Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Friday, February 1, 2008

im back!!!

wawawawa.. lame giler tak update blog. malas... sekian.. thehehehe.. da masuk tawun baru ni .. da sebulan pertama da pon. cepat tol. ekceli end of last year veri the bz skek.. bese la nak closing akaun.. aku ni pon baru balik dari bcuti kat sarawak. ahaks.. sampai gak aku kat negeri bumi kenyalang tu. kat sini aku masuk kat sedikit sebanyak cite aku mase g sane tu ek. pada aku trip kali ni mencabar la.. [utk diri sendrik] coz ... aku tak penah naik flight. n tak tau mcmana procedurenya.. pas tu g sorang2 lak tu.. waaaa nebessss!!!! haha.. cian tol. ari rabu 23 jan 2008 aku btolak pegi ke kl naik bas lam pkul 3.30 ptg. sampai kl lam kol 7 lebey gtu.. pas tu g umah kak yati.. sblm tu sempat nengok wayang cite coverfield... haha.. sempat lagik tu! besh gak cite ni.. tp pening sket ah sbb penyiaran menggunakan camera pelakon tu sepenuhnya. jadi mcm kite shoot sendrik la pelem tu.. goyang2... adesh penin! pas tu g makan .. n balik umah kak yati.. akak aku da tade time tu.. beliau telah bergerak pegi ke jerman. haduu.. lagi jauh peginya.. ni la kak yati aku. sempat posing kat dubai airport sblm ke destinasi seterusnya iaitu hamburg... waaaaaa... beshnyaaa...
mase aku sampai kat umah beliau di sunway tu.. house mate dia tgh makan kat depan tb. aku pon say hi then masuk bilik. kemas2 ape yg patot. pas tu tdo....... sblm tu mumy aku bpesan supaya mangun seawal 6 pagi sbb tak yah tgesa.. huhu baik mak.. aku pon kunci jam kol 6am. sok pagi.. mangun.. golek2 atas katil dlu.. mangun lagi.. masuk bilik air.. kuar bilik air.. solat.. ! wah detail nampak! hahaha... pas tu mandi2 siap2 .. kejutkan dreba.. hehe.. standby tgu .. janji kol 8am sampai. kol 9.30am baru sampai. tensi!! kekabut g lcc terminal. nasib baik sampai sejam awal. sampai je lam airport... blur kejap. ingat semula langkah2 yg perlu di ambil yg disumbangkan oleh kawan2 n akak2 aku. mula2 dorg kate g kastam.. scan beg.. ngehngehngeh.. dah scan.. g amik boarding pas. ngeh ngeh ngeh.. gilo sonang! aku ingat kan ape laaaaa yg payah sgt. dorang sje nak menakutkan aku tu.. ish ish ish.. dah amik boarding pas.. g buat ape yg patot.. nak bekpes pon tak selera. so tunggu je la.. flight aku kol 11.45am.. kol 11.15 aku boarding ....... scan bag tak munyik ape pon.. bila scan diriku sendrik ade pulak munyik.. ampes.. gelang mas yg aku pakai kot..



begini sajelah rupanya boarding pas tsebut. huhuhuhu..

masuk je flight.. aku dok tepi skali kat tingkap.. ngeh ngeh ngeh.. kunun nak nengok pemandangan di luar.. mula2 aku dok sengsorang.. pas tu ade lak lagi 2 org lelaki ... sorg melayu n sorg chinese.. dok sblh aku. peramah la plak.. aku bila org da mula nak borak.. aku pon ramah jugak la.. takan nak sumbung.. tol tak? hehe.. laki tu bisnesman .. ade bisnes kat kch la kot. pas borak2 die kasi aku bisnes kad. haiyo! managing director! ahaks.. tp da aku 2 bini.. seremmmm.. hahahaha.. aku tamo kasi name card aku.. coz kat name card aku pon tulis aku as a MD jugak!! namau2... tu hanya pada jawatan je! hahaha.. nnt die ingat aku bisnes woman yg bjaya lak.. padahal baru nak merangkak2 huhuhu.. nasib baik die tak mintak. ngeeeee.. lam flight tu.. bila sampai ke 30 ribu lebey kaki.. wuuuuu tingggggiii tuuu.. so nice view dia. subhanallah.. Allahuakbar! sesungguhnya Allah itu maha besar lagi maha berkuasa.. mmg indah ciptaannya.. sayu sementara aku melihat keajaiban ciptaan Yang Maha Esa.. mase dok sebok2 nengok luar.. ade lak plak selisih ngan flight MAS.. kejut aku.. heheh.. [nampak cam jakun tak mase aku cite ni?] wahahahaha.. bese la.. first time.. next time aku nak bawak mumy skali lah! hehe.. sblm tu.. mase flight nak belepas, aku sedikit gayat.. ngeeeee.. sampai atas tak dah.. oang sebelah aku dok tdo.. aku mcm tak leh tdo jek.. rase mcm lame je pjalanan. padahal 1 setengah jam jek! sampai kat sarawak.. pilot umumkan yg nak mdarat dah.. makin lame makin rendah.. wuu pusing2... syokkk woo.. hahah.. bile langgar awan.. goyang2 sket.. pas tu sampai airport kuching.. landing taimmmmm~ time ni tak gayat lak! huhuhu.. dah turun.. amik pas lawatan kt kastam.. wuuuu laku sampai 90 hari tu.. lame gak. amik beg.. kuar airport.. pas tu call abg aku.. ampeh abg ni.. tak sampai lagi rupanya. aku da pesan suh sampai awal sbb aku takot. wahahahaha.. menggong tol aku ni. tp tade mende pon! aku tunggu abg kat luar.. coz malas nak masuk balik dah. tak bape ramai umat kat stu mase tu. guys yg dok sblah aku tadi tu.. da lameee baru kuar. die nampak aku trus tegur. die ckp ' y u tak tunggu i tadi? i ingat nak ajak u minum kt dalam tadi tu' hua hua hua... ku pikirkan mase beliau angkat tangan kat aku sblm tu.. ingat beliau babai same aku.. ropenya suh tunggu.. wakakakakakaka.. pas tu beliau pon berangkat pegi coz ade driver menunggu.. mula2 offer aku .. nak antar aku la kunun2.. huhu tamo la.. siap pesan lagi sampai kl nnt call i tau. huak!! tape la.. akan ku simpan name card mu sebagai pekasam. haha.. lam 20 menet jugak la aku tunggu abg aku ni. mmg ampes... takpe.. sabo2.. haha.. last2 sampai la gen2 kuning tu.. dari jauh aku da nampak. aku lambai2 kat abg.. abg pon park dkt aku.. bila abg kuar.. ade lam sorg lagi lelaki yg kuar. aik?? sapekah beliau? aku diam je.. dia tlg angkat beg aku. masuk kete.. pas tu borak2 sket.. time aku dok mengelamun tiba2 mamat yg tadi tu pusing belakang.. tgk aku .. perkenalkan diri dia.. dia ckp ' hai nama saya kapten ... ape ntah aku tak hengat.. saye dari kedah'.. pas tu abg aku nyampok.. woi sket2 dah la.. lebih2 lakkk... hahaha.. rupa2nya beliau ade lah pegawai muda baru masuk kat kem pakit tmpt abg aku tu. patot la.. 'buli' taimmm!!! hahah.. utk peg muda yg baru masuk.. mmg diwajibkan dorang ni kene buli. ekekeke.. tp bukan yg melampaui batas la.. abg aku dlu pon penah kene.. hehehe.. pas tu masuk kat pekan kuching. pekan ke bandar ek? aku nampak cam pekan jek. huhuhu.. pas makan nasi beriani yg tak sedap, abg bawak aku g stadium hoki sarawak.. kat kch tu la.. nak nengok kompeni dia lawan hoki! jeng jeng jeng... mase tu aku lepak ngan kak nomi je la [akak ipar aku] leh tahan akak aku ni sorak. nasib bini pegawai.. leh kaber2 sket sorak die. klu tak sure lompat2. muahahaha.. lam pada yg same.. aku mencuri pandangan pada seseorang. keokeokeo... mmg aku kenal dia la.. tp tak penah jumpa. so dis taim la aku baru jumpe secara tak sengaja ngan beliau. keoekoeko.. beliau tgh main hoki tu.. so byk masa aku leh tgk dia.. hahaha.. tinggi wooo.. kulit gelap dari aku =)) .. tp hati yg penting ;) ahaks.. gatai la plak.. die pon mesti tak saspek aku tgk hoki ni. cuma dia tau aku adik pegawai dia n aku turun sawak ari tu je.. ahaks.. lebey2 lak aku cita ni. dah2 takde sesi soaljawab ha!

nak di pendekkan citer.. kompeni abg aku menang!! juara!! yahooooooo!!! besh nya.. menang sbb aku dtg kot. wakakakaka giler pasan. apesal aku tak amik gamba ek?? aku pon tatawu.. mmg tak banyak gamba yg aku amik mase kat sawak ni. rugi2 .. takpe next time amik gamba byk2.. ahaks.. dah siap suma plawanan.. dorang amik adiah lak.. sume pakat beratur kat depan. alamak.. kompeni abg aku kat depan aku lak tu. ngeh ngeh ngeh ngeh.. sogan la den. wat2 la main ngan anak buah aku.. si ekal tu. padahal sogan. wahahahha... akak ipar aku ckp.. beliau byk kali asik dok nengok aku je.. ngeh ngeh ngeh.. eh! dah2 .. stop!!! heheheh..

pas nengok hoki.. abg bawak aku g waterfront kch.. tade mende pon aku nengok. tak happening sgt. akak ipar aku ckp.. malam2 baru idup kat stu. huhuhu.. pas tu g beli souvenier sket.. berangkat balik.. perghhhhh lame siotttt nak g sri aman. dalam 3 jam. huhuh.. gelap je jalan. sunyi sepi .. seremmm... aku tak tdo. kak nomi ngan anak dia tdo.. tmasuk peg muda yg abg aku bawak tu. ampeh btoi. berani die tdo padahal abg aku bawak kete. ape lagi.. kena ketuk kepala ar ngan abg aku. wakakaka.. sian pon ade.. huhu.. abg aku ckp. ape la kamu ni.. tdo je taunya.. die pon ckp ' saye mmg mcm ni tuan. klu dok sebelah je mesti nak tdo. ble? wakakakakkaka ampeh btoi mamat ni. sepanjang jalan tah bape kali tah abg aku ketuk kepala die. dah asik tdo je keje nya.. last2 die ketuk kepala dia sendrik. hahaha.. sampai kat serian ktorang turun makan jap. pas makan gerak ke sri aman balik. tah pukul bape sampai aku pon tak pasan. masuk je kem.. trus pg umah abg aku.. sblm tu benti kat umah jiran coz amik anak pompan die yg ditinggalkan kat stu.. pas tu selang satu umah.. sampai la umah abg aku. ade org lak kat lam umah abg aku tu. 'batman' abg aku da.. die leh tunggu sampai abg aku balik. huhuhu.. 'batman' tu adelah askar jugak.. tp prebet.. so die jd pembantu utk abg aku. setiap pegawai ade sorg batman.

masuk je umah abg aku.. wow.. umah besar.. tp umah lame .. pesen lame tu.. air pon takde. wakakakakak... kene catu beb! dah siap2 mandi.. meset2 ngan beliau.. tdo! huhuhu.. sok pagi seawal 6 pagi da tjaga.. huhuhu .. abg aku bitau.. 'dik.. arini kak nomi ko kena attend BAKAT kat kch. ko dok umah ngan ekal ek.. ' huhuh.. ye la.. BAKAT tu ade lah pesatuan isteri2 pegawai. BAKAT tu sendrik aku tatau ape meaning dia. nnt aku tanye akak aku la. muahaha.. so whole day aku tinggal ngan anak buah aku si ekal tu. dok melukis otomen je keje nya. nak tgk tak gamba otomen yg die lukis? hebat woooooo.. sampai aku tpaku melihat nya.hahahah.. pagi2 batman belikan sarapan utk aku ngan ekal ngan diri dia sendrik. huhuh.. sampai tghari aku tinggal ngan ekal.. serta batman.. pas tu batman g amik teha.. tunggu abg aku balik lam kol 2 kot. baru dia g balik. pas tu abg bawak aku ngan anak2 die g makan kat sri aman. makan nasik beriani lagik. nasib baik sedap! yummy~ ingat nak g tgk 'Benak' tp tade lak. tgk je la sungai batang lupar tu.. deras airnya.. besar sungai.. bila abg cite kat stu la bujang senang di tangkap dlu.. tiba2 aku jd seram.. huhuh..

pas tu abg gerak kuar.. dalam pjalanan balik tu dia dok singgah2 kedai beli barang. aku ngan anak buah aku dok nunggu lam kete. malas nak kuar. so lam kete tu da mcm perang dah. tjerit2.. tiba2 anak buah aku yg laki tu kentut. yaaa rabbiiiii!!!!!!! busuk gilerrrrrr!! wakakakakak.. dah la cemin tutup sbb ujan. aku bukak sket cemin tu. yg dia nya asik gelak je. siap bagi montot kat muka akak die. wakakakakakakak.. ekal.. ekal.. mmg nak pensan rasanya dok lam kete tu. hahahahaha.. lame giler abg aku g beli barang. nasib baik ktorang lam kete tu tak mati sbb kehabisan udara bersih. miahahahahah.. dah siap2 beli barang suma.. balik kem. pas tu abg relek2 n tdo.. malam die pegi mess lagik. maka tinggal la aku ngan anak buah aku dua org tu. yg si kakak mmg tdo awal la. si adik ni asik melukis otomen je kejanya. tv tu tak leh nak tuka channel lain. asik channel astro ceria jek! jd tak ceria idup i tau!! haha.. mata aku ni plak asik nak tdo je.. ngantuk seh.. tp pantang aku pejam mata. dussshhhhh pelepek!! si ekal ni bantai aku. ampeh btoi. nasib tak patah idong. die kate ' acu angan aa ido.. kai akutt.. nenok ni kai wat otomen. nenok ni.. nenok laaaa ni acuu..' aku pon layannnnnnnn je la sampai die ngantok. akak aku sure sampai kol 12 malam. kol 11.30 malam si ekal pon tdo.. maka dengan itu. aku tpaksa la mengangkat bebudak ni masuk ke bilik. nyesal lak tak suh si kakak awal2 tdo lam bilik. aku dok kejut2 kan die tamo mangun. mcm da melekat kat sofa tu. aku tarik dia.. kusssmangat nak dukung tak daye aku. aku pon pelok die.. tarik.. mcm tarik guni beras je aku rasa. wakakak.. dah la bilik jauhhh.. hadoihh.. pas kakak.. adik lak.. mak aih lagi smangat nak kena dukung. aku ngan kuasa otomen yg ade.. angkat la ekal sampai bilik. otw ke bilik aku rasa mcm otw nak balik umah aku kat perak lak jauhnya. dah siap2 bg dorg tdo.. aku pon apalagas.. konci pintu aarrr... takot.. huhuh.. mmg kol 12 kak nomi aku sampai. tau2 die da ketuk pintu bilik .. bukan ketuk pintu utama.. nampak sgt la pintu utama tu senang nak bukak. huhuhu... nasib baik lam kem.


atas tu la otomen yg anak buah aku lukis.. same ke ngan otomen yg ade kat baju die tu? ekal ckp same.. kompius aku. wakakakaka....

setakat ni la dlu tuk kali ni.. to be continued.. for mess night function. ahaks.. best woo..

No comments: