sorang insan ni.. aku jadi lebih buka mata.. untuk lebih memandang kepada kehidupan diakhirat kelak. hidup lebih seimbang jika kita takan lupakan Allah dan Rasul.. ibadat kita didunia inilah yg menjadi bekalan diakhirat kelak. thanx kepada kandaku yg slalu mengingatkan aku thadap tanggunjawab yg patot aku lakukan terhadap agamaku.. dan juga tanggungjawab ku sesama manusia dan apa jua yg berada disekelilingku.. walaupun kadang aku alpa jua.. tapi insyaAllah... aku akan perbaiki lagi diri ini.. akan aku cari apa yg kanda maksudkan tu. gali lagi yer kanda? hek hek hek.. tade2 abg gelap tak marahnye.. hahahaha..

dia baru kuar utan smalam. hek hek.. jd org utan sementara.. woohh bos da mula nak menjenguk pc aku ni. nak tgk aku wat ape.. wa chow luk.. c yaaa...


hah.. ni la souvenir from akak aku yg dibawah dari sabah land below the wind.. macihhhh sis!! really appreciate it. (balik lunch time tadi aku amik hp.. dtg opis trus load.. hik hik ).. sok ktorang kenduri ikan masin keropok yg di hantar bersama2 souvenier ni. ahaks.. nyum nyummm

key chain dari jarak dekat. tomei tak? ngam ngan taun monyet ku... hehehehe.. ukkk ukkk akkk akkk (monyet je paham)

No comments: