Our Anniversary!

Daisypath Anniversary tickers

Follow Me ;)

Tuesday, February 22, 2011

Kehidupan Yang Berubah

hampir nak dekat sebulan aku menetap dibumi sri aman ni. banyak yang aku pelajari bila menjadi seorang isteri kepada seorang pegawai tentera. kehidupan dalam kem ni memang totally lain dari kehidupan aku yang dulu. ada beberapa protokol yang perlu aku ikut. hmm.. takde la leceh sangat protokol tu.. protokol bab baju.. tak susah.. cuma aku je yang kompius.. time bila nak pakai kasual.. n time bila nak pakai kurung.. ehehehe... setakat ni ada beberapa aktiviti yang aku da join. sebab bila aku da kawin ngan hubby, ngan secara rasminya aku da join BAKAT. korang penah dengar pasal BAKAT? ni bukan bakat yang terpendam tau.. tp nama sebuah persatuan.. iaitu Badan Kebajikan Angkatan Tentera. hari tu kitorang da buat mesyuarat agong untuk taun 2011. so, perlantikan AJK baru dibuat la... korang nak tau aku pegang AJK ape? lam kem ni tak ramai isteri pegawai yang ada.. so, aku dilantik untuk memegang jawatan ketua ajk kebudayaan.. hahahaha... hancurrr la nanti.. tapi dari kecik aku memang minat kebudayaan ni.. pas spm pon aku ada apply masuk akademi kebudayaan.. aku dapat offer tu.. tapi.. bonda tak kasik... huhuh terendam je la bakat tu.. tak sangka lak skang ni aku dapat jd ketua AJK Kebudayaan. tulang pon da keras ni... haha.. insyaAllah.. aku akan cuba buat yang terbaik.. orang da bagi amanah kat kita kan... harap-harap anak buah aku nanti pon cuba yang terbaik.. untuk suami kita tau.. hehehe..

lately ni memang sibuk je kem ni.. mana tak nya.. awal bulan 3 nanti dorang da nak masuk operasi.. 2 bulan beb.. lamak gilak!..alamatnya 2 bulan la aku kena tinggal.. huhuh tapi hubby da penah tinggalkan aku seminggu dok sorang-sorang kat umah ni.. sebab hubby ada tinju kat kuching.. mula-mula tu macam-macam perasaan ade.. yer la... umah beso.. dok sorang-sorang.. *takde la besar klcc tu.. tapi sapa2 yang penah duk kuarters umah pegawai.. dorang tau la.. huhuh.. scary, sayu, sedih, haaa suma perasaan ade.. hahaha... tapi lawan gak perasaan tu suma... tawakal je lebih.. alhamdulillah.. aku berjaya gak harungi hari2 tanpa suami di sisi tu.. *hehehe poyo nye..

duduk kat sini.. tak banyak kelebihan macam aku duduk kat manjung... kat manjung suma ada.. *skang manjung da membangun pesat u know.. kat sri aman ni.. hmmm... nak beli barang2 dapo ok la.. tak susah sangat... tapi suasana tu yang aku suka.. peaceful je... memang environment sini tak dicemari lagi.. hijau, udara bersih, sunyi... memang tepat dorang letak nama sri aman.. ehehe..

kehidupan aku sendiri kat lam umah ni.. haaa... lain gak.. dulu dikelilingi anak2 sedara ngan cucu2 sedara.. skang ni.. takde sape nak keliling aku.... hahaha.. tapi anak2 jiran ade la.. kadang-kadang kalau kuar umah... dapat la aku main ngan anak neighbour aku ni... lagi satu.. aku mangun awal pagi skang ni sebab siapkan sarapan sebelum hubby pegi keje... macam tak caya je ek??? dulu pepagi susah je nak masak.. main tunjuk-tunjuk jeee... hahaha... aku pon macam tak caya.. rasa macam senang je nak masak-masak ni..*wahh riak! tapi.. setakat nak bagi hubby makan tu aku konpiden la... agak-agak kalau nak bagi jiran tu... memang tak la. sebab aku takut dorang kata tak sedap... hahahaha... *camno nak buat kenduri ni... thehehe..

oklah cukup takat ni dulu... lambat je aku ni nak update kan?? sorry sorry sorry *nyanyi lagu super junior.. maklumla.. baru nak menyesuaikan diri kat tempat baru ni.. mula-mula tu blur je.. tp skang ni da update ni maknanya da ok la tu.. heheheh... see ya!!

No comments: