Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, August 23, 2011

raya 2011..

kete samurai yg byk gak berjasa ngan aku .. tuannya da kawin ari tu.. *da kawin da anak aku.. huhu (anak sedara la) .. tu ecah tu mmg tak lekang ngan aku je... rindu ecah..

ha ni beraya kat taiping.. umah pak lang ( adik arwah bapak ) mmg tak penah tak pegi beraya umah pak lang tiap2 taun.. best!

bersama anak-anak dan cucu sedara.. *skang mampu nak bgambo mcm ni?? huhu sedih!

dengan mak n my sisters!

ni la ni.. yg paling dirindui... taun ni kene masak sendiri.. fadan muker den.. :P

status kat fb sambung tulis kat sni.. hehehehehhe... raya raya rayaaa!!

selama 30 tahun beraya bersama bonda dan adik beradik serta sanak saudara di sematang. pagi raya macam biasa pas solat raya, g ziarah kubur arwah bapak. pastu balik umah salam2 di pagi raya.. cium tangan mak, tangan kakak2 dan tangan abang2... pas tu ...


makan ketupat ngan lemang cicah rendang.. makan biskut raya.. kalau rajin, mak masak laksa mee (den tolong gak) kakak2 pon rajin masak2.. pastu plan adik beradik g beraya umah sanak saudara.. yg tak penah missed umah pak lang di taiping... konvoi keta beramai2.. seronoknya... taun ni? tahun pertama beraya di kem pakit, sri aman.. sarawak.. jauh dari mereka semua.. hanya beraya bersama suami tercinta... hanya kami berdua... bersama insan comel yang ada dalam perut aku ni.. *anak ibu dan ayah yg tercinta..

pastinya aku jadi tak keruan sebab rindu dengan keluarga yang berada di perak.. tak lupa juga keluarga suami di kelantan.. (air terjun da start mengalir kat pipi ni)
bukan kitorang taknak balik.. tapi taun ni turn kem ni masuk operasi.. raya ke 3 baru operasi abis.. so ramai officer dan anggota yang stay kat kem.. kalau nak tau, kem ni ramai orang semenanjung... pertama kalinya aku beraya jauh dari keluarga tersayang dan beraya kat perantauan.. *sebak dengo lagu raya mamat exist tu.. restu ayah bonda.. huhu..

apa yang aku harap.. semoga raya taun ni kita semua dapat menyambutnya dengan penuh kesyukuran dan kesederhanaan.. semoga keluarga kat semenanjung tak lupa kami berdua kat sni.. makan kuih tu ingat-ingat la kami yer... insyaAllah raya haji nanti kita berjumpaa..... adik rindu kat semuaaaa... i love u all... Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir dan Batin..

No comments: