Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Wednesday, November 21, 2007

Biarkan aku sendiri

saspen je intro ek. hehe.. sebenarnya tu la tajuk novel yang baru aku beli kat popular book store disunway piramid ari tu. hajat di hati nak masuk situ nak tgk wayang. beli tiket buzz movies, wayang start pkul 9.40pm. ktorang sampai lam kol 8.15pm. so ada masa lagi utk explore kejap bangunan piramid yg baru siap tu. masuk situ je dah ade bau.. bau kedai baru la katakan. ahaks. besar gak 'wing' piramid yg baru tu. bila sampai kat tangga, zaassssssss.. mata aku tnampak kdai tu banyak buku. trus aku jerit kat kak yati.. tiiii ade kedai buku arrrr.. adik nak g stuuuuu.. hehehe.. aku mmg pantang nampak kdai buku ni.. ngeh ngeh ngeh.. so ktorang pon pegi ar. popular book store upanya. besarrrrr gak kdai tu. naik rambang mata aku tgk buku2 tu suma. aku da pegang 2-3 buku novel. kene pilih satu je beb. bajet tade. hahaha.. so, aku pilih la novel biarkan aku sendiri. hasil nurkilan siti rozilah. bukan siti nurhaliza atau pon siti norzilah. muahaha.. tak bace lagi. baru bace intro sket2.


harap-harap buku ni dapat menemani aku di masa kelapangan ku....


Jalan-jalan g kl.



aku g kl ari jumaat lepas. beli tiket bas transnasional (mmg selesa naik bas ni je) pkul 1.30pm awal dari biasa aku g kl sblm ni. sbb ape? tiket kol 3.30 tade .. da abis. heheh.. so aku excuse kat bos balik awal lam kol 11.30 am setelah sume keje da selesai. bos aku mmg besh. sbb tu aku suka keje sini ;) balik umah je aku trus siap2 kan beg dan siap2 kan diri setelah isi perut. pkul 12.30pm aku gerak g kdai kak ijah kat swan. coz nak park kete kat umah die. anak buah aku si alan anta aku sampai bus station manjung. tunggu jer ar situ. lame btoi bas sampai. agaknya g smayang jumaat dlu kot. sampai kl, trus g umah kak yati. hajat ati nak bjumpa ngan seseorang tak kesampaian. sedih.. tapi mungkin satu ari ktorang akan bjumpa gak. insyaAllah.. esok nya aku lepak je kat umah kak yati. pagi2 tade ape aku nak buat, aku kemas2 sket umah die. mop2 lantai, sapu sampah, basuh baju, pas tu mandi.. ngeh ngeh ngeh... kak yati call suh turun bawah.. die bawak kan makanan. tenkiu kak. cayang ko. aku naik atas balik.. pas makan2 aku bace novel. novel housemate kak yati tu. mmg antu novel gak minah tu. hehehe.. aku bace buku terima kasih kekasih hasil karya norhayati berahim. besh gak. ada lebih kurang 800 muka surat tak silap aku. aku bace lam sehari lebih... sketttttt lagi tak abih. next time aku datang lagi, aku bace kasi abis. sblm ni asik bace novel thriller ramli awang murshid je. best gak. kali ni tukar citer cinta2 lak. best gak sekali skala btukar mood ni rupanya. ahaks. kat lam bilik aku tu ade 2 novel ramli awang murshid yg aku tak bace lagi. beli je dlu.. ahaks.




malam tu kak yati balik, trus ajak aku g piramid tgk wayang. tak jauh pon.. depan umah je. jalan kaki je g sane. heheh.. mase tu la aku beli novel di atas. pas tgk wayang, g makan2.. trus balik umah. kesakitan perut mula melanda keesokkan pagi nya. makan mee goreng mamak kot. huhuhu.. tiket aku balik manjung dalam kol 5pm. awal2 pagi tu dalam kol 8 lebey, kak ina dari umah die kat keramat datang. nak pick up ktorang. coz dorang ade appoinment wat facial kat wangsa maju. aku ngikut je la sambil berbekalkan novel terima kasih kekasih. sampai sane, aku layan membaca. kak ina n kak yati wat facial. abis facial, ktorang g jj wangsa maju. ala dekat2 situ jer. masuk2 je cari port nak makan. huhuh.. aku ni ngikut je. perut tade la lapar sangat. sampai kat dalam tu, mcm2 tmpt makan ade. pilih punye pilih, tempayaki gak kak ina nak masuk. huhuhuhu.. aku order tempura. nak makan udang punye pasal la. kelam kabut je aku tgk kat dalam tu. sume org nak cepat makan. aku ni men blasah je order tempura tu. bukan penah makan pon. penah gak tau .. tp tak penah cuba. so this time aku nak cuba la. sampai2 je order, aku makan ... huhuhuuhuh.. boley la.. tade la sesedap sambal tumis petai. hahaha... pas makan, g shopping2 sket kat stu. aku sambar kasut. kak yati pon same. kak ina pon pilih kasut gak.. lastly die tinggalkan je kat kaunter tu. tak jadi nak amik. hihihihihi... kuar dari jj, nak anta aku kat duta. perut aku mase tu da mcm tak best je. seram sejuk je rasa badan aku ni. sampai duta, aku g toilet. huhuhuhu... kuar toilet, perut aku mmg rasa mcm tak best. bape kali nak ulang g toilet daaaaa... waaaa ape akan jadi kalau aku dok lam bas nnt?? takan setiap seploh menet nak suh dreba bas benti? mau nya dia tinggaikan aku kat highway tu nnt. so amik keputusan, balik keesokan hari. beli tiket siap2. huhuhu kaye la ko bas. tiket trus burn. sempat lak akak2 aku tu ajak naik eom. huak!! sabo je la... so pegi gak la.. nasib baik kat atas tu tak sakit perut. cuma senak2 je rasa perut aku. ishk.. kali ni g kl mmg tak bernasib baik je la.. takpe... janji dapat naik eom. seblum sampai tarikh luput die. muahahaah..

sempat gak snap gambo ngan henpon. amik gambo sendrik je la.. mcm ni la muka org yg perut die tak bape sehat. hehehe peace! gayat gak mula2 naik benda ni. huhuhu

No comments: